לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4446044,460 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'מה הכי מומלץ להוסיף לירקות בתנור עם עוף?'
מה הכי מומלץ להוסיף לירקות בתנור עם עוף?
24/03/2019 | 07:40
6
46
אני מוסיף שוקיים ומקבל ירקות שוחים בשומן. שם פרגיות ואז הירקות שוחים במים. אין דרך להימלט מזה? חובה בנפרד?
לצפיה ב-'אין לי מושג מה אתה עושה כי כלום לא צריך לשחות בשומן או במים'
אין לי מושג מה אתה עושה כי כלום לא צריך לשחות בשומן או במים
24/03/2019 | 08:02
39
לא מכינים בנפרד אלא אם יש סיבה מיוחדת והיא לא זאת שציינת.
אפילו אם הירקות או חלקי העוף היו קפואים, בתנור הם מפשירים
והמים מתאדים, רק זמן הצלייה מתארך.
בשוקיים אין כמעט שומן, גם לא בפרגיות, הירקות מפרישים מעט
מים שמתאדים מהר בתנור.
אין לי מושג על מה אתה מדבר כי זה נחשב לבישול קל ובסיסי.
 
לצפיה ב-'הנה מתכון לדוגמא'
הנה מתכון לדוגמא
24/03/2019 | 14:50
4
64
               
רכיבים:
4 כרעיים מחולקים
מרינדה:
2 כפות דבש
2 כפות שמן
1 כף פפריקה מתוקה
1/3 כף פפריקה מעושנת
כפית שום כתוש
מלח, פלפל שחור
2 בצלים פרוסים לפרוסות עבות
3-4 תפו"א חתוכים
2-3 בטטות פרוסות
אופן ההכנה:
להכין את המרינדה ולערבב עם נתחי העוף -את זה אני עושה ערב קודם.
להניח בתבנית חסינת אש  את הירקות, לתבל במלח,פפריקה,אבקת שום ומעט מים ולערבב
כך שכל החתיכות יהיו מכוסות בתבלינים
להניח מעל את נתחי העוף כשהעור כלפי מטה
לאפות בחום 200 מעלות כ- 40 דקות
להפוך
להמשיך באפיה עוד כחצי שעה
לצפיה ב-' כך בדיוק, פשוט ולענין.'
כך בדיוק, פשוט ולענין.
24/03/2019 | 18:50
15
לצפיה ב-'תודה על המתכון'
תודה על המתכון
25/03/2019 | 06:12
8
לצפיה ב-'נשמע טוב ואכן אנסה. אבל במרינדה יום? כל הרעיון ארוחה מהירה'
נשמע טוב ואכן אנסה. אבל במרינדה יום? כל הרעיון ארוחה מהירה
25/03/2019 | 20:37
1
10
אגב - אחרי שקונים חלקים מהקצביה צריך לשטוף במים זורמים או שאין צורך?
לצפיה ב-'המינימום לשטוף במי ברז'
המינימום לשטוף במי ברז
25/03/2019 | 23:02
10
אני שופכת על נתחי העוף מים רותחים, ולבסוף בעזרת ברנר קטן שורפת השערות/נוצות שנותרו על העור.
 
המרינדה נותנת טעם, אפשר שעה ואפשר יותר
לצפיה ב-'אולי יש לכם רעיון איך לשדרג שניצלים?'
אולי יש לכם רעיון איך לשדרג שניצלים?
25/03/2019 | 14:54
11
השניצלים כבר מוכנים, חשבתי על צורת הגשה חדשה 
 
לצפיה ב-'בשר טלה לליל הסדר'
בשר טלה לליל הסדר
24/03/2019 | 14:18
38
קניתי רבע טלה. הקצב הפריד לי את הצלעות ואת חלק הצוואר. נשאר החלק שנראה כמו שוק עם ירך בציפוי דק של שומן. איך צולים חלק זה ככה שישאר עסיסי? משקל הבשר עם העצם בתוכו כ2 ק"ג. תודה
לצפיה ב-'butter זה חמאה או מרגרינה?'
butter זה חמאה או מרגרינה?
23/03/2019 | 09:38
3
37
הרבה מתכונים באנגלית משתמשים ב"butter".
איזה מוצר הכי מתאים לזה..?
(אני מניח שבחנות יש הרבה סוגים של חמאה ומרגרינה)
לצפיה ב-'חמאה, כל סוג וכפי שצוין במתכון עם/בלי מלח'
חמאה, כל סוג וכפי שצוין במתכון עם/בלי מלח
23/03/2019 | 10:04
2
14
לצפיה ב-'בטוח?'
בטוח?
23/03/2019 | 10:15
1
49
ביוטיוב זה לא נראה כמו חמאה:
 
לצפיה ב-'חמאה, אתה באמת צריך חופש'
חמאה, אתה באמת צריך חופש
23/03/2019 | 10:36
21
לצפיה ב-'מבוקשת המלצה למנדולינה איכותית - תודה '
מבוקשת המלצה למנדולינה איכותית - תודה
20/03/2019 | 22:37
11
47
לפריסת ירקות כמובן
לצפיה ב-' BORNER V5 או SUPER BENRINER'
BORNER V5 או SUPER BENRINER
21/03/2019 | 00:14
2
50
לצפיה ב-'גם אני חשבתי כך עד שראיתי את זה '
גם אני חשבתי כך עד שראיתי את זה
21/03/2019 | 10:47
1
72
לצפיה ב-'שאלת...עניתי, זאת דעתי, ונתתי לך גם המלצה טובה נוספת... '
שאלת...עניתי, זאת דעתי, ונתתי לך גם המלצה טובה נוספת...
21/03/2019 | 11:51
68
אל תגרור את זה לדיון כי  זה לא לענין, כל אחד והמנדולינה
המועדפת עליו. מה שמישהו אחר כותב  זאת דעתו, שלי
שונה.
 
