לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4409444,094 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'שאלה : כנימות בחומוס.'
שאלה : כנימות בחומוס.
17/09/2018 | 21:13
3
61
מצאתי במזווה אריזה אטומה של ק"ג גרגרי חומוס וזה נראה שכנימות מסתובבות בפנים. אולי אחת או שתיים, אבל כנימות. כך זה נראה. אז השאלה אם אפשר עוד לצרוך את זה (אני מניחה שלא) והאם יכול להיות שהן הגיעו מתוך הבית וחדרו לשקית ? או אולי יצאו ממנה והגיעו למקומות אחרים בבית ולמוצרי מזון אחרים ?
תודה מראש.
לצפיה ב-'קודם כל לזרוק...'
קודם כל לזרוק...
17/09/2018 | 21:48
65
זה מוצר זול לכן לא שווה להתעסק עם גרגרי חומוס כאלה.
האם הם מהשקית או הגיעו מבחוץ? סביר להניח שמהשקית אבל
חפשי חורים בשקית, אם אין הן הגיעו עם השקית.
אם יש חפשי אותן במזווה ובמקומות אחרים.
בפעם הבאה כשקונים להכניס את השקית למיקרוגל ל-10 שניות,
להפוך ולהפעיל שוב ל-10 שניות וזהו, זה יחסל כל חרק וגם ביצי חרקים.
 
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
18/09/2018 | 14:03
44
                   
לצפיה ב-'בוקר טוב לא הייתי פזיז כל כך מהר'
בוקר טוב לא הייתי פזיז כל כך מהר
21/09/2018 | 07:29
7
בוקר טוב .
לבטח כתוב על האריזה שם המשווק .
אני הייתי פונה למשווק זה היום פשוט באינטרנט.
שים לב פג תוקף
מאיר כרמיאל
לצפיה ב-'בישול ארוך לבשר מפורק משייטל טרי - אפשרי?'
בישול ארוך לבשר מפורק משייטל טרי - אפשרי?
17/09/2018 | 22:48
1
56
אני רוצה להכין תבשיל בשר ״מפורק״ (pulled meat) בשביל לחמניות באן ונראה לי שקניתי נתח לא נכון...
התכוונתי לקנות אוסובוקו לבן ולבשל 4 שעות בבירה ורוטב ברביקיו עד שהרוטב יצטמצם והבשר ייפרד מהעצם למעיין ״סיבים״, אבל לא היה אוסובוקו בטיב טעם והמוכר המליץ לי משום מה על שייטל בקר אז זה מה שלקחתי. עכשיו אני רואה שכל המתכונים של בשר מפורק הם עם אונטריב או עם שפונדרה, וששייטל מתאים לסטייקים ורוסטביף. השאלה אם יש אפשרות לעשות את המתכון המקורי שרציתי עם שייטל או שכדאי לרדת מזה ולעשות עם הבשר משהו אחר?
תודה מראש
לצפיה ב-'אפשר מכל נתח בשר...'
אפשר מכל נתח בשר...
18/09/2018 | 00:17
70
מי שמן יותר ומי פחות, שייטל הוא נתח רזה (ויקר) אבל בבישול ארוך
כל נתח יתפרק.
אני נוהג להכין מנתחי בקר צוואר/אונטריב/שריר.
אני לא מבשל בבירה אלא מבשל כמו צלי רגיל, מוציא ומפרק, מחזיר
לרוטב שבסיר ומבשל שוב מעט.
לצפיה ב-'דייסת סולת במיקרוגל על בסיס מים'
דייסת סולת במיקרוגל על בסיס מים
15/09/2018 | 18:22
7
125
איך אני מכין דייסת סולת במיקרוגל על בסיס מים?
(יש לי סיר לבישול אורז במיקרו)
לצפיה ב-'מאד פשוט...'
מאד פשוט...
15/09/2018 | 22:37
6
96
דייסה מתוקה או מלוחה עם מים או חלב...לפי הטעם.
יוצקים כוס מים רותחים לסיר, מוסיפים את הסוכר או המלח ומערבבים להמסה.
מוסיפים את הסולת ומערבבים.(1 כף שטוחה או גדושה לכל כוס - לפי הסמיכות הרצויה)
מכסים ומכניסים למיקרוגל ל-20 שניות בחימום מירבי.
מערבבים ומכניסים שוב ל-20 שניות.
מערבבים ומכניסים שוב ל-20 שניות.
 
בודקים  ואם יש צורך מפעילים שוב למספר שניות.
 
ניתן להכין בכל סיר/קערה עם מכסה שמתאימים לבישול במיקרוגל
בקיבול כפול מכמות הדייסה.
לצפיה ב-'הבהרות...'
הבהרות...
16/09/2018 | 06:23
4
83
זה לא יותר פשוט לעשות את זה על הגז?
מרתיח מים בסיר ואז מוסיף את הסולת (1 כף שטוחה או גדושה לכל כוס)
כמה זמן זה צריך להיות על הגז?
צריך לערבב את זה כל הזמן?
לצפיה ב-'אתה בסדר?...'
אתה בסדר?...
16/09/2018 | 07:47
3
96
ודאי שיותר נוח על גז. אבל זה לא מה ששאלת.
אם אינך זוכר שאלת "איך אני מכין דייסת סולת במיקרוגל על בסיס מים?"
 
מצטער שעניתי, פורום מוטרף.
 
 
 
לצפיה ב-'לא'
לא
16/09/2018 | 10:11
71
 
אבל בכ"ז טוב שענית.
 
הפורום משמש לא רק את השואלים אלא מצטבר בו ידע שמשמש או עשוי לשמש בעתיד את כולם כך שעדיין למדנו משהו.
לצפיה ב-'אני בסדר וזוכר מה ששאלתי....'
אני בסדר וזוכר מה ששאלתי....
16/09/2018 | 12:21
1
70
בגלל שזה יותר מורכב במיקרו נראה לי שעדיף על הגז.
לכן אני שוב שואל:
כמה זמן זה צריך להיות על הגז?
והאם צריך לערבב את זה כל הזמן?
 
