לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4328643,286 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'הנה אתגר. יותר בשבילי, אבל זקוקה לרעיונות בבקשה. בראנץ'
הנה אתגר. יותר בשבילי, אבל זקוקה לרעיונות בבקשה. בראנץ
17/11/2017 | 21:32
6
109
נסגר שאני מארחת ביום ראשון בבוקר , לבראנץ - ארוחה קלה  ביתית,  שלושה ילדים , ארבעה מבוגרים. מבוגר אחד  לא נוגע בגלוטן. ילדה אחת אלרגית לאגוזים ודגים.  מה אפשר להכין  מראש  בהנחה שבמוצש אני מתוכננת להיות מחוץ לבית ואין לי זמן לבלות יותר מידי במטבח. הראש ריק .. אפשר לשנס מוחות ומתכונים? תודה 
 
לצפיה ב-'כמה רעיונות'
כמה רעיונות
17/11/2017 | 22:36
1
69
פשטידת ירק
לביבות ירק
פשטידת פסטה עם ירקות קלויים
אנטיפסטי
ביצים קשות
סלט טונה
 
לצפיה ב-''
18/11/2017 | 19:43
4
לצפיה ב-'הצעות למנות בראנץ'
הצעות למנות בראנץ
18/11/2017 | 07:20
1
101
פנקייק - גם ללא גלוטן, מתוקים או מלוחים.
לביבות - תפו"א/בטטות/תרד/ירקות/פסטה ללא גלוטן/אורז.
מאפינס - תפו"א/גבינות/ירקות/פסטרמה.
מיני פיצות - תחתית קמח ללא גלוטן או תפו"א.
פשטידת פסטה ללא גלוטן/אורז/תפו"א- גבינות/ירקות.
מנות "פסטה" איטריות אורז/ללא גלוטן - כל מנה.
כדורי מחית תפו"א/אורז במלית בשר או גבינה.
פקורה ירקות.
קרפ קמח ללא גלוטן במלית מתוקה או מלוחה.
גלילות דפי אורז גם מטוגנים במילוי ירקות ו/או בשר.
וואפל מתוק או מלוח.
לצפיה ב-''
18/11/2017 | 19:42
2
לצפיה ב-'חוזרת לדווח. היה מושלם'
חוזרת לדווח. היה מושלם
20/11/2017 | 05:26
1
29
כפי שהזכרתי היו לי כמה מגבלות כמו, רגע אחרון, חוסר אפשרות להכין ערב קודם והרגלי אכילה מגוונים. קראתי את ההצעות, כאן וגם בתיבת המסרים . מודה לכולם. והסוף  זה מה שעלה על השולחן (וחוסל)?
צילי קון קורנה, (בהבזק  של רגע, נכנס לסיר בישול איתי מבעוד יום. 15 דקות עבודה  שלי 8 שעות של הסיר   ) הוגש על רביולי  ממולא עוף, \נאצוס לשומר גלוטן.
 
מרק תירס סיני עם נטיפי ביצים, הוגש על קראפלך ממולאים  עוף בניחוח כוסברה.
 
סלט כרוב  פושטי, שכולם אוהבים,
סלט מללפונים יפני עם שומשום
שלל ירקות (מה שהיה בבית- בטטה תפו"א, גזר, אספרגוס, פלפל צבעוני, שום ובצל צלויים בתנור מקורמלים ברוטב מייפל
ספרינגרול צמחוני (נבטים גזר ועשבים) עם רוטב לטבילה חמוץ מתוק מבוסס ריבת משמישים.
חלה עגולה עם שומשום , טריה, (מכינה בכמויות מעצבת ושמה בפריזר . מפשירה ונותנת התפחה שניה  ואז אופה)
טחינה,
ירקות טריים פרוסים.
היה גם קינוח, עוגת פרמידה, מאפינס של בננה עם שוקולד. וסידור פירות.
אחרי הצילי, פתאום הכל זרם. מסתבר ששווה להחזיק אוכל חצי מבושל בפריזר, 
 
תוספת לילדים  (פחדתי שלא יאכלו, אבל טרפו מהאוכל הכללי,) וואפל הכנתי במכשיר, וחתכתי לריבועים קטנים. עם מבחר ריבות למריחה עצמית עבד נפלא.
 
לגדולים הוספתי על השולחן צלחת ענקית עם  מבחר בשרים קרים חתוכים דק, חלקן מגולגלים  כשהם עוטפים לסרוגין, רבעי מלפפונים כבושים, וחלקם עוטפים גמבה קלויה בתנור הביתי  וכבושה. 
 
היתה הצלחה אדירה.  הצלחתי להכין הכל בקלילות וזריזות הסועדים נהנו, השיחה קלחה.   היה טוב.
תודה על הרעיונות. 
 
יודעת שנהוג לשלב מתכונים, בגלל חוסר הזמן , הכללי, קודם  והעייפות עכשיו, (כבר אחרי עשר בלילה כאן -שעון טורונטו, מבטיחה לספק מתכוניםנ לפי בקשה. אם כי חלקם יהיו בנוסח, ככה וככה. כי אני לרוב מבשלת מהלב. ולפי העיין. מבטיחה להשתדל.
תודה .
 
לצפיה ב-'אשמח למתכון של הסלט מללפונים יפני עם שומשום'
אשמח למתכון של הסלט מללפונים יפני עם שומשום
20/11/2017 | 08:18
9
לצפיה ב-'מרק '
מרק
16/11/2017 | 23:00
23
137
בא לי להכין מרק מחר. ההתלבטות היא בין מרק פטריות לבין מרק אפונה. מתכונים יתקבלו בברכה. אני מבקש מראש לא לתת מתכונים שכוללים אבקות מרק למיניהן, כי אבקות כאלו מוקצות אצלי. 
לצפיה ב-'אתמול הכנתי מרק אפונה'
אתמול הכנתי מרק אפונה
17/11/2017 | 07:27
4
115
3 בצלים חתוכים לקוביות
3 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות
3 גזרים כנ"ל
1 בטטה כנ"ל
4 כפות שמן
1 כוס אפונה יבשה
1/2 כוס עדשים כתומות (לא חובה)
1 כפית סוכר
1 כף גדושה מלח
1 כפית פלפל שחור
 
בשמן מטגנים את הבצל עד השחמה ומוסיפים את הסוכר ומערבבים עוד 2 דקות.
מוסיפים את שאר הירקות ומערבבים 2 דקות.
מוסיפים מים רותחים עד 3 ס"מ מגובה הירקות.
מוסיפים את האפונה והעדשים.
מכסים עם מכסה ומבשלים תוך כדי רתיחה שעה.
טוחנים עם בלנדר סטיק ומוסיפים את המלח והפלפל.
 
 
לצפיה ב-'איך אומרים מרק אפונה באנגלית?'
איך אומרים מרק אפונה באנגלית?
17/11/2017 | 07:42
1
56
לצפיה ב-'1. ביקשתי ממך להפסיק עם הבדיחות 2. כבר סיפרת את הבדיחה'
1. ביקשתי ממך להפסיק עם הבדיחות 2. כבר סיפרת את הבדיחה
17/11/2017 | 16:37
91
והיא לא הצחיקה גם בפעם הקודמת.
 
למען האמת די נמאס לי להעיר לך. פשוט מספיק ודי
לצפיה ב-'טיפ למרק אפונה מעודן:'
טיפ למרק אפונה מעודן:
20/11/2017 | 11:12
1
10
להוסיף לסיר המרק, 2 כוסות אפונה קפואה, ועשבי תיבול לטעם:כוס עלי -פטרוזילה,וכוסברה
מתקבל מרק במרקם מעודן וקטיפתי.
לצפיה ב-'הכוונה היא,להוסיף לסיר מרק האפונה היבשה,,'
הכוונה היא,להוסיף לסיר מרק האפונה היבשה,,
20/11/2017 | 11:14
7
את 2 כוסות האפונה הקפואה.
לצפיה ב-'הנה'
הנה
17/11/2017 | 07:32
86
 
 
מרק קרופניק -סוג של מרק עם פטריות, אפשר להמיר בקלות את האבקות בתיבול, ציר ירקות במקום מים וקמח להסמכה.

רכיבים:
3 כפות  שמן
2 בצלים קצוצים
2 גזרים, 
1 שורש פטרוזיליה, 
3 גבעולי סלרי, 
3 שיני שום 
1/2 כפית פפריקה מתוקה
8 כוסות מים
מלח מעט   ופלפל שחור, טחון טרי 
2 כפיות גדושות אבקת מרק בטעם עוף
1 כוס גריסי פנינה, שהושרו במים רותחים לשעה
250 גרם פטריות שמפיניון, פרוסות
חופן פטריות מיובשות שהושרו במים רותחים לשעה ונקצצו
2 כפות גדושות אבקת מרק פטריות מעורבבות בחצי כוס מים
אופן ההכנה:
קוצצים במעבד מזון את הגזר, שורש פטרוזיליה שום וגבעולי סלרי

בסיר גדול מחממים שמן ומאדים את הבצל עד שמתחיל להזהיב.

