פינת האוכל העדתי מידי רביעי - שבועות

ninga 3

New member
מעטפות שמרים במלית גבינה בהמלצת ניצי ז"ל

כנסו לקובץ ותהנו...גילה
 

ninga 3

New member
משקה לשבועות - צזיקי או ז'אז'יק

צזיקי(לפי היוונים) או ז'אז'יק(לפי הטורקים)

כנסו לקובץ ותהנו...גילה.
 

ninga 3

New member
מרק מיוחד לשבועות - מהמטבח ההונגרי

מרק שעועית צהובה לשבועות - קר גילה

13/6/2005 08:38

1/2 ק”ג שעועית צהובה - לנקות ולחתוך רצועות.
1/4 חב’ שמיר
1/4 חבילה פטרוזיליה קצוצה

בצל ירוק - קצוץ כולו
אטריות למרק
תפוחי אדמה
2 קישואים בינוניים
מלח, מעט פלפל לבן.

להגשה:
שמנת חמוצה רגילה
גבינה לבנה 5%

ההכנה:
להרתיח כחצי סיר מים, כדי כיסוי השעועית וקצת יותר, כשרותחים המים להכניס חופן שעועית, ברתיחה שנייה עוד חופן וכך הלאה, עד הסוף, להוסיף מעט מלח גס, לכסות ולבשל כ-40 דקות.
לאחר 20 דקות, מתחילת הבישול מוסיפים את הבצל, קוביות ת”א, איטריות חופן,
כ-5 דקות לפני תום הבישול להוסיף את הירק.
כשהמרק פושר מתבלים, מוזגים לצלחות ומוסיפים לכל צלחת כף שמנת + כף גבינה לבנה, משפרים תיבול מערבבים ונהנים


תהנו...גילה
 

נמושקה1

New member
ארץ חיטה שעורה....

סלט חיטה ועוד אפשר להוסיף גרגרי רימון החומרים:

500 גרם חיטה מושרית ל-6-7 שעות ומבושלת 20 דקות

2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות

2 פלפלים צהובים חתוכים לקוביות

1 פלפל ירוק חתוך לקוביות

צרור בצל ירוק

150 גרם חמוציות

150 גרם אגוזי קשיו

בעונה גרגרי רימון מרימון אחד



לרוטב:

8 כפות רוטב סויה

5 כפות מיץ לימון

3 כפות דבש

שליש כוס שמן



ההכנה:

להכניס את כל חומרי הרוטב לצנצנת ולשקשק היטב.



אופן הכנת הסלט:

לבשל את החיטה 20 דקות, לערבב את כל מרכיבי הסלט מלבד הקשיו.

לפני ההגשה לפזר את הקשיו מעל הסלט, לצקת את הרוטב ולערבב.

לקישוט אפשר לפזר עלי פטרוזיליה קצוצים או בצל ירוק.

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2360045
 

נמושקה1

New member
"עוגת " קישואים

קצת עבודה אבל שווה :
ראשית נכין גבינת שמנת בבית בעלת אחוזים נמוכים של שומן

מספיק לנו 4 גילה

2 שמנת חמוצה 9%

כפית מלח

ובד חיתול נקי :p

לערבב את הגילה השמנת והמלח.

לשים בבד חיתול .

לתלות להגרת הנוזלים לילה (לא במקרר)

מה עוד צריך?

4 קישואים ארוכים ושמנמנים מעט.

1פלפל צהוב צלוי

1 פלפל אדום צלוי

מעט זיתים איזה שתבחרו קצוצים (לא חובה)

ממרח פסטו

שמן לטיגון הקישואים

אופן ההכנה:

לשטוף היטב את הקישואים ולנגב.

לפרוס לאורך בעובי של חצי ס"מ.

ולטגן עד השחמה משני הצדדים(לא לשרוף) אפשר גם לאפות את הקישואים אבל טיגון יותר טעים.

לשים את הקישואים במסננת מכוסה במקרר לכמה שעות .

לצלות את הפלפלים על הגז ולהכניס לשקית נילון לצינון.

לקלוף את הפלפלים לא להסיר את כל הקליפה(לא לשטוף בשום פנים ואופן) השחורה להשאיר פה ושם קליפה שחורה. (זה בא טוב בין השיניים) למי שאוהב כמובן

לחתוך את הפלפלים לרצועות.:

כשהשמן והמים נגרו מהקישואים וגבינת השמנת מוכנה.

לערבב את גבינת השמנת עם הזיתים.