לצפיה ב-'דייסת סולת.....'
דייסת סולת.....
16/09/2018 | 18:26
59
בלע את ההודעה שכתבתי.
רצוי לערבב את הסולת עם חלק מהנוזלים חלב/מים הקרים.
להרתיח את יתרת הנוזלים חלב/מים ולהוסיף תוך כדי ערבובו את הסולת והחלב/מים הקרים.
להמשיך לערבב מדי פעם (כדי שהסולת לא תידבק לתחתית הסיר) עד לרתיחה.
תלוי בסמיכות הרצויה - או לכבות את האש, או להמשיך לבשל עד לסמיכות הרצויה.
רעיה
לצפיה ב-'תודה תודה תודה '
תודה תודה תודה
16/09/2018 | 22:21
59
כבר כמה ימים אני משתגעת מתשוקה לדייסה מלוחה, אבל אין לי גז ולא סמכתי על היכולת שלי להכין את הדייסה במיקרו או בתנור.
רצתי להכין ויצא טעים
לצפיה ב-'לבבות ארטישוק קפואות לא מתבשלות כראוי '
לבבות ארטישוק קפואות לא מתבשלות כראוי
14/09/2018 | 18:37
6
62
היי. קניתי בסופר לבבות ארטישוק קפואות. בישלתי לפי ההנחיות שהופיעו על האריזה. אצטט בקצרה :"אין צורך בהפשרה. יש לשפוך לסיר 3 כוסות מים , כף חומץ, ומעט מלח . ולהביא לרתיחה.להכניס את לבבות הארטישוק לסיר ושוב להביא לרתיחה ולהמשיך בבישול עוד 8-10 דקות , לצנן ולסנן" עד כאן הציטוט .פעלתי בדיוק לפי ההנחיות ,בניסיון לבדוק התרככות של הארטישוק ניסיתי לנעוץ מזלג ללא הצלחה, ניסיתי סכין שלא חדרה בקלות לחלק מהם. המשכתי בבישול עוד 20 דקות .יצאו לי לבבות ארטישוק כמו גומי ,לא רכות ולא נימוחות בפה. אבקש את עזרת המומחים שביניכם . מה לא עשיתי בסדר ?
לצפיה ב-'לבשל את התחתיות עד לריכוך....'
לבשל את התחתיות עד לריכוך....
14/09/2018 | 18:59
2
53
בלי קשר למה שכתוב על האריזה, לא מבשלים לפי זמן
אלא לפי תוצאה.
לצפיה ב-'זה בדיוק מה שעשיתי הוספתי זמן בישול כפי שציינתי בשאלה'
זה בדיוק מה שעשיתי הוספתי זמן בישול כפי שציינתי בשאלה
14/09/2018 | 19:48
1
37
חששתי שאם אני יגזים בזמן בישול הלבבות יהפכו לעיסה. 
לצפיה ב-'צריך לבשל ולבדוק בעזרת סכין את הרכות...'
צריך לבשל ולבדוק בעזרת סכין את הרכות...
14/09/2018 | 20:31
46
אם היא נכנסת כמעט בקלות להסיר מהאש ולשפוך את המים
החמים, למלא במים קרים להפסקת הבישול.
לצפיה ב-' סיפור דומה עם עוף'
סיפור דומה עם עוף
15/09/2018 | 17:02
2
53
בפרוייקט הרכבת המהירה בין אנגליה לצרפת מתחת לתעלת למנש, המפעל חוייב לבצע ניסוי עמידות לחלון הקטר, כמו שעושים לכלי טייס אזרחיים.
לשם כך השאילו מחברת בואינג תותח מיוחד, שממנו ירו עוף ממרחק 10 מטרים כנגד החלון. החלון התנפץ והעוף פרק לרסיסים את תא הנהג והמכשור שבו.
 
האנגלים שלחו לארה"ב את דוח"ח הניסוי ושאלו מה לא בסדר?
 
האמריקאים ענו: יש להפשיר את העוף לפני הירי!
לצפיה ב-'ניסיון בישול נוסף של לבבות הארטישוק '
ניסיון בישול נוסף של לבבות הארטישוק
16/09/2018 | 15:03
1
51
הפעם הבנתי את הרמז של מכאל לנג והפשרתי לגמרי את הלבבות לפני הבישול. הם מתבשלים על האש במים רותחים במשך כשעה נעצתי סכין ועדיין לא התרככו כראוי. נו , מה תגידו עכשיו ?
לצפיה ב-'תודה '
תודה
16/09/2018 | 19:13
38
הייתי בודק:
1. תאריך פג תוקף
2. יצרן / מותג
3. יש מוצרים שמתרכחים ואח"כ שוב מתקשים מבישול ייתר...אולי זו הבעיה?
בעבודתי במטבח של מלון דן כרמל, עשינו הרבה פעמים לבבות ארטישוק ממולא בבשר (טחון). הם תמיד יצאו רכים ותמיד השתמשנו בתוצרת קפואה (כמו כל המוצרים הללו )
אבל הם הוכנו בתנור ולא בבישול במים רותחים.
לצפיה ב-'שבוע טוב לכל חברי הפורום'
שבוע טוב לכל חברי הפורום
16/09/2018 | 12:09
1
56
מקווה שחגיגות השנה החדשה עברו על כולם בנעימים.

מחקתי כמה הודעות מהפורום.

מבקש לשמור על סגנון הולם וראוי.

בנוסף, אם מישהו רואה הודעה שחורגת מכללי הפורום נא לשלוח לי מסר פרטי ולא להתנגח על דפי הפורום.