מוסיפים הירקות הקצוצים ומאדים כ- 10 דקות

 מוסיפים את הפפריקה וממשיכים לאדות תוך כדי עירבוב, עוד כמה דקות. 

מוסיפים את גריסי הפנינה והפטריות

 מוסיפים את המרק, מתבלים במלח ופלפל, ומביאים לרתיחה, מבשלים כשעה וחצי

 טועמים ומשפרים את התיבול, לפי הצורך.

5 דקות לפני תום הבישול מוסיפים לסיר את אבקת מרק הפטריות

זו שערבבנו במים

האבקה תסמיך את המרק ותיתן לו את מרקמו הקטיפתי.
https://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2016/01/blog-post_3.html
 
גם מרק פטריות
 
 
 

רכיבים:
2 כרישה פרוס דק
1 גבעול סלרי אמריקאי
2 סלסלות שמפיניון
8 פטריות פורטבלה
סלסלת פטריות שי מג'י
1/2 כוס יין לבן חצי יבש
מלח, טימין
2 כפות קמח
1/2 1 כוסות ציר ירקות
4 כוסות מים
1 שמנת לבישול
אופן ההכנה:
פורסים דק את הכרישה ומזהיבים בשמן

בינתיים קוצצים דק את גבעול הסלרי וכשהכרישה מזהיבה מוסיפים את הסלרי לסיר
פורסים דק את הפטריות ומוסיפים לסיר


מאדים כ- 10 דקות
מוסיפים 1/2 כוס יין לבן יבש , מערבבים ומבשלים עוד כ- 5 דקות
מתבלים
מוסיפים את ציר הירקות והמים ומביאים לרתיחה
מבשלים כ- 20 דקות, כדי להסמיך קצת את המרק
טוחנים באופן חלקי את התכולה (לקפוצ'ינו טוחנים את הכל)
בוללים קמח במעט מים ומוסיפים לסיר ומביאים לרתיחה.
זה הזמן להוסיף את פטריות השימג'י 

ולבשל עוד כ- 5 דקות.
מגישים עם עירית קצוצה.

 
מרק אפונה
 

רכיבים:
1/2 1 - כוסות אפונה ירוקה  מושרית ל-5 שעות (רצוי ללילה)  ומסוננת
2 - בצלים בינוניים קצוצים
2 - גזרים חתוכים לקוביות
2 - שורש פטרוזיליה
4 שיני שום כתושות או יותר, לפי הטעם

1/4 - כוס שמן זית או רגיל
1/4 1  - כף גדושה אבקת מרק עוף
1/2 - כפית פלפל שחור גרוס
1/2 - כפית מלח 
כ-6 כוסות מים
אופן ההכנה
  מזהיבים את הבצל בשמן מוסיפים את הירקות הקצוצים ומערבבים כ-5 דקות 
מוסיפים את האפונה וחמרי התיבול ומערבבים
  מוסיפים את המים מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כשעה או עד שהאפונה מתרככת
טוחנים הכל בבלנדר סטיק, מתקנים תיבול אם צריך (המרק הזה אוהב מאוד שום)
אופציה: להוסיף למרק קוביות קטנות של קבנוס בשלב טיגון הבצל



להלן השידרוגים:

כשממהרים ומאוד ספונטניים...
ברוך אלוקי סיר הלחץ
תוך שעה היה לנו מרק נפלא

התחלתי בהזהבת בצל
הוספתי שום כתוש גזר סלרי ופטרוזיליה קצוצים גס במעבד מזון
5 דקות אידוי
הוספתי את האפונה
ו- 10 כוסות
נוזלים ותבלינים



סגרתי את הסיר ובישלתי כשעה
האפונה ממש התפוררה

ומה הסוד?
כשהמרק כבר מוכן ולא מתבשל
להוסיף לו עוד כפית שום כתוש
אין כמוהו לטעם
 
 
לצפיה ב-'אבקות מרק'
אבקות מרק
17/11/2017 | 07:41
2
93
שלום
בכל מתכון שיש אבקה - אפשר להשמיט או להחליף בציר.
הסיבה להם: המונוסודיום גלוטומט (MS).
ה-MS הוא בהגדרתו "הטעם החמישי" ביפנית: "אוממי" וההוא מגביר טעמים.
למשל, המרק עגבניות ב-IKEA זה אבקה ומים עם קצת אורז...ולי הוא טעים.
לצפיה ב-'לא לכולם מונוסודיום גלוטמט הוא בעייתי'
לא לכולם מונוסודיום גלוטמט הוא בעייתי
17/11/2017 | 08:54
1
98
חומצה גלוטמית היא חומצה אמינית נפוצה ומצויה באופן טבעי בגוף. במזון היא קשורה בדרך כלל בחלבונים. רק חלק קטן מהגלוטמט במזון נמצא כחומצה אמינית חופשית ורק גלוטמט חופשי משפיע על הטעם. חלק מהטעם הטבעי של מזונות כעגבנייה, מוצרי סויה וגבינות מסוימות נובע מהמצאות גלוטמט חופשי. במטבח האסיאני השתמשו באצות ים העשירות בגלוטמט לשפר טעמם של מרקים.
 
מונוסודיום גלוטמט הוא מלן נתרן של החומצה הזאת
השפעתו הבריאותית של מונוסודיום גלוטמט זכתה למחקר מקיף בעשורים האחרונים, וברוב המכריע של הניסויים לא נמצא כל קשר בין MSG ובין תגובה אלרגית כלשהי. בשנת 1959 הגדיר מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) את החומר כ"מוכר כללית כבטוח". מאז 1970 מימן ה-FDA מחקרים מקיפים לבטיחות השימוש במונוסודיום גלוטמט, מלחי גלוטמט אחרים והידרוליזטים של חלבון. סקר כזה, על ידי ועדה מטעם הפדרציה האמריקנית לחברות לביולוגיה ניסויית (FASEB) קבע ב-1980 כי מונוסודיום גלוטמט בטוח לשימוש ברמות הנוכחיות אך המליץ על המשך מחקר על בטיחותו בצריכה גבוהה יותר. הוועדה המייעצת ל-FDA על רגישות למזון קבעה ב-1986 כי מונוסודיום גלוטמט אינו מהווה סכנה בריאותית לציבור הרחב אך תגובה קצרת טווח אפשרית אצל אנשים מסוימים.
ועדת מומחים לתוספי מזון של ארגון הבריאות העולמי וארגון החקלאות והמזון של האו"ם מיקמה ב-1987 את החומר בקטגוריה הבטוחה ביותר של תוספי מזון
ב-1991 קבעה ועדה מדעית למזון של האיחוד האירופי את "הצריכה היומית המקובלת" של מונוסודיום גלוטמט כ"לא מוגדרת" - הסיווג הבטוח ביותר של מרכיב מזון (מותר ללא הגבלה). הוועדה קבעה כי תינוקות ואפילו פגים מעכלים גלוטמט כמבוגרים ואין להם רגישות מוגברת לחומר.
למסקנה דומה הגיע גם ועדה של ההסתדרות הרפואית האמריקנית ב-1992
ב-1995 דו"ח שנעשה עבור המנהל המזון והתרופות האמריקאי קבע כי מונוסודיום גלוטמט בטוח כאשר "נצרך בכמויות מקובלות", אף על פי שיש קבוצה של אנשים בריאים, שמפתחים MSG symptom complex כאשר הם נחשפים ל-3 גרם של מונוסודיום גלוטמט בהיעדרו של מזון[1].
דיווחים על תופעות לוואי עוררו חששות בציבור, בפרט דיווח ב-New England Journal of Medicine של רופא על תופעות אבדן תחושה בגב, בצוואר ובזרועות וחולשה לאחר אכילה במסעדה סינית[2]. התופעות אפילו זכו לשם "סינדרום המסעדה הסינית" ובעקבות הבהלה הציבורית הופיעו כתוביות "אינו מכיל מונוסודיום גלוטמט" על אריזות מזון. מחקרים רבים לא מצאו קשר בין התסמינים הללו למונוסודיום גלוטמט, ו"סינדרום המסעדה הסינית".
 
