לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
96889,688 עוקבים אודות עסקים

פורום תזונה טבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הטבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הטבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י

הנהלת הפורום:

אודות הפורום תזונה טבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הטבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הטבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
* יש לקרוא את תקנון הפורום (במאמרים) לפני כתיבת הודעות.
* במידת האפשר, נא לשרשר מודעות על אירועים (מפגשי צמחונים, פעילויות וכד') זו לזו.
* גם דגים הם בעלי חיים. לכן, נא לא לבקש מתכונים לדגים.
ברוכים הבאים!
 
הפורום עוסק באורח החיים הצמחוני והטבעוני; החל מהתזונה, הבריאות ואיכות הסביבה. זה המקום לבקש ולשתף מתכונים, לדבר על דיאטות ותפריטים, להביא ולדון במחקרים בתחום, לקבל המלצות וטיפים בנושא צמחונות וטבעונות, לשאול את כל השאלות המטופשות שבעולם, ולשתף במה שמתחשק. 

כולם מוזמנים להשתתף ולקרוא בפורום - בין אם הם צמחונים, טבעונים או רק מתעניינים, ובלבד שיכבדו את הפורום ויושביו ולא יעודדו שימוש במוצרי בשר, עוף ודגים. 
 
השאיפה היא ליצור מקום מזמין ונעים לדיון בצמחונות וטבעונות על כל גווניה ועל כל צורותיה, בלי שיפוט, הטפות, שכנוע ואלימות מילולית. כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו.
 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'איך מבשלים דוחן?'
איך מבשלים דוחן?
16/06/2018 | 21:20
4
19
פעם יצא לי לטעום דוחן וזה היה מריר-איך נמנעים מהמרירות?
שאלה אחרונה- איך מגיעים לזה שהדוחן יצא "אחד אחד" ולא עיסתי?
תודה!
לצפיה ב-'אין לי מושג! מקפיצה לך'
אין לי מושג! מקפיצה לך
18/06/2018 | 10:33
3
18
אני חושבת שגם לא טעמתי דוחן
לצפיה ב-'תודה!'
תודה!
19/06/2018 | 12:52
1
3
לצפיה ב-'מצאתי ברשת כתבה על דוחן'
מצאתי ברשת כתבה על דוחן
19/06/2018 | 16:39
5
שבגדול מסכמת שאין חוקים ושאין דרך לדעת איך זה ייצא (אם הבנתי נכון), הנה הציטוט:
 
"איך מבשלים דוחן? כמו כל דגן יש כמה שיטות. וכמו כל דגן, ככל שמבשלים אותו יותר פעמים כך מגיעים באמצעות ניסוי וטעיה לתוצאות טובות יותר. יש מי שמשרים במים ומבשלים רק אחר כך. יש מי שמקדימים קלייה לשלב הבישול. יש מתכונים שבהם מבשלים עם מכסה וכאלה שבלי. יש מי שמבשלים 25 דקות ויש מי שרק עשר אבל משאירים מכוסה במגבת ובמכסה עוד 20 דקות. יש מי שמבשלים בפי 3 מים ואחרים בפי 2.5. יש שמוסיפים שמן ויש שלא.
השיטה שלי בכל הדגנים היא כמו בפסטה: מים רבים עד ריכוך ואז סינון. המרקם המתקבל הוא בהתאם לצורת הבישול שנבחרה: ממרקם יבש של קוסקוס שמתאים מאוד לסלטים (טאבולה למשל) דרך מרקם רך שמתאים לקציצות דוחן, ועד למרקם עיסתי שיוצר דייסה.
 הדוחן גמיש מאוד מבחינת שימושיו ולכן מתאים כתוספת לירקות טריים או מבושלים, ליצירת לביבות או פשטידות וגם כמלית לירקות. מתאים מאוד גם ליצירות תחתית בצק נטולת גלוטן למאפים מלוחים ומתוקים, באמצעות השטחתו על תבנית. וכמובן: דייסה. מצדדי הדוחן מונים, מעבר להיותו נטול גלוטן, עוד שני יתרונות מרכזיים: חיי מדף ארוכים ויצירת תחושת שובע נעימה.
עוד תכונה נעימה היא אפס טעויות: יותר מים, פחות מים, יותר בישול, פחות בישול, הדוחן נשאר אכיל ורק המרקם משתנה ומציע עוד חקירה של הדגן הזה. יצא עיסתי מכפי שתכננו? נסו להיזכר כמה פעמים בישלתם אורז עד שיצא כמו שאוהבים. ועדיין כדאי להיות מוכנים לתכונת העיסתיות שמאפיינת את הדוחן ואף מתחזקת לאחר ההתקררות. גם עליה ניתן להתגבר באמצעות מזלג: מפוררים את הדוחן תוך כדי בישול או אחריו.
באשר לטעם: ויכוח מר ניטש סביב בת־טעם של מרירות שמאפיינת אותו. יש מי שאוהבים אותה אבל אחרים סבורים שהיא מעידה פשוט על כך שהוא לא נשמר בתנאים ראויים. חוץ מאותה בת טעם, טעמו של הדוחן מתקתק תפל."
 
לא ממש עוזר לדעתי!
הכתבה השלמה כאן
לצפיה ב-'אני בספק אם הקפצה תעזור. סביר שצריך גם לבשל קודם'
אני בספק אם הקפצה תעזור. סביר שצריך גם לבשל קודם
19/06/2018 | 15:27
3
לצפיה ב-' הערב: אירוח בנושא טיפוח עור הפנים בגיל השלישי '
הערב: אירוח בנושא טיפוח עור הפנים בגיל השלישי
19/06/2018 | 11:17
 
<font> </font>הערב: ד"ר רון יניב, רופא עור, מייעץ לכם לגבי טיפוח עור הפנים!
כתמים, קמטים, נפילת העור, הזרקת בוטוקס, מיצוק העור, כל אלו ועוד הן בעיות המטרידות את הגיל השלישי.
לוחצים על שרשור האירוח וכותבים את השאלה שלכם 
לצפיה ב-'מאפי בצק עלים במאפיות - טבעוניים?'
מאפי בצק עלים במאפיות - טבעוניים?
11/06/2018 | 13:49
7
35
מכירים את המאפיות שמוכרות בורקס פושטי וכל מיני מאפים מתוקים ומלוחים? אז מאפי בצק העלים המתוקים שמוגדרים פרווה, למשל מאפה תפוחים או ווניל (לא עם גבינה) וכד', בעצם טבעוניים, לא?
כי הם לא חלביים, ואם אני לא טועה בבצק עלים אין ביצים בהגדרה, ולמיטב הבנתי כדי שיבריקו מורחים אותם במי סוכר, לא ביצים. נכון או לא?
לצפיה ב-'חייבים לשאול'
חייבים לשאול
11/06/2018 | 19:03
1
35
בשבוע שעבר שאלתי בבורקס התורכי בשוק הכרמל והמוכר אמר לי שהכול מרוח בביצה, ושאחשוב טוב-טוב לפני שאני מאמינה למי שאומרים לי שלא מורחים ביצה! הוא אמר את זה בידיעה שבתשובה זו הוא מפספס לקוחה פוטנציאלית.
לצפיה ב-'אם כולם משקרים אז לא עוזר לשאול '
אם כולם משקרים אז לא עוזר לשאול
12/06/2018 | 08:29
26
אני באמת אף פעם לא יודעת אם להאמין או לא, למרות שדוקא לא נראה לי סביר שירמו לכיוון הביצים, מי סוכר יותר זולים....
לצפיה ב-'אולי אם תצייני שיש אלרגיה לביצים'
אולי אם תצייני שיש אלרגיה לביצים
12/06/2018 | 12:38
3
29
יגידו את האמת?
לצפיה ב-''
12/06/2018 | 15:07
1
30
אם כי התרשמתי מרוב המוכרות /ים במקומות האלו שהן לא ממש מתמצאות ברכיבים השונים.

לצפיה ב-'אמת אבל'
אמת אבל
12/06/2018 | 16:01
34
בהרבה מהמקומות האופה מאחורי מחיצה או קיר או ככה ויכול לענות
לצפיה ב-'רעיון טוב! '
רעיון טוב!
12/06/2018 | 18:01
8
לצפיה ב-'אני תמיד שואלת על מרגרינה. לא בנוגע למאפי בצק עלים'
אני תמיד שואלת על מרגרינה. לא בנוגע למאפי בצק עלים
13/06/2018 | 14:10
26
(כי שם זה מובן מאליו שהם שמים מרגרינה במאפיות הפשוטות) אלא בשמרים ובבחושות בעיקר. הם תמיד אומרים את האמת (יש מרגרינה ) בלי שאאלץ להגיד שאני אלרגית למרגרינה או משהו כזה. בפעמים הנדירות שהיה שמן במקום מרגרינה, זה היה רשום על הקופסה של הטורט.
לצפיה ב-'רק סיימנו ושוב סופשבוע'
רק סיימנו ושוב סופשבוע
07/06/2018 | 12:18
5
77
האח הידד
אבל
מה נבשל?
 
אצלי בתנור עוד דלעת אחות להיא משבוע שעבר, אותו רעיוןם שינויים קלים לפי המצאי בבית.  חוצמזה מאפה של שכבת שבבי סויה מעורבבים עם תבלינים בצל ועלי תיבול ומעל שכבת אורז עם פטריות מתובל מעל לכל שמרי בירה. מנסיון ניתן בקלות לחתוך מנות מלבניות של שני צבעים.
 
