ממליצה בחום פיצה בשרנית ורכההה
המצרכים לבצק:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
כף מלח
כף סוכר חום
3 כפות סילאן
4 כפות שמן
3 וחצי כוסות מים (כוסות זכוכית הפושטיות עם הידית )
על הבצק:
מעט שמן זית, וקמצוץ מלח גס.
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו הגיטרה לערבב את כל החומרים מלבד השמרים והמים.
להוסיף את השמרים לערבב להוסיף את המים ולהגביר מהירות.
להקציף את הבצק כ3-4 דקות.
הבצק צריך להיות דיסתי. אך לא נוזלי מידי.
להשאיר את הגיטרה בבצק ולכסות .להתפיח כ20 דקות.
להקציף שוב את הבצק כדקה ולכסות שוב.
לחזור על פעולת ההקצפה 3 פעמים.
לכסות ולתת לבצק להכפיל את נפחו.
בנתיים תכינו את הירקות.
קישואים
בצל +רוזמרין
עגבניות וזיתים.
חצילים (מטוגנים)
בטטות (אפיות)
פטריות
לפזר נבטים עבים.
דלעת פרוסה דק.
עשבי תיבול ושמן זית
זעתר ושמן זית .
פלפלים צבעוניים.
אתם יודעים כבר מה אני אומרת תתפרעו
כשהבצק תפח. קחו תבנית שימו נייר אפיה ותשמנו היטב את הדפנות והתחתית.
שיפכו מהבצק עד שלושת רבעי מגובה התבנית .
עם ידיים רטובות ליישר את הבצק.
ולהתחיל" להנדס" את הירקות על הבצק כשאתם משקיעים אותם בבצק קלות עם קצוות האצבעות.
טפטפו טיפות שמן זית על הבצק פזרו מלח גס (זהירות לא הרבה)
פזרו בצל ירוק ,פיטרוזיליה וכל מה שלבכם חפץ.
והתפיחו כ10-15 דקות.
לחמם את התנור ל180 מעלות.
זמן האפיה המשוער כ35 דקות.
הערה:
את כל הירקות מלבד הבטטות והחצילים (שאותם אני אופה)אני שמה טריים.
ורצוי להכין מכל הבצק את הפוקצ`ות האלו הן נחטפות .
נאמר לכם בהצלחה...
ואם הכנתם ואהבתם ספרו לי.... אני אוהבת לשמוע שמכינים
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2593425
ועכשו למה להעביר אתכם לדף אחר כשאת שארית הבצק של הפוקצ`ות הכנתי ממנו פיצה עבה עסיסית בשרנית וטעימה. ההכנה קצת שונה מהפוקצ`ה .אבל זה לא משנה כי את הבסיס יש לכם מוכן ( הבצק) ואתם תתפסו ביד אחת.כפי שרואים הבצק יוצא עבה ספוגי ובשרני .אם אתם רוצים פחות בעובי תחלקו את הבצק ל2 מגשים איזה שאתם רוצים עגול, מרובע, משולש..העיקר חגיגה לילדים ולא רקקק . ובכל מקרה תצא לכם פיצה עבת "בשר".בואו תציצו בכמה תמונות ואחר כך נתחיל בכיף.