ויקיפדיה
לצפיה ב-'לגזור ולשמור !'
לגזור ולשמור !
17/11/2017 | 10:05
67
לצפיה ב-'אני משוחדת כי מרק אפונה זה הפייבוריט שלי'
אני משוחדת כי מרק אפונה זה הפייבוריט שלי
17/11/2017 | 09:58
53
ל4 מנות
חבילת אפונה סנפרוסט
תפוח אדמה גדול קלוף וחתוך לקוביות בינויות
1 בצל קלוף וקצוץ
50-100 גרם חמאה (תלוי כמה בא לך להתפנק)
גביע שמנת מתוקה
כוס-שתי כוסות של מים או ציר עוף/ ירקות
מלח ופלפל
 
מחממים בסיר חמאה ומאדים בה את הבצל. מוסיפים אפונה ומאדים תוך ערבוב מידי פעם מספר דקות. מוסיפים את תפוח האדמה ומעם/ציר. מבשלין עד להתרככות מלאה.
מסננים מנוזלים (שומרים אותם) טוחנים בבלנדר מוט ומעבירים דרך מסננת דקה.
מוסיפים את השמנת ואת נוזלי הבישול עד קבלת המרקם הרצוי. מתקנים טעמים ומחממים בזהירות כדי שהמרק לא ישרף.
לצפיה ב-'הכנתי מרק אפונה. '
הכנתי מרק אפונה.
17/11/2017 | 13:59
12
89
קודם כל, תודה לעונים.
טיגנתי בצל גדול, הוספתי 4 שיני שום פרוסות, וגזר אחד מפומפם. שפכתי פנימה מים רותחים, והוספתי שקית שלמה של אפונה יבשה. הוספתי עוד מים רותחים עד סוף הסיר. שמתי שלושה ענפי סלרי עם העלים, חצי צרור שמיר, חצי צרור פטרוזיליה, ושני תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות. אחרי שעה וחצי האפונה התחילה להתפורר. הוצאתי את עשבי התיבול, וטחנתי עם בלנדר מוט. החזרתי את העשבים, ותיבלתי עם מלח, פלפל לבן וקצת כמון, ונתתי לזה לרתוח עוד 10 דקות.
להגשה, פרסתי לחמניות לעיגולים, שמן זית וזעטר, וקליתי.
יצא מעולה. 
לצפיה ב-''
17/11/2017 | 14:36
לצפיה ב-'מעניין מדוע בכלל ביקשת מתכון כאשר'
מעניין מדוע בכלל ביקשת מתכון כאשר
17/11/2017 | 19:02
1
83
התכוונת כנראה מלכתחילה לעשות מה שבא לך ?
לצפיה ב-'מאיפה הבאת את זה?'
מאיפה הבאת את זה?
18/11/2017 | 06:35
59
אני מבקש מתכון, כי אני רוצה להכין. אני מקבל מגוון מתכונים, ואני לא מחויב להכין לפיהם. אני קורא בעיון את המתכונים השונים, ולוקח משם את מה שנראה לי נכון ומתאים. אפשר לעשות קומבינציות מכמה מתכונים יחד, וזה לא רק שמותר, אלא גם רצוי. 
לצפיה ב-'במקום שעה וחצי - סיר לחץ חצי שעה....'
במקום שעה וחצי - סיר לחץ חצי שעה....
17/11/2017 | 21:10
7
24
לצפיה ב-'נכון, אבל...'
נכון, אבל...
18/11/2017 | 06:36
6
62
אין לי סיר לחץ, ולא אקנה סיר לחץ לבישול של מרק מדי פעם. בנוסף, סיר לחץ זה דבר שמפחיד אותי. 
לצפיה ב-'סיר לחץ - זה לא רק כדי להכין מרק....'
סיר לחץ - זה לא רק כדי להכין מרק....
18/11/2017 | 17:45
5
54
ואתה - פוחד מסיר לחץ?
מה קרה?
אם שומרים על הכללים, לא פותחים את הסיר מיד, ומשחררים את הלחץ אחרי שהסיר מתקרר- לא קורה כלום.
מקווה שתשנה את דעתך.
רעיה
אגב - היום הכנתי מרק. היו כמה תפוחי אדמה לא ממש יפים.
חתכתי אותם לקוביות, טיגנתי בצל והוספתי את תפ"א בנוסף עם חצי שקית של ירקות קפואים ששוכבת במקפיא כבר זמן רב.
שפכתי גם קצת אפונה יבשה וחצי שעה בלחץ- והיה מרק טעים.
לצפיה ב-'המשך'
המשך
18/11/2017 | 19:14
4
45
עד כמה שאני יודע, אסור לפתוח באמצע הבישול. אני אוהב לערבב, להסתכל, לטעום ולתבל תוך כדי. נראה לי שבסיר לחץ זה בעייתי קצת. 
לצפיה ב-'זה נכון, אבל.... תמיד אפשר לכבות את האש ולהמתין'
זה נכון, אבל.... תמיד אפשר לכבות את האש ולהמתין
18/11/2017 | 19:24
3
50
קצת ואז לפתוח את הסיר ולטעום.
אני לא טועמת כלום בזמן הבישול, לא בסיר לחץ ולא בסיר רגיל.
לצפיה ב-'תודה'
תודה
18/11/2017 | 19:44
2
39
נתת לי חומר למחשבה. 
לצפיה ב-'מסכים לחלוטין עם רעיה...'
מסכים לחלוטין עם רעיה...
18/11/2017 | 20:43
1
47
סיר לחץ עושה את החיים קלים והבישול מהיר ושומר על
הערכים התזונתיים של המזון.
אין מה לפחד מסיר לחץ ובמיוחד לא עם החדשים, לשים
לב שמדובר על סיר לחץ ולא סיר לבישול מהיר שנראה
כמעט זהה אבל חוסך רק במעט את זמן הבישול מכיוון שהלחץ נמוך
ולו יש מכסה שקוף לפעמים וגם פתיחה מהירה...זה לא זה.
 
לתקן תיבול תמיד אפשר בסוף הבישול ועם מעט נסיון אפשר
לדעת במדויק מתי להפסיק את הבישול מבלי לפתוח ולבדוק.
 
אני עובד עם שניים, קטן -3.5 ליטר וגדול 7 ליטר. עובדים כבר
למעלה מ 20 שנה טפו טפו בלי תיקונים או החלפת חלקים.
 
ממליץ בחום, לא תצטער.
לצפיה ב-' ולי יש 3 סירי לחץ.....'
ולי יש 3 סירי לחץ.....
19/11/2017 | 17:56
24
אחד ישן של אלקטרה - מתנה לחתונה לפני 50 שנים ויותר.
לגוסטינה 5 ליטר ולגוסטינה 9 ליטר - שניהם בני למעלה מ-30 שנים.
החלפתי לאחרונה את הגומיות (קוטר הסיר) כי לפעמים היה קשה לפתוח את הסיר לאחר כמה שעות.
רעיה
לצפיה ב-'רוני זה נשמע מה זה טעים..'
רוני זה נשמע מה זה טעים..
18/11/2017 | 11:33
21
לצפיה ב-'אפית לחם באופה לחם'
אפית לחם באופה לחם
19/11/2017 | 12:05
2
40
אני אופה לחם חיטה מלאה באופה לחם כאשר אני מכניס 4 מנות קמח חיטה מלאה אחת  מנה קמח שיפון ומנה וחצי קמח לבן. הלחם יוצא יפה וטעים אבל מתפורר מאד.
אשמח לקבל הצעות למנוע את היתפוררות הלחם.
לצפיה ב-'תוסיף גלוטן והכל יסתדר...'
תוסיף גלוטן והכל יסתדר...
19/11/2017 | 13:10
1
48
3% ממשקל כל הקמחים ולנפות עם הקמחים ומעט יותר
מים.
להשיג בחנויות מתמחות.
לצפיה ב-'תודה לכל התומכים'
תודה לכל התומכים
19/11/2017 | 15:03
10
לצפיה ב-'מתכון לקראת הגשם: מרק עגבניות צח מושלם של חמותי'
מתכון לקראת הגשם: מרק עגבניות צח מושלם של חמותי
19/11/2017 | 11:52
61
(בואו נקווה שהפעם הוא באמת יגיע... מתגעגעים)
 
 
מרכיבים
12 עגבניות רכות ובשלות
בצל גדול
5 שיני שום
פלפל ירוק חריף
שורש פטרוזיליה
שורש סלרי
ציר ירקות/כף אבקת מרק
רכז עגבניות איכותי
2 כפות שמן זית
מלח/פלפל/צ׳ילי גרוס/כפית סוכר
בלנדר מוט
מסננת
 
