עוד יומיים נשארו!

כלומר המתכון חייב להיות שלכם

כי אי אפשר לפרסם מתכון שיש עליו זכויות יוצרים
 

Mיקי_

New member
טוב, חיכיתי חיכיתי, ובחנתי את השירשור

ואני די משוכנעת שבכל זאת המתכון שאביא עונה על הקריטריונים, אני רוצה לציין שהתמונות הן של עוגה עם עוגיות לא 'כשרות', אבל זה רק כי לא הספקתי לצלם את העוגה החדשה (אני תלויה בסלולרי של בן זוגי), אבל אני כן אעשה מאמץ להגיע מחר לאלפקה עם פרוסה נ"ג אם אצליח להשיג אותה דרך הגבר שלה
אבל בלי נדר.
עוגת שלושת הקרמים
מרכיבים: מיכלי שמנת להקצפה (סה"כ 750 מ"ל) 300 גרם שוקולד מריר 250 גרם שוקולד צ'יפס לבן פרווה (אופנהיימר) (לא חובה) 200 גרם עוגיות שוקולד צ'יפס נ"ג / וופלים נ"ג / נשיקות (או כל עוגיות נ"ג אהובות אחרות) מפוררות לחתיכות בינוניות ודקות. 25 גרם שברי בוטנים או שקדים קלויים טחונים (לא חובה) 3-2 כפיות גרגרי קקאו (לא חובה) כפית תמצית וניל (או לחליפין גרגרים ממקל וניל)
אופן ההכנה: אם מתכוונים להוסיף את השוקולד צ'יפס הלבן שמאריך את התהליך יש להמיס ראשית את ה250 גרם שוקולד לבן במיכל שמנת, ולצנן במקרר לפחות לכ4 שעות או במקפיא פחות מכך. לאחר שהשוקולד והשמנת קרים ומתגבשים לתערובת סמיכה, מוסיפים מיכל שמנת נוסף ומקציפים לקצפת יציבה. ובנפרד מקציפים חצי מיכל נוסף לקצפת לבנה מבריקה. או לחליפין מקציפים שניים וחצי מיכלי שמנת (625 מ"ל) לקצפת יציבה. לשכבת הקרם הראשונה: ממיסים את 300 גרם השוקולד המריר עם חצי מיכל השמנת הנותר, מוסיפים 50 גרם שברי עוגיות (החתיכות הגסות ביותר) מערבבים היטב ומצננים. לאחר מכן מוסיפים שליש מהקצפת ומקפלים לתערובת אחידה (קיפול: להכניס תערובת קלה לתערובת כבדה תוך שמירת נפח. איך?: ערבוב עדין מהאמצע החוצה, או בשמיניות, תוך שמירה על אווריריות ונפח ועד איחוד מלא). משמנית תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ במחמאה, מורחים את תערובת השוקולד על התבנית, ומיישרים לשכבה חלקה, מפזרים מעל את שברי הבוטנים או השקדים (או מפרורי העוגיות). מכניסים למקפיא בזמן הכנת הקרם השני. לשכבת הקרם השנייה: לקערה נפרדת מעבירים שליש נוסף מתערובת הקצפת (כאשר מחשבים את השלישים מסה"כ השמנת המוקצפת משמע קצת יותר מ200 מ"ל לכל שליש) זורים לתוכה את גרגרי הקקאו כך שינקד את התערובת (אני השתמשתי בקקאו להכנת שוקו של גודאייבה, אפשר להשתמש בכל קקאו משובח כל עוד הוא לא אבקתי מידי, כך שלא יצבע את הקצפת אלא רק ינקד אותה) מוסיפים את תמצית הווניל או הגרגרים ועוד 50 גרם משברי העוגיות ומערבבים בעדינות לחלוקה שווה של הרכיבים בקצפת, עד שמתקבלת קצפת בהירה אך לא לבנה ומנוקדת. מוציאים את התבנית מהמקפיא, מעבירים את שכבת הקרם השנייה ומיישרים לשכבה חלקה. מחזירים למקפיא למחצית שעה-שעה, עד שהשכבה השנייה קפואה יחסית, כך שניתן להוסיף עליה דברים מבלי שיתערבבו בה. לשכבת הקרם השלישית: לתערובת הקצפת הלבנה מוסיפים את מה שנשאר מקצפת השוקולד ומאחדים ליצירת השליש האחרון (או שמה שנשאר הוא השליש האחרון אם עבדתם רק עם קצפת לבנה). זורים שיכבה נדיבה של פרורי עוגיות על השכבה השנייה שקפאה, עליה מורחים את שכבת הקצפת הלבנה הנקייה ומיישרים, זורים מעל את מה שנשאר מפרורי העוגיות, ניתן לעטר אף באבקת קקאו. מכניסים למקפיא לפחות לשש שעות. כדי לשחרר את התבנית בפעם הראשונה יש להעביר למקרר לעשר דקות לפני ההגשה. לשמור במקפיא, העוגה יכולה להשמר זמן רב במקפיא מבלי לאבד מטעמה. העוגה מתוקה מאד (על אף שאין בה סוכר*) לכן מומלץ לאכול בחתיכות קטנות-בינוניות, מדובר בתענוג מושחת, שהטועמים מתלקקים ממנו. *
יש לציין שהעוגה הנ"ל היא פרווה-טבעונית כיוון שהיא עשויה משמנת צמחית, ייתכן ושמנת מתוקה חלבית יש צורך להמתיק מעט. *מבוסס על רעיון "עוגת שוקולד וריבת חלב ללא אפייה" מתוך סיפרה של רות סירקיס "מהמטבח בקלי קלות", ניתן בהחלט לגוון ולשנות על פי המתכון המקורי או כיד הדמיון הטובה עליכם.
 

