לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4438544,385 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'יש דבר כזה מרק שום?'
יש דבר כזה מרק שום?
15/02/2019 | 10:23
7
28
לצפיה ב-'כן'
כן
15/02/2019 | 13:04
3
26
לצפיה ב-'תודה '
תודה
15/02/2019 | 13:06
2
56
זה עתה הכנתי חומוס ביתי ליומיים.
מצאתי מתכון ברשת של השף של אלבאבור.
יצא טעים, גם הצאצא ה- פודִי ואנין הטעם אישר.
לא צרפתי פטרוזיליה קצוצה. אישית אני נוהג ל"|נגב" עם בצל יבש חריף ומדמיע, מעל החומוס שמן זית ופלפלת חריפה.
לצפיה ב-'אתה כופר בעיקר'
אתה כופר בעיקר
15/02/2019 | 15:59
1
61
 
לפי הלכה פסוקהאת צלחת החומוס חייבים לעטר מלמעלה בפפריקה, שמן זית, מעט גרגרי חומוס לא טחונים ולסגור עם פטרוזיליה קצוצה.
 
 
כדאי שתעשה תשובה וישא"ק.
לצפיה ב-''
16/02/2019 | 07:33
5
לצפיה ב-'מרק שום'
מרק שום
16/02/2019 | 23:08
2
103

20 שיניים קצוץ להזהיב בשמן
1 בצל סגול קצוץ
1 תפו"א חתוך לקוביות קטנות
3 כפות קמח מלח פלפל טימין קצת
פטרוזיליה לקישוט
1 ליטר ציר מרק עוף
כף יין לבן

מזהיבים את הבצל והשום על אש קטנה לאט לאט
מוסיפים את הקמח
מטגנים 2-3 דקות
מוסיפים את הנוזלים, תפו"א והתיבול
ומבשלים כ- 20 דקות
טוחנים את המרק
מתקנים תיבול
לצפיה ב-'תודה רבה רבה '
תודה רבה רבה
17/02/2019 | 08:21
7
לצפיה ב-'נקרא טעים מאד (בעיקר למי שאוהב שום כמוני) אבל שאלה קטנה'
נקרא טעים מאד (בעיקר למי שאוהב שום כמוני) אבל שאלה קטנה
17/02/2019 | 15:43
28
 
לא ברורה כמות השום שכן אין לי מושג מה נחשב למשקל ממוצע של שן שום.
 
אשמח לקבל את הנתון הזה במשקל. כנ"ל לגבי תפוח האדמה.
לצפיה ב-'תבשיל בשר בקר ביין - תבשיל קדרה'
תבשיל בשר בקר ביין - תבשיל קדרה
15/02/2019 | 18:05
2
61
חומרי גלם:
 
3 בצלים גדולים
2 ק"ג בשר גולש (כתף, צוואר, שריר)
1 פלפל אדום
1 פלפל ירוק
1 שורש פטרוזליה
4-5 גזרים
3 תפ"א גדולים
2 סלסלות פטריות שמפניון
חצי חבילת חמאה (50 גרם)
4 כפות שומן אווז
רסק עגבניות מרוכז של MUTTI
1 בקבוק יין אדום יבש (קברנה סובניון או מרלו).
1 צרור שמיר
1 צרור פטרוזליה
10 בצלי שלוט
שום כתוש: 8 שיניים
1 מח עצם 
מלח, פלפל, פפריקה אדומה מתוקה
 
אופן הכנה:
1. בסיר קדרה (ברזל יציקה) ממיסים את שומן האווז.
2. מטגנים (ב-2 נגלות) את הבשר מכל הצדדים לשינוי צבע ומעט קירמול.
מוציאים את הבשר לכערה.
3. מטגנים בסיר 2 בצלים חתוכים גס ומערבבים להורדת משקעים. מוסיפים מלח ומנמיחים את האש. שמים מכסה ומניחים לבצל עד לשקיפות.
4. מוסיפים את הפלפלים.
5. מוסיפים את הרסק עגבניות ומעט מים (רק לניקוי הפחית).
6. מתבלים בפלפל שחור ופפריקה אדומה מתוקה. מוסיפים 5 שיניש שום כתושים.
מערבבים.
7. מוסיפים את המח עצם בתחתית (מפנים מקום מהבצל והפלפלים),
8. מוסיפים את הבשר בקר
9. מוסיפים בקבוק יין אדום שלם (750 מ"ל).
10. מביאים לרתיחה מכסים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מע' C
למשך שעה וחצי.
 
הערה: זאת ע"מ לרכך את הבשר ולא להגיע לפירה ירקות שורש.
 
11.אחרי שעה וחצי, מוסיפים את הגזרים, שורש הפטרוזליה, תפ"א והשמיר (קצוץ דק). מביאים לרתיחה. אם חסר נוזל, להוסיף במידה מים רותחים.
לתבל עם פפריקה אדומה מלמעלה בשביל הצבע על התפ"א.
להוסיף לנוזל עוד 3 שיני שום.
12. להחזיר לתנור לעוד שעה וחצי.
13. בחצי השעה האחרונה של התבשיל בתנור, לחמם מחבת גדולה עם החמאה.
לטגן בצל אחד קצוץ דק, עד לשקיפות,
להוסיף את הפטריות, כאשר הזרוע מופרדת והפטריות (בינוני וקטן) חתוכים ל-2.
עם מלח ופלפל שחור עד לריכוך. להוריד מהאש.
בסיום 3.5 עד 4 שעות בתנור, להוציא את הקדירה מהתנור.
להעביר לסיר נקי, קצת יותר גדול.
להוסיף את הפטריות בשלבים, ולפזר מלמעלה חצי צרור פטרוזליה קצוצה.
 
בתיאבון.
 
יוצא רוטב סמיך וטעים, הבשר רך, והירק ספוג טעמים. 
 
 
 
 
לצפיה ב-'תהליכים נפרדים במטבח הצרפתי והאסייתי'
תהליכים נפרדים במטבח הצרפתי והאסייתי
16/02/2019 | 09:34
45
במטבח האירופאי שממנו אנחנו מושפעים, משתמש בתבשיל שבו נרקחים כל חומרי הגלם בשלבים כאילו ואחרים ומגיעים לכלל תבשיל שלם שבו יש טעם דומיננתי, שרוב הירק וההבשר באותו טעם. ראה גולש, מרקים וכו'.
בדוגמה של עוף ביין (coq au vin) לפטריות יש תהליך נפרד: מטגנים אותו בחמאה ומוסיפים אותו לקראת סיום. כך לבשר ולירקות השורש יש טעם אחד ולפטריות (שהן עדינות יחסית) יש טעם אחר. גם במטבח האסייתי יש לכך שימוש, כמו במרקים. מכינים ציר ולו מוסיפים ירקות למיניהם שלא התבשלו בציר, אלה בנפרד, או כלל לא. מתקבל מרק נפלא, שלכל מרכיב יש טעם משלו.
 
עשיתי שימוש בכך בתבשיל שצרפתי. זה ממש מוצלח. לשומרי הכשר, צר לי.
לאילו שלא, טעמי הפטריות בחמאה הם טעם מרענן ונפלא בתבשיר הקדרה של בשר ויין.
לצפיה ב-' נקרא מעולה .'
נקרא מעולה .
16/02/2019 | 20:27
8
לצפיה ב-'בת זוגי האוהבת את בישוליי, וגם אותי'
בת זוגי האוהבת את בישוליי, וגם אותי
14/02/2019 | 07:35
11
103
הקדימה מעשה למחשבה ובגלל שקשקשתי קצת על צ'יפסר, אצה רצה וקנתה לי אחד. מכיוון שאני בחור טוב לב, חיברתי אותו לחשמל וגיליתי שבפחות מ 2 ליטר שמן אין בכלל מה להתחיל לדבר על טיגון בו. [ גם לא הכי הבנתי את תפקיד האורות, שלא מסמנים כלום.. למעט פועל ]
אנחנו שניים, אני מעדיף טיגון בתרסיס שמן או בכפית שמן, אנחנו מבשלים במעט מאוד שמן [ שנינו באנו ממטבחים מסורתיים בהם ההורים בישלו בתועפות שמן], כך ששימוש בצ'יפסר לא כלכלי בלשון המעטה.
יש לכם הצעות לשימוש יעיל בצ'יפסר, כך שהקמצנות שלי תרגע?
לצפיה ב-'להל"ן מטבח מרוקאי מכיל 3 ברזים:'
להל"ן מטבח מרוקאי מכיל 3 ברזים:
14/02/2019 | 07:52
8
87
אחד למים קרים, אחד למים חמים ואחד לשמן!
ידידנו האמריקאים מטגנים בשמן עמוק הכל! 
צ'יפסר - או באנגלית: "פרייר", כשמו כן הוא 
מה לטגן בו: 
צי'פס
כנפיים של עוף
ירכיים,
קציצות פלאפל
חצילים למוסקה ובכלל,
ועוד.
צ'יפסר בלי שמן זה כמו כנרת בלי מים.
טגן עד הקו השחור , אל תשכח לרוקן את השמן ולנקות היטב. עדיף להשתמש בשמן קנולה, בגלל נקודת העישון הגבוהה ביחס לשמנים אחרים.
לצפיה ב-'תודה '
תודה
14/02/2019 | 07:57
7
50
אז הבנתי שמה שאתה מציע הוא בעצם לרכז סדרת טיגונים לבקר טיגונים, נגיד. או להגיד לו שלום ולא להתראות . תודה לך
לצפיה ב-'צ'יפסר נועד לטיגון בשמן עמוק.'
צ'יפסר נועד לטיגון בשמן עמוק.
14/02/2019 | 08:02
6
61
אפשר להכין צ'יפס מעולה, ב-2 שלבים:
 