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-250 מעלות.
חוצים את העגבניות ומניחים בתבנית עם הפנים כלפי מעלה. מזליפים מעט שמן זית. מכניסים לתנור ל-20-30 דקות עד שהעגבניות נצלות ומתחילות להיחרך.
בזמן שהעגבניות נצלות מעמידים סיר גדול על אש בינונית עם מעט שמן זית ומכניסים את הרכיבים לפי הסדר הבא (כל אחד מקבל שתי דקות של טיגון): בצל, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, שום קצוץ, פלפל ירוק. אפשר לחתוך הכל גס, גם ככה המרק עובר סינון.
לאחר שהרכיבים בסיר רכים ומוזהבים, מכניסים פנימה את העגבניות הצלויות עם כל הנוזלים.
מוסיפים מלח, מערבבים, וממתינים שכל התערובת תרתח. לאחר שרתחה מוסיפים 5 כוסות מים ומביאים לרתיחה
מוסיפים את רכז העגבניות וציר הירקות/אבקת מרק. מרתיחים 20 דקות, טועמים ומדייקים תבלינים (מומלץ להוסיף כפית סוכר להעמקת הטעם).
לסיום טוחנים היטב את המרק עם בלנדר מוט ומעבירים אותו דרך מסננת כך שיוצא מרק אדום וצח. מה שנשאר במסננת הוא למעשה רוטב עגבניות מעולה! אפשר להקפיא ולהכין בעתיד הלא רחוק שקשוקה משודרגת.
מגישים עם שקדי מרק / קרוטונים / גבינת פרמז׳ן.
לצפיה ב-'גולש - (תבשיל ולא מרק)'
גולש - (תבשיל ולא מרק)
18/11/2017 | 16:50
123
שלום
 
חומרי גלם:
1 ק"ג בשר נקי משומן (צוואר)
2 גזרים
3 תפ"א
1 פלפל ירוק
1 פלפל אדום
2 בצלים
5-6 גבעולי סלרי
קופסת עגבניות מרוסקות MUTTI
3 עלי דפנה
פפריקה מתוקה
מלח ופלפל
מעט שמן קנולה
(סיר עם ציפוי שלא נדבק + מכסה)
 
אופן הכנה:
טיגון עד להזהבה של הבצלים קצוצים דק והגזר חתוך דק (עם מלח).
הוספת הבשר חתוך לקוביות של 2 על 2 ס"מ טיגון קל עד לשינוי הצבע.
הוספת כ-3 כפות פפריקה מתוקה, לציפוי עדין של הבשר. בישול קל.
הוספת הפלפלים חתוכים לריבועים של 2 על 2 ס"מ.
הוספת עגבניות מרוסקות ומעט מים רותחים, לכיסוי של החומרי גלם.
הוספת הסלרי.
הוספת העלי דפנה ופלפל שחור.
ערבוב - להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולכסות.
אחרי שעה וחצי להוסיף את התפ"א חתוכים לריבועים של 2 על 2 ס"מ.
אחרי עוד שעה, לכבות את האש.
 
 
לצפיה ב-'רטבבים מעניינים לצ'יפס'
רטבבים מעניינים לצ'יפס
16/11/2017 | 15:49
4
78
התבקשתי מחר להכין כמה רטבים מעניינים לצ'יפס. אשמח לרעיונות מעניינים ועדיף עם מתכונים. 
 
לצפיה ב-'איולי עם פפריקה? +שאלה על איולי בפנים (סליחה על הנצלו"ש)'
איולי עם פפריקה? +שאלה על איולי בפנים (סליחה על הנצלו"ש)
16/11/2017 | 17:04
2
75
ניסיתי להכין איולי משמן+שום, יוצא נהדר בגרסה בסיסית, גם עם תבלינים יבשים אבל לא מצליח לי עם חומרים רטובים כמו צ'ילי מתוק או חרדל ואני לא מצליחה למצוא מידע במרשתת.
יכול להיות שהרוטב הזה עדין מדי לתוספות כאלה (שמתאימות רק לרטבים עמידים יותר,כמו מיונז?)
 
לצפיה ב-'אני מבין שהכנת רוטב איולי הבסיסי...'
אני מבין שהכנת רוטב איולי הבסיסי...
16/11/2017 | 21:34
1
88
עם שמן שום ותיבול?
רוטב כזה יקבל רק תוספות שאינן מכילות מים כי אין חומר מתחלב
שיחבר את השמן עם המים כמו החלמון למשל או התחליפים שלו 
והוא יתפרק.
את יכולה להכין איולי על בסיס "מיונז" ללא ביצים ועם תחליפים 
ואז תוכלי להוסיף לו כל דבר.
אפשרות שניה היא ליצור רוטב חדש על בסיס מחית ירק כמו תפו"א
בטטה. חציל...לערבב מעט מחית עם האיולי שהכנת ולהקציף היטב.
סוג של רוטב כזה קיים ביוון - מחית תפו"א עם שמן והרבה שום כתוש
שזה מעדן.
לצפיה ב-'כן, בדיוק כזה '
כן, בדיוק כזה
17/11/2017 | 00:17
16
לצפיה ב-'קלאסי'
קלאסי
16/11/2017 | 21:44
60
שלום
קטשופ ומיונז.
ספייסי מיונז (ראי במרשתת)
אצל שווארמה חזאן (חיפה) החלו לאחרונה לתת גם רוטב פלפלת,
שהולך נפלא עם הצ'יפס.
זה על בסיס חלבי (שמנת מתוקה), פלפל שחור גרוס חרדל וברנדי.
(ראי במרשתת).
בהצלחה
 
לצפיה ב-'בקשה למתכונים לאורז בסיר חשמלי (ולא לסושי)'
בקשה למתכונים לאורז בסיר חשמלי (ולא לסושי)
16/11/2017 | 11:03
4
45
שלום לכולם!
אני עוד בצעדיי הראשונים בבישול, אבל עברתי לדירה חדשה עם מטבח נורמלי סוף-סוף, וממש עכשיו קיבלתי במתנה סיר אורז חשמלי. האם תוכלו להמליץ על מתכונים טובים מנסיונכם לבישול תבשילי אורז בסיר כזה? כאמור, לא אורז לסושי (לא אוהב סושי), אלא אורז עם תיבול או רוטב טוב וטעים, אפשר גם תבשיל אורז בשרי.
תודה מראש!
לצפיה ב-'רעיונות נהדרים. את העדשים למג'דרה אתה משרה?'
רעיונות נהדרים. את העדשים למג'דרה אתה משרה?
16/11/2017 | 15:45
1
12
לצפיה ב-'אני משתמש בשחורות הקטנות '
אני משתמש בשחורות הקטנות
16/11/2017 | 18:15
41
אפשר להשרות 20 דקות במים
לצפיה ב-'אצלנו מכינים אורז ירוק (כמו לממולאים\עלי גפן) חמצמץ'
אצלנו מכינים אורז ירוק (כמו לממולאים\עלי גפן) חמצמץ
16/11/2017 | 15:37
47
אבא שלי ניסה ולא אהב עלי גפן אבל המילוי טעים לו.
הלכתי וביקשתי מתכון מגיסתי והתיבול הוא לפי טעמה:
אורז עגול שטוף, לסיר של 1.8 ל'- שלושה רבעים כמות ירק קצוץ לתוך המים + רבע ירק טרי קצוץ שמוסיפים אחרי שהאורז מוכן, חצי לימון בינוני סחוט ישר לתוך לתוך המים (מי ברז קרים) וחצי כפית מלח. 
הירוקים שהיא מוסיפה: נענע , פטרו' ושמיר. 
אחרי שהכפתור קופץ מוסיפים את הירק הטרי הקצוץ, מכסים שוב ונותנים לאורז "לשבת" קצת כמו בבישול רגיל.
 
לצפיה ב-'סיר לבישול חלב'
סיר לבישול חלב
15/11/2017 | 17:03
3
81
מחפשים סיר קטן לבישול \ הרתחה של חלב.
מה כדאי? יש המלצות?
לצפיה ב-'זו שאלה של תקציב :'
זו שאלה של תקציב :
15/11/2017 | 17:50
1
62
יש  סיר פשוט -ב- 60 ש"ח,
ויש סיר איכותי ב- .600 ש"ח מתוצרת גרמניה,עם אחריות ל- 10 שנים.
השאלה היא :באיזה תקציב  רוצים להשקיע ?
לצפיה ב-'בין השליש התחתון לאמצע - ועוד משהו'
בין השליש התחתון לאמצע - ועוד משהו
15/11/2017 | 22:27
51
שאומרים על סיר קלחת הכוונה שזה סיר יותר עבה?
 
