מתכון לפלפלים ממולאים באורז מתכון ב5 דקות

למתכון המלא - לחצו כאן!
פלפלים ממולאים באורז. יוצא קצת אחרת מהגרסא הבשרית אבל טעים מאוד. מתכון לא מסובך בכלל כמו שנדמה כשאומרים "ממולאים".
מאחר ונשאר מקום בסיר אז הוכנסו גם בצלים ממולאים בין הפלפלים והתגלו כהצלחה גדולה בעצמם.
 

ויוי 25

Well-known member
פילפלים ממולאים באורז ללא בשר מתאים לצימחונים:
את האורז יש לבשל חצי בישול , 10 דקות מראש,
בסיום הבישול להוסיף לתוך האורז מלח ומעט פלפל ובצל קצוץ מטוגן ,
(אפשר להוסיף צנוברים למי שאוהב, לערבב ולמלא את הפילפלים.)
חשוב : יש למלא רק 3/4 מחלל- הפלפל, כך ישאר מקום לתפיחת האורז בעת הבישול.

מניחים את הפילפלים הממולאים בסיר עם רוטב- עגבניות,(לבדוק שהרוטב שבסיר יגיע עד לגובה הפילפלים הממולאים.) ומבשלים כ- 40 דקות בישול, עד שמתרככים הפילפלים .
זו מנה מעולה גם לצימחונים, זו מנה ברוטב ללא בשר, ויוצאת מאוד טעימה וקלה -להכנה .
(אגב, מכיוון שזו מנה מחממת -מומלץ יותר להכינה בימים היותר קרירים.)
 
נערך לאחרונה ב:

uty

Member
פילפלים ממולאים באורז ללא בשר מתאים לצימחונים:
את האורז יש לבשל בסיר מראש,
בסיום הבישול להוסיף לתוך האורז בצל מטוגן ,אפשר גם להוסיף צנוברים ,ולמלא את פילפלים,
את הפילפלים הממולאים מניחים בסיר עם רוטב- עגבניות שמגיע לגובה הפילפלים הממולאים,
לבשלים כ- 40 דקות בישול, עד שמתרככים הפילפלים .
גם ללא הבשר יוצא טעים מאוד וקל -להכנה , אך מומלץ יותר לימים היותר קרירים.
מתכון הגיוני, נראה לי שגם טעים. 40 דקות בישול זה זמן סביר.
תודה
 

uty

Member
נו, באמת...
אם מישהו חולם על פלפלים חיים ממולאים באורז נוקשה - זה המתכון האידאלי.
כי:
האורז מוכנס לפלפלים כשהוא לא מבושל. הזמן המצוין במתכון אינו מספיק להתרככות.
הפלפלים החיים הממולאים באורז הלא מבושל מועברים להשחמה בגריל.

די עם ה"מתכונים" האלו. מספיק.
 

ויוי 25

Well-known member
נו, באמת...
אם מישהו חולם על פלפלים חיים ממולאים באורז נוקשה - זה המתכון האידאלי.
כי:
האורז מוכנס לפלפלים כשהוא לא מבושל. הזמן המצוין במתכון אינו מספיק להתרככות.
הפלפלים החיים הממולאים באורז הלא מבושל מועברים להשחמה בגריל.

די עם ה"מתכונים" האלו. מספיק.

היי uty
אל דאגה, פילפלים שמתבשלים 40 דקות ברוטב מתרככים יפה ,ולא נותרים "חיים"אלא מבושלים ועסיסיים.
כך גם האורז שהתבשל במים חצי בישול, (10 דקות מראש,) הרי לאחר 40 דקות לא יכול להישאר נוקשה , אלא רך ועסיסי,כך שאת יכולה להסיר דאגה מליבך.
מכינה אותם בסיר בישול בעונת החורף והם יוצאים עסיסיים וטעימים כך שאין צורך בגריל .
מתכון שאהוב על כולם - כולל הצמחונים כמובן.
תכיני גם את יקירה,וההצלחה מובטחת.
 

uty

Member
היי uty
אל דאגה, פילפלים שמתבשלים 40 דקות ברוטב מתרככים יפה ,ולא נותרים "חיים"אלא מבושלים ועסיסיים.
כך גם האורז שהתבשל במים חצי בישול, (10 דקות מראש,) הרי לאחר 40 דקות לא יכול להישאר נוקשה , אלא רך ועסיסי,כך שאת יכולה להסיר דאגה מליבך.
מכינה אותם בסיר בישול בעונת החורף והם יוצאים עסיסיים וטעימים כך שאין צורך בגריל .
מתכון שאהוב על כולם - כולל הצמחונים כמובן.
תכיני גם את יקירה,וההצלחה מובטחת.
לא כיוונתי בהערה זו למתכון שלך אלא למתכון של מאמא בישולים, שאיננו מתכון אמיתי.
למתכון שלך הגבתי באופן שונה לחלוטין... תעברי על הפוסטים ותראי. ברור ש 40 דקות זה זמן מעולה, במיוחד שהאורז התבשל חצי בישול לפני.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
לא כיוונתי בהערה זו למתכון שלך אלא למתכון של מאמא בישולים, שאיננו מתכון אמיתי.
למתכון שלך הגבתי באופן שונה לחלוטין... תעברי על הפוסטים ותראי. ברור ש 40 דקות זה זמן מעולה, במיוחד שהאורז התבשל חצי בישול לפני.
מעניין

גם אני קראתי את המתכון של מאמא בישולים (לא שחלילה יש לי איזו כוונה להכין ממולאים ללא בשר) אבל כתוב שם במפורש שמתחילים עם אורז מבושל.



1698147533861.png
 

sasishem12

Member
מישהו שואל על עוגות ואני מצרף מידע נוסף. מה הבעיה בזה בדיוק?
לגביי הקישור ששלחת למעלה זה קישור ששלחתי בעבר אבל המערכת פורומים העלתה את זה כך...
אני מספיק זמן בפורומים ומוסיף ערך אז אין קשר לפרסומת או דבר כזה
בברכה
 
למעלה