Mיקי_

New member
../images/Emo212.gif../images/Emo212.gifעוגת שלושת הקרמים ../images/Emo99.gif

 

Mיקי_

New member
../images/Emo212.gif../images/Emo212.gifעוגה|עוגת שלושת הקרמים ../images/Emo185.gif

 

Mיקי_

New member
../images/Emo212.gif../images/Emo212.gif../images/Emo212.gif../images/Emo212.gifעוגת שלושת הקרמים../images/Emo70.gif

 

limim

New member
רולדת בצק פריך במלית תמרים ושומשום

בעוד כמה ימים גם יהיו תמונות...
 

limim

New member
מתכון: רולדת בצק פריך במלית תמרים ושומשום

מתכון: רולדת בצק פריך במלית תמרים ושומשום רכיבים: לבצק: 2 כוסות קמח מרמולייט 1/2 כוס קמח טפיוקה 1/2 כוס קמח תפו"א 2 כפיות קסנטן גאם 1 כפית אבקת אפייה קליפה מלימון אחד 1/2 שקית סוכר וניל 100 גר' מרגרינה בטמפרטורת החדר 2 חלמונים ממרח תמרים שומשום לפיזור: חלבונים מוטרפים סוכר חום וקינמון אופן הכנה: לערבב את החומרים היבשים. לחתוך לקוביות את המרגרינה ולפורר אותה בתוך תערובת היבשים, עד למרקם פירורי. להוסיף את הביצים ולערבב היטב בידיים עד להיווצרות בצק רך ואחיד. להוסיף מעט מים לפי הצורך. להניח במקרר כשעה. לרדד את הבצק על נייר אפייה, לקמח לפי הצורך בקמח תפו"א. למרוח ממרח תמרים (יותר נוח בידיים) ולפזר שומשום בנדיבות. לגלגל בעדינות את הבצק לרולדה הדוקה בעזרת נייר האפייה. למרוח את החלבונים ולפזר סוכר חום ושומשום. לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני עד לצבע זהוב בהיר. לתת למאפה להצטנן ולחתוך בעדינות לפרוסות. בתיאבון. הערות: מקור המתכון: limim הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

