ג'ינג'ר - כל היתרונות הבריאותיים שיש בגי'נג'ר

לכתבה המלאה - לחצו כאן
ג'ינג'ר, ידוע בטעמו החריף והחריף והארומה החריפה הסוחפת. תבלין המטבח הטעים משמש להכנת מגוון מנות. עם זאת, הטוב שלו הוא מעבר לשיפור הטעמים. בשל התכונות הרפואיות והיתרונות הבריאותיים הרבים של הג'ינג'ר, הוא נמצא בשימוש נרחב כתרופה טבעית למספר מחלות כרוניות.
 

ויוי 25

Well-known member
מעולה, תבלין נפלא הג'ינג'ר, הידוע כמרפא זיהומים דלקות ומרגיע בחילות.
משתמשים בשורש וגם בתרמילי הג'ינג'ר הטחונים ,תבלין שמאוד אהוב עליי,
נזכרתי בסיפור הודותיו:
בצעירותי הייתה לנו שכנה שהיתה מרבה לשתות קפה -שחור שנהגה להוסיף לקפה תבלין זה,וזאת
לאחר שהייתה חוצה לשניים את התרמילים הקטנים , מוציאה ת גרגרי -הגינג'ר וטוחנת אותם במכתש ועלי.
והייתה קוראת לתבלין זה בשם "זנגביל", וכך גם אני במהלך השנים התרגלתי לומר "זנגביל".
לקראת חג -הפסח החלטתי להכין חרוסת-תמרים ולתבל בתבלין זה,המוסיף טעם עשיר לתמרים המתוקים.
לפני החג ניגשתי לחנות התבלינים וביקשתי מהמוכר הצעיר לטחון לי גרגרי - זנגביל.
המוכר הקשיב היטב ושאל אותי פעמיים : מה ? מה את ביקשת ???
הוא לא ידע מהו "תבלין - הזנגביל", ואז אני שאלתי אותו : תבלין ג'נג'ר אתה מכיר ?
כן בוודאי שאני מכיר ג'ינג'ר הוא השיב. -
אז איך זה שאתה מכיר את ה-"ג'ינג'ר " ובעל- החנות עצמו מכיר את אותו התבלין בשם "זנגביל" ?
"אהה,,, כעת הכול ברור"- הוא השיב, כי בעל החנות הוא ממוצא תימני ,ואני ממוצא עירקי -
והתימנים מכנים את צמח זה בשם "זנגביל" ובשאר העדות הוא ג'ינג'ר וזה כול ההבדל,,הוא השיב בחיוך.
 
נערך לאחרונה ב:

uty

Member
מעולה, תבלין נפלא הג'ינג'ר, הידוע כמרפא זיהומים דלקות ומרגיע בחילות.
משתמשים בשורש וגם בתרמילי הג'ינג'ר הטחונים ,תבלין שמאוד אהוב עליי,
נזכרתי בסיפור הודותיו:
בצעירותי הייתה לנו שכנה שהיתה מרבה לשתות קפה -שחור שנהגה להוסיף לקפה תבלין זה,וזאת
לאחר שהייתה חוצה לשניים את התרמילים הקטנים , מוציאה ת גרגרי -הגינג'ר וטוחנת אותם במכתש ועלי.
והייתה קוראת לתבלין זה בשם "זנגביל", וכך גם אני במהלך השנים התרגלתי לומר "זנגביל".
לקראת חג -הפסח החלטתי להכין חרוסת-תמרים ולתבל בתבלין זה,המוסיף טעם עשיר לתמרים המתוקים.
לפני החג ניגשתי לחנות התבלינים וביקשתי מהמוכר הצעיר לטחון לי גרגרי - זנגביל.
המוכר הקשיב היטב ושאל אותי פעמיים : מה ? מה את ביקשת ???
הוא לא ידע מהו "תבלין - הזנגביל", ואז אני שאלתי אותו : תבלין ג'נג'ר אתה מכיר ?
כן בוודאי שאני מכיר ג'ינג'ר הוא השיב. -
אז איך זה שאתה מכיר את ה-"ג'ינג'ר " ובעל- החנות עצמו מכיר את אותו התבלין בשם "זנגביל" ?
"אהה,,, כעת הכול ברור"- הוא השיב, כי בעל החנות הוא ממוצא תימני ,ואני ממוצא עירקי -
והתימנים מכנים את צמח זה בשם "זנגביל" ובשאר העדות הוא ג'ינג'ר וזה כול ההבדל,,הוא השיב בחיוך.
לא ידעתי שיש גרגרים. בדרך כלל מוכרים שורש, או טרי או מיובש וטחון לאבקה
 