לקחת תבנית אינגליש קייק ולשים בה נילון נצמד כולל על הדפנות כדי שנוכל לכסות את העוגה ולהוציא לאחר מכן מהמגש.

להתחיל לשים את הקישואים המטוגנים בחפיפה אחד צמוד לשני.

בתחתי למרוח ממרח פסטו (לא חובה אבל טעים.)

לשים חצי מכמות הגבינת שמנת.

על מחצית הגבינה לסדר את הפלפלים בשורה וחילופי צבעים.

לכסות את הפלפלים בשארית הגבינה.

לקחת את הקישואים שבקצוות התבנית ולהניח על הגבינה. ואז....להתחיל לקלוע צמה עם רצועות הקישואים.

סיימנו

לעטוף את העוגה בנילוף ששמנו ולהכניס לאישפוז בריא למקרר ללילה.

להניח על העוגה כלי מעט כבד(לא יותר מידיי ).

זהווווו

תוציאו תפרסו תכינו סלט ענקקקק ותהנו זה ברוררר

בהצלחה
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2550798
 

נמושקה1

New member
בורקס קצת שונה אפשר גם עם גבינה

הבצק:

275 גרם קמח

קורט מלח

50 מיליגרם שמן

175 גרם מים רותחים.

אופן ההכנה :

לערבב את הקמח עם המלח והשמן

להוסיף את המים הרותחים . ללוש בצק נעים למגע וגמיש.

לכסות בנילון ולהניח למנוחה של חצי שעה.

לרדד את הבצק דק לחתוך לרצועות ברוחב של8 ס"מ למלא לגלגל לרולדה ולחתוך . להניח במגש מרופד בנייר אפיה .

למרוח בביצה לפזר שומשום.

לאפות ב180 מעלות עד הזהבה.

:kissלסלט כבד:

2 חצילים גדולים פרוסים בעובי של חצי ס"מ

4 בצלים פרוסים ומטוגנים במעט שמן.

3 ביצים קשות

מלח. פלפל שחור

אופן ההכנה :

לפרוס את החצילים.לפרוסות בעובי של חצי ס"מ . למרוח משני צידי החציל שמן.

לאפות עד הזהבה ב180 מעלות.

לטגן את הבצל עד הזהבה.

לטחון את הביצים החצילים והבצל במטחנת בשר.

אפשר למלא בהרבה אופציות במקרה הזה החלטתי על המילוי הזה.

תצליחו ותהנו

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2424069

חג שמח
 

נמושקה1

New member
ממליצה בחום פיצה בשרנית ורכההה

המצרכים לבצק:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
כף מלח
כף סוכר חום
3 כפות סילאן
4 כפות שמן
3 וחצי כוסות מים (כוסות זכוכית הפושטיות עם הידית )
על הבצק:

מעט שמן זית, וקמצוץ מלח גס.

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו הגיטרה לערבב את כל החומרים מלבד השמרים והמים.

להוסיף את השמרים לערבב להוסיף את המים ולהגביר מהירות.

להקציף את הבצק כ3-4 דקות.

הבצק צריך להיות דיסתי. אך לא נוזלי מידי.

להשאיר את הגיטרה בבצק ולכסות .להתפיח כ20 דקות.

להקציף שוב את הבצק כדקה ולכסות שוב.

לחזור על פעולת ההקצפה 3 פעמים.

לכסות ולתת לבצק להכפיל את נפחו.



בנתיים תכינו את הירקות.

קישואים

בצל +רוזמרין

עגבניות וזיתים.

חצילים (מטוגנים)

בטטות (אפיות)

פטריות

לפזר נבטים עבים.

דלעת פרוסה דק.

עשבי תיבול ושמן זית

זעתר ושמן זית .

פלפלים צבעוניים.

אתם יודעים כבר מה אני אומרת תתפרעו ;)

כשהבצק תפח. קחו תבנית שימו נייר אפיה ותשמנו היטב את הדפנות והתחתית.

שיפכו מהבצק עד שלושת רבעי מגובה התבנית .

עם ידיים רטובות ליישר את הבצק.

ולהתחיל" להנדס" את הירקות על הבצק כשאתם משקיעים אותם בבצק קלות עם קצוות האצבעות.

טפטפו טיפות שמן זית על הבצק פזרו מלח גס (זהירות לא הרבה)

פזרו בצל ירוק ,פיטרוזיליה וכל מה שלבכם חפץ.

והתפיחו כ10-15 דקות.

לחמם את התנור ל180 מעלות.

זמן האפיה המשוער כ35 דקות.