1. טיגון ראשוני ב-150-160 מע' C עד לריכוך (בלונשיר)
הוצאה מהשמן, לתת לשמן לטפטף חזרה, ולצ'יפס להתקרר
2. לטגן שוב ב-189-190 מע' C עד להזהבה.
 
אין צ'יפסר בלי שמן. משהו חשב שיש לזה שימוש עם נוזל אחר?
לגבי מה לעשות עם זה, לפני שאתה חורץ גורל, חשוב גם על הרגשות של אשתך, לא רק על השמן והכסף. תביע שמחה, תנסה כמה דברים, אולי תגלה ש-350 מליון אמריקאים מבינים למה לטגן בשמן עמוק!
 
לצפיה ב-'אבל, לשפוך כל פ]עם 2 ליטר שמן לביוב?'
אבל, לשפוך כל פ]עם 2 ליטר שמן לביוב?
15/02/2019 | 10:32
5
44
אני לא מתכונן לסנן שמן בצמר גפן כמו שנהג אבי..
 
לצפיה ב-'סינון שמן מסיר רק מוצקים, לא את החומרים המזיקים...'
סינון שמן מסיר רק מוצקים, לא את החומרים המזיקים...
15/02/2019 | 12:57
3
42
שנוצרים בטיגון ובראשם אקרילאמיד שהוא הגרוע מכל.
אכן צריך להחליף שמן לעיתים קרובות בהתאם לסוג המוצרים
שטוגנו.
לצפיה ב-'אז עבור שניים מבחינה כלכלית לא שווה'
אז עבור שניים מבחינה כלכלית לא שווה
15/02/2019 | 13:08
38
רק כשאני מטגן ירקות בבלילה או בסגנון שניצל [ קמח, ביצה, פירורי לחם] אני משתמש ב"פרייר" [ בעיקר כרובית, ברוקולי בכמויות גדולות, כי שנינו אוהבים מאוד מאוד].
לצפיה ב-'אם ככה כמה כן ניתן להשתמש בשמן בטיגון ביתי'
אם ככה כמה כן ניתן להשתמש בשמן בטיגון ביתי
15/02/2019 | 15:38
1
36
 
ההגיון שלי אומר שלא הרי סיר שמן שטיגנתי בו 20 קציצות פלאפל ביתי כהרי סיר שמן בפלאפליה פופולרית שמטגנים בו אלפי קציצות.
 
האם יש איזשהו כלל אצבע לשימוש בטוח בשמן והאם יש דרך לסננן אותו גם מהחומרים המזיקים ?
לצפיה ב-'בעיה, אין כלל אצבע...'
בעיה, אין כלל אצבע...
15/02/2019 | 18:02
56
תלוי מה מטגנים, אני נוהג לפי כללים פשוטים שאינם מדויקים ויש
להעזר גם בנסיון:
  • מראה השמן, שמן כהה - פסול.
  • ריח השמן, ריח חריף - פסול.
  • אם נוצרות בועות בזמן הטיגון - פסול.
  • משקעים כהים/שחורים בתחתית הסיר - פסול.
  • הרבה חלקיקים שרופים - פסול.
  • בדיקת סמיכות כשהשמן קר, סמיך מידי - פסול. הבדיקה היא ידנית ומסתמכת על ניסיון.
  • יש לסנן מהשמן חלקיקים בעזרת מסננת מתכת  גם בזמן הטיגון.
  • סינון שמן קר מחלקיקים אינו משפר את איכותו!!!
לצפיה ב-'קנה משפך, החזר לבקבוק או למיכל והשתמש שוב.'
קנה משפך, החזר לבקבוק או למיכל והשתמש שוב.
15/02/2019 | 17:23
32
לא צריך לזרוק את השמן. רשת מספיקה לסינון.
לצפיה ב-'אומר זאת כך'
אומר זאת כך
15/02/2019 | 18:09
1
51
בד"כ אנשים לא מקנים לעצמם הרגלים ושיטות חדשות סתם כך באמצע החיים.
דעתא - סיר טיגון עמוק.
בזמנו (בקנדה) התלהבתי מאוד מאופניים. אז רכשתי אחד (לא ייקר, 400$ קנדי) והוספתי לו אביזרים, מד מהירות, סבל, קסדה, החלפתי מושב וכו' ויצאתי לרכוב. אחרי חודש, האופניים ישבו בגראז ללא שימוש.
לא הבנתי מה חשבתי לעצמי.
 
מצד שני, הנסיון היה חשוב, עלה מעל 500$ והסיפור נגמר שם.
לצפיה ב-'אתה צודק בהחלט'
אתה צודק בהחלט
16/02/2019 | 07:36
29
בכל מקרה יש בארון בקבוק שמן של 2 ליטר
כרובית, ברוקולי - היזהרו
לצפיה ב-'החמאה חזרה למדפים!'
החמאה חזרה למדפים!
14/02/2019 | 07:53
8
46
לצפיה ב-'קניתי סטוקים כשהתחיל המחסור'
קניתי סטוקים כשהתחיל המחסור
14/02/2019 | 09:39
56
עוד נשאר לי מעט אבל שמח שנגמר המחסור
לצפיה ב-'דיווחת למרלון ברנדו ?'
דיווחת למרלון ברנדו ?
14/02/2019 | 10:36
17
לצפיה ב-'לא יודע על מה אתה מדבר, אצלנו היתה כל הזמן...'
לא יודע על מה אתה מדבר, אצלנו היתה כל הזמן...
14/02/2019 | 11:44
5
58
מה שחסר עדיין זאת חמאה מלוחה וגם לה יש תחליף.
לצפיה ב-'לא יודע איפה זה אצלנו...?'
לא יודע איפה זה אצלנו...?
15/02/2019 | 09:29
4
31
באיזור חיפה והקריות לא היה, רק יבוא. בחדשות דברו על המחסור, שהוסבר ע"י תנובה כשבר בחלק מהמכונה שמשמשת לייצור החמאה. זה מסביר את תנובה. אבל מה קרה לחמאה של טרה? 
פעם בכמה שנים יש לנו מחסור בחמאה, מסיבות כאילו ואחרות. לא מזמן היה מחסור בבצל. יש מקומות שקילו בצל עולה 7.90 ש"ח! ורובם קטנים יחסית.
כמובן שיש לנו גם משברים בענץ הלול ומיבאים ביצים, עגבניות ומה לא?
אבל בטח אצלכם אין אף פעם מחסור בכלום. 
 