תודה רבה
לצפיה ב-'כל סיר עם תחתית כפולה( עבה)'
כל סיר עם תחתית כפולה( עבה)
15/11/2017 | 20:08
66
בכדי לא לשרוף את החלב בדפנות לחמם תמיד על להבה קטנה
מהיקף התחתית.
סיר מנירוסטה/מצופה טפלון/ אמייל, הגודל לפי הצרכים ובד"כ
1-2 ליטר
לצפיה ב-'שאלה'
שאלה
15/11/2017 | 12:09
1
58
למישו אולי יש את המתכון של הקרם קוקוס לסןשי פירות תודה
לצפיה ב-'כתבי בגוגל קרם קוקוס לסושי פירות'
כתבי בגוגל קרם קוקוס לסושי פירות
15/11/2017 | 12:44
35
ותקבלי כמה תוצאות.
אחת מהן לדוגמא, של קרין גורן, בקישור הבא:
לצפיה ב-'שאלה שאני לא בטוחה אם מתאימה לכאן, אנסה בכ"ז'
שאלה שאני לא בטוחה אם מתאימה לכאן, אנסה בכ"ז
12/11/2017 | 00:40
7
228
תנור בדירה שכורה,לוח הבקרה מרוח בסימני אצבעות שמנוניים והמספרים מסביב לחוגה מחוקים. ברור לי מה צריך לעשות כשלב ראשון: קניית מדחום ובדיקת הטמפ. השאלה היא איך מסמנים מחדש את המספרים במקום המתאים?


לצפיה ב-'לנקות באמצעות מגבון לח או ספוגית הפלא (תלוי כמה המצב קשה)'
לנקות באמצעות מגבון לח או ספוגית הפלא (תלוי כמה המצב קשה)
12/11/2017 | 11:45
2
93
סימונים זו בעיה. את יודעת בכלל לכמה מעלות מגיע סך הכל התנור?
לצפיה ב-'תודה, אין מטווח סטנדרטי? אצל אבא שלי הטווח הוא 60-220 עם'
תודה, אין מטווח סטנדרטי? אצל אבא שלי הטווח הוא 60-220 עם
13/11/2017 | 22:06
1
39
קפיצות של 20 ביניהם (180 ו200 הכי רלבנטים לי)
לצפיה ב-' תיקון: הטמפ' הנמוכה היא 120C'
תיקון: הטמפ' הנמוכה היא 120C
16/11/2017 | 17:00
6
לצפיה ב-'אין כל בעיה לסמן'
אין כל בעיה לסמן
12/11/2017 | 19:50
3
89
לאחר ניקוי עם אלכוהול, לסמן עם טוש פרמננט, קיים במספר עוביים.
לצפיה ב-'סימון'
סימון
13/11/2017 | 09:50
1
69
לצלם הצג. סוג התנור.אולי יש אנשים עם תנור כזה.או לגשת לחנות להשוות מיקום הסימונים.עם הטוש ש milch מציע
לצפיה ב-'תודה'
תודה
13/11/2017 | 22:08
11
לצפיה ב-'תודה'
תודה
13/11/2017 | 22:07
11
לצפיה ב-'איך אפשר ליצר שמן זית ביתי?'
איך אפשר ליצר שמן זית ביתי?
12/11/2017 | 12:31
6
79
ללא מכונה שעלותה 20000 ש"ח, ללא חימום, ללא צנטרפוגה..
משהו בסגנון של לטחון ולתת לזמן לעשות את שמנו...
תודה
לצפיה ב-'ככה'
ככה
12/11/2017 | 13:14
5
143
מתאים גם לפעילות ילדי גן


,לאחר שמסקנו זתים מהעץ
.ובררנו מהם את הנגועים ושאריות העלים 

.מכניסים שני חופני זיתים לתוך שתי שקיות ניילון עבות

פורכים (מרסקים) את הזיתים בעזרת אבן חלקה או קוביה 
.תוך הקפדה על סגירת פתח השקית ביד השניה

,מכניסים את רסק הזיתים לתוך שקית בד או גרב

,סוחטים היטב את רסק הזתים שבגרב לתוך קערה
.הנוזל שיוצא נקרא מוהל

.(מוזגים את המוהל לתוך כלי שקוף (רצוי גבוה וצר

. ממתינים להפרדת השמן מהמוהל דבר שנמשך כמה ימים

. אוספים את השמן שצף 
לצפיה ב-'לתגובה מעין זו יחלתי'
לתגובה מעין זו יחלתי
13/11/2017 | 16:24
4
79
לא מכונות בעלות 20000 דולאר, לא חביות מעץ אלון, לא צנטרפוגות תוצרת מרצדס ולא טרטורונים שחזרא מהמאדים מתוצרת סוכנות החלל האמריקאית.
כל אלה לא היו בימי בית ראשון אך שמן זית איכותי היה גם היה.
אשנס מתני ואנסה לטעום סוף סוף טעמו של שמן זית אמיתי ולא תוצרת רולס רויס הבריטי בשיתוף עם נאס"א...
תודה !
לצפיה ב-'שמן זית....'
שמן זית....
13/11/2017 | 18:28
2
113
אבי (נפטר לפני כ-20 שנים) בנה מתקן והפיק שמן זית איכותי.
משקולת כבדה מולבשת על קורת עץ.
את הזיתים ריסק ככל הזכור לי במכונת כביסה ישנה.
שם את הזיתים המרוסקים בתוף של המכונה (פירק את התוף מהמכונה) והוריד את המשקולת בהדרגה .
את השאריות - גפת- פיזר באדמה כחומר דשן.
ככל הנראה הפריד את השמן מהמים כפי שחנה פ. תיארה.
אנחנו מסקנו השנה כ-75 ק"ג זיתים, הלכנו לבית בד , שילמנו 0.7₪ לקילו ויצאנו עם כ-11-12 ליטר שמן זית.
בהצלחה!
רעיה
לצפיה ב-'תודה'
תודה
15/11/2017 | 18:37
1
37
אך לא בורכתי ביכולות פירוק מכונות כביסה והפיכתן למכונות ליצור שמן זית
יקח לי פחות זמן ליצר שמן ביתי בשיטות גן ילדים מאשר למצוא מכונות כביסה שאין להן דורש.
גם למצוא בית בד שיעשה עבורי את שמן הזית במחירים שציינת יקח לי יותר זמן..
גן ילדים: מתאים לי
לצפיה ב-'כתבתי בעיקר בגלל היצירתיות שהיתה לאבי'
כתבתי בעיקר בגלל היצירתיות שהיתה לאבי
15/11/2017 | 19:57
60
לא חושבת שאנחנו היינו גם כן מסוגלים לעשות מה שהוא עשה.
שילמנו בסה"כ 65₪ עבור חצי ג'ריקן שכאמור היה 11-12 ק"ג שמן.
היה מעניין מאוד לראות את הכמויות שאנשים הביאו לבית הבד, לא תיארתי לעצמי שניתן למסוק כמויות כאלה.
את הזיתים שלנו הוסיפו לזיתים של אנשים נוספים, וכל אחד קבל כמות המתאימה למשקל הזיתים שלו.
היה ממש מעניין, למרות שלקח זמן רב.
רעיה
לצפיה ב-' תייחל גם לשמן בכמות סבירה לשימוש ביתי'
תייחל גם לשמן בכמות סבירה לשימוש ביתי
15/11/2017 | 15:34
56
משחקי גן ילדים זה לא להפיק שמן באמצעים
ביתיים ויש דרך לעשות זאת.
לצפיה ב-'ל.. מה אפשר להוסיף קישקע ?!'
ל.. מה אפשר להוסיף קישקע ?!
12/11/2017 | 14:51
3
107
לפני יומיים ירדתי למעדניה ושם בדיוק יצאו מהתנור, מהבילים ומעניינים סוג של "נקניקיות" עבות בצבע חום בהיר. מנוקדות ומוזרות למראה.

בתמימותי שאלתי - "מה זה?"
 - "קישקע !"

ביקשת לטעום והטעם די מעניין, קצת מזכיר פירה טעים, אבל קצת "יותר מעניין בחך"..   קניתי יחידה אחת (גודל ועובי של בננה גדולה).

כעת אני מחפש איזה מאכל (חוץ מחמין) אפשר להשביח על ידי הוספת קישקע כזה.  חיפשתי בוגגל ובכל מקום צץ חמין.   טוב, בסדר, הבנו.

אבל מה עוד?  מה, רק חמין מתאים לקישקע?
מה עם פירה?  פתיתים?

