אתה מכיר את הרבנים שלך? אם כך, אני רגוע!
גם החסידים של הרב פינטו מכירים אותו, ולא תעזור להם שום הקלטה של הרב רוקם מזימות עם ראש ארגון פשע...

צר לי, אבל "סמוך על סמוך" זה לא תירוץ רציני בדיון שכזה!

ולמה ערבבת נער בין 15 בכל הסיפור? אתה חושב שזה הגיל שלי? או שזו דרכך לומר שלא כל אחד יכול להבין הכל?

עכשיו, מה זה בדיוק "צודקים מבחינה פילוסופית"?
לא ברור לי המשפט הזה. השאלה אם יש משהו ששומרים בסוד או לא, אינה שאלה פילוסופית, זו שאלה מעשית.

הנחת העבודה שלי נכונה אתה רק לא הערכת אותה נכון: יש רק דרך אחת לדעת אם מרמים אותך או לא, והיא לפי הראיות.
אין לזה קשר לתועלת.
כשיורי גאגארין, האדם הראשון בחלל, עשה את ההקפה שלו סביב כדור הארץ, זה לא הביא לי שום תועלת, וגם לא למשפחתי.

אבל זו בהחלט היית ראיה טובה שהמדענים הרוסיים ידעו מה הם עושים, כי עובדתית הם הצליחו לשלוח אדם לחלל ולהחזירו בחיים.

אם אתה יודע משהו על הפילוסופיה של המדע, אתה אמור לדעת ש-"מדע שעובד" זה בדיוק המדד לנכונות המדע.
כל הידע המדעי שלנו על היקום הוא רק מודלים שבנינו לעצמינו על סמך תצפיות. אנחנו לא יודעים שהם נכונים, אנחנו רק יכולים לשפוט אם הם מתאימים למה שקורה או לא.

אז, אם חזינו לפי המודל הפיזיקלי שלנו שהטיל יטוס במסלול מסוים אם נשגר אותו בצורה מסוימת, וזה קורה שוב ושוב, אז המודל נכון.
ברגע שרעינו שהטיל טס במסלול שונה, סימן שיש בעיה במודל.

יש כל מיני מדענים שזורקים כל מיני ציטוטים.
מה שניסית לעשות במשפט האחרון נקרא "quat mining".
והניסיון שלך לא מוצלח במיוחד!

כי אתה כתבת שיש משמעות סודית, בעוד שהמדענים מדברים על כך שיש תאוריות בתורת הקוונטים שהן מאוד מסובכות, אך כלל לא סודיות או מוסתרות.

מה גם, שאנחנו עדיין לא יודעים עד כמה הן תואמות את המציאות, והאם אין דרך פשוטה יותר להסביר אותן.

מה שמביא אותנו לעוד נקודה:
התורה היא טקסט אנושי. בין אם אתה אדם שפוי שמבין שהיא נכתבה ע"י בני אדם, ובין אם אתה חי בהזיה שהיא נמסרה ע"י איזו ישות מחוץ ליקום שעשתה מופע ברקים ורעמים בראש הר - היא עדיין נמסרה לבני אדם.

ולא ל-"יחידי סגולה" אלא לעם שלם (או לפחות כך טוענים אלה שמאמינים שהיא נמסרה).
לכן, משפט כמו "התורה מדברת ברמזים לדברים שמובנים ליחידי סגולה" לא יכול להתפרש, אלא כהתחמקות. רק החכמים רואים את הבגדים היפים של המלך...
בעצם, אפילו לא כל החכמים, רק מי שתפר את הבגדים ומי שהם בחרו בו