mיטלמן

Well-known member
חיפשתי ברשת ולא מצאתי גרגרים,
אפשר לקבל הפניה/קישור לגרגרי ג'ינג'ר?
בכל מקום שקראתי מתייחסים רק לשורש ולא לשום חלק אחר של הצמח.
 

ויוי 25

Well-known member
חיפשתי ברשת ולא מצאתי גרגרים,
אפשר לקבל הפניה/קישור לגרגרי ג'ינג'ר?
בכל מקום שקראתי מתייחסים רק לשורש ולא לשום חלק אחר של הצמח.
השורש אכן שימושי יותר ,והגרגרים הם בפרי -הצמח ומשתמשים בהם לרוב בתעשייה לעירוב
כמה סוגי תבלינים ביחד כמו בחוואייג למרק וכו'.
 

ויוי 25

Well-known member
מנסיון , יש להשיג ברוב חנויות התבלינים (משמש כתבלין לקפה אצל התימנים בעיקר).
הגרגרים עצמם זעירים מאוד ועטופים בקליפה ירוקה (כ 5 -6 גרגרים זעירים אותם מרוקנים מתוך קליפתם הירוקה.
יש המשתמשים בגרגרים לריענון -הפה לאחר אכילת שום / בצל.
ויש המוסיפים אותם לתיבול התבשילים.
נפוץ בעיקר במטבח האסיאתי: הקוריאני ,ההודי,והסיני,
בישראל נמכר בחנויות התבלינים : שלם או טחון כפי רצון הקונה.
 

mיטלמן

Well-known member
בבקשה לצרף קישור או הוכחה,
חיפשתי ברשת, בחאוויג' יש זנגויל (ג'ינג'ר) מיובש טחון,
לא מוצאת שום תרמילים של ג'ינג'ר ושום דבר דומה,
יש תרמילי הל.
 

TCH_ma

Active member
בבקשה לצרף קישור או הוכחה,
חיפשתי ברשת, בחאוויג' יש זנגויל (ג'ינג'ר) מיובש טחון,
לא מוצאת שום תרמילים של ג'ינג'ר ושום דבר דומה,
יש תרמילי הל.
צודקת, לג'ינג'ר אין תרמילים ואין גרגרים, משתמשים בשורש
בלבד טרי מגורד/פרוס לפי המתכון או מיובש/טחון לאבקה.
כל שאר התיאורים וה"סיפור" בפוסט מעלה הזויים לחלוטין.
 

ויוי 25

Well-known member
ההוכחה היא בחנויות לתבלינים, שם הם נמכרים, והרבה שנים אני קונה את גרגרי-הזנגביל.
 

mיטלמן

Well-known member
מצטערת, זו לא.
את קונה במשקל?
אם באריזה, צלמי בבקשה.
בטוחה שאת לא מתבלבלת עם הל?

ובעניין הזנגויל, אמי הפולניה שמה זנגויל טחון, קנוי כמובן, בעוגות דבש, שנים לפני שידענו מה זה ג'ינג'ר.
שום קשר לקיבוץ גניגר.
 