לצפיה ב-'גם אצלנו בגבעתיים לא חסרה חמאה'
גם אצלנו בגבעתיים לא חסרה חמאה
15/02/2019 | 10:30
27
עם מלח/ נטולת מלח
אמנם חלקה הגדול ייבוא, אבל לי זה לא ממש ממפריע.
לצפיה ב-'במרכז ובשפלה לפחות...'
במרכז ובשפלה לפחות...
15/02/2019 | 13:01
2
38
ואם היה  חסר היום יהיה מחר ולא צריך לעשותפניקה מכל
דבר מה גםשיש תחליפים לחמאת תנובה שהיא לא בדיוק
החמאה המובחרת.
ההסברים של תנובה אינם נכונים! וטרה לא מייצרים כי...
...לא משתלם להם לייצר. הכל תרגילים ללחץ על הממשלה
לייקר את מוצרי החלב, אין מחסור בכלום, לא ביצים לא 
ירקות לא פירות....נסיונות לחץ בלבד.
לצפיה ב-'לא פניקה ולא גפניקה'
לא פניקה ולא גפניקה
15/02/2019 | 17:26
1
26
הסיבות באשר הן, אינן משנות את העובדה, שהיה מחסור.
כן, היו תחליפים ביבוא במחיר של X2 ו-X3. 
וכן, יש שוב את החמאה הרגילה באריזת ה-100 גרם של תנובה.
לצפיה ב-'יש חמאה מיובאת אפילו זולה מחמאת תנובה...'
יש חמאה מיובאת אפילו זולה מחמאת תנובה...
15/02/2019 | 17:32
34
שלא לדבר על הטיב, יש כשרה ויש לא כשרה!
 
לצפיה ב-'מתכון לתבשיל שעועית יבשה'
מתכון לתבשיל שעועית יבשה
15/02/2019 | 13:26
45
השעועית היא לוביה [ הקטנה עם הנקודה השחורה] והשעועית היפנית [ הקטנה והחומה]
לשטוף היטב - 100 גר' ולהשרות שעה
1 עד 2 חזה עוף לשניצל [ לא הפשרתי, שטפתי וחתכתי לקוביות ]
2 בצלים גדולים ויפים
4 - 5 שיני שום גדולות. 
חמישה גבעולי סלרי, חתוכים לסהרונים ושטופים היטב
חצי כרוב ירוק חתוך לרצועות
חבילת תרד - לא להאמין שכתוב שהתרד שטוף, לשטוף היטב היטב [ הפעם בחרתי בתרד ניו-זילנדי - טוב, זה מה שהיה ]
קופסת רסק עגבניות
חצי לימון סחוט
כפית שמן זית מאיכות טובה
כף אבקת מרק עוף [ אפשר פחת כמובן]
פלפל שחור+ מעט אגוז מוסקט
מלח לפי הטעם
כמון, לפי הטעם
פפריקה מתוקה לפי הטעם
אופן הכנה -
וקצצים דק חצי בצל ושן שום אחת, מוזגים לסיר חצי כפית שמן זית, מוסיפים את הבצל, ועד שהוא מתחיל לזמזם לקצוץ את השום, ולהכין את הבצל וחצי הבצל ושאר השום באמצעות קיצוץ גס. משמתחיל הבצל להיטגן לערבב מעט ולהוסיף את השום הקצוץ היטב לטיגון של חצי דקה לערך.
[ מכיוון שמי ההשרייה של השעועית היו נקיים ] לצרף את מי ההשרייה של השעועית לסיר ולצרף את הבצל והשום הקצוצים גס. 
להוסיף את חצי הלימון
לבשל ולערבב מדי פעם את הבצל, השום ובינתיים לחתוך את שאר הירקות והעלים.
משהנוזל רותח מאוד, צירפתי את השעועית, ערבבתי היטב, הוספתי את קוביות העוף וערבבתי היטב. 
רסק עגבניות מהקופסה , מים חמים/רותחים עירבוב, הוספת הירקות החתוכים וערבובם היטב.
הוספת תבלינים
הוספת נוזלים אם צריך.
לבשל לאחר רתיחה על אש קטנה עד שהקטניות מתרככות [ בערך שעה גג שעה וחצי ]
הערה - סדר הפעולות אינו קריטי ואינו מהותי. הדבר היחיד שכדאי להקפיד עליו הוא טיגון הבצל והשום לפני שמוסיפים את שאר הרכיבים.
בתיאבון
לצפיה ב-'האם "מקובל" להכין חמין שיש בו גם בשר וגם עוף שלם? תודה'
האם "מקובל" להכין חמין שיש בו גם בשר וגם עוף שלם? תודה
14/02/2019 | 20:17
3
22
לצפיה ב-'לא ענין של מקובל אבל בהחלט אפשר, חמין "מקבל" הכל.'
לא ענין של מקובל אבל בהחלט אפשר, חמין "מקבל" הכל.
14/02/2019 | 20:19
2
19
לצפיה ב-' המקובל היה במרכאות.....'
המקובל היה במרכאות.....
14/02/2019 | 20:37
39
אפשיר את העוף והבשר ואקווה לטוב.
לצפיה ב-'החמין יצא מעולה, כולל העוף כמובן.'
החמין יצא מעולה, כולל העוף כמובן.
16/02/2019 | 20:31
8
לצפיה ב-'חמאה קרה או רכה בעוגיות'
חמאה קרה או רכה בעוגיות
11/02/2019 | 16:16
1
83
היי לכולם. אני יודעת שבחלק מהעוגיות משתמשים בשיטה של קמח+חמאה קרה חתוכה לקוביות ובהמשך שאר המצרכים, ובאחרות מקרימים חמאה רכה עם סוכר ובהמשך מוסיפים את השאר ואת הקמח בסוף. השאלה שלי היא מה בעצם ההבדל שנוצר במרקם העוגיות בין האפשרות הראשונה לשנייה, אם בכלל יש הבדל, ובאילו סוגים של עוגיות (למשל, ברולדות ממולאות בממרח כלשהו) עדיף להשתמש בשיטה אחת לעומת האחרת. תודה מראש.
לצפיה ב-'פישלתי לגמרי'
פישלתי לגמרי
14/02/2019 | 07:28
51
העודיות אצלי לפחות לא ממש התרוממו כמו שצריך.
אני גם מכין עוגות שמרים, רק עם חמאה קרה, ולא הבצק נורא דביק.
אבל בשוקולד-צ'יפס ההמלצה היא לרכך מעט את החמאה במיקרו.
לצפיה ב-'שאלה של טאקט בענייני בישול'
שאלה של טאקט בענייני בישול
11/02/2019 | 20:54
7
139
אשמח לשמוע את דעתכם.  
אמא שלי עיראקית ומבשלת מעולה.
יש לה יומולדת והיות וכבר נגמרו לי הרעיונות, חשבתי להזמין לה הביתה שפית שעושה סדנאות בישול של אוכל עיראקי.  
אני חושב שזה יכול לתרום לה בקטע של להכין מאכלים עיראקיים שהיא לא מכינה בכלל, וגם אולי לשפר או לתת עוד טאץ' למאכלים שהיא כן מכינה.  
מצד שני - חשבתי שאולי היא עלולה להיעלב שאני מזמין לה סדנת בישול בז'אנר של אוכל שהיא מכינה כבר הרבה שנים.  
מה דעתכם?
לצפיה ב-'מוחקת אותך מכל הצוואות והארוחות !! תחפש רעיון אחר'
מוחקת אותך מכל הצוואות והארוחות !! תחפש רעיון אחר
12/02/2019 | 06:51
2
30
לצפיה ב-'נשמע מצחיק אבל נכון '
נשמע מצחיק אבל נכון
12/02/2019 | 07:18
28
לצפיה ב-'עד כדי כך??? '
עד כדי כך???
12/02/2019 | 18:02
54
טוב בסדר אני אחפש רעיון אחר......
לצפיה ב-'אני לא מעיר אמא עירקית שצריכה שפית שתבשל לה'
אני לא מעיר אמא עירקית שצריכה שפית שתבשל לה
12/02/2019 | 19:02
1
65
כל אוכל שאמא עירקית מכינה זה אוכל נהדר.
אולי תפתיע אותה עם עוגת יום הולדת משובחת וכל בני המשפחה שהיו באותו זמן.
הרבה בריאות ואריכות ימים כי אין כמו אוכל עירקי
לצפיה ב-'תודה רבה!'
תודה רבה!
12/02/2019 | 21:06
10
לצפיה ב-'שלא תעז, כפי שאמרו קודמיי'
שלא תעז, כפי שאמרו קודמיי
14/02/2019 | 07:27
1
36
תקח אתה את הסדנה, תתחיל לבשל דברים אחרים, תביא לה לטעום, תלמד אותה אם תרצה, בשל יחד אתה.. מה יש?! זו מתנה נהדרת, לבשל יחד עם אמא.
לצפיה ב-'ירדתי מזה. תודה. התשובות פה היו חד משמעיות אז לא היה ספק. '
ירדתי מזה. תודה. התשובות פה היו חד משמעיות אז לא היה ספק.
15/02/2019 | 20:10
7
לצפיה ב-'עידון כבד בקר'
עידון כבד בקר
08/02/2019 | 21:38
7
96
מסתבר שאני מאוד רגיש לפרוקטוז שזה אומר פחות או יותר רגיש ל90% מהפירות והירקות.
 