לצפיה ב-'יש לי. לא משתמש בתדירות גבוהה'
יש לי. לא משתמש בתדירות גבוהה
21/03/2019 | 09:11
56
תקנה רק אם אתה בטוח שתשתמש המון.
 
יש לי את ה V5
לצפיה ב-'הבורנר בסדר גמור '
הבורנר בסדר גמור
21/03/2019 | 16:26
6
56
וכדאי להשקיע גם ב-ROKO שעושה ג'וליינים 
לצפיה ב-'ה-ROKO מאד שימושית אצלי...'
ה-ROKO מאד שימושית אצלי...
21/03/2019 | 18:47
47
אלו אמנם ג'וליינים דקים מאד אבל לשימושים שלי במיוחד
להכנת לביבות, קציצות ירקות, סלטים וכו'.
חד ועושה את העבודה בשני הכיוונים.
המלצה - לא לרכוש את המנדולינות המקצועיות ממש שהן
יקרות מאד והן לא טובות יותר מאלו שהוזכרות מעלה.
 
מוצר חדש בנישה הזאת זאת מנדולינה TNS 3000
 קיבלתי היום לבדיקה...עובדת פשוט נהדר!
 
יש לי 8 מנדולינות מהיקרות שעולות אלפי שקלים ועד הזולות,
אלו שציינתי עושות את העבודה הטובה ביותר במחיר שפוי
 
לצפיה ב-'ל-V5 יש גם ראשים לג'וליינים בשני עוביים'
ל-V5 יש גם ראשים לג'וליינים בשני עוביים
23/03/2019 | 06:25
4
15
לצפיה ב-'לא דקים ועדינים כמו ל-ROCO, חיתוך שונה.'
לא דקים ועדינים כמו ל-ROCO, חיתוך שונה.
23/03/2019 | 07:51
3
13
לצפיה ב-'היה לי כזה לפני שנים. היה מאד חד אבל הג'וליינים'
היה לי כזה לפני שנים. היה מאד חד אבל הג'וליינים
23/03/2019 | 08:55
2
26
אכן היו דקים מדי למה שרציתי בזמנו - חיתוך גזר לפלוב
 
אבל אכן התוצאה של הג'וליינים טובה יותר ממה שיוצא מה-V5
לצפיה ב-'זוכר אם ראית ראש כזה שמתלבש על ה-V5?'
זוכר אם ראית ראש כזה שמתלבש על ה-V5?
23/03/2019 | 08:56
1
20
או שזה רק עומד בפני עצמו?
לצפיה ב-'זה יוצר חוטים, לא ג'וליאנים, אין תוסף ל V5.'
זה יוצר חוטים, לא ג'וליאנים, אין תוסף ל V5.
23/03/2019 | 09:59
28
זה נועד למטרות מסוימות כמו שציינת, לסלטים עדינים וסתם
לקישוט. אצלי הוא משמש במקום פומפיה  כפי שציינתי.
המכשיר עובד לשני הכיוונים כך שעבודה מהירה וקלה.
שווה לקנות מה גם שהמחיר לא בשמיים אבל אלו לא ג'וליאנים
שכאמור ניתן להכין ב V5 ואחרים מתכווננים.
לצפיה ב-'בשר הבקר המומלץ (הטעים ביותר) לגולאש הונגרי?'
בשר הבקר המומלץ (הטעים ביותר) לגולאש הונגרי?
20/03/2019 | 12:33
3
70
הכנתי גולאש לפי המתכון של טום פרנץ' (מאסטר שף).
בבחירת הבשר, הוא רושם: 750 גרם בשר בקר - קוביות 3 ס"מ של שריר אחורי או כתף, או צ'ך או נתח אחר לבישול ארוך ברוטב.

אז לקחתי מהקצב צ'ך והתוצאה..   לא אגיד שלא טעים, אבל זה לא הטעם האופייני שאני זוכר מגולאש מבית סבתא..

האם סוג הבשר "אשם"?
האם יש סוג בשר אחר שיותר מוצלח לגולאש הזה?
האם בשר חזיר מעושן יותר מומלץ?

תָּמִיר
לצפיה ב-'ככה...'
ככה...
20/03/2019 | 19:37
80
אונטריב
צוואר
שריר
שפונדרה
כל נתח שמכיל מעט/יותר שומן ו/או שכבת ג'לטין
בשר חזיר (כל חלק) אינו מתאים במנה זאת. הוא
מכיל אמנם הרבה שומן אשר מופרש לתבשיל אבל 
הבשר עצמו נוטה להתייבש.
לצפיה ב-'כל בשר שריר יתאים'
כל בשר שריר יתאים
20/03/2019 | 19:55
1
51
לגבי המתכון של הסבתא, לך למתכון שלה ולא ל-טום פרנץ'.
הבשר זקוק לבישול ארוך. שים לב שחלק מהירקות בזמן הזה מתפרקים. אז יש להוסיף אותם מאוחר יותר (תפ"א למשל).
בהצלחה
 
לצפיה ב-'כל נתח בשר הוא שריר אבל לא כל נתח מתאים לגולש'
כל נתח בשר הוא שריר אבל לא כל נתח מתאים לגולש
20/03/2019 | 21:14
16
לצפיה ב-'מה התבלין הדומיננטי ביותר שנותן את הטעם..'
מה התבלין הדומיננטי ביותר שנותן את הטעם..
20/03/2019 | 12:26
1
87
..האופייני בקופסת "אבקת מרק עוף" קנויה.
ידוע לי שיש שם "מונוסודיום גלוטמט" אבל קשה לי להאמין שהוא עצמו האחראי לטעם האופייני.