גמר חתימה טובה
לצפיה ב-'חג שמח אתה עשר'
חג שמח אתה עשר
21/09/2018 | 07:30
3
מאיר כרמיאל
לצפיה ב-'בצל'
בצל
14/09/2018 | 11:21
4
122
לאחרונה אני מבחין בכמות הולכת וגדלה של בצלים רקובים מבפנים (טבעות שחורות או לב שחור) ומבחוץ הכל תקין. בביקור אצל הירקן, אני נאלץ לרכוש פי 2 בצלים, בתקווה שחצי יהיו בסדר. החלפתי 2 ירקנים ועדין אותה בעיה.
האם נתקלתם בבעיה דומה לאחרונה?
לצפיה ב-'כן. '
כן.
14/09/2018 | 11:45
3
91
יכול להיות שהם עברו הקפאה אולי? 
לצפיה ב-'לא הקפאה אבל אוחסנו בטמפרטורה מבוקרת נמוכה...'
לא הקפאה אבל אוחסנו בטמפרטורה מבוקרת נמוכה...
14/09/2018 | 19:02
2
74
כמו תפוחי אדמה למשל.
לצפיה ב-'מרגיז'
מרגיז
15/09/2018 | 12:52
1
66
1. הבצל נראה טוב מבחוץ אך לא ניתן לשימוש.
2. גובים כסף על בצל שרק 50% ממנו אכיל - הייתר לפח.
3. מחייב לרכוש כמות בצל כפולה, כדי לצלוח את הבישולים - עלות כפולה.
לאן הגענו שאפילו הבצל מרמה?
זהו הירק הכי בסיסי ושימושי במטבח.
 
לצפיה ב-'מרגיז כן, אבל המצב השתפר לאחרונה...'
מרגיז כן, אבל המצב השתפר לאחרונה...
15/09/2018 | 22:43
57
הבצל נגוע במחלה(סוג של ריקבון צוואר) שתחילתה עוד בגידול
והמשכה באיחסון. לא חסרים מפגעים גם בגידול בצל.
באספקה לאחרונה המצב השתפר מאד.
לצפיה ב-'סלרי'
סלרי
15/09/2018 | 11:11
2
78
יש לי כמות גדולה של סלרי (לא השורש אלא ה״מקלות״) ,וחשבתי להכין ממנו מרק גדול ולהקפיא.
מה כדאי להוסיף כדי ״לנפח״ את המרק ולהוסיף מרקם, ולא ע״ח הטעם?
בדרך כלל אוהבים אצלנו במרקים עדינים כאלה תפוחי אדמה, אבל הבנתי שהם לא מתאימים להקפאה.
אלא אם המצב שונה בתוך מרק עם מרכיבים שונים?


לצפיה ב-'הצעה אחרת....'
הצעה אחרת....
15/09/2018 | 12:55
1
62
אני אוהבת להכין מה"מקלות" סלט.
מנסה ל"משוך" את החוטים עד כמה שאפשר, חותכת , מוסיפה מיץ לימון ושמן זית - ויש לך סלט טעים.
למרק - הייתי מוסיפה אולי טבעות גזר.
רעיה
לצפיה ב-' תודה רעיה, בגלל ה״חוטים״ חשבתי להכין מרק ולרסק בבלנדר'
תודה רעיה, בגלל ה״חוטים״ חשבתי להכין מרק ולרסק בבלנדר
15/09/2018 | 19:42
17
לצפיה ב-'מרק רגל כפי שאני מכין'
מרק רגל כפי שאני מכין
13/09/2018 | 18:49
3
91

אגב לכל הנגעלים מרגל קרושה לקחתי חלק מהמרק ושמתי  במקרר ובגלל הג'לטין בעצמות הרגל המרק נקרש והפך לרגל קרושה בטעם מזרחי מאד טעים.
הולך טוב עם זחוג ולימון
.http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/75/110826644...
לצפיה ב-'נראה מעניין וטעים'
נראה מעניין וטעים
13/09/2018 | 21:21
2
47
אתה אולי יודע באיזה תערובת תבלינים ניתן להחליף את ה"חוויאג' למרק"? אני חי במדינה שהתערובת הזו לא מוכרת
תודה
לצפיה ב-'לפי ויקי כנראה שלא תהיה לך בעייה להכין לבד'
לפי ויקי כנראה שלא תהיה לך בעייה להכין לבד
13/09/2018 | 23:56
1
61
לצפיה ב-''
14/09/2018 | 10:43
6
לצפיה ב-'האם הסופרמרקטים אמורים להיות פתוחים ביום ראשון בבוקר? (סוכות'
האם הסופרמרקטים אמורים להיות פתוחים ביום ראשון בבוקר? (סוכות
13/09/2018 | 00:22
1
73
שלום, יום ראשון כזכור לכם זה ערב חג סוכות, אני רוצה לקנות בשר (חזה עוף ובשרים נוספים) כמה שיותר טרי אז אני מעדיף לקנות ביום ראשון בבוקר כדי שאני לא אצטרך להקפיא אותו. האם החנויות אמורות להיות פתוחות ביום הזה?
 
שאלה נוספת, איך אני בוחר נתח עוף שיהיה הכי טרי ואיכותי? (אם זה לא קפוא) האם הנתח אמור להיות בהיר? כהה? בצבע מסויים? במרקם מסויים?
 
תודה מראש.
 
לצפיה ב-'פתוחים,אולם אין אספקת עופות ובשר טריים בימי ראשון'
פתוחים,אולם אין אספקת עופות ובשר טריים בימי ראשון
13/09/2018 | 06:02
70
נשארת הסחורה מיום רביעי וחמישי.
לצפיה ב-'מיצים'
מיצים
07/09/2018 | 18:46
8
101
אני מתכנן לקנות מסחטת מיצים פירות קשים, בסגנון היקרים סביבות 1500 שקל
אם אני מכניס לה בננה למכונה ואז עוד תפוח ועוד פרי רך ואז פרי קשה
איך המרקם שלה ביחס לבלנדר עוצמתי ?
יוצא הכלאה בין מיץ לשייק?
מקווה ששאלתי ברורה
אני בעיקרון חובב מאוד מיצים סחוטים על המקום ולא נכנס כרגע לכמה זה בריא או לא, 
העניין הוא איך הוא יעשה לי נגיד מיץ מבננות ותותים ומנגו - ביחס לבלנדר - בסיסי?
 