עוגה תואמת עוגת גבינה אפויה עם שכבה שאפיתי חצי דרך, הוספתי מעל שכבת ממרח טופו מועשר בפודינג וניל לבישול ,סוכר ותועפות זסט לימון . אפיתי עם תבנית מים מלמטה עד להשחמה קלה. מרקם מעולה, טעם מענג, נ"ג.
לצפיה ב-'אנחנו חוגגים'
אנחנו חוגגים
08/06/2018 | 09:50
48
יום הולדת 88 לאמא שלי, עם פיצות, סלטים, קיש (אם אכין אותו כבר!), עוגת שוקולד ועוגת גבינה ופירות העונה.
הערב תבשיל עדשים דלעת ותרד ברוטב חמאת בוטנים של ריצ'ה מ vegan richa
בדרך כלל יש לי רשימות ארוכות, הפעם לא השקעתי ברשימות ואני מקווה שלא אשכח כלום!
בשבוע הבא נגמר הסמסטר ומתחילה עונת הבחינות, אולי אספיק לאפות כמה דברים לפריזר
לצפיה ב-'הסופשבוע שלנו מתחיל מחר'
הסופשבוע שלנו מתחיל מחר
12/06/2018 | 16:08
3
31
במסיבה של הצעיר עד אמצע הלילה כזותי, אני אמורה להביא חומוס ועוד ממרח. אמרו לי לבנה אמרתי צטערת טבעונית, אמרו טוב אז משו טבעוני מה שנראה לך. מה אני מבינה בכאלה ממרחים טבעוניים לאוכלי כל בינהם לא מעט ילדים... נראה.
 
למחרת נוסעים דרומה למסיבת סיום של זו שלפניו , נשארים לילה, בודקים דבר או שניים בבוקר ולקראת צהריים מתחילים את השיבה הביתה.
 
לפיכך מן הסתם בששי נאכל מה שנאכל היום.
מה זה?
אורז אפוי בתנור עם טופו מגורר שמן קוקוס ורוטב סויה.
 
פרוסות דלעת מונחות על פרוסות בצל שמונח על שכבת שמרי בירה ומעל שמן- מעל הכל רוטב כוסברה ,פלפל חריף וסילן. בתנור.
 
תבשיל ראש סלרי כולל הכל מקוצץ דק, כך וכך סלקים בקוביות קטנות, רבע ראש כרוב סגול מקוצץ דק, בצליים שניים גם. מלח גס. שמן זית פלפל שחור. יאמי.
 
סלטים נחתוך ככה במקום מהרגע להרגע.
לצפיה ב-'בתבשיל כרובסלק'
בתבשיל כרובסלק
12/06/2018 | 16:09
24
שכחתי לציין שהוספתי עדשים צהובים להעשיר בחלבון
לצפיה ב-'לא נשאר לי כמעט כלום'
לא נשאר לי כמעט כלום
13/06/2018 | 00:30
1
25
מחר בבוקר מהר מהר אכין מחדש
לצפיה ב-'את מבשלת טעים מדי אז הכל נגמר מהר'
את מבשלת טעים מדי אז הכל נגמר מהר
13/06/2018 | 16:04
6
לצפיה ב-'היום אפיתי עוגה'
היום אפיתי עוגה
04/06/2018 | 17:10
2
53
טבעונית ללא טבעוניות
 
התפללתי שתצליח והיא אכן הצליחה!
עוגה בחושה בצק קמח מלא מעורב בקמח טף
הרבה הרבה אגוזי מקדמיה ופקנים שבורי ברמות שונות עם קינמון מלח זסט לימון וסוכר חום .
שימנתי את התבנית בשומן קוקוס עליו פיזרתי מתערובת האגוזים עירבבתתי מעט קורנפלור עם מים ושפכתי על זה, הנחתי 2/3 מהבצק מעל והידקתי אז הנחתי את שאר האגוזים גם כאן ממש מעט קורנפלור במים מעליהם הנחתי את שארית הבצק והידקתי. אפיתי.
נתתי לזה להצטנן והפכתי על צלחת- מהמם וטעים טעים.
 
כבוד לטבעונות
לצפיה ב-'תמונות להמחשה'
תמונות להמחשה
04/06/2018 | 17:20
57
לצפיה ב-'נראה נהדר!'
נראה נהדר!
04/06/2018 | 20:20
8
לצפיה ב-'שוב סופשבוע'
שוב סופשבוע
31/05/2018 | 22:22
14
43
מה אבשל לשבת?
אין לי שמץ
אבל יש לי דלעות יפניות יפיפיות שמזמינות להתמלא במשהו צבעוני
ויש לי הרבה עגבניות שרי בטעם מתוק להפליא, ממש מחשיד שהן לא ירקות
ויש לי תירסים לבנים מתוקי זרעים
וכמובן טופו
 
הלחמניות בדיוק נגמרו אז זה הזמן לאפות ולהקפיא
היום הכנתי קציצות מעדשים צהובים שקדים קלופים ובצל
שטיגנתי והושבתי בתוך רוטב רוזה מעגבניות טריות ושמנת סויה, פלפל חריף וכוסברה לעיטור.
לצד אורז לבן שבושל עם פטריות שצליתי מראש.
אם לא יהיו אורחים אולי אוסיף רק סלטים.
 
אתמול אפיתי עוגת בננות שאת תחתיתה ריצפתי באגוזי מלך מרוסקים סוכר חחום ומלח גס. התוצאה מענגת חיך ויותר מחצי כבר איננו.
 
נראה
 
מה אצלכם?
לצפיה ב-'חזרתי מהשוק ונזכרתי מה שכחתי...'
חזרתי מהשוק ונזכרתי מה שכחתי...
01/06/2018 | 10:10
3
42
אז אני צריכה לחזור למכולת, פחות כיף!
 
אני מכינה סלט תירס קלוי בתנור עם תבלינים הודיים - לפיקניק יומולדת משפחתי.
אני מקווה להכין גם עוגה - זה תלוי אם באמת יהיה לי כוח לחזור למכולת
הכנתי אתמול תבשיל מעולה מעדשים עם תפ"א, בטטה וקישואים, עם אורז. התכנית היא שזה יספיק עד אמצע השבוע לפחות פלוס קצת לפריזר!
מהסלק עדיין לא הכנתי כלום! אולי פשוט אבשל, אטחן ואקפיא.
תיכף נגמרת שנת הלימודים ויש לי עבודות ומבחנים - והם בעדיפות ראשונה לפני בישולים ואפייה. מזמן לא אפיתי לחם - זה הדבר הראשון שאעשה אחרי המבחנים.
לצפיה ב-'לגבי הסלק'
לגבי הסלק
01/06/2018 | 13:17
2
32
את יכולה לטחון/ לרסק טרי ולהקפיא אם הכוונה היא לקציצות. את יכולה חלק כך וחלק לבשל ולהקפיא או לאפות שלמים לקלף ולהקפיא. באפיה הטעם נהיה מרוכז יותר ואחרי הקפאה יש סיכוי שיהיה יותר דומיננטי מאשר אחרי בישול במים.
 
אפשר מתכון לסלט תירס הקלוי ,בבקשה?
לצפיה ב-'סלט תירס קלוי'
סלט תירס קלוי
01/06/2018 | 13:26
1
31
חבילה מופשרת של תירס קפוא (800 גרם) - עם מעט שמן זית, ולתנור בחום בינוני
במקביל: ירקות קצוצים: בצל, גזר, פלפל אדום, שום: גם הם עם שמן זית, מלח, בתבנית נפרדת בתנור. לבדוק כל הזמן, ולתת לתירס כמה סיבובים. שלא ייקלה מדי כי אז הגרעינים נהיים קשים ללעיסה.
כשהירקות  רכים עד שחומים והתירס בקצה התבנית מתחיל להשחים, מערבבים יחד בקערה, מתבלים לפי העטם (אני מוסיפה גארם מסאלה תוצרת בית פלוס או עירית או כוסברה - תלוי אם יש בקהל סרבני כוסברה או לא).
טעים חם או קר!
לצפיה ב-''
01/06/2018 | 17:21
2
לצפיה ב-'אני הכנתי קציצות מפולי סויה יבשים'
אני הכנתי קציצות מפולי סויה יבשים
01/06/2018 | 16:41
3
28
לפי המתכון הזה
 
הכנתי בתנור ולא בטיגון. הן יצאו קצת תפלות ודי יבשות. מה דעתכם? אם אוסיף טחינה לתערובת בפעם הבאה זה יעזור להתגבר על היובש? מצד אחד טחינה זה הרבה שמן, מצד שני טחינה 'שותה' מים.
לצפיה ב-'מה שאת צריכה שם'
מה שאת צריכה שם
01/06/2018 | 17:20
2
30
זה מים וירק נטראלי מגורר כמו למשל קישוא או דלעת. אלה ילחחו את העיסה
לצפיה ב-'תודה. אם כך נראה לי שאוסיף במקום 4 גבעולי כוזברה שבמתכון,'
תודה. אם כך נראה לי שאוסיף במקום 4 גבעולי כוזברה שבמתכון,
02/06/2018 | 00:59
1
22
צרור שלם של כוזברה שיתן לחות וגם קצת טעם של פלאפל.
לצפיה ב-'בהחלט וגם פטרוזיליה '
בהחלט וגם פטרוזיליה
03/06/2018 | 18:09
12
ותטחני את הירוקים המעבד מזון ולעיסה תוסיפי עוד מים. שתרגיש ביד יציבה אבל לא יבשה
לצפיה ב-'בינתיים תמונה של הדלעת היפנית'
בינתיים תמונה של הדלעת היפנית
01/06/2018 | 20:25
5
54
כי באמת ...
לצפיה ב-'מילאתי אותה'
מילאתי אותה
01/06/2018 | 22:26
2
38
באורז בסמטי עם פטריות שעירבבתי עם כוסברה ופטרוזיליה קצוצות, בכמות נדיבה.
300 גרם טופו מגורר גס.
את הדלעת עצמה עיסיתי בסילן מלח גס ופלפל שחור .
הנחתי בכלי חסין חום יחד עם הרבה בצל קישואים ועגבניות חתוכים, קרטון חלב קוקוס מלח פלפל כף שטוחה קורנפלור, עלי קורנית מיובשים. אפיתי עד שהדלעת נכנעה בקלילות למזלג בקליפה.זה ממש ממש וואו.
 