אז מהו התבלין הדומיננטי לעניין זה?

תָּמִיר
לצפיה ב-'התשובה מורכבת....'
התשובה מורכבת....
20/03/2019 | 19:28
79
זה אינו תבלין במובן הפשטני כי אלו תוספים מסובכים מוגנים בפטנטים...
המרכיב הראשי הוא דווקא ירקות מיובשים ועמילן, סוכר ומלח
 
מרכיב הטעם האופיני מוסף בכמות קטנה והוא תערובת של
חומצות שומן, חומצות אמינו וחלבונים -
חלבונים מיובשים (מהם חלבוני בשר עוף למשל באבקות "אמיתיות") חומצה ארכידונית (חומצת שומן רב-בלתי-רוויה מסוג אומגה 6)
מתיל ו/או אתיל ארכדונט
ציסטאין (חומצת אמינו)
ועוד...
לא פשוט כפי שכתבתי 
 
לצפיה ב-'בקרמפורק'
בקרמפורק
20/03/2019 | 09:11
3
68
אני יודעת שעושים בקר מפורק בבישול איטי.
מישהו יכול לתת לי מתכון לאיך עושים את זה.
לא חריף.
ומאיזה בשר עושים את זה? מה לקנות?
אני מעדיפה משהו פחות שומני.
תודה
לצפיה ב-'מאד פשוט...'
מאד פשוט...
20/03/2019 | 11:50
2
84
מטגנים 1 בצל לשקיפות.
מוסיפים 3 שיני שום קצוצות.
מוסיפים ליטר ציר בקר ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הבשר (בהמשך) ומכסים את הסיר.
מבשלים עד לריכוך הבשר ולהתפרקות.
מוציאים את הבשר לקערה ומצמצמים את הרוטב.
מחזירים את הבשר המפורק לרוטב ומבשלים 10 דקות.
מגישים 
1 קג' בשר - אונטר ריב/צוואר/פולקה/שריר או כל בשר
רצוי עם מעט שומן וחתוך לקוביות גדולות.
הכנה בסיר לחץ מקצרת מאד את התהליך.
לצפיה ב-'תודה'
תודה
20/03/2019 | 12:00
1
36
כמה זמן זה בערך לוקח בסיר רגיל?
על איזו רמת אש?
לצפיה ב-'תלוי בסוג הבשר כשעתיים על בינונית לאחר רתיחה.'
תלוי בסוג הבשר כשעתיים על בינונית לאחר רתיחה.
20/03/2019 | 12:20
43
רצוי להשתמש בבשר טרי.
פשוט לבשל עד שהבשר מתפורר לחוטים.
אפשר גם להוסיף ירקות לפי הטעם.
ד"א במקור מכינים עם בשר כתף/פולקה חזיר
שהוא מאד שומני.
ההגשה איך שמתחשק, אפילו מצוין בכריך או עם
כל תוספת, זה גם עובר מצוין הקפאה.
לצפיה ב-'פרגיות בתנור - מכניסים איך שהם לתנור או שצריך לשטוף/עצמות...'
פרגיות בתנור - מכניסים איך שהם לתנור או שצריך לשטוף/עצמות...
19/03/2019 | 03:40
2
62
יש סיבה כלשהי שצריך לשטוף מתחת לברז או לחתוך את העצמות? 
אם אני מכניס לתנור עם ירקות - האם לדעתכם צריך לבקש שיחתכו את הפרגיות לקוביות או מספיק לחתוך לשניים וזהו? זה אמור להיות 40-45 דקות בתנור
לצפיה ב-'פרגיות = בשר ירכיים אשר העצמות הוצאו ממנו'
פרגיות = בשר ירכיים אשר העצמות הוצאו ממנו
19/03/2019 | 07:29
60
אני תמיד שוטף, אפילו ידוע לי מי נגע בהן לפניי.
פרגיות אני אף פעם לא חותך לקוביות, אני אוהב את הנתח העסיסי כמות שהוא.
לצפיה ב-'אפשר לחתוך לקוביות ואפשר להשאיר שלם'
אפשר לחתוך לקוביות ואפשר להשאיר שלם
24/03/2019 | 14:54
7
זה לא באמת משנה, הנה דוגמא לתבשיל קוביות פרגית
              
רכיבים:
1 ק"ג פרגיות חתוכות לקוביות בגודל 3 ס"מ בערך
תבלינים: מלח,פלפל שחור,כורכום,כמון
2 בצלים
1 חב' פטרוזיליה קצוצה
עלים מארבעה גבעולי סלרי קצוצים 
1 כוס אורז רצוי בסמטי
מלח
1/2 2 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
לתבל את נתחי הפרגית ולהניח לשעה לספיגת טעמים.
להעביר למחבת חמה מאוד עם מעט שמן ולטגן לצריבה משני הצדדים.



