ג'ינג'ר - כל היתרונות הבריאותיים שיש בגי'נג'ר

במקום לברבר להשתטות ללא הפסקה על מוצר שלא מכירים,
הכי טוב יהיה שתרכשי בחנות -התבלינים גרגרי- הזנגביל ותעלי את הצילום לפורום,
ואז תיווכחי בעצמך מי הוא כאן מבין ומי טועה.
אני מבשל אוכל אסיאתי מזה כמה עשרות שנים, לומד ומתעסק הרבה בחומרים ובתבלינים הקשורים. מכיר היטב את הג'ינג'ר וההל. מעולם לא שמעתי על זרעים או גרגרים של ג'ינג'ר. לא מכיר שום דבר שדומה לתרמילי הל, חוץ מאשר הל (רק לציין שקיימים כמה סוגי הל, כולל הל שחור).

מה שכן, זה נכון שיש קירבה בוטנית בין צמח ההל לצמח הג'ינג'ר. אבל לא מצאתי יותר מזה.

בכל מקרה, אם זה קיים, אז יש איזכור ותמונות בגוגל. למה שלא תעשי חיפוש קטנטן ותביאי לינק שיסגור את כל הדיון וכולנו נלמד דבר חדש? (אני לא הצלחתי למצוא בגוגל אפילו זנב מידע על "גרגרי/זרעי ג'ינג'ר". אבל אולי לא ידעתי מה לחפש).
 

mיטלמן

Well-known member
אני מבשל אוכל אסיאתי מזה כמה עשרות שנים, לומד ומתעסק הרבה בחומרים ובתבלינים הקשורים. מכיר היטב את הג'ינג'ר וההל. מעולם לא שמעתי על זרעים או גרגרים של ג'ינג'ר. לא מכיר שום דבר שדומה לתרמילי הל, חוץ מאשר הל (רק לציין שקיימים כמה סוגי הל, כולל הל שחור).

מה שכן, זה נכון שיש קירבה בוטנית בין צמח ההל לצמח הג'ינג'ר. אבל לא מצאתי יותר מזה.

בכל מקרה, אם זה קיים, אז יש איזכור ותמונות בגוגל. למה שלא תעשי חיפוש קטנטן ותביאי לינק שיסגור את כל הדיון וכולנו נלמד דבר חדש? (אני לא הצלחתי למצוא בגוגל אפילו זנב מידע על "גרגרי/זרעי ג'ינג'ר". אבל אולי לא ידעתי מה לחפש).
תודה לירוק,
כנ"ל, בערך.
 

uty

Member
במקום לברבר להשתטות ללא הפסקה על מוצר שלא מכירים,
הכי טוב יהיה שתרכשי בחנות -התבלינים גרגרי- הזנגביל ותעלי את הצילום לפורום,
ואז תיווכחי בעצמך מי הוא כאן מבין ומי טועה.
רק למידע כללי.
באף חנות תבלינים, מתוך 3 אליהן נכנסתי, שתיים בשוק ואחת בקניון, אף אחד לא שמע על גרגרי זנגויל / ג'ינג'ר שנמכרים כתבלין. ומה שמאוד בטוח, אין לצמח הזה תרמילים. אחד המוכרים שעוסק בכך עשרות שנים גיחך כששמע את השאלה.
באינטרנט אפשר ללמוד שהשורש ולפעמים חלק מהעלים משמשים למאכל, לא יותר.
עד כאן לגבי בירבורים והשתטות.
 

mיטלמן

Well-known member
רק למידע כללי.
באף חנות תבלינים, מתוך 3 אליהן נכנסתי, שתיים בשוק ואחת בקניון, אף אחד לא שמע על גרגרי זנגויל / ג'ינג'ר שנמכרים כתבלין. ומה שמאוד בטוח, אין לצמח הזה תרמילים. אחד המוכרים שעוסק בכך עשרות שנים גיחך כששמע את השאלה.
באינטרנט אפשר ללמוד שהשורש ולפעמים חלק מהעלים משמשים למאכל, לא יותר.
עד כאן לגבי בירבורים והשתטות.
מאמא בישולים = ויוי 25?
רק למידע כללי.
באף חנות תבלינים, מתוך 3 אליהן נכנסתי, שתיים בשוק ואחת בקניון, אף אחד לא שמע על גרגרי זנגויל / ג'ינג'ר שנמכרים כתבלין. ומה שמאוד בטוח, אין לצמח הזה תרמילים. אחד המוכרים שעוסק בכך עשרות שנים גיחך כששמע את השאלה.
באינטרנט אפשר ללמוד שהשורש ולפעמים חלק מהעלים משמשים למאכל, לא יותר.
עד כאן לגבי בירבורים והשתטות.
 