היו לי קציצות עדשים מאתמול ברוטב חריף
ולזה הוספתי
סלט גרגרי תירס וירקות נוספים(מקלוני גזר, רצועות פלפל צהוב,
בצל ירוק ) כולם צלויים בתנור
מתובל בסגנון הודי (הל, אגוז מוסקט, טיפה קינמון, פלפל שחור גרוס, כוסברה טריה קצוצה, פטרוזיליה טריה קצוצה)
מלח גס, הירקות ניקלו בשמן זית ככה שלא צריך להוסיף.
זה צבעוני וטעים להפליא. אפשר לאכול קר או חם.
רעיון למתכון באדיבות תמר האחרת .
 
חוצמזה ממרח טופו ואגוזים בסגנון כבד קצוץ.
 
סלט טופו מגורר עם מיונז סויה בסגנון סלט ביצים.
 
לחמניות חיטה וקוואקר.
 
לחם נטול גלוטן על בסיס טף.
 
פרוסות חציל וערמת עגבניות מקוצצות אפויות בתנור עם בצל מקוצץ והרבה שום , מלח פלפל שחור ושמן זית. זילופי טחינה מעל.
 
טחינה רבת לימון.

חסה עם קוביות אבוקדו וקוביות טופו קטנות מוקפצות עם שמרי בירה ומלח גס. רוטב מכל מני ירוקים,סילאן, מיצלימון, חומץ ,מלח פלפל בבלנדר.
.
כרוב ירוק עם חמוציות גרעיני דלעת ופרוסות שקדים קלויות
 
עוגת גזר עם זיגוג טופותי ואבקת סוכר
לצפיה ב-'יכולת האלתור שלך מדהימה אותי כל פעם מחדש'
יכולת האלתור שלך מדהימה אותי כל פעם מחדש
02/06/2018 | 01:02
1
25
והדלעת יפיפיה. בכלל לא ידעתי שיש דבר כזה דלעת יפנית. לנו יש דלוריות בשפע (מקבלים מהורי בעלי) אבל ברוב המקרים אנחנו סתם פורסים אותם וצולים בתנור עם מלח ושמן זית
לצפיה ב-'אני מאד אוהבת דלעות למינהן'
אני מאד אוהבת דלעות למינהן
03/06/2018 | 18:13
24
ככה כפי שתארת אפויות עם מלח ושמן זית.
מאידך הצורה שלך הדלעת היפנית כאילו מבקשת להפוך אותה לכלי קיבול- כמו מרקיה כזו או משהו שנית אחר כך לפרוס כמו עוגה ושהמלית תתגלה ועל זה לשפוך מן הרוטב.
 
אני מאלתרת כדי להישאר עם היכולת לאכול ממה שיש. זו הרגשה נוחה לדעת שאפשר להכין ממה שיש ולא חייבים להיצמד למתכון מסויים דווקא.
 
תודה על המחמאה
לצפיה ב-' הדלעת הזו יפיפיה, כמו יצירת אומנות'
הדלעת הזו יפיפיה, כמו יצירת אומנות
04/06/2018 | 20:21
1
8
לצפיה ב-''
04/06/2018 | 20:59
3
לצפיה ב-'קניית קילופי קוקוס'
קניית קילופי קוקוס
29/05/2018 | 14:26
5
42
היי, קניתי לפני פחות משבוע קילופי קוקוס בניצת הדובדבן וזה התגלה כחטיף מעולה, וגם בריא למדי.

המחיר שם הוא 4.90 למאה גרם.
ראיתי שיש להם שקיות גדולות שהם קונים בשוק סיטונאי שקצת רחוק ממני(אם כי נמצא באותה עיר).
תהיתי אם אפשר להזמין שקית גדולה כזו באינטרנט? מישהו יודע?
**הקילופים הם בלי סוכר נוסף**
לצפיה ב-'וכמובן שהמטרה היא לחסוך לעומת המחיר של החנות.'
וכמובן שהמטרה היא לחסוך לעומת המחיר של החנות.
29/05/2018 | 14:26
9
לצפיה ב-'מסתבר ש..'
מסתבר ש..
29/05/2018 | 16:34
30
המחיר אמור היה להיות 7.90 ובמקרה הייתה טעות שהרווחתי ממנה.
יש לי קילו במחיר 4.90 עד שאמצא אם יש מקום זול מ7.90 כולל משלוח.
לצפיה ב-'אני אפילו לא יודעת מה זה קילופי קוקוס!'
אני אפילו לא יודעת מה זה קילופי קוקוס!
29/05/2018 | 19:44
1
14
לצפיה ב-'כאלו..'
כאלו..
29/05/2018 | 22:51
41
לצפיה ב-'אני מתנזרת מאלה'
אני מתנזרת מאלה
30/05/2018 | 14:03
46
בגלל יותר מפעם אחת שרכשתי בכמיהה רבה וגיליתי טעם סבוני שמעיד על חוסר טריות.
 
לא עוד
 
לצפיה ב-'מה בישלתם לשבת?'
מה בישלתם לשבת?
25/05/2018 | 14:00
18
53
מרוב עניינים וסידורים ובילויים - פלוס החום ההזוי - לא בישלתי כלום!  עברתי באלגריה וקניתי כמה דברים - ואני אפילו לא זוכרת מה! בתקווה שיהיה טעים.... והגעתי הביתה למזגן המבורך.
היו לי תכניות, יחכו

ושאלה: יש לי סלק, ויש לי קשיו, ומתחשק לי פסטה בקרם סלק (לא להיום! היום אני לא מבשלת!)
למישהו/י יש ניסיון עם זה? אני מתלבטת אילו תבלינים או עשבי תיבול יתאימו. נראה לי שטרגון אבל אין לי.
לצפיה ב-'אני הכנתי בעבר את המתכון הזה של ״גאולה דרך החיטים״'
אני הכנתי בעבר את המתכון הזה של ״גאולה דרך החיטים״
25/05/2018 | 14:35
5
65
http://pormeleg.kitchen/creamy-beetroot-pasta/


יצא טעים
אבל הילדים לא מתים על סלק
לצפיה ב-'אצלנו סלק'
אצלנו סלק
25/05/2018 | 15:44
4
50
מגיע רק בליווי טעמים חזקים. הדרך האהובה היא קציצות. טוחנת במעבד מזון לא בלנדר את הסלק חי מקולף. מוסיפה קמח עדשים כתומים מלח כמון קארי חוואיג' ככה וככה. מטגנת קציצות חביבות. מניחה בתבנית וזולפת מעל רוטב ממיץ לימון ו...זהו בעיקרון. אם חסר מלח מוסיפה מלח ויכולה להוסיף עלי תיבול קצוצים או שום. תלוי מצב רוח. זה מנצח בענק.
 
למדו לאכול כאן סלק טרי מגורר דק יחד עם ערמת חסה ואגוזים קלויים, אפשר מקורמלים.
 
וגם סלט קלסי של קוביות סלק אפוי, עלי תיבול מקוצצים דק, יותר מסוג אחד, הרבה לימון שום שמן זית מלח פלפל שחור. אם הסלק במקרה לא מתוק אני מוסיפה נגיעה של סילן או מייפל.
לצפיה ב-'כמה סלק על כמה קמח עדשים בערך?'
כמה סלק על כמה קמח עדשים בערך?
27/05/2018 | 09:04
3
8
לצפיה ב-'זה מאד תלוי בסלק'
זה מאד תלוי בסלק
27/05/2018 | 15:10
2
18
יותר או פחות נוזלים
אבל באופן גס אני אגיד ששה סלקים סינוניים ובערך 1/3 כוס קמח עדשים כאשר את מנסה לייצר קציצה בכף ידך ומרגישה עם היא יציבה. לפעמים צריך להוסיף קצת מים כדי לייצר כמו דבק.
לצפיה ב-'תודה. ואת הסלק את מגררת במגררת של המעבד מזון או משתמשת בסכין'
תודה. ואת הסלק את מגררת במגררת של המעבד מזון או משתמשת בסכין
28/05/2018 | 10:50
1
15
הרגילה שממש טוחנת?
לצפיה ב-'ברגיל'
ברגיל
28/05/2018 | 17:14
8
לצפיה ב-'המממ'
המממ
25/05/2018 | 15:39
33
סלק מתאים עם כל עלי התיבול המקומיים כולל פטרוזליה, קורנית, אזוב, אורגנו. מצויין אפילו. דווקא טרגון הכי בקצה בעיני.
 