להעביר את שמן הטיגון לסיר הבישול


לקצוץ את הבצלים ולטגן להשחמה להוסיף את הירק הקצוץ ולהמשיך בטיגון עוד 2-3 דקות.




להעביר לסיר את נתחי הפרגית הצרובים האורז, מלח ומים רותחים, לערבב



ולבשל על אש קטנה כ- 20 דקות עד שהאורז מתרכך.
להניח ל- 20 דקות לפני שפותחים את הסיר
 
                
10 נתחי פרגית
מרינדה:

3 כפות סויה
כף שמן
כף דבש
כף פפריקה מתוקה
כפית מלח
1/2 כוס פתיתי בצל מיובש
אני מעדיפה לתבל יום קודם את נתחי העוף במרינדה, כך העוף סופג לתוכו טעמים
מניחה מגולגל בתבנית ובהגיע הזמן,
לתנור
 בחום 185 מעלות למשך 30 דקות
 
לצפיה ב-'סקונס מופחת מתיקות'
סקונס מופחת מתיקות
19/03/2019 | 03:43
1
56
יש לי מתכון שמתאים לי מבחינת סוג הקמח והמתקה, אלא שיש בו תוספת של צימוקים שהייתי רוצה להמיר במשהו אחר.
אם אני מבינה נכון, מדובר בבצק מתפורר ולא מתוק מאד, כך שפרי מוסיף לבצק מתיקות ולחות.
אני טועה?
לצפיה ב-'את לא טועה, תמירי במה שמתאים לך.'
את לא טועה, תמירי במה שמתאים לך.
19/03/2019 | 07:28
17
לצפיה ב-'מחפשת המלצה למתכון עוף עם אורז ותפו"א ביחד'
מחפשת המלצה למתכון עוף עם אורז ותפו"א ביחד
05/03/2019 | 19:36
4
123
בקיצור... ארוחה שמבשלים בסיר אחד.
תודה
לצפיה ב-'בבקשה: '
בבקשה:
07/03/2019 | 07:53
158
בסיר המתאים לתנור - עוף מתובל בצל פרוס ומעט שמן , לצלות מעט .
את האורז לבשל בסיר מלא מים מומלחים כמו לפסטה , להביא לרתיחה ולסנן.
לפרוס תפ"א לפרוסות עבות ולתבל.
ההרכבה : בתחתית הסיר לסדר תפ"א , מעל את האורז המסונן ומעליהם עוף ובצל צלויים.
לכסות היטב ולתנור 180 מעלות בערך 30 דקות, לבדוק עם האורז רך במידה וכן להסיר כיסוי כדי שהתבשיל ישחים.
באם האורז נזקק לעוד זמן , לכסות שוב ולהמשיך באפייה.
 
אני מתבלת במלח ופלפל ומעט פרוסות שום טרי
 
לצפיה ב-'עוף בתנור'
עוף בתנור
13/03/2019 | 11:52
1
112
 אומנם ביקשותבשיל בסיר אבל לדעתי ניתן גם בתנור

זה מתכון של עוף שלם את יכולה להשתמש בחלקי עוף
אפשר לרכוש חומוס מבושל מוכן של סנפרוסט ולהוסיף לאורז יצא נהדר