מקווה שהשאלות ברורות
לצפיה ב-'מציע שלא תכניס פרותרכים לבלנדר של פרות קשים'
מציע שלא תכניס פרותרכים לבלנדר של פרות קשים
09/09/2018 | 10:08
7
90
סחוט את הקשים במכונה של המסחטת פרות קשים.
תעביר את המיצים לבלנדר, תוסיף את הרכים ותכין את השיק שלך.
לצפיה ב-'תודה רבה, שאלה נוספת פחות קשורה,'
תודה רבה, שאלה נוספת פחות קשורה,
09/09/2018 | 12:11
4
64
כמה עולה פרשוטו באיטליה - ביורו- אם אתה יודע, אשמח
אולי קונים לי משם פרושוטו- השאכה כמה עולה.
לצפיה ב-'מה קשור המחיר? זה הטעם!'
מה קשור המחיר? זה הטעם!
10/09/2018 | 08:57
2
61
1. יש פרושוטו בארץ.
2. האיטלקי נקרא פרושוטו והספרדי נקרא המון. שניהם בתהליך וממקור שונה, מזה הישראלי. בספרדי, זה מהירך, של חזיר מזן מיוחד שגודל והואכל באופן יחודי.
בטח גם לאיטלקי יש יחודיות. את ההמון, תולים על חוט וכאשר מגישים, מניחים אותו על מתקן מיוחד וחותכים ממנו רצועות דקיקות עם סכין יעודית. 100 גר' מהזן הנכון עשוי לעלות 27 יורו. לגבי האיטלקי, פחות מכיר.
לצפיה ב-'תודה רבה על העזרה,'
תודה רבה על העזרה,
10/09/2018 | 11:54
1
43
פרשוטו אם ככה יותר יקר מבייקון
- גם באיטליה,
תודה רבה
לצפיה ב-'אילו 2 נתחים שונים עם טעמים שונים ואחוזי שומן שונים'
אילו 2 נתחים שונים עם טעמים שונים ואחוזי שומן שונים
10/09/2018 | 12:22
74
"פרושוטו הוא שוק וירך חזיר מומלחות ומיובשות או מבושלות בנוסח צפון איטליה. העיר פארמה נחשבת למולדת הפרושוטו".
 
"חמון: שם כולל לבשר הירך ולאחורים של החזיר, אשר ניתן לבשלו ולהגישו טרי, אך ניתן גם לשמרו. באנגלית HAM או בגרמנית שינקן"
 
אף אחד מהם לא ביקון: https://en.wikipedia.org/wiki/Bacon
שים לב לאיור שבהמשך הדף: http://www.tasteofsouthern.com/pulled-pork-bbq-in-...
לנתחים הללו יש שיוך שונה בחלוקת החזיר (כן, שלושתם מחזיר), וכן לתהליך העיבוד שלהם. גם לאופן השימוש במוצר המוגמר (בד"כ את הביקון נהוג לטגן בעוד שאת החמון והפרושוטו לא.
לצפיה ב-'prociutto=ham=jambon=jamon ועוד...'
prociutto=ham=jambon=jamon ועוד...
10/09/2018 | 10:35
49
עשוי מירך של חזיר מעושן, מבושל, או נא.
כמו בכל מוצר יש טובים ויש טובים פחות. תלוי בזן החזיר, באיזור הגיאוגרפי באופן הגידול וכיו"ב. כדי לענות לך אם יקר או לא יש לדעת את הסוג, המקור והמיתוג.
זה כמו לשאול "קונים לי מכונית באנגליה. זה יקר? זו מכונית טובה?"
אי אפשר לענות! 
לצפיה ב-'תפוז, גם לוותר עליו או לנסות '
תפוז, גם לוותר עליו או לנסות
09/09/2018 | 12:13
1
70
ורימון מה דעתך?
לצפיה ב-'לכל פרי והתרגיל שלו'
לכל פרי והתרגיל שלו
10/09/2018 | 08:53
58
1. מסחטת פרי הדר: לכל פירות ההדר למיניהם, הסחיטה נעשית בלחץ, או גוף שסובב וחודר לתוך מחצית מהפריא.
2. בלנדר: קוצץ ומרסק פירות כמו בננה, אננס, אבטיח, מלון וכו'. לא נהוג לסחוט אותם!
3. מסחטת פירות קשים, כמו תפוח, אגס, גזר וכו'. 
מה לא ברור? כאילו זה התחיל היום. לך לדוכן או חנות של מיצי פירות (שייק טבעי) ותראה איך מבצעים את זה, ולמד. 
לצפיה ב-'המלצה ואישור'
המלצה ואישור
07/09/2018 | 10:44
1
172
מכוון שאין לי ספר מתכונים או רישום מתכונים .כל המתכונים שלי נמצאים בפורום מזה שנים.
אני מאשר לכל המעוניין במתכון שלי לכנס לחיפוש מתקדם לרשום .בשם משתמש פוקסי99 . ובנושא את המתכון המבוקש
שנה טובה לכל הפורום ולכל עם ישראל
לצפיה ב-'תודה רבה '
תודה רבה
08/09/2018 | 11:41
71
חג שמח ושנה טובה 
לצפיה ב-'עוגה/קינוח מלבי '
עוגה/קינוח מלבי
08/09/2018 | 08:12
130

עוגת מלבי או קינוח מלבי ללא אפייה.(הערות שלי בסוגריים)
עוגה טעימה ומרשימה!
מקור המתכון:Dorit Alkolombre Levi (מהפייסבוק בקבוצת :מתכונים יוון טורקיה בולגריה)
מקור התמונות:אילנית12
 
בפעם הראשונה הכנתי בתבנית סיליקון עמוקה אשר שימנתי אותה קלות,בפעם השניה ב2 תבנית קטנות יותר גם הן שומנו קלות.
חומרים:
1 שקית ג'לי לפי הוראות היצרן
לצקת לתבנית ולפזר דובדבנים מגולענים (אני לא הוספתי)
לשים במקרר.
 