על-כן הכנתי כבד בקר ללא ירקות והוא יצא מאוד כבדי בטעם ואני מנסה לחשוב עם מה לערבב אותו על מנת לעדן הטעם.
 
בעדיפות לרכיבים מהחי כגון ביצים, גבינות שמנות או שמנת.
 
בינתיים נראה שאני לא רגיש למאכלים מהחי אלא בעיקר למאכלים מהצומח.
לצפיה ב-'שני רעיונות'
שני רעיונות
09/02/2019 | 21:23
4
54
1. להכין כמו שניצל (פירורי לחם וביצה)
2. לבשל עם איזשהו רוטב. אני אוהבת עם רוטב של יין אדום ומעט סילאן, אפשר להוסיף גם בצל מטוגן.
לצפיה ב-'הראשון יכול לעבוד עם פירורי אגוז כלשהו '
הראשון יכול לעבוד עם פירורי אגוז כלשהו
09/02/2019 | 22:15
3
37
אני רגיש ללחם וסילאן ובצל זה סוכר פירות.
 
בכל אופן תודה על הרעיונות פירורי אגוז כלשהו לגמרי יכול לעבוד חשבתי על זה בגלל הרעיון שלך של הפירורי לחם  
לצפיה ב-'לא יודעת איך אגוזים יגיבו לטיגון עמוק, אבל אולי אפשר לנסות'
לא יודעת איך אגוזים יגיבו לטיגון עמוק, אבל אולי אפשר לנסות
10/02/2019 | 15:32
2
28
קמח תירס, כזה כמו של פולנטה?
לצפיה ב-'מהצומח רק אגוזים טובים לי '
מהצומח רק אגוזים טובים לי
10/02/2019 | 18:20
1
8
לצפיה ב-'אז נסה שקדים טחונים אולי'
אז נסה שקדים טחונים אולי
11/02/2019 | 11:25
22
עשיתי פעם שניצלים בציפוי של שקד טחון. יצא טוב
לצפיה ב-'תמעך במעבד מזון'
תמעך במעבד מזון
14/02/2019 | 03:27
1
19
עם גהי (וקצת תבלינים יבשים לפי טעמך), יוצא פאטה טעים מאוד. 
לצפיה ב-'נשמע כמו פיתרון הולם עבורי '
נשמע כמו פיתרון הולם עבורי
14/02/2019 | 09:38
7
לצפיה ב-'מנסה לפרסם פעם נוספת (תפוז בלע את הקודמת?): ציפוי קריספי'
מנסה לפרסם פעם נוספת (תפוז בלע את הקודמת?): ציפוי קריספי
09/02/2019 | 22:28
3
79
בהמשך לשאלות הפחתת פחמימות- מחפשת תחליף לפרורים בציפוי לנאגטס ירקות (מעין שניצלים קטנים).
הבנתי שיש אנשים שמשלבים בציפוי מעט שומשום או גרעיני חמניה.
נראה לי ששומשום או גרעינים נטו עדיין צריכים תוספת של משהו טחון דק יותר ליצירת ציפוי אחיד ומוצלח. אני טועה?
לצפיה ב-'ציפוי קריספי דל פחמימות'
ציפוי קריספי דל פחמימות
10/02/2019 | 22:00
2
73
טורפים ביצה ו-2 כפות שמן בקערה.
 
בקערה שניה  מערבבים:
1 כוס שקדים טחונים (קמח שקדים)
1/4 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית מלח או לפי הטעם
1/4 כפית אבקת שום או שום גביש
קורט פפריקה מתוקה
שומשום/אגוזים קצוצים/כל תוספת בכמות לפי הטעם
 
טובלים את הירק/נתחי עוף או דגים בביצה ולאחר
מכן מגלגלים בתערובת היבשה ומטגנים מחבת או
בטיגון עמוק.
כאמור טוב לירקות, נתחי עוף או דגים.
 
לצפיה ב-'שאלה נוספת - האם היית משתמש בצ'יפסר לטיגון הזה?'
שאלה נוספת - האם היית משתמש בצ'יפסר לטיגון הזה?
14/02/2019 | 07:29
1
6
לצפיה ב-'בהחלט אפשרי אבל להזהר שלא לשרוף'
בהחלט אפשרי אבל להזהר שלא לשרוף
14/02/2019 | 11:21
7
לצפיה ב-'עוף בקארי - תבשיל קדרה'
עוף בקארי - תבשיל קדרה
09/02/2019 | 10:03
5
249
חומרי גלם:
כרעיים מפורקים ומנוקים כולל חיתוך העצם בשוק 3 ק"ג לפני ניקוי.
2 בצלים בינוניים חתוכים לשמיניות.
3 גזרים חתוכים גס
לפל אדום 1 ופלפל ירוק אחד חתוכים לריבועים בינוניים.
10 בצלצלי שלוט
2 תפוחי אדמה גדולים מקולפים וחתוכים לקוביות בינוניות
משחת קארי ירוק: 2 כפות (לדעתי צריך יותר...)
כוס יין אדום
כף ג'ינגר מגורד
מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה ותבלין קארי (אבקה).
מעט שמן קנולה.
 
אופן הכנה:
בסיר הקדרה מחממים שמן ומטגנים להזהבה קלה את העוף. מוציאים ומניחים בצד.
מטגנים בשמן שנותר בסיר את הבצל, מוסיפים את הגזר והפלפלים.
מטגנים עד לריכוך הפלפלים מוסיפים את הבצלי שלוט, את משחת הקארי, ואת התבלינים.
מוסיפים את העוף, מוסיפים מים עד לגובה 3 ס"מ מהשפה של הסיר, את התפ"א, מפזרים מעל קצת פפריקה בשביל הצבע וסוגרים.
מכיניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מע' לשעה וחצי - שעתיים.
 
בתיאבון!
 
לצפיה ב-'וואלה, אני מנסה, אבל שאלה -'
וואלה, אני מנסה, אבל שאלה -
14/02/2019 | 07:31
4
18
בדר"כ בתבשילי קארי שאני רואה שמכינים בטלוויזיה הם מוסיפים יוגורט, האם היוגורט הכרח?
 
לצפיה ב-'לדעתי לא, בטח לא במטבח כשר!'
לדעתי לא, בטח לא במטבח כשר!
15/02/2019 | 09:33
3
11
היוגורט בד"כ מגיע מהמטבח ההודי.
במטבח הסיני / אסיאתי מבוסס סיני, אין מוצרי חלב או חלב. הסינים לא נוגעים בזה.
ויש להם קארי! אז זה בטוח ללא יוגורט.
ניסיתי את המשחה של הקארי הירוק, בעצת החתן ולא אהבתי. כמעט ללא טעם, קצת חריף, ולא הניב את הטעמים העזים של קארי.
מעדיף את הרוטב קארי בבקבוק.
גם התבלין קארי בסופר ממדף התבלינים, על הפנים! לא יודע מה שמו בפנים, אבל זה לא כמו הקארי שקונים טרי בחוות התבלינים או על משקל.
לצפיה ב-'ואיפה קונים?'
ואיפה קונים?
15/02/2019 | 10:28
2
9
גם אני קניתי את משחת הקארי בקוספאות הפלסטיק , כשהיא בתוך שקית ניילון. היא  גם לא נשמרת טוב, בת זוגי מתלוננת על ריח רע שעולה ממנה.
קניתי קארי באבקה, אחת אדומה אחת צהובה אבל אני מתבל בה תבשילים שונים ולא מכין קארי.
אקח את ההצעה שלך בענין הקארי בבקבוק.
לא ראיתי קארי במשקל או שמעתי שמוכרים בחוות תבלינים [ האמת, גם על חוות תבלינים לא שמעתי].
לצפיה ב-'ברשת סטופ מארקט יש'
ברשת סטופ מארקט יש
15/02/2019 | 17:28
1
8
אני מניח שתמצא גם במקומות שיש מדף סיני כמו טיב טעם.
חוות התבלינים - בבית לחם הגלילית. 
אך יש גם תבלינים במשקל ברשת לגעת באוכל וכמעט בכל סופור גדול (שופרסל, יוחננוף יינות ביתן וכו').
לצפיה ב-''
16/02/2019 | 07:37
לצפיה ב-'אפשר להכין כבדי עוף ללא שמן ?'
אפשר להכין כבדי עוף ללא שמן ?
07/02/2019 | 22:50
6
73
לבשל או לאפות אותם ?
 