limim

New member
מתכון: עוגת אורית

מתכון: עוגת אורית רכיבים: בסיר: 6 כפיות קקאו 1/4 1 כוסות סוכר 1/2 כוס מים 150 גר' מרגרינה לטעם: 4 פקקים של תמצית וניל + 2 פקקים תמצית רום או 8 פקקים של תמצית וניל 1/4 כוס סוכר 6 ביצים מופרדות 1 כוס קמח מרמולייט שקית אבקת אפייה אופן הכנה: 1. לבשל בסיר את כל החומרים הראשונים ברשימה. להרתיח. להוציא 3/4 ולשים בצד - לציפוי. להוסיף קמח, אבקת אפייה וחלמונים לבלילה שנותרה בסיר. 2. להקציף את החלבונים מעט, להוסיף 1/4 כוס סוכר. 3. לבחוש הכל (כולל תערובת הקקאו עם הקמח והביצים) ביחד, מלבד הציפוי ששמרנו בצד. 4. לשפוך לתבנית אפייה משומנת ומקומחת. 5. לאפות בתנור למשך 1/2-3/4 שעה. כשהעוגה עוד חמה - לשפוך עליה את ציפוי הקקאו. הערות: עוגה מאוד רכה ומתאימה לילדים מתכון משפחתי ישן נושן, שעבר "צליוק" מקור המתכון: limim הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

limim

New member
מתכון: עוגת גבינה של אמנון

מתכון: עוגת גבינה של אמנון רכיבים: שכבה 1 - קלתית: 1 כוס קמח סויה 1 ביצה 1/2 חבילת מרגרינה בערך 1 כפית אבקת אפיה שכבה 2: 1 ק"ג גבינה לבנה 1 כוס סוכר 1 שקית סוכר וניל 4 ביצים אפשר מעט תמצית וניל שכבה 3: 3 גביעי שמנת חמוצה 3 כפות סוכר אפשר תמצית רום או ליקר. אופן הכנה: שכבה 1: במעבד מזון לעבד את חומרי הקלתית לבצק אחיד. עם הידיים לשטח בתבנית - בקרקעית ועל הדפנות. לאפות 10 דקות ב-150 מעלות. שכבה 2: מערבבים את החומרים ומורחים מעל הבצק. ואופים ב-150 מעלות בערך 45 דקות - עד להזהבה. (מניחים תבנית נוספת בתחתית התנור עם קוביות קרח או מים - ע"מ שעוגת הגבינה תיאפה לאט ובאופן אחיד). שכבה 3: מערבבים ושמים על השכבה השנייה. לנער את התבנית בעדינות, כדי שהתערות תתפזר בצורה אחידה. אופים 5 דקות עד להשחמה. אם עדיין לא השחים - לכבות את התנור ולהשאיר את התבנית בתוך התנור המכובה. הערות: במקור המתכון של אמנון גיסי, שלתקופה קצרה שמר על דיאטה נ"ג. אני, כמובן, רק הרווחתי מזה... מקור המתכון: limim הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

limim

New member
מתכון: עוגיות פצפוצי אורז וטחינה - אפויות

מתכון: עוגיות פצפוצי אורז וטחינה - אפויות רכיבים: 2 כוסות פצפוצי אורז 2 חלבונים + ביצה שלמה קמח אורז - "כמה שתופס" (אני מניחה שאפשר גם קמח רגיל) בערך חצי כוס טחינה בערך חצי כוס סוכר חום מעט קינמון 2 כפות אבקת חרובים אופן הכנה: מערבבים את כל החומרים מלבד הקמח. מוסיפים קמח לפי הצורך כדי שתיווצר עיסה הומוגנית, אבל עדיין דביקה ורכה. מניחים נייר אפייה על תבנית . יוצרים כדורים קטנים ופחוסים מהעיסה ומניחים ברווחים על נייר האפייה (יצאו לי כ-20 עוגיות). אופים בחום בינוני כחצי שעה. זהירות, נוטה להשרף. להוציא מהתנור ולתת לעוגיות להצטנן ולהתגבש. העוגיות מתקבלות שטוחות ופריכות. הערות: איתי טרף 5 (!) אחת אחרי השניה, אז אני מניחה שילדים אחרים גם יאהבו אותן (-: מקור המתכון: limim הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

noosh 19

New member
שאלה ללימלימ

בקשר לעוגיות, בערך כמה קמח לך יוצא? כוס? הומגנית שו?:) ובקשר לקמח אורז אפשר במקום קמח אורז מלא? אין לי קמח אורז גם לא קמח אורז דביק. ודבר אחרון, זה יצא טעים גם בלי פיצפוצי אורז? ואין פה שום אבקת אפיה?
 