הכנת המלבי:
 
בסיר גדול 5 כוסות מים,)השתמשתי בכוס פשוטה חד פעמית לשתיה קרה 200 מ"ל)1 שמנת צמחית(הקרטון הקטן),6 כפות סוכר,כפית מי ורדים ,להביא הכל לרתיחה.
להמיס 8 כפות קורנפלור בכוס מים (הכנתי כמה דקות לפני) לצקת לסיר ולערבב עד שהמלבי מסמיך
לקרר מעט לצקת על הג'לי הקר 
מעל זה לפזר פירורי עוגיות/ביסקווטים
לשים במקרר לאחר יממה להפוך.
בהצלחה/דליה/אילנית12
 
לתמונות נוספות בבלוג שלי:
לצפיה ב-'סלטים לחג'
סלטים לחג
06/09/2018 | 08:47
15
489
אשמח להמלצות למתכוני סלטים פשוטים לחג

תודה
לצפיה ב-'סלט וולדורף'
סלט וולדורף
07/09/2018 | 09:47
14
93

6 תפוחי עץ גרנד שטופים הייטב לא מקולפים
כ6-7 ענפי סלרי
2 קופסאות של אננס
2 כפות סוכר
1/2 כוס סירופ של האננס
3/4 כוס אגוזים שבורים(עדיף פקאן)
לקישוט מפרות העונה

מכינים קערה גדולה
סוחטים מיץ מלימון אחד שופכים לקערה ומוסיפים מים עד לכ3/4 בגובה(זה כדי שתפוחי העת לא ישחירו)
חותכים במנדולינה את תפוחי העץ לגפרורים
ושופכים לקערה ומערבבים עם כף עץ כדי שיכוסו הייטב
חותכים דק את הסלרי
מנגבים היטב את קופסת האננס (מי מיודע מה עבר עליהם במחסן הסופר) פותחים ושופכים לכוס את הסירופ מקופסה אחד
שופכים את האננס על קרש החיתוך וחותכים לקבלת חתכות קטנות יותר
מכינים בצלחת 5 כפות מיונז
2 כפות סוכר(כאשר משתמשים באננס בסירופ כבד אין צורך להוסיף סוכר)
חצי כוס מהסירופ ששפכנו מראש מהקופסה לבחוש הייטב
לנקז את המים מהקערה לא לסחוט שארית הרטיבות על תפוחי העץ תוסיף גוון של חמיצות
להוסיף את האננס ואת המיונז המתובל ולערבב בתנועות עגולות לטעום ולתקן במידת הצורך
לעיתים בגלל טיב האננס הוא לא מורגש לטעמי אני פותח עוד קופסה ומוסיף בתחילה 1/4 קופסה עד קבלת הארומה והטעם הרצוי
מעבירים לכלי ההגשה מוסיפים אגוזים שבורים
ומקשטים כל העולה על נפשכם
ובתאבון
לצפיה ב-'סלט כרוב וגמבה'
סלט כרוב וגמבה
07/09/2018 | 09:50
13
89

לצפיה ב-'סלט כרוב וגמבה'
סלט כרוב וגמבה
 פוקסי99
<< ההודעה הנוכחית
02/05/2017 | 11:39
4
102
קוצצים כחצי כרוב בינוני (אני קוצץ במנדולינה)
גמבה אחת גדולה קצוצה לפסים
בצל אחד קצוץ לפסים
כרבע חבילה פטרוזיליה קצוצה
שמן כשני כפות
כפית חומץ
וחצי כפית מלח
לבחוש הייטב את השמן החומץ והמלח
לשפוך על הכרוב הבצל והגמבה הקצוצים
לערבב הייטב בעזרת שני כפות עץ
להמתין כחצי שעה
ולהנות
 
לצפיה ב-'סלט גזר'
סלט גזר
07/09/2018 | 09:53
12
69
4 גזרים חתוכים דק במנדולינה כמו גפרורים
פלפל אדום חתוך דק לרצועות
פלפל חריף חתוך דק דק
3/4 חבילה כוזברה קצוצה
3 כפות שמן
2 כפות לימון
מלח
לערבב הייטב
בתאבון
 פוקסי
לצפיה ב-'סלט דלעת'
סלט דלעת
07/09/2018 | 10:01
11
53
ניסיתי להכין סלט מדלעת לא מבושלת והתוצאה
לפני הכל בחירת הדלעת.
יש לבחור דלעת שצבעה כתום אחרת הדלעת בטעם טפל.
500גרם דלעת
2 גזרים
2 פלפלים מתוקים אדומים
פלפל חריף חתוך דק דק
1/2 חבילה כוסברה קצוצה
מלח לפי טעמו של כל אחד
1/4 כוס מיץ לימון
2 כפות שמן 
מקצצים את הדלעת במנדולינה לגפרורים
מקצצים את הגזר לגפרורים
קוצצים את הפלפל לרצועות דקות
מוסיפים פלפל חריף קצוץ ונזהרים!!בתחילה מעט ולאחר ההכנה טועמים ומוסיפים כדי לקבל את החריפות הרצויה.
מוסיפים את הכוסברה המיץ והשמן
בוחשים הייטב
ולדעתי ונהנים
לצפיה ב-'סלט טונה בתחתיות ארטישוק'
סלט טונה בתחתיות ארטישוק
07/09/2018 | 10:06
10
42