תודה מראש.
לצפיה ב-'כן, בחמאה'
כן, בחמאה
08/02/2019 | 09:39
22
לצפיה ב-'בצלייה על אש ישירה או בתנור'
בצלייה על אש ישירה או בתנור
08/02/2019 | 16:29
59
 
 
לצפיה ב-'אני מאד אוהב כבד עוף על המנגל'
אני מאד אוהב כבד עוף על המנגל
09/02/2019 | 06:28
1
20
לצפיה ב-'תודה.'
תודה.
09/02/2019 | 10:33
5
לצפיה ב-'בתנור אפשר בלי שמן'
בתנור אפשר בלי שמן
11/02/2019 | 10:41
14
לצפיה ב-'כך אני מכין'
כך אני מכין
12/02/2019 | 10:35
27
מכוון שהכבד הוא שומני אני מחמם מחבת ומניח את הכבדים ישירות ללא שמן  והופך מפעם לפעם  לדעתי יוצא נהדר
לצפיה ב-'עוף ביין וירקות שורש'
עוף ביין וירקות שורש
03/02/2019 | 19:22
1
303
עוף ביין וירקות שורש

4  כרעיים עוף
4 כפות שמן
4 בצל בינוני פרוס
30 גר' קוביות קטנות חזה אווז מעושן
8 שיני שום קצוצות
2 עלי דפנה
1/8 כפית פלפל אנגלי
1/2 כפית טימין יבש
4 שורשי פטרוזיליה קטנים קלופים
1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות
2 גזרים בינוניים פרוסים
1/4 ראש סלרי קטן בקוביות קטנות
1 כף קמח
3 כוסות ציר עוף
2 כוסות יין אדום יבש
 
  1. מחממים את השמן בסיר כבד עם מכסה תואם, מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים עד להשחמה קלה מכל הצדדים, מוציאים לצלחת.
  2. מוסיפים לסיר את הבצל וקוביות חזה האווז ומטגנים עד להשחמה קלה, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
  3. מוסיפים את התבלינים וירקות השורש ומערבבים, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את הציר והיין והעוף, מערבבים ומביאים לרתיחה, מורידים ללהבה בינונית ומכסים.
  5. מבשלים כ-30 דקות או עד להתרככות העוף. אם יש צורך מוסיפים מים עד לגובה תכולת הסיר. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  6. ניתן ולהכין את התבשיל גם בתנור שחומם ל- 180מעלות, מכינים על הכיריים עד לשלב ההרתחה, מעבירים לתנור כשעה להשלמת הבישול.
  7. מוציאים את עלי הדפנה ומגישים.
לצפיה ב-'האם זה COQ AU VIN?'
האם זה COQ AU VIN?
06/02/2019 | 08:35
47
לצפיה ב-'גולש תפו"א'
גולש תפו"א
03/02/2019 | 19:31
3
222
גולש תפו"א
 
6 מנות

1400 גר' תפוחי אדמה חתוכים לקוביות 3 ס"מ
900 גר' בצל
5 כפות שמן
4 כפות פפריקה מתוקה
2 ליטר מים
1 כפת מיורן
1 כפית פלפל שחור
4 שיני שום כתושות
1 כפית קימל (לא חובה)
 
  1. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה בינונית עד להזהבה.
  2. מסירים מהאש ומוסיפים את הפפריקה ומערבבים, לא מטגנים את הפפריקה!.
  3. מוסיפים את המים ומחזירים לחימום עד רתיחה, מוסיפים את התבלינים וממשיכים לבשל על להבה בינונית עוד 5 דקות.
  4. מוסיפים את תפו"א, מערבבים ומביאים לרתיחה, מורידים ללהבה בינונית וממשיכים לבשל עד לריכוך תפו"א ללא בחישה.
     
לצפיה ב-'מעולה '
מעולה
04/02/2019 | 20:56
14
לצפיה ב-'זה ממש טעים!'
זה ממש טעים!
05/02/2019 | 17:40
1
65
למרות שלא רשמת, אנחנו מכינים עם "הטבעות" שבקצה גבעת תפוחי האדמה...
 
לצפיה ב-''
06/02/2019 | 08:08
4
לצפיה ב-'גולש בקר'
גולש בקר
03/02/2019 | 19:25
1
177
גולש בקר
 

3 כפות שמן
2 בצלים גדולים קצוצים גס
4 שיני שום כתושות
1.5 ק"ג בשר (כתף, אגוז, צלעות, צוואר) חתוך לקוביות בגודל 3-4 ס"מ
4 עצמות מח
1.5 כוס ציר בשר או 1 כוס ציר ו-1/2 כוס יין אדום יבש
2 כפות פפריקה מתוקה
2 כפות רסק עגבניות
1 כף פפריקה מעושנת (לא חובה)
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 כפית מלח
2 עלי דפנה
50 גר' שורש סלרי חתוך לקוביות
2 גזרים בינוניים פרוסים 3 ס"מ
1 כפית קימל (לא חובה)
3-4 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות 3-4 ס"מ
 
  1. בסיר רחב וכבד מטגנים בשמן את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת.
  2. מוסיפים את הבשר והעצמות ומטגנים קלות מכל צדדיו להשחמה, מוסיפים את ציר הבשר והפפריקה, רסק העגבניות והפפריקה המעושנת ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את הפלפל השחור,הפלפל האדום, המלח, עלי הדפנה, הסלרי והגזר והקימל. מוסיפים מים אם יש צורך לכיסוי של 1 ס"מ מעל הבשר.
  4. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה, מורידים ללהבה נמוכה ומבשלים כשעתיים. טועמים ומתקנים תיבול.
  5. מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה. הגולש מוכן כמרק.
  6. אם רוצים את הגולש לא כמרק פותחים את הסיר ומבשלים ללא מכסה עד לצמצום הנוזלים לכדי 2/3.
  7. מערבבים כף קמח בכוס מים ויוצקים לסיר בבחישה ובבישול עד להסמכת הרוטב, ממשיכים לבחוש מדי פעם כדי למניעת הדבקות התבשיל לתחתית.
לצפיה ב-'נראה ונקרא טוב'
נראה ונקרא טוב
04/02/2019 | 08:23
49
 
לצפיה ב-'מישו יכול לתת מתכון לבניצת תרד בולגרית?'
מישו יכול לתת מתכון לבניצת תרד בולגרית?
01/02/2019 | 15:00
6
511
ברשת יש המון אבל מעדיף ממישו שניסה/תה ומנוסה
תודה
לצפיה ב-'בבקשה ולבריאות, בניצה של אוליבר (רותי).'
בבקשה ולבריאות, בניצה של אוליבר (רותי).
01/02/2019 | 17:42
119
מירה היא חברתה שהביאה את המתכון אי אז בימי אורט העליזים.
כתוב שם שהמתכון נמצא גם ב"על השולחן", לא יודעת אם עדיין קיים, וכן, הכנתי ואהבתי, אם תרצה כולל צילומים, שלח לי כתובת דוא"ל לדף פה ל"עולם המשתמש".
חומרים:
3/4 כוס שמן או 200 גר' חמאה מומסת ( אני מסתפקת ב-100 גר')
 15 דפי פילו או חבילה של עלי פילו, שחף
מלית:
4 ביצים שלמות
חצי ליטר יוגורט
1 קוביה גבינה בולגרית קשה ומפוררת , - בערך 300-400 גר'
אופן ההכנה:
מערבבים את חומרי המלית מלבד הגבינה הבולגרית,
משמנים היטב תבנית אפייה, משאירים שני דפי פילו שלמים לכיסוי המאפה.
מניחים את העלה הראשון בתחתית תבנית משומנת ,
מניחים על העלה הראשון, דפי עלי פילו מקומטים – ( לתבנית שאני משתמשת 4 עלים)
יוצקים מעט מתערובת המלית , מטפטפים מעט חמאה, וגבינה מפוררת, ויוצרים
מספר שכבות, עד שדפי הפילו נגמרים, ( בערך 4 שכבות)
( הצילומים המצורפים מסברים את אופן ההכנה)
מניחים על המאפה את הדפים ששמרנו בצד, ומכסים את המאפה ,
מורחים בחלמון, אופים בתנור שחומם ל-200 מע' עד שהמאפה מזהיב,
מקור המתכון : אוליבר,
בתאבון!!!
יום נהדר
מירה
 