נערך לאחרונה ב:

ויוי 25

Well-known member
זה ממש לא הל, הטעם שונה לגמריי.
זנגביל נמכרים בגרגרים שלמים כשהם בקליפתם הירוקה ,נמכרים לפי משקל ,
ואם רוצים אפשר גם לקנות טחון.
למי שלא מכיר ומעוניין לרכוש, אז הכי פשוט יהיה לגשת לחנויות התבלינים .
אגב , מייצרים ממנו גם ממתק חריף בתוספת סוכר שנראה כמו סוכריות גומי מרובעות,גם אותם מוכרים בחנויות התבלינים. (תוכל להתקשר לחנות התבלינים הקרובה למגוריך ולברר על זנגביל /ג/ינג'ר)

אזהרה:
כדאי לדעת כי תבלין זה, הינו בעל השפעה חזקה לגוף, ולכן אינו מתאים לנשים -בהיריון,
וגם לא מתאים למי שנוטל תרופות, לכן לפני השימוש בו נא להתייעץ עם הרופא- כדי שלא ייגרם נזק.

אגב,
לגבי עוגות דבש שציינת:
ישנו תבלין אחר מאוד דומיננטי בטעמו ,שנקרא "ציפורן " (צמח ממשפחת- ההדסים)
אשר משמש לתיבול המסורתי של עוגות -דבש.
 
נערך לאחרונה ב:

mיטלמן

Well-known member
עזבתי,
לא מעוניינת להתקשר לחנות תבלינים,
היום אפשר למצוא ברשת הרבה מאד, ביקשתי קישור.
ולא הבנתי מה שייך הציפורן, אבל גם אני הזכרתי את גניגר.
 

ויוי 25

Well-known member
קישור ל- יטלמן :
בצילום השני של המכתש -והעלי ,מופיעים גרגרי -הזנגביל בקליפתם הירוקה .
כאן:


מי שמעוניין יש להשיגם בחנויות לתבלינים ולא בסופר.
יום טוב.
 
נערך לאחרונה ב:

mיטלמן

Well-known member
טועה ומטעה.
מציעה לך לקרוא את כל הכתבה,
אין שם מילה על גרגרי זנגביל.
 

TCH_ma

Active member
קישור ל- יטלמן :
בצילום השני של המכתש -והעלי ,מופיעים גרגרי -הזנגביל בקליפתם הירוקה .
כאן:


מי שמעוניין יש להשיגם בחנויות לתבלינים ולא בסופר.
יום טוב.
חוסר הבנה מוחלט...בתמונה השניה אלו תרמילי הל !!!
 

mיטלמן

Well-known member
חוסר הבנה מוחלט...בתמונה השניה אלו תרמילי הל !!!
תודה לך, מה זה חשוב, ג'ינג'ר, הל, שוקולד מריר?
אני האחרונה שחושבת שאני תמיד צודקת, אבל רוצה לראות הוכחות, לא אצל כולם, מכירה מומחים וסומכת עליהם,
והם המומחים תמיד אומרים, גם אנחנו טועים,
כולנו בני אדם, וגם מבקשים צילום נוסף אם צריך.
אבל כאן התעקשות מוזרה, אולי לא מוזרה.
 

ויוי 25

Well-known member
חוסר הבנה מוחלט...בתמונה השניה אלו תרמילי הל !!!

למי שלא יודע ולא קנה מעולם גרגרי - זנגביל /ג'ינג'ר :
לידיעתכם: גרגרי -הל , וגרגרי-ג'ינג'ר שניהם מאותה משפחה ,
ולכן זו הסיבה שהגרגרים נראים זהים וקליפתם ירוקה ,
אבל,,,
הם שונים לגמריי בטעם ובאירומה.
 
נערך לאחרונה ב:

ויוי 25

Well-known member
אירומה בייחוד.
לא כדאי להשתטות בפומבי.

במקום לברבר להשתטות ללא הפסקה על מוצר שלא מכירים,
הכי טוב יהיה שתרכשי בחנות -התבלינים גרגרי- הזנגביל ותעלי את הצילום לפורום,
ואז תיווכחי בעצמך מי הוא כאן מבין ומי טועה.
 
למעלה