הכנתי נתחוני סויה קטנים מהיבשים במבשלים ברותחין ואחר כך מוסיפים? אז כאלה. הוספתי אותם למרחשת מלאה בקוביות סלק, קוביות קטנות של סלרי, בצל, ועלים שהיו לי- סלק, תרד. מקוצצים לרצועות. תיבלתי במלח פלפל שחור גרוס וזרעי כמון ובסוף הוספתי חלס קוקוס. זה אוכל חורפי אבל מהמם.
 
חוצמזה הכנתי מקוביות סלק תבשיל עם חומוסים מבושלים כבר, עלים מקוצצים כולל שורש פטרוזיליה, בצל ובסוף גם קוביות טופו. עלי קורנית וזסט לימון. טעים טעים .אפשר לאכול גם קר.
 
קשיו מכביד עלי הדבר היחיד שאני יכולה לחשוב עליו מקשיו בחום הזה הוא ממרח קר או כיכר אפויה וגם לאכול קר. סליחה שלא הייתי לעזר. אה אולי הייתי מוסיפה מהם קלויים לסלט שיש בו גם סלק...
לצפיה ב-'שאלה כאובה'
שאלה כאובה
25/05/2018 | 15:50
45
אתמול טרחתי והכנתי מבעוד חום מאפה שתחתיתו אטריות כוסמת שעברו במעבד מזון יחד עם שורש פטרוזיליה ושמרי בירה. מעל הנחתי תערובת נתחוני סויה עם הרבה תבלינים פפריקה, פלפל חריף מקוצץ, כמון, מלח,בצל מטוגן...ומעל זה שפכתי תערובת של עגבניות מרוסקות בבלנדר יחד עם שמנת סויה, שמרי בירה שום ומעט עמילן תירס.  יצא משובח אבל למרבה הצער שלושת רבעי נעלם עוד לפני צהרי היום.
גם הכמות המכובדת של פלפלים צהובים שהזדקנו בנחת במגרת הירקות וניקלו אתמול , קולפו ונכנסו לתחמיץ חביב- כמעט אזלו
 
אז כרגע הבית מוצף בריחן של לחמניות קוואקר וקמח חיטה, ומוחי המיובש לא מעלה עוד רעיונות.
למחר אנחנו מוזמנים לארוע משפחתי ומתכננת להכין טופו אפוי אחרי שריה בתבלינים בסגנון פסטרמה.
 
חוצמזה הקפאתי בננות שקנינו ירוקות והתבררו כסופר בשלות מתחת למעטה המטעה, נראה מה נעשה בהן
מסקנה- לא מכינים יום קודם אם אין מקום במקרר להחביא
לצפיה ב-'כל כך חם לי ועייף לי שאין לי כוח לעשות משהו'
כל כך חם לי ועייף לי שאין לי כוח לעשות משהו
25/05/2018 | 18:13
3
35
בטח סלט ודברים קרים
אתמול הכנתי שייקים ירוקים עם קרח וזה היה מעולה אבל זה לא אוכל
אין לי רעיונות, עדין בסוג של ג׳ט לג או עייפות
לצפיה ב-'ברוכה השבה! איך היה?'
ברוכה השבה! איך היה?
27/05/2018 | 08:11
2
17
איך הסתדרת עם האוכל?
לצפיה ב-'היה מעולה נהניתי מכל רגע'
היה מעולה נהניתי מכל רגע
29/05/2018 | 00:23
1
20
היה לי בית משלי עם מטבח מדוגם היטב וחדש לגמרי כך שיכולתי לבשל מה שרציתי. קניתי בwhole food market
מסעדות לא היו הרבה, אבל בפרובידנס עצמה היו שתי מסעדות צמחוניות טבעוניות, אחת בשם garden grill ואחת בשם the grange שהיו חביבות למדי. היתה ברחוב לידי מסעדה הודית (למעשה הבעלים מבנגלדש) עם אוכל טעים ולא יקר.
בניו יורק ממש מול המלון היתה את הקוריאנית שמיקי המליצה עליה
וממש ליד המלון סלטים וכריכים להרכבה עצמית במקום בשם speedy שאינו צמחוני או טבעוני אבל יש בו לא מעט אופציות כאלו. גורמה זה לא אבל ארוחת בוקר משביעה עם מיצים סחוטים טעימים זה כן.

לצפיה ב-'השילוב האולטימטיבי'
השילוב האולטימטיבי
29/05/2018 | 07:50
15
אני כ"כ אוהבת לבשל בחו"ל - גם לבקר במסעדות, אבל מטבח מדוגם ושוק ליד הבית לטעמי חלק נהדר מחווית החוצלארץ!
לצפיה ב-'זה בכללי מה שהכנו...'
זה בכללי מה שהכנו...
25/05/2018 | 19:33
4
72
- תבשיל חצילים, בצלים (סוגים שונים), פלפלים (צבעים שונים), חומוס ברוטב עגבניות.
- קציצות/לביבות אפויות של עדשים אדומות, בטטות, ג'ינג'ר וצ'ילי.
- סלט עגבניות שרי ולבבות דקל
- סלט סלק עם שום, חומץ ולימון וגם עשבי תיבול שונים.
 
שבת שלום!
 
לצפיה ב-'התבשיל נראה מהמם'
התבשיל נראה מהמם
25/05/2018 | 19:57
1
33
מתאים בתור עצמו וגם על ממרח חומוס , על אורז, על פסטה. יאמי
לצפיה ב-'תודה. הוא באמת מתאים להכל כמו שציינת וגם חם או קר.'
תודה. הוא באמת מתאים להכל כמו שציינת וגם חם או קר.
26/05/2018 | 04:10
3
לצפיה ב-'התבשיל נראה טעים מאד - תוכל לפרט כיצד הכנת?'
התבשיל נראה טעים מאד - תוכל לפרט כיצד הכנת?
25/05/2018 | 22:15
1
7
לצפיה ב-'בטח. ובכן...'
בטח. ובכן...
26/05/2018 | 04:36
34
הכל היה לפי העין ובשליפה. אבל בגדול חתכתי שני חצילים גדולים מאורכים לקוביות גדולות ועוד 3 בצלים שחתכתי לרבעים ועוד 3 פלפלים ירוקים ואדומים שחתכתי לחתיכות גדולות והכנסתי אותם בשתי תבניות לתנור ב 190 מעלות עם טורבו. לפני זה ריססתי עליהם שמן ופזרתי מעט מלח גס.
בינתיים הכנתי רוטב ותוספות. הכנסתי לסיר: 2-3 כפות שמן זית, 4 עגבניות גדולות ורכות קצוצות לקוביות קטנות, פלפל אדום ופלפל צהוב חתוכים לרצועות קצרות, 200 גרם רסק עגבניות (2 קופסאות קטנות), 4 שיני שום חתוכות לפרוסות + 4 שיני שום כתושות, 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור טחון, כפית סוכר וכוס מים (בתור התחלה). הבאתי לרתיחה ואח"כ הקטנתי את האש עם מכסה סגור.
כשהירקות בתנור נצרבו כהלכה ונראו כמתחילים להתייבש - צירפתי אותם לרוטב והוספתי גם משהו כמו 3 כוסות גרגרי חומוס מבושלים (אולי יותר?....) ערבבתי הכל, הבאתי לרתיחה שניה בדקתי ותיקנתי טעמים וכמות מים (נוזלים) ואח"כ המשכתי לבשל על אש קטנה עם מכסה סגור עוד כמה שעות.
לרוטב רציתי להוסיף גם בזיליקום אבל לא היה לי.
זהו.
לצפיה ב-'בסוף'
בסוף
26/05/2018 | 09:41
27
ליד הלחמניות
טחינה עשירה בשום ולימון
 
סלט כרוב קצוץ דק עם שמיר קצוץ פלחי תפוז מפולטים חמוציות ברכז תפוחים בצל קצוץ דק חצאי שקדים קלויים על מחבת, שמן זית מיצלימון מלח הימליה מעט פלפל שחור גרוס ומעט מייפל אורגני.
 
סלט מישמשים טריים עם בצל קצוץ,פטרוזיליה קצוצה אבוקדו, מיצלימון, שמן זית מלח הימליה פלפל שחור גרוס מעט מעט סוכר חום.
 
קוביות קטנות של טופו קדיתא ברוטב סויה, בצל ירוק קצוץ, שומשום שחור, טיפונת שמן זית, מעט מלח, פלפל שחור גרוס, מעט מעט סילן. טעם גנעדן.
 
אורז בסמטי אפוי עם הרבה עלי מנגולד חתוכים לרצועות. מלח פלפל כורכום שמן זית.
 
קנלוני ממולא בפטריות ששרו במרחשת עם בצל מטוגן ושלל תבלינים, מעט שמנת סויה שמרי בירה ומעט קמח ת"א. חבילת טופו קדיתא קטנה מגורדת דק. מלח פלפל שחור עלי אזוב טריים.  הושבתי אותם על מצע גבינת קשיו שאפיתי עם הרבה קורנית טחונה עם בצל ושמנת סויה. מעל טחנתי בבלנדר בטטה בצל וחלב סויה עם מעט קורנפלור ותבלינים ואפיתי. אין לתאר.
 