לצפיה ב-'עכשיו ראיתי תרד, מצטערת, '
עכשיו ראיתי תרד, מצטערת,
01/02/2019 | 18:13
65
לדעתי עושים כמו במתכון ומוסיפים תרד.
מצאתי מתכון, כולם בעצם וריאציות, בערך מה שיש בבית בולגרי בכפר, קצת מפה ומשם,
מציעה לשלב או ללכת לפי החוש, זו של אוליבר נהדרת, תוסיף לה תרד כמו באחרת.
https://taim7.strauss-group.co.il/%D7%9E%D7%90%D7%A4%D7%94-%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%A6%D7%94-%D7%A2%D7%9D-%D7%92%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%93/
לצפיה ב-'בניצה בולגרית.'
בניצה בולגרית.
01/02/2019 | 21:20
3
137
 
בקישור - מתכון שאני מכינה, בדרך כלל עם גבינה, אבל יש בהמשך גם מלית תרד.
אנסה גם להעתיק את המתכון.
הקרדיט ל-1מדינת ישראל , מנהלת פורום בישול לילדים שכבר לא כל כך פעיל לצערי.
בניצה - מאפה גבינות בולגרי

קבלו מתכון למאפה פיצוץ אסלי בולגרי
את המחמאות תשמרו לעצמכם....


החומרים לבצק - לתבנית עגולה הכי גדולה חד פעמי

1/4 ק"ג קמח לבן רגיל - מנופה
1/2 כפית מלח
3/4 כוס מים

אופן הכנת הבצק

להכניס את החומרים למיקסר וללוש כמה דקות על מהירות איטית עד שהחומר מתאסף ואחר"כ עוד כמה דקות על המהירות הגדולה ביותר.
להניח בצד מכוסה למנוחה כ- 1/2 שעה.

לאחר מנוחה של הבצק, לחלק ל-4-5 חלקים.
כל חלק פותחים על משטח מקומח - חייבים כל הזמן לדאוג לקמח את משטח העבודה  בכדי שאפשר יהיה לפתוח בצק דק ככל האפשר (כמו נייר אפייה).
לשפוך מעל הבצק מעט שמן
ולהוסיף מעל את המלית.
לגלגל לרולדה ואחר"כ לחילזון.
לשפוך שמן (בערך 5 כפות) בתחתית התבנית
לשים את החילזון מעל השמן
להכין עוד רולדה ארוכה וללפף אותה מסביב לחילזון שבתבנית.
כך ממשיכים למלא את התבנית ברולדות מלופפות עד שהתבנית מתמלאה.
בסוף לשפוך מעל כל התבנית שמן.
לפזר שומשום וקצח
לאפות בחום בינוני עד להזהבה.



ניתן למלא גם במליות:

 בשר

תרד ובולגרית

פטריות ובצל מטוגן

חצילים ובולגרית

------------------------------------------------------------------------- 

מלית פטריות ובצל


לטגן המוןןןןןןןןןןןןןןןןןןן בצלים (אני טיגנתי 5 גדולים לשתי פשטידות)
להוסיף 2 קופ' פטריות חתוכות ולהמשיך לטגן
לתבל במלח ופלפל שחור


================================
מלית תרד וגבינה


 650 ג' תרד  

2 ביצים

2 כפות  גבינה צהובה מגוררת
3/4 קוביה בולגרית (או חב' גבינה טוב טעם + מעט מלח)


להכנת המלית 

לשטוף היטב את התרד

לקצוץ  את התרד,ולהעביר לסיר.

להוסיף מים עד חצי מגובה  התרד,

לתבל במעט מלח.

להרתיח, להנמיך את הלהבה לנמוך ביותר , לכסות ולהמשיך בבישול בין 7-10 דקות.
לצנן את התרד, ולסחוט היטב  ולשים בקערה

להוסיף לקערת התרד - קובית גבינה בולגרית מפוררת, כף גב"צ וביצה. 

(במקום בולגרית ניתן להשתמש בגבינה טוב טעם + מעט מלח


לתבל במלח ופלפל שחור ולערבב

======================================

החומרים למלית גבינה

1 קוביה גבינה בולגרית (אם אין אפשר עם גבינה טוב טעם ולהוסיף מלח)
2 ביצים 
1 כף שמן
2 כפיות יוגורט

ניתן להוסיף מעל המלית מעט צ`ובריצ`ה / זעתר.

אופן הכנת המלית

בקערה לערבב את הביצים
להוסיף את הגבינה הבולגרית ולמעוך עם מזלג עד שאין גושים
להוסיף את היוגורט והשמן
לערבב את כל החומרים היטב
לצפיה ב-'אבל לדעתי זה צ'וקור ולא בניצה.'
אבל לדעתי זה צ'וקור ולא בניצה.
02/02/2019 | 05:00
1
24
לצפיה ב-'כותבת המתכון בולגריה..והתמונה שצורפה שלי, מה שהכנתי'
כותבת המתכון בולגריה..והתמונה שצורפה שלי, מה שהכנתי
02/02/2019 | 20:52
57
לא מזמן.
לא מתווכחת. הבאתי את המתכון כפי שגם אני מכינה אותו (הבצק כמובן).
לא משתמשת בבצק פילאס או פילו, מכינה כפי שכתוב.
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
02/02/2019 | 10:51
56
 
 
לצפיה ב-'תבשילי קדרה'
תבשילי קדרה
31/01/2019 | 19:08
1
105
לאור ההצלחה בשימוש בקדרה אצל בתי, רכשתי אחת באיקאה ב-איקאה סייל: 
מחר אחדש אותו.
הכוונה להכין גולש (לא מרק) משודרג.
בתכנית להשתמש בשומן אווז לטיגון.
להוסיף מח עצם (לא ענו לי על השאלה...?)
לטגן מראש את קוביות הבשר (כתף) עם תיבול של מלח ופלפל שחור בשומן אווז.
להוציא את הבשר ולטגן בסיר את הירקות שורש: בצל, גזר, שורש פטרוזליה ושורש סלרי. ולטגן גם רצועות ביקון.
להוסיף פפריקה מתוקה, רסק עגבניות מרוכז של MUTTI וגם יין אדום יבש.
תוהה אם להכין רו (חמאה, קמח) להסמכה?
להוסיף קוביות של פלפל ירוק ואדום.
להוסיף תפ"א (קטנים חצויים) ושמיר.
גולש הונגרי מכיל קימל. אני לא אוהב ולא שם.
 
יש למישהו רעיונות?
לצפיה ב-'תמונה של הגולש בתבשיל קדרה'
תמונה של הגולש בתבשיל קדרה
05/02/2019 | 17:38
47
לצפיה ב-'פטריות במחבת+תוספות'
פטריות במחבת+תוספות
30/01/2019 | 04:57
21
131
בד״כ מכינים אצלנו עם  בצל פרוסקוביות תפ״א מבושלות קצת ותיבול פשוט של פפריקות, מלח ופלפל.
השנה התחלנו להפחית בפחמימות ומחפשים תחליף לתפ״א שמתאים להכנה מהירה,באותו סגנון.
קוביות קישואים יצאו רכות מדי ולא ״תפסו״ את התיבול.
אפונה (קפואה מבושלת) מוצלחת מאד אבל.. חסר משהו בנוסף.
יש רעיונות?