התיכנון המקורי שלי היה להכין פירה ואני תוהה מה כמות הקישקע שיש להוסיף ל-5 תפו"א בינוניים בכדי שהטעם יהיה מורגש והסועדים ירגישו שהמתכון הזה "משובח יותר" מהמתכון הרגיל (בד"כ רק עם חמאה)

אשמח לרעיונות ועצות,

תָּמִיר
לצפיה ב-'רק'
רק
12/11/2017 | 17:15
32
לצפיה ב-'שובר את הראש ואין לי יותר מדי רעיונות חוץ אולי מלנסות'
שובר את הראש ואין לי יותר מדי רעיונות חוץ אולי מלנסות
13/11/2017 | 06:31
58
לשלב בשקשוקה
לצפיה ב-'לטעמי השאלה היא מה אפשר להוסיף לקישקע '
לטעמי השאלה היא מה אפשר להוסיף לקישקע
13/11/2017 | 07:16
65
אצת הקישקע ניתן לאפות בתנור אחרי ניקובו כדי למנוע פיצוץ. הוא מאוד שומני ובצקי ממש לא דומה לנקניק או נקניקיה.ולכן מתאים להגיש אותו עם תוספת שאינה פחממתית. תבשיל ירקות פיקנטי או סלט רענן.

 
לצפיה ב-'סטייק אנטריקוט 800 גרם'
סטייק אנטריקוט 800 גרם
11/11/2017 | 21:46
1
159
לצפיה ב-'ברוך הבא לפורום *מתכונים*'
ברוך הבא לפורום *מתכונים*
12/11/2017 | 10:51
102
בפורום הזה מעלים מתכונים ולצידם ניתן בנוסף לקשר לבלוג או סרטון.
 
בבקשה לצרף מתכון - בתנאי כמובן שזכויות היוצרים עליו שייכות לך
לצפיה ב-'מתכון לתירס מצופה גבינות ומיונז - אוכל רחוב מקסיקני'
מתכון לתירס מצופה גבינות ומיונז - אוכל רחוב מקסיקני
12/11/2017 | 10:50
3
237
יש עכשיו בשווקים כל מיני זנים נהדרים של תירסים מתוקים. הנה רעיון מעולה לגוון את מתכוני התירס שלכם :)
 
 
 
מרכיבים

5 קלחי תירס מתוקים, נקיים
1/3 כוס שמנת
1/3 כוס מיונז
צרור קטן פטרוזיליה או כוסברה קצוצה (אפשר לוותר עם הילדים לא אוהבים)
1/4 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק (אפשר לוותר עם הילדים לא אוהבים חריף)
שן שום מגוררת
קליפה מגוררת מליים או לימון אחד
2 כפות מיץ ליים או לימון
מלח לפי הטעם
פרמזן מגורר
פפריקה (אם רוצים)
 
אופן ההכנה

מחממים תנור במצב גריל עליון ל-200 מעלות (או אם יש לכם מנגל בהישג יד אז בכלל טוב).
צולים את קלחי התירס בתנור על הרשת, במדף העליון ביותר. מסובבים מדי כמה דקות עד שהם מזהיבים יפה מכל הצדדים.
בינתיים מערבבים את כל שאר המרכיבים בקערה, פרט לפרמזן. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
מצפים כל קלח בתערובת השמנת והמיונז, ומסיימים בשפע פרמזן מגורר ופפריקה אם רוצים.
לצפיה ב-'תודה רבה...נראה מעולה!!!'
תודה רבה...נראה מעולה!!!
12/11/2017 | 11:57
2
14
לצפיה ב-'והטעם, בכלל '
והטעם, בכלל
12/11/2017 | 12:12
1
17
לצפיה ב-'מקווה לנסות בקרוב '
מקווה לנסות בקרוב
12/11/2017 | 12:18
12
לצפיה ב-'בצק לחלה - צריכה עזרה'
בצק לחלה - צריכה עזרה
10/11/2017 | 13:27
5
132
היי,
מצאתי מתכון לחלה ועשיתי הכל לפי ההוראות.
זו פעם ראשונה שאני מכינה חלה ולצערי הבצק יצא מאוד דביק וקשה לעבוד איתו.
מה אפשר לעשות כדי לתקן את זה?

תודה רבה על העזרה!
לצפיה ב-'איךל ענות לך ואין לפנינו מתכון?'
איךל ענות לך ואין לפנינו מתכון?
10/11/2017 | 13:31
1
29
לצפיה ב-'בעקרון מה שהוא אמר'
בעקרון מה שהוא אמר
11/11/2017 | 18:57
54
צרפי גם את המתכון וגם את דרך ההכנה שלך.
 
בלי הנתונים האלה אי אפשר לדעת אם היחס בין הנוזלים ליבשים היה שגוי או שפשוט לשת פחות מדי זמן.
לצפיה ב-'הוסיפי קצת קמח בזהירות, עד לקבלת בצק'
הוסיפי קצת קמח בזהירות, עד לקבלת בצק
10/11/2017 | 22:00
58
גמיש. 
הוסיפי כמות קטנה, ולושי עד שכל הקמח יטמע בבבצק. במידה ועדיין רטוב, הוסיפי פעם נוספת וכך בזהירות עד לקבלת בצק גמיש ורך למדיי.
לצפיה ב-'כמה זמן ואיך לשת את הבצק?'
כמה זמן ואיך לשת את הבצק?
11/11/2017 | 06:49
19
לצפיה ב-'אני מניחה שכעת כבר מאוחר'
אני מניחה שכעת כבר מאוחר
12/11/2017 | 00:56
57
אבל להבא, לפעמים הבצק "מסתדר"אחרי שמניחים אותו לתפוח
לפעמים צריך להוסיף עוד קצת קמח
לפעמים כדאי לשקול החלפת מתכון ...
לצפיה ב-'ספגטי קרבונרה (לא כשר)'
ספגטי קרבונרה (לא כשר)
11/11/2017 | 21:43
92
לצפיה ב-'מתכון טירמיסו'
מתכון טירמיסו
11/11/2017 | 21:41
91
לצפיה ב-'מה מכינים לסוף השבוע?'
מה מכינים לסוף השבוע?
10/11/2017 | 09:12
8
113
אצלינו - חוגגים לי יום הולדת אז אני בחרתי את התפריט שאין בו שום קו מחבר בין מנה למנה. פשוט אוסף מנות אהובות, שאמורות להספיק לכמעט 20 איש שמגיעים לארוחה.

מנה ראשונה:
מרק ראמן עם נודלס

סלטים:
סלט עגבניות שרי
סלט קיסר
סלט תפו"א ודג מלוח במיונז

עיקריות:
תבשיל לבבות עוף
עוף בגריל
אורז לבן
לביבות בטטה ברוטב שמנת חמוצה

קינוח: מלבי
לצפיה ב-'אצלי'
אצלי
10/11/2017 | 09:50
95
פלפלים ממולאים
כבדים פירה
חומוס ביתי
סלט ירוק
עוגת שמרים קינמון
וערב שישי:
תפוחי אדמה ממולא גבינות....
 
לצפיה ב-'אצלינו דגים ,'
אצלינו דגים ,
10/11/2017 | 15:50
99
 
סופ"ש של דגים צ'פסים והמון סלטים.
לצפיה ב-'מזל טוב '
מזל טוב
10/11/2017 | 19:33
1
27
לצפיה ב-'תודה'
תודה
10/11/2017 | 23:47
14
לצפיה ב-' Maldini Girl מזל טוב!! '
Maldini Girl מזל טוב!!
11/11/2017 | 12:24
1
48
עד  120 שנה ,בבריאות-ובאושר.
לצפיה ב-'תודה רבה.'
תודה רבה.
11/11/2017 | 17:20
9
לצפיה ב-'מזל טוב !'
מזל טוב !
12/11/2017 | 10:12
8
לצפיה ב-''
13/11/2017 | 10:07
2
לצפיה ב-'שלום לבשלנים. איך מכינים אורז רך וטעים כמו במסעדות'
שלום לבשלנים. איך מכינים אורז רך וטעים כמו במסעדות
08/11/2017 | 00:09
33
186
אני מבשלת כך: 2 כוסות מים + כוס מים. שוטפת קצת את העמילן. מוסיפה קצת שמן זית ומלח. מרתיחה. אחכ 15 דק' על אש קטנה. בסוף מגבת מתחת למכסה כמה דקות