מאפה שכבות- שמן זית מעובב בשמרי בירה ,פרוסות טופו קדיתא דקות , מעל אותה תערובת פטריות כמו בקנלוני ומעל אותה תערובת גבינת קשיו כמו בקנלוני. טעם גנעדן.
 
עוגת שוקולד עשירה תפוחה ורכה עם זיגוג שוקולד . ללא גלוטן.
 
פרות העונה משמחים את ליבנו .
 
לארוע היום הכנתי סלט ענק ובו אפונה זעירה שטופה במסננת להפשרה, תירס, גזר גבעולי סלרי כרובית כרוב ירוק מלפפונים קישואים הכל קצוץ קטן קטן , חצאי שקדים קלויים ורוטב מהרבה מיצלימון סחוט, מלח הימליה, פלפל שחור גרוס, מייפל אורגני ושמן זית.
 
פרוסות אפויות של  טופו קשה ששרו לילה לפני האפיה במרינדה ובה פפריקה מתוקה פפריקה מעושנת, חרדל, סילן, פלפל שחור גרוס, חומץ אורז, מלח.
 
שבת שלום
לצפיה ב-'ניתנה תעודת כשרות לבשר טבעוני העשוי מחלבון פרה'
ניתנה תעודת כשרות לבשר טבעוני העשוי מחלבון פרה
23/05/2018 | 23:22
3
40
וגודל במעבדה.
מכיוון שמדובר בדיוק באאותו חלבון המעניק לבשר את טעמו - טוענים שטעמו זהה לבשר אמתי,
אבל ההמבורגר מוגדר ככשר פרווה.

זה נקרא Impossible Burger ,
וכיום נמכר ב16 דולר למנה.
עכשיו כשהוא כשר, יוכלו לייבא אותו לישראל
לצפיה ב-'מצאתי סרטון להמחשה -'
מצאתי סרטון להמחשה -
26/05/2018 | 23:19
22
לצפיה ב-'דברים שמיוצרים במעבדה לא כ"כ אטרקטיביים לי'
דברים שמיוצרים במעבדה לא כ"כ אטרקטיביים לי
27/05/2018 | 08:10
31
מעניין כמה זה "מנה" שעולה 16 דולר?
מעניין אם יהיה לזה קהל. לא אצלי
לצפיה ב-'לא יעזור לי'
לא יעזור לי
31/05/2018 | 16:46
16
אני מהצמחונים הנדירים שלא אוכלים בשר ודגים כי הטעם פשוט מגעיל אותם
לצפיה ב-'מחפשת מתכון לרוטב שום'
מחפשת מתכון לרוטב שום
18/05/2018 | 15:49
18
44
אני מבינה שבמקור  משלבים שום לימון ומיונז או שמנת צמחית האם יש תחליף למיונז? כלומר לא מיונז טבעוני. האם מספיק שום לימון ושמ"ז? וכשטוחנים האם זה לא משאיר חתיכות שום?
תודה(:
לצפיה ב-'התשובה נעוצה במרקם המבוקש'
התשובה נעוצה במרקם המבוקש
18/05/2018 | 16:40
17
35
ברור שאפשר
ואם את טוחנת בבלנדר או מגרדת את השום על זסטר או כותש ראוי- למה שתהיינה חתיכות?
שום לימון שמן זית בבלנדר ייתן לך נוזל לבנבן בארומה שומית מאד
מיונז טבעוני ייתן משהו הרבה יותר קרמי
לצפיה ב-'כי כשאני מכינה טחינה'
כי כשאני מכינה טחינה
18/05/2018 | 19:47
6
38
במעבד מזון בתוספת שום אז זה לא טוחן את זה במרקם חלק. נשארות חתיכות שום.
האם הנוזל הלבנבן מתאים לסלט ירקות? נראה לי נוזלי מידי ..
 
לצפיה ב-'את יכולה'
את יכולה
18/05/2018 | 20:24
1
29
להשתמש בבלנדר במקום מעבד מזון
או לגרר את השום באחת הדרכים שהצעתי
האם שמן מתאים לסלט ירקות? כנראה שכם כי זה הקלאסי...
לצפיה ב-'תודה!'
תודה!
18/05/2018 | 21:15
18
לא התכוונתי אם ר השמן מתאים לסלט ירקות אלא השילוב..
תודה!
לצפיה ב-'גם אצלי זה קורה ולכן אני חותכת '
גם אצלי זה קורה ולכן אני חותכת
18/05/2018 | 20:41
3
30
כל שן שום לכמה חתיכות לפני שמכניסה למג'ימיקס
לצפיה ב-'תודה על הטיפ!'
תודה על הטיפ!
18/05/2018 | 21:13
2
5
לצפיה ב-'אני מגרד את השום על פומפיה דקה לפני הבלנדר.'
אני מגרד את השום על פומפיה דקה לפני הבלנדר.
21/05/2018 | 10:37
1
23
בכללי אני מגרד שום תמיד על פומפיה ולא בכותש.
אבל אפשר גם לרסק ת'שום במכשיר שנקרא "כותש שום" אבל את החתיכה שנשארת בפנים צריך לזרוק ולשים בטחינה רק את מה שיוצא מהחורים.
 
 
לצפיה ב-'תודה לך(:'
תודה לך(:
21/05/2018 | 21:44
4
לצפיה ב-'אז בכדי להוסיף'
אז בכדי להוסיף
18/05/2018 | 21:30
9
34
מרקם קרמי יש להוסיף מיונז - איך מכינים? 
לצפיה ב-'תשובה לכל שאלותיך'
תשובה לכל שאלותיך
19/05/2018 | 04:47
8
36
לצפיה ב-'הערה למתכון!'
הערה למתכון!
19/05/2018 | 09:58
2
37
מנסיוני דווקא הלימון חשוב מהתחלה כי הוא הוא שמאיץ בחלב סויה להתגבן יחד עם השמן ולקבל את הטקסטורה המוצקה.
עוד נקודה חשובה אפשר במקום לחימון להשתמש בחומץ, אני משתמשת בחומץ תפוחים. הטעם דומה יותר למה שאנחנו מכירים כמיונז.
לצפיה ב-'מנסה להמנע..'
מנסה להמנע..
21/05/2018 | 21:50
22
מכמה שפחות סויה למרות המלצת משרד הבריאות.(אני אוכלת מוצרי סויה אבל מנסה כמה שפחות)
מבינה שזה חובה סויה/שמנת במתכון לצורך מרקם מוצק?
ראיתי במתכונים אחרים שמשתמשים בחרדל במקום סויה/שמנת.. (לא אוהבת חרדל) 
אגב.. הערה קטנה... עד שלא בדקתי באינטרנט איך מכינים רוטב שום.. לא ידעתי שזה משולב עם מיונז! כמה תמים זה היה נראה לי...
 
לצפיה ב-' תודה יקרה!'
תודה יקרה!
03/06/2018 | 13:34
לצפיה ב-'חלב סויה...?'
חלב סויה...?
21/05/2018 | 21:45
4
22
הייתי שמחה לוותר על זה..
לצפיה ב-'אפשר במקום חל"ס להשתמש במי חומוס. מתכון מצורף.'
אפשר במקום חל"ס להשתמש במי חומוס. מתכון מצורף.
22/05/2018 | 03:33
2
22
לצפיה ב-'הכוונה לרוקן את המים'
הכוונה לרוקן את המים
03/06/2018 | 13:31
1
8
מקופסת שימורים של חומוס?
לצפיה ב-'כנראה שאפשר אבל'
כנראה שאפשר אבל
03/06/2018 | 18:16
11
לטעמי עדיף מי בישול של חומוס שבישלת בבית.
לצפיה ב-'חייב חלבון ליצרת התגובה'
חייב חלבון ליצרת התגובה
23/05/2018 | 13:29
25
המרקמית הרצויה. לא ניסיתי אם מי חומוס- יכוליות שזה יעבוד לך.
לצפיה ב-'בשל מזג האויר הקשה'
בשל מזג האויר הקשה
18/05/2018 | 16:47
1
68
שלא לאמר הבלתי נסלח
שלא להבהיר הבלתי נסבל
הוחלט על מזונות קרירים
לפיכך הערב-
 
מרק מלפפונים יוגורט טבעוני עם נענע קצוצה, זסט לימון, מיצלימון סחוטרי, פקאנים ותמרים מקוצצים פנימה ו...קרח לפני ההגשה!
 
כיכר קשיו. אמנם זה אפוי אבל נאכל קר והכנתי מבעוד בוקר. עתיר עלי אזוב מהגינה.
 
סלט שורשים עם עלי תיבול מעורבים טריים וגרעינים קלויים
 
סלט אורז אדום עם עדשים והרבה פטרוזיליה טריה. זיתים שחורים ופלח לימון מפולטים.
 
פשטידת בצל וגבינות טבעוניות קרה.
 
סלט חסה עם פרות העונה.
 
סלט כרוב עם מיונז טבעוני וגפרורי גזר.שקדים מלוחים.
 
סלט עגבניות עם נענע וכוסברה. בצל סגול. מיצלימון. שמן זית.
 
קוביות טופו במשרה סויה, שמן שומשום, חומץ אורז וסילאן. עם שומשום שחור.
 
אספרגוס טרי חלוט מהיר מהיר. עוד לא החלטנו באיזה אופן להגיש.
 
טארט בצק שקדים עם קרם וניל ואגסים מבושלים בברנדי אגסים מזוגגים במיצוי של נוזלי הבישול.
 