תכיני את הסלט לפי המתכון
ניתן לקנות תחתיות של ארטישוק קפוא של סנפרוסט . או להשתמש בארטישוק טרי
למלא את התחתיות בסלט וכך להגיש. לבשל במי מלח .אני אוכל את התחתיות ללא בישול
4 ביצים קשות בקוביות קטנת
6 גבעולים של סלרי קצצים דק
8 בצלים ירוקים קצוצים דק
6 מלפפונים במלח קצוצים דק
2 קופסאות של טונה מעוכים עם מזלג
2 כפות של מיונז רצוי על בסיס של שמן קנולה
לערבב הייטב את כל המרכיבים להוסיף מהנוזל בקופסת 2 כפות ולבחוש
להוסיף מעט פלפל שחור ומלח
מתכונים >>
לצפיה ב-'סלט שומר'
סלט שומר
07/09/2018 | 10:08
9
47

1 שומר חתוך לרצועות
1 בצל חתוך לרצועות
3 בצלים ירוקים חתוכים לטבעות
מספר עלים של נענע קצוצה
מספר עגבניות שרי מזן תמר(ממליץ תמר בגלל הטעם המיוחד המשתלב בסלט)
4 כפות מיץ לימון
1 כף חומץ
3/4 כפית מלח
2 כפות שמן זית
לבחוש הייטב את המרינדה לשפוך על הירקות לערבב הייטב להשאיר כשעה ולהגיש
פוקסי
לצפיה ב-'סלט כרוב סיני'
סלט כרוב סיני
07/09/2018 | 10:15
8
63
רוב חתוך לרצועות דקות וארוכות
לרוטב
1/3 כוס שצן רגיל
1/3 כוס חומץ
1/3 כוס רוטב סויה
2 כפות סוכר
מעט פלפל שחור ומלח

לטגן שומשום
לטגן גרעיני חמניה
ולפזר מעל
ניתן גם להוסיף צנובר


ממליץ לאחר הבחישה לטעום אני תיקנתי מעט בהוספת סויה ומיץ לימון
לצפיה ב-'סלט חצילים וגמבה כבושה'
סלט חצילים וגמבה כבושה
07/09/2018 | 10:18
5
47
חציל חתוך לפרוסות
גבמה חתוכה לרצועות
גמבה כבושה מקופסת שימורים
מלפפון במלח חתוך דק(לא חובה)
חצי חבילה פטרוזיליה
מלח
שמן
מיץ לימון

לטגן את החצילים
לחתוך לקוביות (בערך ס"מ על ס"מ)
להוסיף את רצועות הגמבה
להוסיף את רצועות הגמבה הכבושה
להוסיף את המלפפון הכבוש
לקצוץ חצי חבילה פטרוזיליה
שמן מלח מיץ הלימון לערבב עם כף עץ
לשים במקרר לשעה לספיגת הטעמים
פוקסי
למי שאוהב חריף ניתן לקצוץ פלפל חריף ירוק טרי דק דק ולהוסיף
לצפיה ב-'סלט תפוחי אאדמה'
סלט תפוחי אאדמה
07/09/2018 | 10:22
4
60

לט תפוחי אדמה
 פוקסי99
<< ההודעה הנוכחית
30/03/2012 | 12:49
34
מבשלים 3 תפוחי אדמה מזן דזירה(האדומים)
גזר אחד גדול
4 ביצים קשות
2 כפות מיונז
3/4 כפית חרדל
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
יש האוהבים ניתן להוסיף מלפפון כבוש במלח
לבשל את תפוחי האדמה עם הקליפה יחד עם הביצים והגזר
רצוי לבשל את תפוח האדמה עד שמזלג חודר אותו אבל לא רך מידי
לקלף את תפוחי האדמה ולחתוך לקוביות כמו כן את הג\ר וגם את הביצים
לשפוך לצלחת קטנה את המיונז עם הפלפל והמלח להוסיף את החרדל לערבב הייטב
לשפוך את רוטב המיונז שהכננו על קוביות הגזר תפוח האדמה והביצים ולערבב בתנועו עגולות עם כף גדולה מעץ.
במקרה הזה תפוח אדמה אשר נשמר לפחות שבוע לפני נבישול במקום יבש יתן טעם טוב יותר
 
לצפיה ב-'חצילים בטעם כבד'
חצילים בטעם כבד
07/09/2018 | 10:28
3
40
לצפיה ב-'ועוד כבד קצוץ לצמחונים'
ועוד כבד קצוץ לצמחונים
07/09/2018 | 10:31
2
50

2 בצלים חתוכים לטבעות דקות
250 גרם אגוזי מלך (בשום אופן לא אגוזי פקאן)
קופסת שימורי אפונה
3 ביצים קשות
פלפל שחור לפי הטעם
מלח
ניתן להוסיף כף או שתיים של ברנדי טוב
לטגן את הבצל עד קבלת צבע שקוף

להכניס את כל החומרים לבלנדר ולהפעיל עד קבלת מרקם כמו משחה
לצפיה ב-'כבד קצוץ רגיל כפי שאני מכין'
כבד קצוץ רגיל כפי שאני מכין
07/09/2018 | 10:35
1
72


כבד קצוץ

חצי קילו כבד עוף מנוקה.
2 בצלים גדולים.
4 ביצים קשות
מלח
פלפל שחור
מספר טיפות של ברנדי.

