מיהרנו מיהרנו והכנו עוד עוגה
אז לשם הדיוק הבעל שוב זה שהכין, ובאיזה שהוא אופן כבר זכיתי בתחרות כי טחנתי 2 עוגות מדהימות בפחות משבוע
אבל כאמור, הפרסים שהצעתם כל כך מפתים, שאם פאי תפוחים לא כבש אתכם אנחנו בטוחים שעוגת גבינה תצליח
עוגת גבינה עם לימון הבצק: 2 כוסות קמח נטול גלוטן רבע כוס סוכר חצי חבילת אבקת אפיה (5 גרם) קורט מלח חצי חבילת מרגרינה (100 גרם) חצי ביצה (טורפים ביצה שלמה ומוסיפים רק חצי מהכמות לבלילת הבצק) מערבבים את כל החומרים היבשים ואז מוסיפים את המרגרינה בחתיכות ולשים עד שמתקבלים פירורים. מוסיפים את הביצה וטיפה מים ולשים עד ליצירת בצק אחיד. פורסים את הבצק שנוצר על תחתית תבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ ועל צדדי התבנית גם. מכניסים לתנור על 180 מעלות עד שטיפה משחים ומוציאים להתקרר. המילוי: חצי כפית אגר-אגר (תחליף לג'לטין מאצות) חצי כוס מים רותחים 250 מ"ל שמנת להקצפה 600 גרם גבינה לבנה 5% 1 כוס סוכר מיץ טרי מחצי לימון קליפה מגוררת מלימון שלם הכנה: ממיסים את האגר- אגר בחצי כוס מים רותחים ומניחים בצד שיתקרר. מקציפים את השמנת לקצפת אחידה. בכלי אחר שמים את הגבינה והסוכר ומערבבים עד שלא מרגישים יותר את הסוכר. מוסיפים לגבינה והסוכר את המיץ לימון, הקליפה המגוררת ואת האגר - אגר ומערבבים עד שהכל מתאחד. מאחדים בזהירות את תערובת הגבינה שנוצרה לקצפת (כדי שלא תשבר הקצפת. אם בטעות נשברה הקצפת אז אחרי שמסיימים לאחד את השניים פשוט להפעיל קצת את המקסר ולתת ערבוב לבלילה שנוצרה). שופכים את התערובת לתוך התבנית עם הבצק האפוי, מכסים ושמים במקרר. לאחר שלגמרי התקשה ניתן לקשט עם פרוסות לימון שבושלו בחצי כוס מים עם חצי כוס סוכר למשך רבע שעה.
אז לשם הדיוק הבעל שוב זה שהכין, ובאיזה שהוא אופן כבר זכיתי בתחרות כי טחנתי 2 עוגות מדהימות בפחות משבוע