אבטיח.
 
 
לצפיה ב-'הכול נשמע מעולה'
הכול נשמע מעולה
20/05/2018 | 20:07
29
אנחנו עשינו שת"פ, אחד האחיינים שלי הביא סיר ענק מלא עלי גפן שגלגל - פשוט מדהים. יצאו לו אחד-אחד עלים אחידים ומהודקים, חבל"ז
אכלנו גספצ'ו ראשון לעונה - כן ירבו
עוגת גבינה מטופו משי - פעם ראשונה שהכנתי, כמובן ששכחתי לצלם... יצאה טעימה מאד אבל יש מקום לשיפורים (לא היתה מספיק מתוקה). 
מזג האוויר לא קל... וכאן כבר מרגישים את הלחות. פחות כיף
לצפיה ב-'שלום'
שלום
15/05/2018 | 10:14
1
53
תוכלו לומר לי בבקשה מה המינון המומלץ של אגוזי מלך ושקדים בגרמים?, מעוניין לשקול כך שיהיה לי הרבה יותר קל.
 
תודה
לצפיה ב-'אני אוכל כל יום עד חמישים גרם כולל.'
אני אוכל כל יום עד חמישים גרם כולל.
15/05/2018 | 16:36
46
אבל מצד שני אני נמנע משמן כל שהוא,  אז זה אצלי פיצוי על השמן שחסר לי.
אם אתה רוצה לדעת בדיוק כמה אתה צריך לאכול  כדאי לך להכנס ליומן תזונה כמו זה
ושם להכניס את כל מה שאתה אוכל ביום
ואז תראה אם חסר לך משהו שאת הצריך להשלים עם האגוזים .
אם לא תאכל שמן בכלל יהיה לך  חוסר בשומן כללי ותראה את זה במחשבון התזונה
תוסיף אגוזים ותראה כתה את הצריך להוסיף כדי להגיע לכמות המומלצת של שומן .
לצפיה ב-'מה אוכלים בשבת?'
מה אוכלים בשבת?
12/05/2018 | 12:49
13
55
סלט של פרות העונה-שסק,נקטרינה,ענבים שחורים, תפוח
עם בצל סגול קצוץ דקדק, עלי כוסברה קצוצים דק, עלי אזוב טריים. מיצלימון מלח וורוד פילפל שחור גרוס שמן זית.
 
סלט אספרגוס טרי חתוך קטן, בצל ירוק קצוץ, אגוזי פקאן קצוצים, גזר בקוביות קטנטנות, אבוקדו, זסט לימון, מלח, פלפל שחור, שמן זית,מיצלימון.
 
סלט כרוב לבן, בצל לבן, לפת בקוביות קטנות, פטרוזיליה קצוצה דק, מיצלימון, שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס.
 
סלט ירקות מלפפונים, עגבניות, פלפל צהוב, בצל סגול, שמן זית, מיצלימון, מלח , פלפל שחור.
 
חצאי תפוחי אדמה אפויים במלח גס ושמן זית.
 
אורז בסמטי אפוי עם עדשים חומים קטנטנים, בצל קצוץ, שורש סלרי בקוביות, רוטב סויה נ"ג, פלפל שחור, חאוויג' למרק.
 
קציצות משקדים, אגוזי מלך, אגוזי פקאן, קישואים, טופו, קמח עדשים אדומים, מלח פלפל כמון.
 
טחינה.
 
חומוס.
 
מטבוחה חריפה.
 
לקינוח אבטיח ומלון וקינוח רואו קפוא.
לצפיה ב-'הכל נשמע טעים!'
הכל נשמע טעים!
13/05/2018 | 10:45
28
פה נאכלו
מאפה שמרים ממולא זוקיני, בצל, טופו משי וקמח שקדים. כל שישי אני אופה לחם מקילו קמח (בהרכבים כיד הדמיון ומה שיש בבית - כוסמין, שיפון, מלא וכד') הפעם לקחתי מחצית מכמות הבצק והכנתי שתי כיכרות ממולאות.
היה גם מאפה שכבות של תפוחי אדמה חתוכים דק, פרוסות חצילים שנקלו קודם בתנור, בצל מטוגן, פטריות מוקפצות ועוד שכבת תפוחי אדמה. תובל במלח, פלפל, טימין מהאדנית והוספתי גם קצת מים בתחתית, שלא יתייבש
היו גם סלטים שונים, לא משהו ראוי לציון
ועוגת וניל פקאן של TIVON-EAT שכולם אהבו (בכלל בלוג יפהפה ומושקע, שווה להכנס לשם)
לצפיה ב-'ועכשיו צריך לחשוב על שבת שבועות!'
ועכשיו צריך לחשוב על שבת שבועות!
14/05/2018 | 09:14
11
43
קצת עצוב שערב חג יוצא בשבת כי מפסידים חצי יום חופש, אבל סופ"ש ארוך = תענוג!
 
עוד לא גובש תפריט לחג ולסעודת ערב-ערב חג. מתחשק לי לנסות מאפה תלישה - אולי עם תרד וגבינת קשיו.
מתחשק לי קיש פטריות אבל רק אני אוהבת פטריות אז אחשוב על קיש אחר.
מתחשק לי לנסות עוגת גבינה בלי קוקוס בכלל ולא עם יותר מדי קשיו.
בינתיים הכול במחשבות!
לצפיה ב-'כמה מחשבות'
כמה מחשבות
15/05/2018 | 14:13
5
38
ראשית למה צריך קוקוס בעוגת "גבינה"? אני משתמשת בטופו ומיצלימון יוצא נהדר.
 
שנית מה זה מאפה תלישה?
 
מה לגבי קיש כרשה? או אולי שילוב של דלעת/גזר/בטטה? או אגוזים וטופו מגורר? עם שמרי בירה ואם יש לך אזי פרמז'אן טבעוני?
 
טוב אני לא באמת דואגת לך את תמיד מוצאת
לצפיה ב-'לגמרי לא צריך קוקוס. אני באמת מתכוונת ללכת על טופו'
לגמרי לא צריך קוקוס. אני באמת מתכוונת ללכת על טופו
15/05/2018 | 14:28
4
33
ואולי ליתר ביטחון עוגת שוקולד לגיבוי. נראה.
מאפה תלישה - זה מאפה שמרים ממולא במה שבא לך, שחותכים אותו בצורה כזו - פס בצק, מלית, פס בצק וכו - ואז כשיש לך כמה שכבות, את חותכת במקטעים ומעמידה בתבנית, כך שאחרי האפייה אפשר לתלוש ממנו חתיכות.
אפשר גם לעשות כדורי בצק ממולאים ולהצמיד אותם בתבנית. למשל בטעם פיצה.
יאמי, זה כל כך טעים! אני לפעמים עושה ככה עוגת שמרים מתוקה.
קיש - אם אשיג קייל מסולסל אכין קיש קייל. אם לא, קיש קישואים. 
שמרי בירה יש לי אבל בכל פעם שאני מנסה אותם זה לא טעים לי. אבל לא איבדתי תקווה, אולי יום אחד זה יהיה טעים.
לצפיה ב-'כשאת כותבת קיש קישואים'
כשאת כותבת קיש קישואים
15/05/2018 | 14:46
3
35
אני ישר חושבת שאני חייבת לקלות אותם לפני
ואז עולים בדעתי פלפלים אדומים וצהובים
וקיש פלפלים קלויים עולה בדעתי ומשמח, ושוב טופו מגורר עם שמרי בירה ושמן זית ואולי שום מעורבב וקצת שקדים מרוסקים בתור שכבה בקיש כזה...
לצפיה ב-'קיש קישואים'
קיש קישואים
15/05/2018 | 19:41
2
53
פעם הייתי מטגנת, עכשיו אני מעדיפה באמת לקלות
אני מאד אוהבת פלפלים קלויים אבל רוב הקהל לא... למרבה הצער!
לצפיה ב-'קיש קייל וקשיו'
קיש קייל וקשיו
18/05/2018 | 12:28
1
33
מבוסס על מתכון של גלי לופו אלטרץ
הבצק מקמח שיפון + חיטה מלא, חמש דקות אפייה עיוורת אבל בלי נייר וקטניות
 
מלית: חצי בצל, שתי שיני שום, טחונים למשחה
מטוגנים בכף שמן זית
פלוס - כ400 גרם קייל - בלי הגבעולים ועמוד השדרה, שטופים היטב וקצוצים
קרם מחצי כוס קשיו מושרה (הוספתי קצת מים כדי לקבל קרם)
מלח, פלפל, אגוז מוסקט + גרירת לימון
חצי שעה בתנור
לצפיה ב-'זה יפה! מרשים! '
זה יפה! מרשים!
18/05/2018 | 15:30
4
לצפיה ב-'מיקי מהי הכנתי את המאפה "ירקות מיותמים" שלך '
מיקי מהי הכנתי את המאפה "ירקות מיותמים" שלך
18/05/2018 | 13:43
4
33
והלכתי להתעלף במיטה עם הלפטופ. הרבה עבודה.. אבל נראה שווה ואני מקוה שמחר בערב כולם ילקקו את האצבעות. תודה!
הכנתי גם קציצות עם קינואה ועדשים שחורות
גרנולה (בלי קשר לחג)
ונשאר לי להכין גם מילוי לקובות (מסייטן, שאריות הטופו מהמאפה ובצל מטוגן)
ועוגות
לצפיה ב-'את רצינית את'
את רצינית את
18/05/2018 | 15:08
3
31
ספרי איך יצא
שבתשלוםוחגשמח
לצפיה ב-'שאלה: מה ההבדל בין "כאורחת" לבין "בגלות"? '
שאלה: מה ההבדל בין "כאורחת" לבין "בגלות"?
18/05/2018 | 15:37
1
11
לצפיה ב-'המממ מצב הרוח?'
המממ מצב הרוח?
18/05/2018 | 16:41
12
לצפיה ב-'יצא טעים ואכן ליקקו את האצבעות'
יצא טעים ואכן ליקקו את האצבעות
23/05/2018 | 14:30
9
ולמדתי הרבה דברים חדשים. למשל על שימוש בטופו במקום ביצים בפשטידות, ולא לפחד לעשות שכבה ירוקה (עלי המנגולד). על האורז והאטריות בתחתית אני אוותר בפעם הבאה ופשוט ארצף אותה עם עלי לזניה. ואת השום הייתי מפזרת על כל השכבות כי לי אישית היה קצת מרוכז מידי בשכבה אחת.
 
