מצטרפת-עם עוגת טבעות גבינה ושוקולד../images/Emo212.gif
(אמנם אני לא פעילה, אבל קוראת כאן בקביעות..
) זו הפכה להיות עוגת ימי ההולדת הרשמית שלנו. גם בגלל הצליאק (שלי), גם בגלל הרושם וגם בגלל הטעם המדהים המתכון:
עוגת טבעות גבינה ושוקולד חומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
לתחתית:
200 גרם פירורי עוגיות נ"ג/ נשיקות 70 גרם חמאת תנובה מומסת (אם משתמשים בנשיקות אז פחות חמאה)
למלית גבינה:
1 קילו גבינה לאפיה 9% 3/4 כוס (150 גרם) סוכר 6 ביצים
לתערובת שוקולד לבן:
200 גרם שוקולד לבן 1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת 1 כף (10 גרם) קורנפלור
למלית שוקולד מריר:
150 גרם שוקולד מריר 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת 1 כפית אבקת קפה נמס הכנה:
לתחתית:
מערבבים פירורי עוגיות עם חמאה מומסת, ומהדקים לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.
למלית הגבינה:
מחממים תנור ל-160 מעלות. טורפים (לא מקציפים!) יחד גבינה עם סוכר, עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה. מוסיפים ביצים וטורפים לתערובת חלקה. מחלקים את התערובת באופן שווה בין 2 קערות.
לתערובת הבהירה:
ממיסים יחד שוקולד לבן ושמנת מתוקה. מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס ומצננים מעט. מוסיפים לתערובת הגבינה. מעבירים כוס מהבלילה לקערית, מוסיפים פנימה קורנפלור וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מחזירים את הכמות הקטנה לתערובת ומערבבים יחד.
לתערובת הכהה:
ממיסים שוקולד מריר, שמנת מתוקה וקפה ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הגבינה, וטורפים לקבלת תערובת חלקה.
מרכיבים ואופים:
יוצקים מים רותחים לתבנית גדולה ומניחים בתחתית התנור. מעבירים כל אחת מהתערובות לכד מזיגה ויוצקים באופן הבא: יוצקים בערך כמות של כוס מהתערובת הכהה למרכז התבנית. מנערים עד שהתערובת מכסה את התחתית. יוצקים שוב למרכז התבנית כמות של כוס בערך -הפעם מהתערובת הבהירה. יוצקים כוס מהתערובת הכהה למרכז התערובת הבהירה, וממשיכים כך לסירוגין עד לסיום הבלילות. מתקבלת דוגמת טבעות. מעבירים (בזהירות!) את התבנית לתנור ואופים שעה ורבע, עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת במרכזה. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לחלוטין. מעבירים למקרר ל-24 שעות. שומרים את העוגה במקרר ומגישים קר. מקור העוגה: קרין גורן (עם שיפוצים של בנות הבית..)
העוגה באמת באמת מדהימה, הפרוסות בעלות פסים של שחור-לבן והטעם של הגבינה עם השוקולד קרמי ואחיד.