בשיטה שלי אני מכין את האורז בנפרד.
אז בישלתי שני כוסות אורז לפי כוס מים לכוס אורז.
חצי בישול רק עד שכל המים נספגים
ובמחבת כך:
טיגנתי בצל שלם קצוץ.
הוספתי פלפל חריף חתוך לרצועות
גזר חתוך כמו גפרורים במנדולינה
כפית כמון
פלפל שחור
כפית חוויג' למרק
ומלח
קצצתי דק חבילה כוסברה
והוספתי
3 כפות רסק עגבניות
טיגנתי את כל זה כ3 דקות תוך בחישה
הוספתי כוס מים רותחים
והמשכתי בבישול על אש קטנה כחצי שעה(להוריד לרסק את החמיצות)
לאחר מכן חיברתי בין האורז לבין התוצר במחבת
פרסתי נייר אלומיניום על תבנית ומרחתי מרגרינה
שפכתי את האורז במרכז התבנית
חתכתי עוף עוף עם סכין חדה לאורת הגב ושמתי על האורז ומנסה שהעוף יכסה את כל ערמת האורז.ניתן לשים כרעיים בלבד
בתחילה אני שם את העוף כאשר בחלק בםנימי כלפי מעלה לאחר מספר דקות כאשר העוף משחים הופך כך שהחלק הפנימי כלפי האורז וממשיך עד אשר העוף משחים
יש למרוח את העוף בשמן זית לפני בכנסתו לתנור
סביב העוף על התבנית ניתן להוסיף עגבניות חתוכות בצל חתוך לפרוסות
ותפוחי אדמה
לצפיה ב-'רק תלונה אחת יש לי, מרגרינה??'
רק תלונה אחת יש לי, מרגרינה??
19/03/2019 | 07:32
37
ואם כבר מרגרינה, האם אתה משתמש בזו בטעם חמאה? או שמא בזו שחלקה עשוי משמן זית? ולמה לא שמן צמחי כלשהו? 
אגב, אולי במקום מרגרינה, כבר להשתמש בשומן מהחי, כמו שומן כבש, שמאלץ [שומן אווז?]
לצפיה ב-'אורז פרסי ממש מתאים, לדעתי'
אורז פרסי ממש מתאים, לדעתי
19/03/2019 | 07:43
41
שטיפת האורז בישולו במים רבים מתובלים בכורכום, שמן ומלח  במשך 7 וחצי דקות | שטיפת האורז , לשמור בספל חלק ממי הרתחת האורז  
בניית הסיר לבישול.
סיר שטוח רחב, לחמם שמן עד הרתחה, להוסיף תבלינים ולבשל במשך חצי דקה, על מנת שייפתח הטעם  להוציא השמן מהסיר , לשמור אותו.  לשמן את תחתית הסיר והדפנות באמצעות השמן המתובל ולרפדן בפרוסות תפודים דקות  לפזר את האורז החצי מבושל על שכבת תפודים, לשים עוף או חלקי עוף מועדפים [אני בעד פרגיות, אבל כל אחד וטעמו ]  לפזר אורז על העוף שכבה   שכבה של קטניות כמו: חומוס, אפונה, עדשים, או אפילו ברוקולי, כרובית, כרוב   שכבת אורז אחרונה. [ יש אשר ישתמשו בצימוקים [ אני ממש לא!] אצלי מתוק שייך רק לקינוח
מפזרים את שאר השמן סמוך לדפנות הסיר, לא ישירות על האורז, מוסיפים ממי ההרתחה והבישול של האורז [ לא לכסות את האורז ולא על האורז!!] בדפנות הסיר   מכסים הסיר במגבת ועליה מכסה.
מרתתיחים מעט לצורך טיגון תפודים, ומבשלים על אש בינונית-קטנה כחצי שעה עד 40 דקות.
בתיאבון
אבל, הכי אני אוהב, עוף, תפוחי אדמה מתובלים ברוזמרין ופפריקה אדומה חריפה בתנור
לצפיה ב-'מחפש מתכון לקציצות בשר ללא גלוטן '
מחפש מתכון לקציצות בשר ללא גלוטן
05/03/2019 | 18:16
10
73
מחפש מתכון לקציצות בשר ללא גלוטן (קמח או פרורי לחם)
לצפיה ב-'ישנם קמחים אחרים '
ישנם קמחים אחרים
06/03/2019 | 18:40
3
55
כוסמין, חומוס, תפוח-אדמה, תירס, עדשים.. זרוק אבן ותמצא מייד משהו
אגב, אפשר גם קציצות רק עם ביצים, עשבי תיבול ומלח/פלפל.
לצפיה ב-'אוקיי אגב בכוסמין יש גם גלוטן'
אוקיי אגב בכוסמין יש גם גלוטן
06/03/2019 | 19:28
2
49
אוקיי אגב בכוסמין יש גם גלוטן
לצפיה ב-'יש מבחר גדול של פירורי לחם ללא גלוטן ...'
יש מבחר גדול של פירורי לחם ללא גלוטן ...
06/03/2019 | 19:58
58
אם מתעקשים להכניס את זה לקציצות, לדעתי מיותר, מייבש את הקציצות
אלא אם כן מוסיפים מעט נוזלים.
כל ירק מבושל ומרוסק טוב ועדיף על פירורי לחם.
לצפיה ב-'וואללה.. לא ידעתי, תודה'
וואללה.. לא ידעתי, תודה
07/03/2019 | 06:49
109
לפעמים אם נשאר לי קצת אורז מבושל, אני משתמש בו.
לצפיה ב-'קוואקר , פיצפוצי אורז, בשעת דחק לרסק פריכיות '
קוואקר , פיצפוצי אורז, בשעת דחק לרסק פריכיות
07/03/2019 | 07:41
1
34
לצפיה ב-'תודה לך'
תודה לך
07/03/2019 | 17:09
15
לצפיה ב-'אני עושה ללא תוספות של לחם וללא פירורי לחם.'
אני עושה ללא תוספות של לחם וללא פירורי לחם.
17/03/2019 | 11:42
3
30
פשוט לשה את הבשר, למדתי מאוכלי פליאו,
מביאה לדוגמה את של ת. סירקיס, זו לא המלצה, פשוט חפשתי ונתקלתי בו,
מציעה לחפש קציצות פליאו, יש המון,
לא יכולה לתת מתכון כי כמו בעבר עשיתי עם פרוסת לחם או פירורים "לפי העין" כך עכשיו, יוצא מצוין, עם רוטב או לא, בהצלחה.
https://tamisirkis.co.il/%D7%A2%D7%99%D7%A7%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA/%D7%9B%D7%93%D7%95%D7%A8%D7%99-%D7%91%D7%A9%D7%A8-%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%98%D7%91-%D7%A2%D7%92%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA%E2%80%8E/
לצפיה ב-' וזה לא מתפורר לך הקציצות מיקה?'
וזה לא מתפורר לך הקציצות מיקה?
17/03/2019 | 19:53
2
16
 וזה לא מתפורר לך הקציצות מיקה?
לצפיה ב-'לא מתפוררות.'
לא מתפוררות.
18/03/2019 | 05:54
21
וזו תקופה ארוכה, לפחות שנה.
חוזרת ומציעה, חפשו קציצות פליאו, תופתעו,
אני לא פליאו ולא ממליצה או ההפך, זה הנסיון המאד מוצלח עם קציצות וכדורי בשר, ואני מכינה הרבה.
לצפיה ב-'כדאי מאוד לפני טיגון להכניס למקרר לצורך'
כדאי מאוד לפני טיגון להכניס למקרר לצורך
19/03/2019 | 07:46
19
ייצוב וחיבור חלקי החלבון.
לצפיה ב-'מחפש מלית "טעימה במיוחד" עוף ופטריות למילוי כיסונים לאפייה'
מחפש מלית "טעימה במיוחד" עוף ופטריות למילוי כיסונים לאפייה
06/03/2019 | 19:27
61
בגוגל יש המון סוגים של הצעות, אבל רובן בתיבול מאוד סטנדרטי - מלח, פלפל שחור, כמון, כורכום, פטרוזיליה..  זה בערך העיקר.