יוצא ממש לא טעים. השתמשתי באורז בלאסמי. האם זה קשור לסוג האורז

תודה רבה
לצפיה ב-'לפני שמבשלים עם מים'
לפני שמבשלים עם מים
08/11/2017 | 09:09
2
180
חממי שמן זית בסיר תוסיפי את האורז ותטגני אותו טיפה, אחכ תוסיפי את המים והמלח - יוצא פצצה!
לצפיה ב-'תודה. כמה שמן בערך וכמה זמן לבשל. צריך את המגבת?'
תודה. כמה שמן בערך וכמה זמן לבשל. צריך את המגבת?
08/11/2017 | 23:03
1
29
לצפיה ב-'נוגה עשיתי לפי הצעתך, יצא'
נוגה עשיתי לפי הצעתך, יצא
18/11/2017 | 11:30
9
לא טעים..זה לא את זה האורז..
לצפיה ב-'שלום לך'
שלום לך
08/11/2017 | 10:13
2
122
אומם אני לא בשלן, אבל אני אנסה לענות לך לפי מיטב ידיעתי
אני מקווה שאת השתמשת באורז בסמטי ולא בלאסמי
אז ככה אני מציע לך לנסות
לקחת כוס אורז בסמטי (ללא לשטיפה) ולהכניס לסיר,
לשפוך כ 2 כפות שמן חמניות (בסמטי יש לו "ניחוח טבעי" שמן זית לטעמי יהרוס לו)
חשוב שהסיר יהיה שטוח יחסית ועבה (אורז בעצם מתאדה ויש חשיבות לפיזור החום)
יש לטגן את האורז תוך כדי ערבוב כ 2 דקות על חום הכי גבוהה כדי לצפות את גרגרי האורז בשכבה עדינה של שמן, וכדי להוציא את הריחות וטעמים שלו. חשוב לערבב כל הזמן שלא ישרף (ושהוא מחליף צבע ללבן מט  להוסיף את הציר (לא לשרוף את האורז שלא יהי צהוב / חום / שחור)
על כוס אורז אני מוסיף בין 1.5 ל 2 כוסות מים תלוי בסוג האורז ומזג האוויר,
חשוב שיזה יהיה באותה המידה של האורז ואם מילת את הכוס עד הסוף באורז אז אותו כנ"ל עם המים (יחס זהה)
שאני כותב מים הכונה לציר מרק עוף חם / רותח - אם אין לך ציר אז מים עם אבקת מרק עוף ( אני חושב שכפית זה מספיק) וחשוב שיביו רוטחים או ממש ממש חמים.
מביאה לרטיחה ומנמיחה את החום למינימום
ככה לבשל כ 17 דקות. חשוב לא לפתוח ולבדוק ומרגע הרטיחה לא לערבב את האורז.
אחרי 17 הדקות לטעם אם האורז מוכן, אם כן אז לתת לסיר לנוח מכוסה עוד 3 - 5 דקות שהארוז יתיצב ולא ישבר.
 
זה הבסיס שאני מכיר אני מכווה שיצא לך טעים
לצפיה ב-'חח טעות. בסמטי..במכסה צריכים להיות חורים?'
חח טעות. בסמטי..במכסה צריכים להיות חורים?
08/11/2017 | 23:39
1
39
לצפיה ב-'לא - סגור הרמטי'
לא - סגור הרמטי
09/11/2017 | 08:37
15
לצפיה ב-'כך אני מכינה'
כך אני מכינה
08/11/2017 | 11:13
1
107
חשוב למצוא את האורז שאוהבים. אני אוהבת בסמטי (ולא בלאסמי, אין אורז כזה) אך יש כאלה שלא אוהבים.
 
כוס אורז
כוס וחצי מים
כף שמן
כפית מלח
 
מערבבים את האורז עם השמן והמלח ומטגנים קלות מספר דקות תוך ערבוב על אש בינונים.
מוסיפים כוס וחצי מים ומכסים. מכוונים טיימר ל23 דקות. כשהמים רותחים ומבעבעים מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים את יתרת הזמן.
בתום הבישול מכבים את האש ומשאירים מכוסה 5 דקות. כעבור 5 דקות פותחים את הסיר וממתינים כמה דקות נוספות, אחריהן מערבבים ומגישים.
לצפיה ב-'מלדיני שכחתי לענות לך. קודם כל תודה'
מלדיני שכחתי לענות לך. קודם כל תודה
18/11/2017 | 12:03
5
בישלתי בסוף כמו שיאיר הציע. זה דומה למה שאת הצעת..תגידי מלדיני זאת לא האיטלקיה שקיבלה כמה פעמים זהב בשחייה באולימפיאדות?
לצפיה ב-'לאחרונה אני משתמש באורז יסמין של סוגת'
לאחרונה אני משתמש באורז יסמין של סוגת
08/11/2017 | 11:30
24
146
יש מבצעים אז אני קונה כמות שנשמרת בארון בלי בעיה.
 
גם אני מעדות המטגנים לפני הבישול (בלי לשטוף קודם).
 
אני מטגן או בחמאה או בשמן צמחי (תירס/חמניות/סויה. שמן זית פחות מתאים לי באורז לבן נקי ושמן קנולה לא נכנס אליי יותר הבית).
 
הטיגון הוא בסיר רחב עם תחתית עבה ועל להבה בינונית. מטגן תוך כדי ערבוב במשך 5 דקות עד שהגרגר מצופה היטב, משנה את צבעו משקוף ללבן אטום.
 
מוסיף מים (ביחס של 1 כוס אורז על 1.5 כוסות מים) ו-1 כפית מלח (על 1 כוס אורז) ומביא לרתיחה.
 
מכסה ומנמיך ללהבה הכי נמוכה וחלשה שיש בבית. מחכה 20 דקות, מכבה את האש ומחכה עוד 7 דקות.
 
פותח את המכסה ובעזרת מזלג מסרק את האורז
 
לצפיה ב-'מה הבעייה עם שמן קנולה אם מותר...'
מה הבעייה עם שמן קנולה אם מותר...
08/11/2017 | 15:22
4
27
לצפיה ב-'הטעם, ומשהו מוזר ששמתי אליו לב - בטיגון עמוק מתפשט בבית ריח '
הטעם, ומשהו מוזר ששמתי אליו לב - בטיגון עמוק מתפשט בבית ריח
08/11/2017 | 16:36
3
100
של דג.
 
בכל אופן, בעיניי גם התוצאה של שמן תירס או חמניות הרבה יותר מוצלחת.
 
אמנם בעיה בשנים האחרונות למצוא שמנים כאלה בסופר/מכולת הרגילה - אבל אני מקפיד
לצפיה ב-'שיש לך ריח של דג" (!???!) בעת שימוש בשמן קנולה...'
שיש לך ריח של דג" (!???!) בעת שימוש בשמן קנולה...
08/11/2017 | 19:15
85
זה מוזר מאוד זו ומן הסתם בעייה של המותג בו אתה משתמש. 
"התוצאה של שמן תירס או חמניות הרבה יותר מוצלחת" זו אמירה סתמית למדי שאינה מבהירה דבר.
שמן קנולה ממותג ראוי ואיכותי הוא שמן מצויין מכל בחינה ולא אמורה להיות איתו שום בעייה. 
לצפיה ב-'תודה רבה לכולכם. אתם נחמדים. מקווה שאמצא מתכון טוב'
תודה רבה לכולכם. אתם נחמדים. מקווה שאמצא מתכון טוב
08/11/2017 | 22:59
1
46
מכולכם..
לצפיה ב-'דרך אגב, הכי טעים בעייני '
דרך אגב, הכי טעים בעייני
09/11/2017 | 08:12
79
לעשות אורז בתנור. אפשר גם בתבנית לא מכוסה או בסיר שמתאים לתנור.
לצפיה ב-'למתחילים, מומלץ אורז בסמטי, שתמיד מצליח.'
למתחילים, מומלץ אורז בסמטי, שתמיד מצליח.
08/11/2017 | 23:22
1
63
 
 
לצפיה ב-'אני לא מתחילה. פשוט לא יודעת להכין אורז. יצא לי מאה אלף פעם'
אני לא מתחילה. פשוט לא יודעת להכין אורז. יצא לי מאה אלף פעם
09/11/2017 | 00:44
72
אורז לא טעים. זה כנראה בגלל שמן הזית שמקשה אותו..
לצפיה ב-'תודה להסבר המפורט. זאת אומרת ששמן הזית הורס ת'אורז ולכן יצא '
תודה להסבר המפורט. זאת אומרת ששמן הזית הורס ת'אורז ולכן יצא
08/11/2017 | 23:48
16
69
לי אורז קשה? הכוונה הלהבה הכי נמוכה. איזה קוטר בערך והאם צריך מכסה עם חורים..
לצפיה ב-'השאלה ליאיר..'
השאלה ליאיר..
08/11/2017 | 23:49
11
22
לצפיה ב-'אם אחדד התכוונתי לאורז סיני/תאילנדי וכו. רך כזה. כמו במסעדות'
אם אחדד התכוונתי לאורז סיני/תאילנדי וכו. רך כזה. כמו במסעדות
08/11/2017 | 23:55
10
57
נראה שהשפים שם מהמזרח הרחוק. לא?
לצפיה ב-'תנסי את הגירסה הקלה של אורז עם טעמים בתנור,,'
תנסי את הגירסה הקלה של אורז עם טעמים בתנור,,
10/11/2017 | 16:22
7
64
2 כוסות אורז בסמטי ,לשפוך לתבנית קרמיקה או תבנית פיירקס,
או תבנית אחרת שעמידה לחום התנור.
 