מטגנים את הכבד במחבת ללא שמן או שומן, הכבד מגיר שמן מתוך עצמו.
להקפיד להפוך את הכבדים ללא הפסקה שלא יקבלו צבע כהה מידיי כי אז הם מקבלים גוון מר מעט.
לאחר מספר דקות בוצעים אחד מהכבדים כאשר כולו וורוד בפנים מורידים מהאש ושמים על נייר סופג.
מקצצים את הבצל לפרוסות ומטגנים עד שיזהיב.
ומוצאים ושמים על נייר סופג כחצי שעה.
שמים במעבד מזון את כל החלקים ומרסקים למרקם חלק ואחיד.
טועמים ומתקנים תיבול.
מוסיפים כף של ברנדי.
למי שאוהב מרקם יותר גס טוחנים את הרכיבים במכונת בשר.
מי שאוהב מרקם מישחתי יותר מוסיף רבע חבילה מרגרינה. או למי שיש 60 גרם שמאלץ
בתאבון
פוקסי
 
לצפיה ב-'פלפל חריף קלוי בתחמיץ'
פלפל חריף קלוי בתחמיץ
07/09/2018 | 10:38
52
לצפיה ב-'מה זה שצן רגיל?'
מה זה שצן רגיל?
07/09/2018 | 17:50
1
74
שצן = שמן?
רגיל זה קנולה?
 
חתוך לרצועות דקות וארוכות - זה שיפונד בכרוב וירק עלים (חסה וכו')
זה ג'וליאן בירק שהוא לא עלים
לצפיה ב-'צודק יש לי הרבה טעויות הקלדה .מתנצל'
צודק יש לי הרבה טעויות הקלדה .מתנצל
08/09/2018 | 08:58
20
לצפיה ב-'גפילטע פיש כפי שאני מכין'
גפילטע פיש כפי שאני מכין
07/09/2018 | 10:53
93
לדעתי לקרפיון יש את המרקם והטעם המיוחד אשר נותן לגיפילטע פיש את היחוד.
את יכולה כמוני :אני רוכש דגים במשמר השרון מסביר מה אני רוצה ויוצא מהחנות לעיסוקים שונים חוזר והדגים מוכנים למעני נקיים וארוזים .ולא ראיתי את התהליך.
אבל יש להזהר על החנות הזאת אני סומך. יש מוכרים   שיראו לכם דגים חיים וכאשר לא תשימו לב יחליפו בדגים לא טריים .
גפילטעפיש מתכון ותמונות
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/75/86195724/...
ל200 גרם קציצות רצוי להוסיף ביצה אחד לא מבושלת וביצה אחד קשה
בצל אחד
1/2 1 כפיות סוכר
1כף קמח
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית מלח
לטחון הכל יחד עם הדג הטחון

לציר
1/2 1 כוסות מים
1/4 כף מלח
1/4 כפית פלפל שחור או לבן
בצל קטן
1גזר פרוס לעיגולים

שמים את כל חומרי הציר ביחד ומבאים לרתיחה
צרים קציצות ומוסיפים לסיר מנמיכים את האש לבינונית לשעתיים וחצי עם מכסה
במקרה והמים לא מכסים את הקציצות להוסיף מים
רצוי להוסיף לציר בזמן הרתיחה את הראש והאידרה וגם הסנפירים
בתמונה הציר מתבשל


לצפיה ב-'עוגת שושנים ותמרים לראש השנה'
עוגת שושנים ותמרים לראש השנה
07/09/2018 | 10:12
83
לצפיה ב-'עוף טרי לראש השנה, להקפיא או להשאיר במקרר?'
עוף טרי לראש השנה, להקפיא או להשאיר במקרר?
04/09/2018 | 23:28
4
81
היי,
 
1. אני מתכוון לקנות ביום חמישי אחרי הצהריים עוף טרי (לא קפוא) עבור מתכון סיני מוקפץ לארוחת ראש השנה ביום ראשון בערב. האם עדיף לי לשמור את העוף במקרר או שעדיף להקפיא? קראתי שממליצים לשמור בשר עוף במקרר לא יותר מיומיים שלושה ככה שזה ממש גבולי...
 
2. האם הקפאת עוף בפריזר לא פוגעת במרקם של העוף? האם המים שקופאים בתוך העוף לא שוברים את הסיבים בפנים ומשנים את המרקם של הבשר? האם זה יהיה מורגש לאחר טיגון עם בצל במחבת? או שלא ישימו לב?
 
3. ראיתי שממליצים להפשיר במקרר עוף שהיה קפוא בפריזר. כמה זמן זה אמור לקחת? ומדוע אי אפשר פשוט להוציא את העוף מהמקרר ולתת לו להפשיר בטמפרטורת החדר? זה לא יהיה קצת יותר מהיר? יש סיבה לא לעשות את זה?
 
תודה מראש.
 