לצפיה ב-'קמח חומוס - למה הוא מר? האם ישנם סוגים שונים של קמח חומוס?'
קמח חומוס - למה הוא מר? האם ישנם סוגים שונים של קמח חומוס?
09/05/2018 | 03:14
7
37
האם יש כאלה שאינם מרים?
עד היום לא הצלחתי לפצח את החידה. אולי לכם פתרונות/הסברים?
לצפיה ב-'לגמרי! יש בהחלט סוגים שונים'
לגמרי! יש בהחלט סוגים שונים
09/05/2018 | 08:59
2
44
אני קונה ב"מזרח ומערב" את הקמח תוצרת הודו - לדעתי (אבל אל תתפוס אותי במילה) הוא מיוצר מחומוס קלוי - ולטעמי אין לו טעם לוואי. )
Samrat Premium Quality Besan
לפני כן, בפעם הראשונה שהשתמשתי בקמח חומוס - כבר לא זוכרת איזו תוצרת - התוצאה היתה איומה - לכל דבר היה טעם של פלאפל, שאני דווקא אוהבת אבל רק בפלאפל! לדעתי זה היה קמח לא קלוי.
אני משתמשת בsamrat הנ"ל ממש בהצלחה, כולל עוגיות שוקולד צ'יפס מעלפות של ריצ'ה הינגל, תיכף אשים לינק
 
לצפיה ב-'עוגיות שוקולד צ'יפס vegan richa ללא גלוטן, מקמח besan - '
עוגיות שוקולד צ'יפס vegan richa ללא גלוטן, מקמח besan -
09/05/2018 | 09:11
29
לדעתי היתה גרסה נוספת ברשת, שאותה אני לא מוצאת! בכ"א יותר מפעם אחת הכנתי רק מקמח חומוס בלי אבקת שקדים. הנה המתכון 
לצפיה ב-'תודה. אני אנסה את ההודי הזה ונראה.'
תודה. אני אנסה את ההודי הזה ונראה.
09/05/2018 | 11:43
25
שמעתי גם על הענין שהקמחים מהחומוס הקלוי ללא טעמי לואי. אבל הבנתי (אולי בטעות) שבעצם כל הקמחים בארץ הם קלויים. השתמשתי עד היום בדר"כ באלה של "תבואות" ו"דגש" (דוכן גן שמואל) אבל הם עם טעם מריר. אז אולי הם לא קלויים...
 
ואם הגענו לזה, האם יש אפשרות לקלות לבד גרעיני חומוס ואח"כ גם לטחון לבד? איך עושים זאת?
לצפיה ב-'אולי החומוס נקלה יותר מידי ולכן טעמו מר? '
אולי החומוס נקלה יותר מידי ולכן טעמו מר?
09/05/2018 | 12:26
3
30
ואולי להיפך, מר בגלל שמעופש?
אישית לא נתקלתי בתופעה. כשאני רוצה קמח חומוס אני הולכת לחנות תבלינים שיש להם מטחנה ומבקשת שיטחנו לי במקום. אם נשאר לי עודף אחרי השימוש, שומרת במקרר. זה נשמר חודשים בלי בעיה.
לצפיה ב-'איזה חומוס טוחנים לך? קלוי או לא?'
איזה חומוס טוחנים לך? קלוי או לא?
10/05/2018 | 03:22
2
8
לצפיה ב-'קלוי'
קלוי
10/05/2018 | 12:09
1
6
לצפיה ב-'תודה.'
תודה.
10/05/2018 | 16:48
6
לצפיה ב-'המשך לסדנת החומוס-פלאפל'
המשך לסדנת החומוס-פלאפל
08/05/2018 | 00:22
8
59
זוכרים שכתבתי לא מזמן על סדנת החומוס-פלאפל שערכתי לסטודנטים ועל האופציה של קריירה שניה לפנסיה?
אז הנה אימייל שקיבלתי אתמול מסטודנטית. נראה לי שאני הולך על הקריירה האלטרנטיבית :
 
Hi Dr. Shemer,
 
I hope that this email finds you well! My name is _______ and I am a previous biology student of yours. I've been vegan for about 6 months and find myself getting tired of the foods that I have been cooking. I was wondering if you had any fun recipes you could share with me?
I remember seeing the pictures of food that you posted during class last semester and it all looked so good. 
 
Please let me know if you're willing to share those recipes with me!
 
                                   Best,  ________
 
לצפיה ב-'מעולה! לגמרי קריירה '
מעולה! לגמרי קריירה
08/05/2018 | 07:25
4
40
יש לכם באוניברסיטה תא טבעוני אקטיביסטי? כל הכבוד ובהצלחה גם לסטודנטית!
לצפיה ב-'אין לי מושג בהקשר לשאלה שלך'
אין לי מושג בהקשר לשאלה שלך
08/05/2018 | 08:18
3
33
טבעונות זה לא משהו נפוץ פה. יש פה, כיאה לעיר קולג׳, אוכלוסיה לא מועטה שאוכלת אוכל מבוסס בעיקר על הצומח אבל לא חושב שיש הרבה טבעונים. האוכל המקומי הבסיסי פה הוא מאד מבוסס ברבקיו (לא ברבקיו שאתם מכירים) ובשר חזיר למיניהם. סטודנטים טבעונים יש אבל לא יודע כמה הם אקטיבים
לצפיה ב-'אז לגמרי יש לך עכשיו vocation נוסף'
אז לגמרי יש לך עכשיו vocation נוסף
08/05/2018 | 08:35
2
35
להביא את בשורת הטבעונות לעיירה
 
לצפיה ב-'האמת היא שזו נקודה די מעניינת'
האמת היא שזו נקודה די מעניינת
08/05/2018 | 15:55
1
32
אני מלמד פזיולוגיה ומזכיר ענייני טבעונות בנקודות שונות, למשל כשאנחנו מגיעים למערכת העכול ומדברים על בי 12 או על מטבוליזם של כולסטרול. אני מציין את התזונה שלי וכמעט כל סמסטר יבואו אלי למשרד מספר סטודנטים אחר כך ויתעניינו יותר.
אז לא יודע אם בשורת טבעונות, אבל לפחות אולי חלק יאכלו קצת יותר צמחים.
עכשיו אני צריך לחפש איזה נמסיס טבעוני כדי שנוכל לריב ולהתפצל. אחרת זה לא תנועה אמיתית.
לצפיה ב-'בהצלחה עם הנמסיס והפיצול!'
בהצלחה עם הנמסיס והפיצול!
08/05/2018 | 21:36
25
אני מקווה שתעלו סרטונים ביוטיוב!
לצפיה ב-'"Dr. Vegan Shakshuka" יכול להיות נחמד...'
"Dr. Vegan Shakshuka" יכול להיות נחמד...
08/05/2018 | 08:34
1
39
ואח"כ הבלוג, הספר ופתיחת המסעדה...
שתצליח !
לצפיה ב-''
08/05/2018 | 15:56
4
לצפיה ב-'יפה לך'
יפה לך
08/05/2018 | 23:53
24
בלי התלהמות בלי רעש והפחדות והגעלות
כמו שאני אוהבת
עלה והצלח
לצפיה ב-'מחפשת מתכון מוצלח לקינואה'
מחפשת מתכון מוצלח לקינואה
04/05/2018 | 04:33
1
45
אפשר משהו עם פיטריות ועדשים..
לצפיה ב-'אני בד"כ לא מכינה עם פטריות ועדשים ביחד'
אני בד"כ לא מכינה עם פטריות ועדשים ביחד
05/05/2018 | 22:36
46
אבל מג'דרה של קינואה עם פטריות נשמע לי מצויין.
הנה מתכון שרק צריך להוסיף לו פטריות באמצע טיגון הבצל:
 
לתיבול הייתי מוסיפה גם 1/2 כפית כמון ו- 1/4 כפית כורכום
לצפיה ב-'קינוח רואו'
קינוח רואו
05/05/2018 | 12:08
48
אז מה היה לנו?
חצי כוס אגוזי מקדמיה, חצי כוס שבבי קוקוס, כוס שקדים- הכל טחנתי בבלנדר, אז הוספתי 3 כפות שומן קוקוס, מלח גס, כף תמצית וניל, 3 כפות סירופ מייפל אורגני, 2 כפות חמאת בוטנים ללא תוספות, שתי כפות שקדיה. הוספתי מעט חלב סויה כדי שהבלנדר יצליח לעבוד. טחנתי למחית כמעט חלקה.
 