eynav br

New member
עוגת שוקולד ללא קמח זה אחד העוגות

הטובות ביותר
אבל לא יכולה להשתתף.
 

רותם מי

New member
כדורי שוקולד אלוהיים ללא קמח

לחולי צליאק- אבל לא רק
וזה הכי פשוט בעולם... גרסה א' 200 גר' שוקולד מריר 100 גר' שוקולד חלב 150 גר' חמאה 250 גר' שקדים\אגוזים טחונים 4\3 - כוס סוכר כפית תמצית וניל ומעט רום אם אוהבים קוקוס או סוכריות צבעוניות לגלגול הכדורים גרסה ב' (כדורים לבנים) 300 גר' שוקולד לבן כפית קפה נמס 250 גר' שקדים\ אגוזים טחונים 150 גר' חמאה כפית תמצית וניל 2\1 כוס סוכר (מי שאוהב ממש מתוק שישים עוד רבע כוס) קוקוס או סוכריות צבעוניות לגלגול הכדורים ההכנה: ממיסים את השוקולד ואת החמאה (בכל דרך שנוח לכם; אני ממליצה להכניס את השוקולד לקערה שאותה מניחים בתוך סיר או קערה גדולה יותר ובה מים רותחים, לערבב קצת, להוסיף את החמאה ולערבב עד המסה מלאה). מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבבים היטב. מצננים לגמרי ויוצרים כדורים. מגלגלים בקוקוס או בסוכריות צבעוניות. מניחים במנג'טים. מקררים היטב ומתנפלים:)
 

פומיקיז

New member
הצעה קלה לשיפור או סתם שינוי קל

יש כיום שקית מוכנה של פרורי עוגיות(שהיא גם זולה יותר מקניית עוגיות וריסוקם) - הוא תחליף נהדר לביסקוויטים בדיוק לכדורי השוקולד, יוצא נהדר!
 

CATS7

New member
ועוד שידרוג

למי שלא בא להתעסק עם כדרור.. לשים בתבנית את כל התערובת, להצמיד לתחתית בגובה אחיד, לפזר מעל קוקוס ולקרר. אחרי מספר שעות - לחתוך במעויינים. קל נוח ועושה רושם. אם היה לי זמן הייתי מכינה ומצלמת. בתיאבון נ.ב.שירי את הפרורי עוגיות קונים אצלך ? לא ראיתי באתר את המוצר
 

פומיקיז

New member
כדורי שוקולד

לצערי באתר עדיין לא מעודכנים כל המוצרים הקיימים. כן יש את זה גם אצלנו. אנחנו חוגגים השבוע יומולדת - אולי אכין עם הילדים, זה רעיון שטוב גם כפעילות משותפת.
 

נצר1

New member
הבעל נשלח למטבח ../images/Emo71.gif ../images/Emo13.gif

אני אהיה אחראית על הצילום והאכילה (חלוקה הוגנה, לא?!?) נכין מחר ונשלח הוכחות מצולמות. אני מצטערת שופטים יקרים, שקלתי לשחד אתכם כמיטב המסורת של הפוליטיקה בישראל, אבל ה-BRITISH ROYAL MAIL בטח יעלים את זה בדרך (אנחנו כבר בבירורים מולם על חבילה שנשלחה אלינו מהארץ לפני חודשיים ומאז היא נעלמה). בעצם, אתם יודעים משהו, האמת שכבר שלחנו אליכם פרוסה, לא קיבלתם? תנו לנו את הפרס ותחקרו את ההעלמות מול המלכה
 
למעלה