 
לצפיה ב-'אפשר להקפיא'
אפשר להקפיא
05/09/2018 | 07:52
60
בחמישי שעבר קנינו עופות לבישול להתנדבות (פרויקט כרובית).
ידעתי שאצטרך לשמור אותם בהקפאה עד לבישול אתמול, אבל בטעות לא אמרתי ל"רכז הקניות" שלי והוא הביא לי עופות טריים.
הם אוכסנו בפריזר עד אתמול בבוקר.
אתמול מוקדם מאוד בבוקר הוצאתי אותם, הנחתי על מגבת ועטפתי במגבת (כמובן מעל לניילון העוטף כל עוף) למשך מספר שעות.
ב11 הכנתי רוטב ונתתי לעופות הראשונים לספוג אותו לפני האפיה.
הם נאפו בתנור החל מאחת ויצאו ריחניים וטעימים (טעמתי בזמן החיתוך).
אני מניחה שלהפשיר במקרר לאט יותר עדיף
לצפיה ב-'הפשרת והקפאת עוף'
הפשרת והקפאת עוף
05/09/2018 | 09:01
79
1.אני חושבת שעדיף להקפיא. כי העוף שאנחנו קונים טרי בחמישי לרוב נשחט יום-יומיים לפני.
2. אם יוקפא בצורה נכונה (עטוף היטב) ויופשר בצורה נכונה אין סיבה שישנה משמעותית את מרקמו.
3. אפשר להפשיר בטמפרטורת החדר אבל זה, למיטב הבנתי, יותר ריסקי מבחינת האפשרות להתקלקלות של הבשר, ולכן עדיף להפשיר במקרר. אם מפשירים על השיש עדיף להפשיר בתוך מים פושרים כשהעוף עטוף בתוך שקית אטומה (למשל להפשיר בראנר כשהעוף עטוף בעטיפת ואקום והטמפרטורה של המים היא סביב 20-21 מעלות)
בנוגע לשאלה כמה זמן אמורה לקחת ההפשרה זה תלוי במספר גורמים כמו כמה המקרר שלך קר, כמה נתח העוף גדול. הייתי מוציאה 24 שעות מראש.
לצפיה ב-'אני הקפאתי'
אני הקפאתי
07/09/2018 | 09:27
1
34
משרד הבריאות ממליץ לבשל את העוף תוך 3 ימים משחיטתו. על העוף הארוז (שופרסל) יש תאריך. על עוף לא ארוז, (יוחננוף) אין תאריך. זה הימור שלנו...
הקפאה: שם בפריזר.
הפשרה: מוציא יום קודם ומעביר למקרר.
ביום ההכנה, אם העוף עדין לא הפשיר כראוי, מניח אותו מוקדם בבוקר על השיש ואם זה לא מספיק, שם במים חמים.
הפשרה בטמפ' החדר:
הכל עניין של קצב התרבות החידקים (ובעוף זה גם סלמונלה!) בטמפ' שונות.
בטמפ' החדר 25 מע' C הקצב ההתרבות גבוהה בהרבה מאשר במקרר בטמפ' של 3-4 מע' C. 
מה גם שטמפ' החדר בקיץ הישראלי בד"כ גבוהה מ-25 מע' C.
השאלה בד"כ כמה זמן ישהה העוף בין הפשרתו להכנתו בטמפ' לא רצויה, של טמפ' החדר? מה גם שתהליך ההפשרה, הוא הדרגתי ונע מהחוץ אל הפנים. כך שבשעה שאולי חלקו הפנימי של העוף עדין לא הפשיר, החלק עם העור עשוי להיות בטמפ' החדר ולהפוך לתרבית חיידקים...
לצפיה ב-'תודה לכולם על התשובות קניתי אתמול בערב והכנסתי לפריזר'
תודה לכולם על התשובות קניתי אתמול בערב והכנסתי לפריזר
07/09/2018 | 10:23
11
לצפיה ב-'אף פעם לא הכנתי שווארמה אשמח למתכון מומלץ שלא ייצא יבש'
אף פעם לא הכנתי שווארמה אשמח למתכון מומלץ שלא ייצא יבש
05/09/2018 | 19:17
4
52
לצפיה ב-'עוף או הודו?'
עוף או הודו?
06/09/2018 | 12:14
3
39
לצפיה ב-'מה ההבדל?'
מה ההבדל?
06/09/2018 | 19:07
2
67
מה השוני במתכון, להוציא סוג הבשר עצמו, בין שווארמה עוף לשווארמה הודו? 
לצפיה ב-'כבש'
כבש
08/09/2018 | 11:43
19
לצפיה ב-'יש לי מתכונים שונים שסוגי הבשר השונים,אבל'
יש לי מתכונים שונים שסוגי הבשר השונים,אבל
09/09/2018 | 01:43
57
אם בא לך להתפלסף, אזי נראה לי שניתן להכין את המתכון שלי לשווארמת הודו גם  מעוף רק לשנות את זמני הבישול
לצפיה ב-'מאפה בולגרית של ארומה'
מאפה בולגרית של ארומה
06/09/2018 | 15:35
119
שלום,
התבקשתי להכין מאפה בולגרית "כמו של ארומה".
זה נטעם לי דומה לבצק בואיקוס, או אולי בצק שמן וחומץ (כזה שמוסיפים לו מים רותחים) - אבל לא מצליחה לשים את היד על מתכון שנראה לי מספיק דומה.
אם יש לכם מתכון לבצק כזה אשמח.
תודה!
לצפיה ב-'שנה טובה ועוגת תפוח בדבש מהממת'
שנה טובה ועוגת תפוח בדבש מהממת
06/09/2018 | 11:15
138
היי לכולם,
 
אני שמחה להמליץ לכם על עוגה מהממת לראש השנה. 
עוגת תפוח בדבש.
ראש השנה זה היום שטובלים תפוח בדבש לשנה טובה ומקסימה והטעם משגע. אז למה לא עוגה משגעת? הרי כבר ברור לנו מאלפי שנים שהשילוב הזה פשוט נכון. לפניכם עוגה בחושה סופר טעימה, לחה, אוורירית ומבושמת. התפוחים משתלבים במרקם העוגה ולא נוחתים לקרקעית. וכמובן שניתן להכין גם קאפקייקס.
למתכון לחצו כאן : http://yeschef.co.il/App/Recipe/199
לצפיה ב-'שנה טובה וחג שמח '
שנה טובה וחג שמח
05/09/2018 | 11:23
2
54
תצליחו בכל הבישולים, שיצא טעים ותקבלו מחמאות 
לצפיה ב-'שנה טובה ומתוקה '
שנה טובה ומתוקה
06/09/2018 | 12:16
9
לצפיה ב-'שנה טובה .המון בריאות וטעמים .והצלחה בבישולים!!!'
שנה טובה .המון בריאות וטעמים .והצלחה בבישולים!!!
06/09/2018 | 17:30
5

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

אורית הרטום - דיאטנית קלינית ורופאה סינית
אורית הרטום
פורום תקשורת חזותית-מיתוג עסקי
בואו למתג את העסק שלכם
פורום תזונה ודיאטה
בואו לקבל ייעוץ והכוונה

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