להוסיף לתבנית האורז 5 כפות שמן, ולערבב היטב,
לתבל :
כפית שטוחה מלח ,וקורט פלפל-שחור.
1/2 כפית גרגרי-כמון שלמים.(או גרגרי-קימל.)
מוסיפים 4 כוסות מים,
מערבבים היטב בתבנית,(טועמים טיפונת ,ואם יש צורך מוסיפים למים עוד קצת מלח.)
כעת מוסיפים ירק קצוץ -גס :
חופן גדושה פטרוזיליה קצוצה ,
3 כפות כוסברה קצוצה,
כף  גדושה עלי- סלרי קצוצים,
2 חופנים גדושים שמיר -קצוץ .
לערבב את כול הירק הקצוץ בתוך האורז והמים שבתבנית,
לכסות בניר כסף,מהודק לתבנית,
ולהכניס לתנור  בחום בינוני,(175 מעלות חום.)
לאחר לאחר 30 דקות לבדוק במזלג,
(אם האורז עדיין לא רך,לכסות בניר כסף,
ולהמשיך לאפות עוד 5 דקות,ושוב לבדוק,ד שמתרכך,ואז לכבות,
ולהוציא מהתנור.
(זמן האפיה שונה בין תנור למשנהו,לכן זה חשוב מדי פעם לבדוק.)
 
 
 
 
 
לצפיה ב-'אף פעם לא הכנתי אורז בתנור'
אף פעם לא הכנתי אורז בתנור
10/11/2017 | 19:47
6
39
עשית לי חשק. אנסה השבוע
לצפיה ב-'אורז בתנור יוצא מאוד טעים רק יש להקפיד על חום בינוני --'
אורז בתנור יוצא מאוד טעים רק יש להקפיד על חום בינוני --
11/11/2017 | 12:18
5
43
לכוון את החום ל-  175 מעלות ,למשך כ-30 דקות,
ולכסות בניר -כסף כפול.(מקופל על שניים.ולהדק  היטב ,לדפנות החיצוניות של התבנית).
 
בכדי שהאורז יישאר עסיסי, ולא יתייבש, מוציאים מהתנור,באותו רגע שהוא רך ומוכן.
ואז האורז עסיסי מאוד טעים.
לצפיה ב-'את שמה את התנור על תכנית טורבו או לא?'
את שמה את התנור על תכנית טורבו או לא?
11/11/2017 | 12:51
1
30
טוב שהזכרת לי שנגמר נייר הכסף - צריך לקנות
לצפיה ב-'כן ,התנור אצלי תמיד פועל על טורבו, וגם רוצה לציין ש,,'
כן ,התנור אצלי תמיד פועל על טורבו, וגם רוצה לציין ש,,
11/11/2017 | 15:31
40
לפני הכנת האורז  (הבסמטי):
לשטוף היטב את האורז מהעמילן ,להשאיר 20 דקות בקערת -מים נקייים ,
ולאחר מכן לסנן.
תבנית האורז עטופה היטב עם ניר- כסף כפול,
והתנור עובד על טורבו.
לצפיה ב-'רגע, מההתחלה,שלב שלב: פירקס או תבנית חד"פ? מים קרים מהברז?'
רגע, מההתחלה,שלב שלב: פירקס או תבנית חד"פ? מים קרים מהברז?
12/11/2017 | 00:33
2
25
אפשר להוסיף חומוס, ירקות וכו'?
לצפיה ב-'תשובות לנטעליג:'
תשובות לנטעליג:
12/11/2017 | 10:50
1
33
תבנית פיירקס .(מסוג שעמיד לחום התנור .)
 
בהחלט אפשר גם 4 כוסות מים רותחים ,למי שממהר ורוצה להאיץ את ריכוך האורז.
 
בקשר לירקות:
בעיקרון יוצא מאוד  טעים עם כמה סוגי  הירק -הקצוץ ,כפי שהסברתי למעלה.
 
ירקות :
אפשר להוסיף  ירקות רק לאחר שמקפיצים אותם 5 דקות מראש, במחבת.
(ירקות מוקפצים כמו: טבעות בצל, רצועות כרוב ,(לחתוך דק כמו אטריות,) וגם חצאי פטריות -שמפיניון,  וגזר מגורר-גס.)
 
בקשר להוספת גרגרי -חומוס:
אפשר להוסיף לאורז,רק גרגרי חומוס  מבושלים ורכים.
(גרגרי -חומוס מתבשלים בישול ארוך, והאורז  זמן קצר, 30 דקות בלבד בתנור.)
לכן רק לאחר בישול-וריכוך גרגרי החומוס, ניתן יהיה להוסיפם לאורז שבתנור .
 
לצפיה ב-' תודה רבה'
תודה רבה
13/11/2017 | 21:58
1
לצפיה ב-'לעניות דעתי מדובר באורז מאודה ללא שמןאולי מסוג יסמין(לא זול)'
לעניות דעתי מדובר באורז מאודה ללא שמןאולי מסוג יסמין(לא זול)
18/11/2017 | 08:15
1
4
לצפיה ב-'כל האורזים מאודים. אתה לא'
כל האורזים מאודים. אתה לא
18/11/2017 | 11:18
6
ככ ברור..אני מתכוונת לאורז כזה לבן ורך, מאוד טעים לאכול אותו בלי כלום
 
תגיד/י תגידו וכו. סתם שאלה, למה אתה בכוכבית. סתם מעניין..
לצפיה ב-'אני לא חושב ששמן זית הורס. במאכלי אורז מסויימים אני משתמש '
אני לא חושב ששמן זית הורס. במאכלי אורז מסויימים אני משתמש
09/11/2017 | 09:02
3
71
בשמן זית. נגיד כשאני מכין מג'דרה אני מכין עם שמן זית - אבל זה מקרה פרטי שבו הטעם מתאים (בעיניי)
לצפיה ב-'שמן זית הוא מעולה גם באורז,רק אם הוא מסוג משובח ואיכותי.'
שמן זית הוא מעולה גם באורז,רק אם הוא מסוג משובח ואיכותי.
11/11/2017 | 12:20
2
37
הכוונה לשמן מכבישה -קרה.(שלא עובר תהליך חימום.)
לצפיה ב-'נכון, אבל יש תיבולים מסויימים שהוא לא ממש מתאים להם'
נכון, אבל יש תיבולים מסויימים שהוא לא ממש מתאים להם
13/11/2017 | 22:02
1
11
אני מכירה ישראלים שמכינים אורז לבן מטוגן בזמ"ז כמצע ל"מוקפץ" עם צ'ילי מתוק ורוטב סויה , לי השילוב הזה לא טעים. 
לצפיה ב-'אפרופו שמן -זית ,(שאת טוענת שיש מאכלים שהוא לא מתאים להם),,,'
אפרופו שמן -זית ,(שאת טוענת שיש מאכלים שהוא לא מתאים להם),,,
19/11/2017 | 23:55
2
זכור לי מקרה מהעבר ,שהתבקשתי בהתראה ממש קצרה, להכין לחברים המארחים,
מאפינס כולשהו לקינוח, ולא היה לי שמן- קנולה באותו יום.
בכדי לפתור את הבעייה עירבבתי בקערה 1/2 כוס שמן-זית ביחד עם  2 כפות חמאה,
כפית אחת סילאן, קינמון ,ותמצית-וניל, והוספתי לתערובת הקמח וביצים וכו',כפי המתכון .
בסופו של דבר, יצאו מאפינס מאוד טעימים,שחוסלו עד הפירור האחרון .ועוד ביקשו ממני את המתכון, ואז,,,היו מופתעים מהעובדה,שלא הורגש השמן-זית שסיפרתי שעורבב בתערובת.
המסקנה היא: שבשילוב נכון ובאיזון הטעמים, גם השמן-זית -יכול להשתלב יפה במתכון .
 
 
לצפיה ב-'מכירים את הפלפלים מאורכים והמתוקים "שושקה" ?'
מכירים את הפלפלים מאורכים והמתוקים "שושקה" ?
10/11/2017 | 15:20
93
אז נתקלתי לאחרונה ,בגירסה זהה של פילפלים אדומים ומאורכים אך חריפים  במיוחד.לכן,כדאי לשים-לב, שלא להתבלבל ביניהם ,כי זו חריפות מאוד חזקה ,
שמתאימה לרוטב דגים, וממש לא לסלט-ירקות, תיזהרו - שלא להתבלבל ביניהם .
 

חם בפורומים של תפוז

בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

פורום ריפוי ותזונה טבעית
פורום ריפוי ותזונה טבעית
לירון לסר- מומחה לבריאות טבעית
זקוק לריפוי טבעי?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