לצפיה ב-'כרובית/ברוקולי/שעועית ירוקה/פלפלים/ארטישוק....'
כרובית/ברוקולי/שעועית ירוקה/פלפלים/ארטישוק....
30/01/2019 | 07:51
4
105
ירקות שעלולים להתרכך בלי שליטה מבשלים/מטגנים לדרגת הבישול
הרצויה בנפרד ומוסיפים תבשיל בסוף, כך גם עם הקישואים/זוקיני.
לצפיה ב-'תודה רבה, כרובית תשלב מצויין. כדאי לבשל ״ראש״ שלם '
תודה רבה, כרובית תשלב מצויין. כדאי לבשל ״ראש״ שלם
31/01/2019 | 07:41
3
58
ולהשתמש לאורך זמן? אנחנו מכינים ״מוקפץ״ כזה כמעט כל יום וירק מבושל מוכן מהמקרר יהיה קיצור דרך נפלא.
לצפיה ב-'אפשר לבשל אל-דנטה ולצנן מייד במים קרים...'
אפשר לבשל אל-דנטה ולצנן מייד במים קרים...
31/01/2019 | 08:23
2
60
ולסנן, ישמר במקרר כשבוע.
אפשר גם להקפיא פרחי כרובית לא מבושלים ולהשתמש ישירות
בהקפצה, ההקפאה היא מעין בישול לצורך הענין.
לא להקפיא קישואים או זוקיני.
לצפיה ב-'תודה רבה. קישואים אני מניחה מתאימים להקפצה עם ירקות דומים'
תודה רבה. קישואים אני מניחה מתאימים להקפצה עם ירקות דומים
02/02/2019 | 20:56
1
25
חציל, פלפל וכו׳?
לצפיה ב-'הכל טוב להקפצה, צריך להקפיד על תזמון נכון...'
הכל טוב להקפצה, צריך להקפיד על תזמון נכון...
02/02/2019 | 21:09
31
לטגן ירקות קשים בתחילה ולהוסיף ירקות בהמשך לפי קשיותם
ומהירות הריכוך שלהם תוך הקפדה לא לרכך יתר על המידה.
בכיריים ביתיים כדאי לטגן כל ירק בנפרד ולהוציא לצלחת  בסוף
ולהחזיר את הכל לטיגון וערבוב.
לצפיה ב-'TCHM נתן רשימה מצויינת. אני מנסה אולי לקחת לכיוון אחר'
TCHM נתן רשימה מצויינת. אני מנסה אולי לקחת לכיוון אחר
30/01/2019 | 08:44
3
71
אפשר להקפיץ בסגנון אסייתי (כלומר תיבול אחר) וללכת על ירקות נוספים שטובים לבחירה להפחית פחמימות - כרוב מצויין, בצל לבן, בצל ירוק, גזר (במידה), ברוקולי, כרובית, פלפלים אדומים וצהובים, נבטים, אפונה סינית.
 
מאד טעים ונותן כמות יפה של ירקות בלי פחמימות
לצפיה ב-'כרוב ונבטים ישתלבו מצויין, במה אתה מתבל?'
כרוב ונבטים ישתלבו מצויין, במה אתה מתבל?
31/01/2019 | 07:44
2
20
לצפיה ב-'בדרך כלל כשאני מקפיץ זה עם רוטב טריאקי'
בדרך כלל כשאני מקפיץ זה עם רוטב טריאקי
31/01/2019 | 15:49
1
44
אני יודע שהוא מכיל סוכר.
 
אפשר לנסות עם סויה, ג'ינג'ר, שום ושמן שומשום. אולי לשים קצת מיץ תפוזים למתיקות
לצפיה ב-'תודה'
תודה
02/02/2019 | 20:57
5
לצפיה ב-'רעיונות לירקות - מגוון וריאציות לירקות אפויים'
רעיונות לירקות - מגוון וריאציות לירקות אפויים
04/02/2019 | 10:50
11
75
לצפיה ב-'תודה. יש לך רעיון למרינדה-תיבול לא מתוקים לאנטיפסטי?'
תודה. יש לך רעיון למרינדה-תיבול לא מתוקים לאנטיפסטי?
04/02/2019 | 21:08
8
27
אני מבינה שאם משתמשים בחומץ צריך תמיד להוסיף מתיקות כדי לאזן?
לצפיה ב-'תוסיפי סוכרלוז, אין כל הבדל בטעם.'
תוסיפי סוכרלוז, אין כל הבדל בטעם.
04/02/2019 | 21:20
3
24
ברטבים ומרינדות תחליף סוכר טוב עדיף בטעם על סוכר רגיל
ויש לזה הסבר כימי אבל זה לזמן אחר.
לצפיה ב-'יתאים גם לרוטב לסלט (ירוק, עם בלסמי)?'
יתאים גם לרוטב לסלט (ירוק, עם בלסמי)?
08/02/2019 | 14:13
2
5
לצפיה ב-'כן.'
כן.
08/02/2019 | 15:59
1
4
לצפיה ב-'תודה לך שוב. '
תודה לך שוב.
09/02/2019 | 22:32
4
לצפיה ב-'תיבול לירקות אפויים ללא מתיקות'
תיבול לירקות אפויים ללא מתיקות
05/02/2019 | 08:33
1
28
מלח, שום גבישי  מעט טימין ושמן
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
08/02/2019 | 14:14
2
לצפיה ב-'אם היית פותחת את הקישור היית רואה כמה רעיונות לתיבול '
אם היית פותחת את הקישור היית רואה כמה רעיונות לתיבול
05/02/2019 | 09:04
1
21
ללא מתיקות
לצפיה ב-'מזכיר שזה פורום מתכונים ולא פורום קישורים'
מזכיר שזה פורום מתכונים ולא פורום קישורים
06/02/2019 | 06:22
10
נא לשים כאן את המתכונים ולא להפנות לאתרים אחרים. במיוחד אם שאלו שאלה ספציפית
לצפיה ב-'בבקשה מתכונים בפורום ולא רק בקישור'
בבקשה מתכונים בפורום ולא רק בקישור
04/02/2019 | 22:42
22
תודה רבה
לצפיה ב-'חרדל מיסתורי'
חרדל מיסתורי
28/01/2019 | 13:07
11
117
אני די מתנסה חדש עם תבלינים (כן הורים צהובים מאירופה) ולאחרונה אני מנסה את תבלין החרדל במאכלים שונים.
בהתחלה לא הרגשתי את הטעם שלו ולא משנה כמה כמות שמתי ורק לאחרונה ניסיתי לתסף בטיגון של כבד עוף וזה עשה טעם נפלא.
הבוקר ניסיתי כמות מכובדת אולי אפילו מוגזמת בחביתה שמנה בחמאה (גם את הכבד את אני מטגן בחמאה) ולא הרגשתי כלום.
אולי החרדל חלש או שאולי אני סתם לא יודע להשתמש?
בחביתה אני מוסיף אבקת שום ועגבניה טריה בנוסף לדברים שמשותפים לו ולכבד העוף.
 
אשמח להבין את פשר העניין, טנקיו.
לצפיה ב-'באיזה חרדל אתה משתמש?'
באיזה חרדל אתה משתמש?
28/01/2019 | 13:25
5
28
לצפיה ב-'אני לא יודע :/'
אני לא יודע :/
28/01/2019 | 18:45
4
87
צילום יעזור?
לצפיה ב-'כן'
כן
29/01/2019 | 09:28
3
17
לצפיה ב-'צירפתי '
צירפתי
29/01/2019 | 23:41
2
105
מצרף תמונה
לצפיה ב-'נראה כמו חרדל באבקה (כתבת תבלין אז חשבתי שהתכוונת לגרגרים)'
נראה כמו חרדל באבקה (כתבת תבלין אז חשבתי שהתכוונת לגרגרים)
30/01/2019 | 04:32
15
לצפיה ב-'ממש לא ברור מהתמונה מה יש שם...'
ממש לא ברור מהתמונה מה יש שם...
01/02/2019 | 15:12
10
לצפיה ב-'חרדל'
חרדל
29/01/2019 | 08:10
2
89
ברבים, חרד"לים = חרדים לאומיים
בארץ יש כמה סוגי חרדל:
1. החרדל המכונה באנגלית חרדל צהוב, יש תוצרת הארץ (תלמה) וחוץ (הינץ). זה טעמו עדין יותר מעט חמצמץ ולא חריף.
2. חרדל דיז'ון צרפתי: ישלא מעט סוגים, גם תוצרת הארץ! וגם יבוא. חלקם לא חריף כלל, וחלקם קצת. יש גם עם גרגרים ויש חלק.
3. אבקה רוסית להכנת חרדל: זו מעורבבת עם מים, שמן וכו' ויוצרת משחה שחריפותה מתעמת עם הזמן (ימים). רמת החריפות של החרדל הזה ממש גבוהה ולא ניתן לאכול ממנו מלבד קמצוץ.
 
הרעיון ששמת חרדל...ואח"כ דבריך על חוסר טעם קצת סותרים לדעתי. הכנסת חומר גלם או תבלין (יש גם גרגרי חרדל) נועדה לתת טעמים. אם אינך מרגיש אותם, חבל על החומר גלם. 
 