uty

Member
במקום לברבר להשתטות ללא הפסקה על מוצר שלא מכירים,
הכי טוב יהיה שתרכשי בחנות -התבלינים גרגרי- הזנגביל ותעלי את הצילום לפורום,
ואז תיווכחי בעצמך מי הוא כאן מבין ומי טועה.
רק למידע כללי.
באף חנות תבלינים, מתוך 3 אליהן נכנסתי, שתיים בשוק ואחת בקניון, אף אחד לא שמע על גרגרי זנגויל / ג'ינג'ר שנמכרים כתבלין. ומה שמאוד בטוח, אין לצמח הזה תרמילים. אחד המוכרים שעוסק בכך עשרות שנים גיחך כששמע את השאלה.
באינטרנט אפשר ללמוד שהשורש ולפעמים חלק מהעלים משמשים למאכל, לא יותר.
עד כאן לגבי בירבורים והשתטות.
 

sasishem12

Member
חייב להיות זרעים הרי זה צמח. ראיתי באמזון שיש כל מיני זרעים וכדומה.. אז אני לא ממש יודע
ראיתי בכתבה הזו שכדי לגדל גינגר בבית אז אפשר להתמש בשורש ישירות.. כנראה שאין גרעינים
במתכון הזה אני רואה שהם כתבו זנגוויל טחון "חצי כפית זנגוויל מגורר טרי" אז כנראה שזה לא מצוי בארץ
 

uty

Member
חייב להיות זרעים הרי זה צמח. ראיתי באמזון שיש כל מיני זרעים וכדומה.. אז אני לא ממש יודע
ראיתי בכתבה הזו שכדי לגדל גינגר בבית אז אפשר להתמש בשורש ישירות.. כנראה שאין גרעינים
במתכון הזה אני רואה שהם כתבו זנגוויל טחון "חצי כפית זנגוויל מגורר טרי" אז כנראה שזה לא מצוי בארץ
האם ראית שנכתב כאן שאין לזנגוויל זרעים? מוזר. כי זה לא נכתב כאן.
לגמרי לא ברור ממה נובעת המסקנה שלך שזנגביל לא מצוי בארץ.

אז בכדי לסיים את השיח המשונה הזה על הזנגוויל/ג'ינג'ר, להלן מספר נקודות:

1. הזרעים אינם למאכל.

2. הזרעים אינם בתרמילים.

3. שורש הזנגוויל מצוי בארץ וניתן לקניה בכל סופר, בשוק וברוב חנויות הירקות.

4. אפשר לצרוך את השורש טרי מגורר או פרוס , מיובש טחון לאבקה (נמכר כך בחנויות), מסוכר בקוביות טעימות חרפרפות.

5. זרעי הזנגוויל אינם משמשים למאכל / תיבול ולפעמים אפשר לרכוש אותם במשתלות.
 

mיטלמן

Well-known member
חייב להיות זרעים הרי זה צמח. ראיתי באמזון שיש כל מיני זרעים וכדומה.. אז אני לא ממש יודע
ראיתי בכתבה הזו שכדי לגדל גינגר בבית אז אפשר להתמש בשורש ישירות.. כנראה שאין גרעינים
במתכון הזה אני רואה שהם כתבו זנגוויל טחון "חצי כפית זנגוויל מגורר טרי" אז כנראה שזה לא מצוי בארץ
גידלתי לפני שנים בעציץ, הוציא שורש וגדל,
ולא האריך ימים, אבל לי חודשיים בערך, אולי פחות, זה היה מזמן, הצמח יפה.
"חצי כפית זנגוויל מגורר טרי" מה הבעיה לגרד על פומפיה דקה? יש שורש ג'ינג'ר טרי בכל מרכול.
לפני שנים היה רק באבקה, כנראה מיובש, לעוגות דבש.
 
למעלה