הערה:

את כל הירקות מלבד הבטטות והחצילים (שאותם אני אופה)אני שמה טריים.

ורצוי להכין מכל הבצק את הפוקצ`ות האלו הן נחטפות .

נאמר לכם בהצלחה...

ואם הכנתם ואהבתם ספרו לי.... אני אוהבת לשמוע שמכינים;)

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2593425


ועכשו למה להעביר אתכם לדף אחר כשאת שארית הבצק של הפוקצ`ות הכנתי ממנו פיצה עבה עסיסית בשרנית וטעימה. ההכנה קצת שונה מהפוקצ`ה .אבל זה לא משנה כי את הבסיס יש לכם מוכן ( הבצק) ואתם תתפסו ביד אחת.כפי שרואים הבצק יוצא עבה ספוגי ובשרני .אם אתם רוצים פחות בעובי תחלקו את הבצק ל2 מגשים איזה שאתם רוצים עגול, מרובע, משולש..העיקר חגיגה לילדים ולא רקקק . ובכל מקרה תצא לכם פיצה עבת "בשר".בואו תציצו בכמה תמונות ואחר כך נתחיל בכיף.
 

נמושקה1

New member
סמבוסק משוך אותי

כבר פירסמתי אבל לאלה שעדיין לא ראו
לבצק :

400 גרם קמח

40 גרם חמאה רכה

2 כפות גדושות גבינה 5%

כף סילאן

כף סוכר חום/ לבן

כפית שטוחה מלח

כף שטוחה שמרים יבשים

1 ביצה + חלמון 1

שלושת רבעי כוס חלב פושר.

למילוי הגבינה :

300 גרם גבינה 5%

250 גרם גבינה צפתית

3 כפות עריסה מתוקה/ רוטב פיצה.

למריחה על המאפה:

ביצה טרופה

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר לערבב את כל החומרים וללוש בצק רך מאוד (אם יוצא מעט דביק יש להוסיף מעט קמח אך לא יותר מידי )

לכסות את הבצק ולהשאיר לתפיחה כשעה וחצי. הבצק לא תופח הרבה אבל זה בסדר.

הכנת המילוי.

לגרד את הגבינה הצפתית,ולערבב עם הגבינה 5%.

הרכבת המאפה:

לשמן תבנית עגולה בנדיבות בחמאה

לחלק את הבצק לשלוש

על משטח מקומח מעט

לרדד כל חלק וליקרוץ עיגולים עם כוס או קורצן.

למרוח כל עגול במעט עריסה. ולהניח כפית ממילוי הגבינה באמצע העיגול לסגור את הבצק ולהדק היטב עם האצבעות. ולאחר מכן עם מזלג.

להניח כל סמבוסק מסביב לתבנית חופפים אחד לשני עד שמתמלאת התבנית. מתקבל צורת פרח.

למרוח בביצה טרופה לפזר שומשום.

לאפות מיד (לא צריך להתפיח שוב) בחום של 180 מעלות .

זמן אפיה משוער כ25- 30 דקות

כאמור המאפה נחל שבחים רבים. וגם המראה מרהיב תודו :p

בהצלחה שלכם מכל

טובה
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=3122850
 

לינדה7

New member
ביגלה בתוספת פסטו וגבינה./לינדוש

ביגלה במילוי ממרח פסטו וגבינה בתוספת בזיליקום.







.

מצרכים לבצק :


קילו קמח,
2כפות שמרים יבשים,
רבע כוס שמן זית (או קנולה)
כף מלח,
2כפות סוכר,
2-3 כוסות מים פושרים,

אופן ההכנה:


להכניס את הקמח לקערת המיקסר להוסיף את השמרים ואת הסוכר לערבב היטב ,

להוסיף את השמן וכוס מים פושרים ללוש בהדרגה ולהוסיף את המלח ולהמשיך להוסיף עוד מים כמה שניספג עד לקבלת בצק נעים ולא

קשה ולא דביק ..לתת לנוח לבצק שיכפיל את עצמו .

אחרי התפחה ללוש שוב להוציא את האויר לחלק את הבצק בין 8-10 כדורים וכל כדור לרדד לעלה למרוח פסטו וגבינת בזיליקום לעשות

חריצים בעלה כמו רשת לגלגל את העלה לרולדה ולסגור לביגלה למרוח בביצה ולאפות בחום של 200 מעלות כ-15 דקות או עד שהמאפה

מוכן


נ.ב ניתן להחליף את המילוי לפי הטעם .

חג שבועות שמח .
לינדה.
 
למעלה