אני מחפש משהו "עוד יותר טוב" אבל ללא אבקות מרק למיניהן.
לפני כמה ימים נתקלתי בסירטון של אהרוני ששם הוא השתמש ב"שמן שומשום", אמנם לגירסה מאודה ולא לאפויה, אבל אני חושב לנסות גם את השמן שומשום או מה שיש לי במקרר שזה "רוטב טריאקי שומשום".

אם למישהו/י יש מתכון משובח למה שאני מחפש, אשמח לקבלו.

תודה,


תָּמִיר
לצפיה ב-'יש למי מכם סיר טיגון חשמלי ללא שמן?'
יש למי מכם סיר טיגון חשמלי ללא שמן?
04/03/2019 | 18:47
1
56
אשמח לשמוע חוות דעת.
לצפיה ב-'איך אפשר לטגן ללא שמן?'
איך אפשר לטגן ללא שמן?
06/03/2019 | 18:38
66
קוראים לזה בשפה של האוניברסיטה - אוקסימורון, צירוף שתי מלים נוגדות זו את זו, כמו למשל "שתיקה צורחת", כך גם סיר טיגון ללא שמן.
עם זאת, בערוץ הקניות משווקים ללא הרף סירים חשמליים מסוג זה, שמייצרים אשליית טיגון, והם עובדים על חום.
בערוץ כל התבשילים נראים נהדר, כמובן.
אישית, לא אשתמש במכשיר כזה לטיגון, כי כשאני מטגן, אני רוצה שמן.
לצפיה ב-'עצתכם בבקשה. יש לי מספר קופסאות פודינג לימון'
עצתכם בבקשה. יש לי מספר קופסאות פודינג לימון
06/03/2019 | 08:27
2
96
אינסטנט פודינג זה סוג של "קמח".
אז נשאלת השאלה, באיזה עוגות ניתן לשלב אינסטנט פודינג לימון?
במקום הקמח או כתוספת.
 
בעוגת גבינה במקום פודינג וניל?
בעוגות בחושות?
 
ורעיונות לציפוי עוגות גם יתקבלו בשמחה.
אם אפשר  תנו גם דרך "לפרוון" אותם
לצפיה ב-'פודינג וניל'
פודינג וניל
09/03/2019 | 21:15
1
91
היי,
אני בדרך כלל בעוגות גבינה במקום קמח מוסיפה פודינג.
לצפיה ב-'ברוכה השבה.... לא מזמן חיפשתי ומצאתי מתכון שלך מימים עברו.'
ברוכה השבה.... לא מזמן חיפשתי ומצאתי מתכון שלך מימים עברו.
15/03/2019 | 20:57
42
ועד היום אני מברכת אותך על היוזמה לקניית מיקסר קנווד 750 KMM.
רעיה
לצפיה ב-'נראה לי שאצטרך להחליף את הכיריים שלי'
נראה לי שאצטרך להחליף את הכיריים שלי
02/03/2019 | 23:30
9
127
אחד המצתים שובת... יש לי היום כיריים 5 מבערים, עם מבער טורבו, לצערי החברה כבר לא מייצרת יותר כיריים ולכן פה אתם נכנסים
המלצות או דיס המלצות יתקבלו בברכה
לצפיה ב-'בגלל מצת אחד שלא עובד?? ניתן לקנות מצת ידני'
בגלל מצת אחד שלא עובד?? ניתן לקנות מצת ידני
03/03/2019 | 11:35
8
74
מיוחד לכיריים גז או לבדוק האם ניתן להחליף מצת
לצפיה ב-'קניתי... בינתיים'
קניתי... בינתיים
03/03/2019 | 18:31
7
97
להחליף מצת? נשמע לי מסובך
לצפיה ב-'זה לא מסובך, בטח לא לבעל מקצוע'
זה לא מסובך, בטח לא לבעל מקצוע
03/03/2019 | 18:45
6
72
 
ובטוח שיותר זול מכירה חדשה.
לצפיה ב-'אתה מכיר טכנאי גז שניתן לברר איתו'
אתה מכיר טכנאי גז שניתן לברר איתו
03/03/2019 | 23:08
5
62
אם תקלה כזאת היא ברת תיקון?
לצפיה ב-'כמעט כל טכנאי גז מתעסק בזה'
כמעט כל טכנאי גז מתעסק בזה
04/03/2019 | 00:04
1
61
 
אבל לא מכיר אישית.
 
פשוט בדקי בדפ"ז ותתקשרי למי שהכי קרוב אליך.
 
לצפיה ב-''
04/03/2019 | 11:19
4
לצפיה ב-'לא חייב טכנאי גז, גם חשמלאי מספיק טוב'
לא חייב טכנאי גז, גם חשמלאי מספיק טוב
04/03/2019 | 19:12
2
16
לצפיה ב-'גם נגר מספיק טוב אם הוא יודע לעשות את זה'
גם נגר מספיק טוב אם הוא יודע לעשות את זה
04/03/2019 | 21:32
1
50
 
אחת הבעיות הנפוצות בכירות גז היא שבגלל החום ראשי הברגים מאבדים את החיסום שלהם וקשה מאד לפתוח אותם.
 
