עוד יומיים נשארו!

נצר1

New member
מיהרנו מיהרנו והכנו עוד עוגה

אז לשם הדיוק הבעל שוב זה שהכין, ובאיזה שהוא אופן כבר זכיתי בתחרות כי טחנתי 2 עוגות מדהימות בפחות משבוע
אבל כאמור, הפרסים שהצעתם כל כך מפתים, שאם פאי תפוחים לא כבש אתכם אנחנו בטוחים שעוגת גבינה תצליח
עוגת גבינה עם לימון הבצק: 2 כוסות קמח נטול גלוטן רבע כוס סוכר חצי חבילת אבקת אפיה (5 גרם) קורט מלח חצי חבילת מרגרינה (100 גרם) חצי ביצה (טורפים ביצה שלמה ומוסיפים רק חצי מהכמות לבלילת הבצק) מערבבים את כל החומרים היבשים ואז מוסיפים את המרגרינה בחתיכות ולשים עד שמתקבלים פירורים. מוסיפים את הביצה וטיפה מים ולשים עד ליצירת בצק אחיד. פורסים את הבצק שנוצר על תחתית תבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ ועל צדדי התבנית גם. מכניסים לתנור על 180 מעלות עד שטיפה משחים ומוציאים להתקרר. המילוי: חצי כפית אגר-אגר (תחליף לג'לטין מאצות) חצי כוס מים רותחים 250 מ"ל שמנת להקצפה 600 גרם גבינה לבנה 5% 1 כוס סוכר מיץ טרי מחצי לימון קליפה מגוררת מלימון שלם הכנה: ממיסים את האגר- אגר בחצי כוס מים רותחים ומניחים בצד שיתקרר. מקציפים את השמנת לקצפת אחידה. בכלי אחר שמים את הגבינה והסוכר ומערבבים עד שלא מרגישים יותר את הסוכר. מוסיפים לגבינה והסוכר את המיץ לימון, הקליפה המגוררת ואת האגר - אגר ומערבבים עד שהכל מתאחד. מאחדים בזהירות את תערובת הגבינה שנוצרה לקצפת (כדי שלא תשבר הקצפת. אם בטעות נשברה הקצפת אז אחרי שמסיימים לאחד את השניים פשוט להפעיל קצת את המקסר ולתת ערבוב לבלילה שנוצרה). שופכים את התערובת לתוך התבנית עם הבצק האפוי, מכסים ושמים במקרר. לאחר שלגמרי התקשה ניתן לקשט עם פרוסות לימון שבושלו בחצי כוס מים עם חצי כוס סוכר למשך רבע שעה.
 

shirili

New member
פשטידת תירס חלבית ופשטידת ברוקולי וכרובית

2 קופסאות שימורים של תירס 2 מיכלי שמנת של פעם או שמנת אחרת 2 ביצים 3 כפות קמח המון שמיר טרי קצוץ שקית אבקת אפיה (לא חובה) אפשר להוסיף עוד מלא גבנינות כגון צהובה, רוקפורד וכו'... לפי הטעם. למי שרוצה שזה יהיה בריא מוסיף זרעי פשתן טחונים וגרעיני דלעת, טחינה וכו... כמובן שלערבב הכל ולשים בתנור 180 מעלות פשטידת ברוקולי וכרובית: ברוקולי קפוא חתוך כרובית חתוכה שמבושלת קלות (לא רכה מדי!!) 2 מיכלי שמנת 2 ביצים 3 כפות קמח אבקת אפיה 1/2 חבילה או שלמה. קמצוץ אגוז מוסקט לשים בתנוא בתבנית ולשטח הכל 180 מעלות קישוטים: אפשר לקשט את הפשטידות לפני שמכניסים לתנור עם עגבניות שרי חצויות,או שומשום...כל אחד לפי הדמיון שלו
 

shirili

New member
עוד משהו פיצוץ שעשיתי פירות!! מתאים גם כמתנה

מתאים למתנה כשמתארחים אצל חברים או משפחה תמיד יפה ומיוחד להביא!! זהירות - עבודה מרובה!!
 

meitush123

New member
חבל ששמעתי על זה כל כך מאוחר

(טוב, בעצם אני גם קצת לא בבית אז בכל מקרה הייתי מתקשה להשתתף)
 

meitush123

New member
צריך להכין ספר מתכונים בסוף

אולי קובץ pdf או word שכל אחד ידפיס לעצמו... הייתי מתנדבת לקבץ ולהעלות לפורום אבל אין מצב שאספיק בשבועות הקרובים.
 

CATS7

New member
בדקה ה 90 (או שכבר זמן פציעות)

חטיפי קורנפלקס בשוקולד חומרים: 500 גר' קורנפלקס (זה מפסח) 250 גר' שוקולד מריר של כרמית 100 גר' מחמאה גביעי נייר אופן ההכנה: להמיס בקערת נירוסטה הנמצאת מעל סיר עם מים רותחים את השוקולד עם המחמאה לערבב להוסיף את הקורנפלקס ולערבב לאחידות בעזרת כפית להניח בגביעי הנייר לקרר מפאת חוסר זמן (עבודה, לימודים, מבחן) לא הכנתי וצילמתי. תהנו
 
למעלה