מי חמצן למאכל - מצאתי

alahambra

New member
../images/Emo32.gif מי חמצן למאכל - מצאתי

שלום , שאלתי פה בפורום לגבי "מי חמצן למאכל" ,כדי לנקות את המזון (זה רלוונטי יותר בתקופה האחרונה ,לאחר כל "מתקפת האי-קולי"). למי שמעוניין , אני שמח לעדכן שמצאתי מקום שמוכר את זה - נקראים "שירת האביב" (חברה לבריכות-שחיה) ,והם יושבים בבאר שבע. (50 ש"ח לליטר). חשוב לבקש "מי חמצן למאכל". מידע על החומר ואזהרות חשובות: מי חמצן הם חומר מחמצן חזק ביותר ולא יציב. יש להם תאריך תפוגה ,וככל שעובר הזמן ,הם מאבדים מיכולתם. כדי לפתור את בעיית היציבות ,הוסיפו למי החמצן חומרים מייצבים ,ששומרים עליהם במשך מס' שנים. במקרה של מי-חמצן למאכל ,החומרים המייצבים לא מזיקים לבריאות - אך אין זה אומר שמי החמצן ראויים לאכילה - ההיפך הוא הנכון (ההשפעה תהיה כמו בליעת חומצה). העניין הוא שאם במקרה בלענו שארית קטנה של חומר מדולל בריכוז של מתחת ל-1% ,לא אמור לקרות כלום ,מאחר שהחומרים המייצבים הנוספים לא רעילים (ליתר דיוק ,הם לא רעילים בריכוז נמוך). בנוגע לארסיות החומר - לשימוש חיצוני בלבד ,עם מי-חמצן בריכוז של 3% אין בעיה בד"כ (מקסימום הם ילבינו את העור ,או יבהירו את השיער והבגדים,וחשוב לדעת שאין לבלוע אותם) ,אך מי-חמצן למאכל בריכוז 35% - זה כבר סיפור אחר. מדובר בחומר מאכל ,ואם הם באים במגע עם העור (או העיניים) ,הם עלולים לגרום לכוויות. לכן ,בעת עבודה עם מי חמצן (בריכוז 35% או פחות ,וגם בריכוז 3%) חובה להשתמש באמצעי זהירות - יש להשתמש בכפפות ולהגן על העיניים במשקפיים (כפפות ביתיות ומשקפי-שמש או ראיה מספיקים בהחלט - אך כל אחד צריך לשמור על משנה זהירות ,ואין זה אומר שיש לקבל הצעותיי אלה לגבי בטיחות). איך מכינים? כפי שרשמתי ,תמיסת מי החמצן למאכל נמכרת בריכוז של 35% ,ואת זה ניתן לדלל ביחס של 1:11 ולקבל תמיסה בריכוז של כ- 3%. את כל הפירות והירקות (ששטפנו קודם שטיפה ראשונית) ,מכניסים לתוך כיור וממלאים במים. לאחר-מכן ,לוקחים מהתמיסה המדוללת ,ושופכים ספל של מי-חמצן 3% לתוך הכיור (בין 125-200 מיליליטר). ההשרייה היא למשך 20 דק' לירקות עם קליפה דקה (כמו עגבניה) ו-30 דק' לירקות עם קליפה עבה (כמו מלפפון). בזמן זה ,מי החמצן משמידים את כל האורגניזמים שנמצאים על הצמחים (חיידקים שונים,פטריות וגם חיות גדולות יותר). בסוף התהליך אנו מקבלים אוכל אורגני שטוף ונקי. כמובן שיש לשטוף הכל שוב במים ,כדי להסיר שאריות של מי החמצן. למען הסר ספק - אני לא יועץ מקצועי ,וכל שימוש בחומר זה (לרבות אמצעי ההכנה) הם על אחריותו של המשתמש בלבד ,ואין לראות במה שכתבתי עצה או הוראה. מי שיש לו ספק ,יכול להתייעץ עם מי שהוסמך לכך. אם יש שאלות נוספות - אשמח לענות בהצלחה
 

dckur

New member
מה בין מי חמצן ומזון אורגני?

מי חמצן זה הכי לא טבעי שיש.
 

ido999

New member
אי קולי ימות גם מהשריה במים פושרים וסבון

מים פושרים וסבון כלים בכל מקרה, אפשר להחליף את מי החמצן ליוד לחיטי (ואפשר כמה טיפות פולידין והשרייה ממושכת) חבל על שאר הכימיכלים המסוכנים
 

alahambra

New member
גם סבון לא טבעי ועוד חומרים.

ברור שאם לא מנקים אז לא ייכנסו חומרים לא טבעיים ,אבל יש בעיות אחרות. זאת הפשרה שלי לגבי ניקוי האוכל.
 

Keren arvas

New member
שלום רכשתי מיי חמצן למאכל ריכוז 35% ואתה יודע כיצד לדלל במים לשתייה בכל יום?
 
למעלה