רצוי שמי שמטפל בזה יהיה בעל מקצוע למרות שמדובר בפרוצדורה די פשוטה.
 
אצלנו בכפר אומרים: "סלם ח'ובזכ ללח'באז ולאו אכל נוצו" כלומר מסור את הלחם שלך (לאפייה) לאופה גם אם יאכל את מחציתו.
לצפיה ב-'לכן ציינתי חשמלאי שזה העבודה שלו, עיסוק בחשמל'
לכן ציינתי חשמלאי שזה העבודה שלו, עיסוק בחשמל
05/03/2019 | 09:54
14
לצפיה ב-'רולי למישהו יש מתכון לפיתה עירקית דקיקה ?'
רולי למישהו יש מתכון לפיתה עירקית דקיקה ?
04/03/2019 | 18:05
1
61
היא עגולה ובקוטר של פיתה רגילה של פלאפל ,אבל
היא דקה כמו נייר ומתובלת בגרגרי כמון שלמים.
מישהו מכיר ?

לצפיה ב-'אני עושה כך'
אני עושה כך
13/03/2019 | 11:44
31
אנ י עושה כך
מכין בצק 
קילו קמח
כף וחצי שמקים
כף סוכר
כפית וחצי מלח
3/4 2 כוסות מים
לש את כל החומרים ומניח להתפחה של כשעה
לש שוב ומניח שוב להתפחה  כחצי שעה
קורע כדור בגודל מעט גדול מכדור פינג פונג מניח על משטח ופותח את הבצק לגודל הרצוי אבל כל כך דק שרואים דרכו את המשטח
ועכשיו שתי אפשרויות 
במחבת רצוי טפלון מחממים ומניחים את הבצק לדקה אפשר לחמם את המחבת כאשר הוא הפוך
ניתן להניח בתבנית בחום של 250 גם לדקה
כאשר לשים את הבצק יש לקבל בצק רך אבל לא דביק .אני תמיד מוסיף קמח או מים כדי לקבל את המרקם הרצוי
לצפיה ב-'אני מחפש מתכון לפלאפל הכי פשוט והכי עממי'
אני מחפש מתכון לפלאפל הכי פשוט והכי עממי
04/03/2019 | 14:27
3
85
אני מחפש מתכון לפלאפל הכי פשוט והכי עממי, אבל בבקשה בבקשה בבקשה: רק ממי שבמו ידיהם הכינו את הפלאפל הזה מאלף ועד תו וזכו בתשואות.
לא ממישהו ששמע מסבתא שלו וכאלה או שהעתיק מתכון מהרשת וטרם ניסה אותו. בבקשה בבקשה והמון תודה

לצפיה ב-'מי אמר אני ולא קיבל ?'
מי אמר אני ולא קיבל ?
04/03/2019 | 16:39
1
119
 
מתכון שקיבלתי בעבר ועשיתי אותו מספר פעמים בהצלחה.
 
העיסה נשמרת מצויין בהקפאה ותמיד יש לי כמה מנות במקפיא לשליפה בעת צורך. אם העיסה לאחר ההפשרה נוזלית מדי מוסיפים מעט קמח חומוס.
 
המתכון:
1 כוס חומוס יבש
1 בצל קטן
חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור כוסברה
1 כף כמון
1 כף מלח
3-4 שיני שום
3-4 כפות מים
חצי כוס קמח חומוס
 
להשרות את החומוס במים ללילה.
במעבד מזון לטחון הכל פרט לקמח חומוס.
את קמח החומוס מתחילים להוסיף אחרי שהתערובת טחונה ואם צריך מוסיפים עוד קצת.
התערובת לא אמורה להיות קשה ולא רכה מידי. אם הקציצה מתפרקת בטיגון להוסיף עוד קמח חומוס.
(מומלץ להתחיל בטיגון כדור אחד בלבד ולפי איך שהוא יוצא להוסיף או לא קמח חומוס).
לפני הטיגון להשהות את התערובת חצי שעה במקרר.
 
בהצלחה ובתיאבון.
 
לצפיה ב-''
04/03/2019 | 20:04
7
לצפיה ב-'הפלאפל שלי'
הפלאפל שלי
11/03/2019 | 12:36
50

אני דוגל בפשטות ולכן הפלאפל שלי בסיסי במספר קטן של מרכיבים
הפלאפל המקורי הוא הוא מפול
אחרי שהשרית פשוט תעשי חתך קטן עם סכים בראש הפול תלחצי חזק בצידו השני והוא ישלף מתוך הקליפה
התהליך הוא מהיר
ועכשיו לאותו התהליך כמו פלאפל מחומוס
לדעתי גם יותר טעים
בעבר הכנתי כך ויצא נהדר
את יכולה לרכוש בחנויות התבלינים פול יבש מקולף