העברתי לתבנית שריפדתי בשבבי קוקוס. הנחתי בפריזר.
 
בינתיים בבלנדר טחנתי יחד 400 גרם תמרים מעוכים ללא חרצנים וקליפות. שלוש כפות שומן קוקוס. חצי כוס מים. כוס וחצי חלב סויה. מעט מלח גס. זסט מלימון אחד.
 
הוצאתי את התבנית ושטחתי עליה את התמרים. החזרתי למקפיא. בעיני מי שתמרים חזקים לו, לא אוהב אפשר להשתמש בפרות מיובשים אחרים- משמשים/ חמוציות.  או להמעיט בחצי את הממרח שהשכבה תהיה מאד דקה ולהעשיר בחומרי טעם כמו קינמון/ וניל ואפילו אבקת קקאו.
 
לסיום המסתי חבילת שוקולד מריר עם כף שומן קוקוס. זילפתי פסים דקיקים פיזרתי פרורי מלח גס והחזרתי למקפיא.
 
חותכים קוביות קטנות . זה מעולה ומאד עשיר.
 
במקור משתמשים בחלב שקדים שלא היה לי לכן סויה ובקקאו עם יותר שומן קוקוס שלא בא לי. אפשר לפורר מלמעלה ביגלה ללא גלוטן ושקדים מרוסקים גס.
 
המתכון מהספר של Gaz Oakley
VEGAN100
 
לצפיה ב-'רעיונות לארוחת ערב טבעונית'
רעיונות לארוחת ערב טבעונית
04/05/2018 | 04:41
2
21
לצפיה ב-'ארוחת ערב '
ארוחת ערב
04/05/2018 | 10:24
56
מבחינתך זו ארוחה קלה (יעני "ישראלית"?) או ארוחה עיקרית?
אם קלה - חביתות מקמח חומוס או עדשים, עם או בלי עשבי תיבול, סלטים מגווונים עם תוספת של פיצוחים, פסטה - עכשיו עם החום הגגדול גם סלט פסטה קר, חומוס צ'יפס סלט.... (אני מכינה צ'יפס בתנור, עם ממש קצת שמן)
אם ארוחה עיקרית - תבשילי ירקות עם קטניות, פיצה טבעונית, בורגרים טבעוניים, באמת שיש שפע של רעיונות! - תני כיוון מה את אוהבת וכמה זמן יש לך במטבח (פלוס כמה חשק וסבלנות)
באתר של אנונימוס יש רעיונות טובים, ויש הרבה בלוגים בעברית -אני מלנקקת רק אחד מהם: "לא על החסה לבדה" של המנהלת הקודמת, בלוג מעולה ומלא רעיונות נהדרים - שמתי לך קישור לפרק של ארוחות מהירות. 
 
באתר תיאבון בריא מקובצים מתכונים מרחבי הרשת בעברית - וגם שם יש אפשרות חיפוש מאד נוחה, שמתי לך לינק לעמוד ה"רשימות" שלהם, שבעיני מלא השראה ומגניב!
 
אצל גלעד אילון אני מצאתי בתחילת דרכי בטבעונות המון המון רעיונות נהדרים ומתכונים מעולים למאפים. האתר נראה צנוע מאד אבל הוא מלא כל טוב!
לצפיה ב-'כמו תמר שואלת'
כמו תמר שואלת
05/05/2018 | 11:07
35
האם זו ארוחה עיקרית?
אצלנו תלוי ביום יש ימים שזו ארוחה משותפת לכל בני הבית ואז תמיד יש סלט ירקות או שניים נניח חסה עם הפתעות או גם חצילים או ...כל סלט בנוסף
פסטה או פשטידה או אורז.
 
שקשוקה כשבמקום ביצים מכינה תערובת קמח עדשים עם מעט קמח תפוחי אדמה ומלח הימליה שחור ומים כמובן. יוצקת בגומחות ברוטב ומכסה.
 
חביתות קמח עדשים עם עשבי תיבול/ פטריות.
סלט ביצים מטופו מיונז טבעוני מלח הימליה ובצל ירוק או בלי.
פיצה. אצלנו זה הרבה פעמים גם נ"ג. גבינה טבעונית או בלי גבינה בכלל והרבה ירקות מעל הבצק.
 
פנקייק מלוח עם עשבי תיבול וליד ערמת פטריות ובצל מטוגנים. לחם וממרחים וצלחת גדולה של ירקות חתוכים. ממרחים- חומוס, טחינה ירוקה או לא, ממרח טופו עם עשבי תיבול ושום, טפנד מזיתים תוצרת בית, ממרח עגבניות מיובשות, פסטו.
 
לביבות ירק
קוביות/פרוסות  טופו ברוטב סויה, שמן שומשום, בצל ירוק/ עירית קצוץ דק, שומשום שחור או בלי, ג'ינג'ר מקוצץ דקדקדק .אוכלים קר.
 
ואם ממש בקטנה אז גרנולה עם יוגורט טבעוני או חלב סויה, דייסת קוואקר עם פרות, מרק עתיר ירקות , מרק סמיך אחר...
 
לצפיה ב-'אשמח גם למתכון טוב של פסטה'
אשמח גם למתכון טוב של פסטה
04/05/2018 | 04:37
1
30
ברוטב שמנת, מקשיו, עם פטריות..
לצפיה ב-'עם קשיו ודלעת גם טוב?'
עם קשיו ודלעת גם טוב?
04/05/2018 | 10:31
22
מתכון כאן - אני מניחה שאפשר פשוט להוסיף פטריות מוקפצות
 
לצפיה ב-'ל"ג בעומר'
ל"ג בעומר
30/04/2018 | 14:37
6
64
יש בבית עוד צעיר אחד
יש בני דודים.
החלטנו כל המבוגרים פה אחד להגיד לא להבערת מדורה שמזיקה בכל רמה ולערוך ארוע אחר שייחד עבורנו את היום הזה, סיבה למסיבה.
 
אנחנו חושבים על סרט או פיקניק או גם וגם
נראה.
בכל מקרה האורחים אינם טבעונים כלל ועיקר.
נראה מה נצליח לשכנע אותם לצרוך שבהנאה שאינו מן החי
לצפיה ב-'פתרון גם לחג וגם לאורחים הלא טבעונים'
פתרון גם לחג וגם לאורחים הלא טבעונים
30/04/2018 | 15:23
2
214
לעשות מדורונות בחצר (לא כזו של ל״ג בעומר) אלא כזו קטנה ולהכין פויקה טבעוני
לצפיה ב-' אף כי הילדים האלה '
אף כי הילדים האלה
30/04/2018 | 15:44
1
73
לא נראה לי ילכו על הז'אנר הזה
אולי עבורם נכין צ'יפס ופיתות עם חומוס, ירקות חתוכים הם מוכנים לאכול...כל אחד משו אחר
לצפיה ב-'חומוס וצ'יפס בפיתה - לטעמי זה המעדן האולטימטיבי!'
חומוס וצ'יפס בפיתה - לטעמי זה המעדן האולטימטיבי!
30/04/2018 | 15:49
60
אני אוהבת  להכין "צ'יפס" בתנור כי יש גבול לקלוריות וגם לריחות הטיגון.
נהייתי רעבה רק מלקרוא
 
 
לצפיה ב-'אפשר להגיש חומוס, טחינה ופיתות כמו שאמרו כאן, '
אפשר להגיש חומוס, טחינה ופיתות כמו שאמרו כאן,
01/05/2018 | 14:09
47
פויקה טבעוני נשמע ממש מיוחד וטעים
אפשר להכין שיפודי ירקות
פטריות צלויות על האש
וג'י בורגר
תוספות של דגנים וקטניות
סלטים
פלאפל כמובן
קלחי תירס
שיהיה בתיאבון!!
לצפיה ב-'הטיפ הכי חשוב לל"ג בעומר'
הטיפ הכי חשוב לל"ג בעומר
02/05/2018 | 13:43
1
64
אחרי זהירות עם האש וכל אלה:
לסגור חלונות ועוד לפני זה - להכניס כביסה!
 
אם כי לפחות בת"א בשנים האחרונות מרכזים את המדורות באזורים ייחודיים וכבר לא כל אחד מבעיר לו מדורה על חוף הים או איפה שבא לו 
 
שיעבור בשלום בחום הנורא הזה
 
לצפיה ב-'בהרבה אזורי מגורים בארץ'
בהרבה אזורי מגורים בארץ
02/05/2018 | 16:57
39
הודיעו על איסור הדלקת מדורות ובאחרים הודיעו על תקנות מחמירות.
נקווה לטוב.

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא טיפוח ושמירה על עור הפנים בגיל השלישי
אירוח בנושא טיפוח...
ד``ר רון יניב יענה על שאלות בנושא טיפוח ושמירה על...
אירוח בנושא טיפוח ושמירה על עור הפנים בגיל השלישי
אירוח בנושא טיפוח...
ד``ר רון יניב יענה על שאלות בנושא טיפוח ושמירה על...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

בעלי מקצוע

פורום תזונה ודיאטה
בואו לקבל ייעוץ והכוונה
אורית הרטום - דיאטנית קלינית ורופאה סינית
אורית הרטום

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