חרדל חריף, לא שורף בלשון אלה עולה למצח כמו וואסבי או חזרת. סה"כ חרדל מותאם לטעמו של כ"א. בעיקרון, מי שרוצה להרגיש בטעמו של החרדל, אך רגיש לחריפותו יסתפק בחרדל הצהוב הרגיל וישים ממנו במידה. מי שאוהב טעם עז, ייקח אחד חריף וישים במידה. למשל החרדל שיש -IKEA, כמעט חסר טעם ומגיח מהמתקן בעובי 2 ס"מ. מצפים את כל הנקנקיה בחרדל, וזה עדין כמעט ולא מורגש...
לצפיה ב-'צירפתי תמונה בתגובה למעלה'
צירפתי תמונה בתגובה למעלה
29/01/2019 | 23:42
1
23
לצפיה ב-'התמונה מאוד לא ברורה'
התמונה מאוד לא ברורה
30/01/2019 | 22:17
50
אם מדובר במוצר, יש לו אריזה ועליה כתוב משהו...
מה כתוב שם?
לצפיה ב-'קיצורו של דבר- אתה משתמש בחרדל הלא נכון'
קיצורו של דבר- אתה משתמש בחרדל הלא נכון
07/02/2019 | 18:59
1
18
לחרדל יש טעם אופייני מאוד וגם ארומה חזקה, ואם אתה לא מרגיש אותו כנראה שהוא ישן או מהול.
עצתי לך-גש לחנות התבלינים הקרובה למקום מגוריך ורכוש גרגירי חרדל (צהוב, סגול או שניהם יחד), טחון במטחנת תבלינים ותהנה מניחוח יוצא מן הכלל.
נשמח לעדכון (-:
לצפיה ב-'הגיוני, תודה!'
הגיוני, תודה!
07/02/2019 | 19:51
6
לצפיה ב-'מחפש מתכון (מסויים מאד) לקוגעל של חמין'
מחפש מתכון (מסויים מאד) לקוגעל של חמין
27/01/2019 | 17:44
17
99
 
אימי ז"ל הייתה מכינה קוגל לחמין מבצק מרודד שאותו שיבצה בחתיכות בצל וחתיכות שומן. הבצק גולגל לרולדה, שובלל לשבלול והונח בחלק העליון של סיר החמין.
 
לשבת האחרונה ניסיתי לשחזר על פי הזכרון. הכנתי בצק הכי פשוט מקמח, מים ומלח. לשתי מספר דקות ולאחר מנוחה במקרר רידדתי והכנתי את הקוגעל. התוצאה הייתה יבשה יחסית ולא רכה ונימוחה כפי שזכור לי.
 
יתכן והקוגעל לא היה במגע מספיק טוב עם הנוזלים שבחמין ולכן לא ספח אותם כמו שצריך אבל ייתכן גם שחסר משהו במתכון.
 
אשמח לשמוע אם מישהו מכיר את המתכון, בעיקר את מרכיבי הבצק. סביר שמדובר במתכון פולני, כנראה מאיזור ביאליסטוק.
לצפיה ב-'חפש באתר 'קוגל לחמין''
חפש באתר 'קוגל לחמין'
27/01/2019 | 18:53
16
50
לצפיה ב-'חיפשתי אך ללא תוצאות'
חיפשתי אך ללא תוצאות
28/01/2019 | 12:50
15
33
 
כלומר מצאתי באתר וגם בשאר רחבי הרשת המון מתכונים לקוגל של חמין שאת חלקם אני מכיר אבל אף אחד מהם לא דומה למה שתיארתי.
 
הבקשה שלי מתייחסת לסוג הבצק בלבד, את השאר אני פחות או יותר יודע.
לצפיה ב-'הצעה. ניסיתי את הקוגל הצמחוני של תום פרנץ,'
הצעה. ניסיתי את הקוגל הצמחוני של תום פרנץ,
28/01/2019 | 13:21
77
ויצא נימוח רך ומאוד מאוד טעים.
המים הרותחים שמוספים למתכון, הם שעושים את מרקם הבצק לכזה (בצק רבוך).
 
מכיוון שהבצק שיצא (לי) היה במרקם הניתן לפתיחה, נראה לי שמתאים לגלגל לרולדה עם שומן ובצל. הייתי נעזרת בניילון נצמד להכנת הרולדה.
אח"כ לעטוף בניילון נצמד, להקפיא, ולהניח (ללא הניילון הנצמד, כמובן ) מעל לחמין.
 
לצפיה ב-'יש מתכון באתר שלי.'
יש מתכון באתר שלי.
28/01/2019 | 15:19
13
137
לצפיה ב-''
28/01/2019 | 16:22
7
לצפיה ב-'נשמח לפרסום המתכון בפורום'
נשמח לפרסום המתכון בפורום
29/01/2019 | 10:31
11
27
לצפיה ב-'או לפחות לשם/כתובת של "האתר". סודי?'
או לפחות לשם/כתובת של "האתר". סודי?
30/01/2019 | 10:15
10
24
לצפיה ב-'מצאתי, לא ידידותי לנייד שלי.'
מצאתי, לא ידידותי לנייד שלי.
30/01/2019 | 13:07
9
72
לצפיה ב-'לא ידידותי? זה בלוג בתפוז ישן ולא פעיל כבר שנים...'
לא ידידותי? זה בלוג בתפוז ישן ולא פעיל כבר שנים...
30/01/2019 | 18:35
8
64
והוא גם נמחק לחלוטין כי אין בו שימוש.
אז מה לא ידידותי כשאין מה לראות?
לצפיה ב-'נשמח מאוד שתחדש את הפעילות בבלוג שלך. המתכונים שלך מעולים!! '
נשמח מאוד שתחדש את הפעילות בבלוג שלך. המתכונים שלך מעולים!!
31/01/2019 | 14:31
2
38
לצפיה ב-'צריך הרבה חוצפה לבקש שאחדש את הבלוג בתפוז...'
צריך הרבה חוצפה לבקש שאחדש את הבלוג בתפוז...
02/02/2019 | 19:23
1
71
אחרי כל מה שעברתי וגם גולשים אחרים איתכם ועם מנהל מטעמכם.
לצפיה ב-'אני לא מכירה את סיפורך מאחר ולא התקיים בתקופתי,'
אני לא מכירה את סיפורך מאחר ולא התקיים בתקופתי,
03/02/2019 | 11:19
41
אני מנהלת את הבלוגיה קרוב ל-3 שנים ולא הכרתי את הבלוג שלך, הזמנתי אותך בתמימות לחדש פעילות. אתה כמובן לא חייב אם זה לא מתאים לך... שיהיה שבוע טוב, שרון
לצפיה ב-'???'
???
02/02/2019 | 19:09
4
9
לצפיה ב-'כתבת שמצאת לא? אז לא מצאת כלום כי אין כלום.'
כתבת שמצאת לא? אז לא מצאת כלום כי אין כלום.
02/02/2019 | 19:20
3
50
אז מה השאלה???.
לצפיה ב-'חשבתי שהשאלה ברורה, קישור לאתר שלך בבקשה.'
חשבתי שהשאלה ברורה, קישור לאתר שלך בבקשה.
03/02/2019 | 10:13
2
26
כתבת שם למעלה שיש מתכון (כבר לא זוכרת למה) באתר שלך,
חפשתי tchm, חפשתי אבי,
לא מצליחה להביו אותך, לא נורא.
לצפיה ב-'מה כ"כ קשה להבין? זה לא אתר ואין בו כלום!!!'
מה כ"כ קשה להבין? זה לא אתר ואין בו כלום!!!
03/02/2019 | 10:58
1
40
הקישור לא רלבנטי ואין בו כלום, עכשיו מבינה?
האתר שלי לא בתפוז ולא יהיה בתפוז.
לצפיה ב-'אני אסביר לך למה כ"כ קשה לי להבין.'
אני אסביר לך למה כ"כ קשה לי להבין.
03/02/2019 | 16:48
40
לפני הכל זו אני ולא אתה, זה ברור,
אבל כשאתה כותב "יש מתכון באתר שלי" ב" 28.01.2019
בשעה 15:19, אני לתומי ובתמימותי כי רבה חושבת שיש לך אתר,
אמרתי תפוז? קלמנטינה? שמוטי? מנדרינה?
קבל התנצלות.

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

פורום תביעות ייצוגיות
פורום תביעות ייצוגיות
ברנדוויז
ברנדוויז- תקשורת שיווקית
פורום תקשורת חזותית-מיתוג עסקי
בואו למתג את העסק שלכם

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