פלאפל ירוקו פוקסי99   [מצורף קובץ jpg]   ו  18:31 | 23/04/07  


1/2 קילו חומוס מושרה
חבילה פטרוזיליה
בצל גדול
4 שיני שום
הכל למכונת בשר לטחון ביחד
להוסיף לבלילה
מלח
כמון
כפית אבקת אפיה
לבחוש הכל הייטב
לחמם סיר עם שמן כאשר השמן חם  אבל לא חם מדי להכין קציצות לזרוק לשמן כאשר הקציצות משחימות וצפות להוציאי
לאוהבים ניתן להוסיף פלפל חריף (לא יבש) בתהליך הטחינה
בתמונה העיסה
ראיתי בשידור בטלויזיה על מסעדה תמנית ושם הכינו פלאפל מלוביה יבשה .אכין בקרוב ואכתוב איך יצא
לצפיה ב-'מתכון לפיצה ? '
מתכון לפיצה ?
28/02/2019 | 22:58
3
116
 
היי חברי הפורום, 
אני מחפש מתכון ייחודי לפיצה שהבצק יוצא קריספי והרוטב מעט פיקנטי 
מאמין שכאן אוכל למצוא מתכונים מעניינים... 
 
לצפיה ב-'פיצה קריספית'
פיצה קריספית
02/03/2019 | 23:25
1
135
מצוינת הטריק לא להתפיח את הבצק
אין לי אבן, אני מניחה את הפיצה שהכנתי על נייר אפיה על גב של תבנית שחוממה ל-200 מעלות בתנור
לצפיה ב-'ביקשתי לא לשים קישור בלי מתכון '
ביקשתי לא לשים קישור בלי מתכון
03/03/2019 | 22:43
84
נא להקפיד
לצפיה ב-'כך אני מכין'
כך אני מכין
04/03/2019 | 11:40
95
זאת הפיצה אשר הכנתי בעבר והיא טובה מאד לדעתי
כיום שיניתי את הבצק אני מכין ללא השמן .כאשר רוצים פיתה דקה אני מחורר טת הבצק בעזרת גלגלת זיזים 
משתמש בעגבניות מרוסקות דק של muti גבית טל העמק מגורדדת ולפי הסועדים צשתמש בנשובי או טונה נקניק איטלקי אננס וכמובן זיתים .
מניח את התבנית בחלק התחתון של התנור ולאחר כ5 דקו מרים לשליש העליון .
לצפיה ב-' שאלה על טוסטר אובן. קניתי כזה'
שאלה על טוסטר אובן. קניתי כזה
01/03/2019 | 14:47
8
116
23 ליטר. זול וחב' טובה. לא פתחתי ת'קופסה כי אני מתלבטת אם להחזיר. אין לי הרבה מקום על השייש. כלומר יש מקום אך יהיה צפוף כזה
 
איזה שימושים יש לטוסטר אובן חוץ מעוגות. הרבה תודה
לצפיה ב-'ופשטידות'
ופשטידות
01/03/2019 | 14:49
1
32
לצפיה ב-'תוספת. כרגע עושה הכל על הגז.'
תוספת. כרגע עושה הכל על הגז.
01/03/2019 | 14:56
80
חימום אוכל וכמובן בישולים
 
למשל תפו"א צלויים/אפויים בלי שמן. אפשר לעשות בטוסטר? על מחבת לא ניתן..
לצפיה ב-'טוסטר אובן....'
טוסטר אובן....
01/03/2019 | 21:32
2
73
יש לי אחד גדול (קבלנו לפני הרבה שנים מתנת חג מהעבודה).
משתמשת בו המון.
טוסטים לארוחת בוקר.
אופה פשטידות, מאפי גבינות למינהם , בטטות- בעצם כמעט הכל.
לא אופה עוגות בטוסטר.
כאשר אני מכינה פלאן (קרם קרמל) רק בטוסטר.
בעיקרון לדעתי היתרון של הטוסטר זה חימום יעיל יותר כי הנפח קטן מאשר בתנור.
רעיה
לצפיה ב-'תודה רעיה. למה את לא אופה '
תודה רעיה. למה את לא אופה
02/03/2019 | 09:40
1
22
לצפיה ב-'למה אני לא אופה עוגות בטוסטר?'
למה אני לא אופה עוגות בטוסטר?
02/03/2019 | 20:49
66
משום שאין לי שליטה טובה על הטמפרטורה, בין השאר בגלל הנפח הקטן יותר מאשר תנור.
ואולי מתוך "כוחו של הרגל".
אבל בטטות אפויות או אנטי פסטי - זה מעולה!
היה לי בעבר מתכון מעולה לעוף, אורז וירקות בטוסטר אובן שהכנתי הרבה פעמים ונתתי לחברות מהעבודה.
המתכון ישנו - אבל שכחתי ממנו.....
לצפיה ב-'אפילו עוגות אינני מכין בו'
אפילו עוגות אינני מכין בו
02/03/2019 | 14:50
2
77
הפשרת לחם מהמקפיא בעיקר, כי במיקרו הלחם המופשר יוצא זוועה. טוסטים יוצאים, משלי לפחות, גרועים . אני בכלל שוקל לקנות טוסטר משתי זרועות על מנת להכין טוסט כמו שצריך.
לצפיה ב-'מה זה טוסטר שני זרועות..'
מה זה טוסטר שני זרועות..
03/03/2019 | 00:13
1
23
לצפיה ב-'זה'
זה
03/03/2019 | 09:24
77

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

פורום תביעות ייצוגיות
פורום תביעות ייצוגיות
פורום תקשורת חזותית-מיתוג עסקי
בואו למתג את העסק שלכם
אורית הרטום - דיאטנית קלינית ורופאה סינית
אורית הרטום

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