החיפוש הייחודי של Gרר

oferlev9

New member
אבי אפרתי על גו מיו - פיאסקו חובבני ... "גו-מיו, גו הום"

https://food.walla.co.il/item/3166838

"לא בטוח שקיימות די מילים בשפה העברית לתיאור החובבנות, החפפנות, המנותקות וחוסר ההבנה הנשקפות מהספר הצהוב עם הכיתוב האדום הנמכר מהיום בחנויות"

וגם מצטט את רון מיברג שכתב לפני 15 שנה על המהדורה הקודמת: "גו-מיו, גו הום"
 

big ass blue

New member
רשימה מצויינת הם הוציאו ושמח שהתקשורת לא גרמה להם

לכתוב מה שלא נכון.
אז יש שף מפורסם שמופיע בטלוויזיה הרבה, טרנדים? אז יש מסעדה שמבקרים בה כל כך הרבה לקוחות אז זה אומר, שזו המסעדה הכי טובה בישראל? לא?
אז זהו שלא...
אני בוטח בדירוג הזה, ושכל אלה שחשבו, שהפסידו, שחשבו אחרת כי זה מה שאנחנו יודעים מהתקשורת,
אז אני חושב שהשף הכי טוב בארץ נמצא בכלל בעכו, כי אכלתי שם מאז שאני ילד, אני היום בן 31, וכשאני מבקר שם אני עדיין רואה אותו, במטבח מבשל ואומר שלום, מישהו בכלל שמע עליו? לא. אני שמעתי, הכי טוב לא?
הקריטריונים לפי טיב הבישול, המקצוענות, המסעדנות, לא נמדד לפי פרובוקציות, אלא על פי אוכל, בלבד. אובייקטיבי.
 

החתולית

New member
מה הקשר בין הכרותך עם שף כלשהו לכך שאתה בוטח בדירוג?

על סמך מה אתה בוטח בדירוג?
 

25306yosef

New member
בשורה התחתונה, מדריך מסעדות שהוא אובייקטיבי ובלתי תלוי

עדיף על כל אתר אינטרנט ופורום.

באינטרנט כל אחד רשאי לכתוב את מה שהוא רוצה ולעולם לא ניתן לדעת מהם המניעים של מי שכותב את דבריו.

המניעים של אביטל ענבר ידועים וברורים. לעומת זאת המניעים של אנשי העסקים העולים החדשים מצרפת עדיין לא ידועים.
 

YosMan1

New member
היתרון הגדול של אתרי הביקורות של ההמונים הוא הביקורת המתמשכת

על פני זמן ולא מארוחה חד פעמית (טובה או רעה)
ביקורות רבות שונות של מגוון אנשים שכל אחד יש לו טעם אחר.
החסרון כמובן הוא המתחזים, הבוטים והמגיבים בתשלום אבל מאידך גם למבקרים המקצועיים של לפעמים אג'נדה או סתם אנטי לאדם או מקום מסויים.
אני חושב שבימינו רובנו כבר יודעים איך לקרוא בצורה ביקורתית, ביקורות באינטרנט ואיך לזהות מתחזים.
עדיף בהרבה מביקורת חד פעמית של אדם אחד או שניים.
 

big ass blue

New member
אני קורא יחסית הרבה ביקורת

ואני כן לוקח בחשבון ביקורות מגוונות, ולא רק מחפש כל הזמן ביקורת שלילית. כי לפעמים זה לא בא לידי ביטוי.
 

25306yosef

New member
אין שום יתרון לאתרי האינטרנט.

יתרון יש רק למדריך מסעדות מקצועי ואיכותי ובתנאי שהוא כאמור אובייקטיבי לחלוטין ובלתי תלוי.

במדריך אובייקטיבי לחלוטין שהוא גם מקצועי ואיכותי, אין התרשמות רק מארוחה אחת חד פעמית כפי שכתבת.

רוב רובם של אתרי האינטרנט זה אתרי יחסי ציבור או אתרים המתבססים על פרסומי יחסי ציבור.
 

25306yosef

New member
למרות כל המאמצים הרבים שלי ב-10 השנים האחרונות

לא הצלחתי למצוא אתר אינטרנט רציני העוסק בתחום הקולינרי.

כל מה שמצאתי זה אתרי יחסי ציבור או אתרי עיתונות המתבססים על חומר פרסומי של משרדי יחסי ציבור, או בלוגים / פורומים וכו... שבהם כל אחד יכול לכתוב את מה שהוא רוצה וגם לעשות יחסי ציבור למסעדה זו או אחרת או לפגוע בה כרצונו.

למרות כל המאמצים הרבים שלי, לא הצלחתי כאמור למצוא אתר אינטרנט רציני ואובייקטיבי לחלוטין.

משהו באיכות וברמת הכתיבה של מדריך גומיו של אביטל ענבר, לא מצאתי באינטרנט.
 

25306yosef

New member
את יכולה להמשיך ולהשמיץ אותי ולטעון שאני מפגין בורות,

אבל קצת צניעות לא היתה מזיקה לך.

אני במקומך לא הייתי הולך לספר לכולם שיש לי קשרים טובים מאוד עם משרדי יחסי ציבור (ורואים את זה בבירור בכל הודעה שלך כמעט) ולכן קיבלתי את מדריך גומיו כמו כל אנשי יחסי הציבור והעיתונאים.

כמנהלת פורום, קצת צניעות לא היתה מזיקה לך כלל.

והנה דוגמה טובה ביותר מדוע אין להתייחס כלל לביקורת מסעדות זו או אחרת הנכתבת בפורום הזה או בכל פורום אחר.
 

החתולית

New member
אתה שוב ממציא דברים שלא היו ולא נבראו

ומרשה לעצמך לכתוב דברים חמורים שאין ביניהם לבין האמת כל קשר.
&nbsp
מעולם לא טענתי שקיבלתי את מדריך גו מיו.
מעולם לא סיפרתי שיש לי קשרים טובים מאד עם משרדי יחסי ציבור.
&nbsp
אתה נדרש להתנצל!
&nbsp
 

25306yosef

New member

החתולית

New member
כתוב במפורש שראיתי והחזקתי את המדריך

אילו הייתי מקבלת את המדריך, הייתי כותבת זאת.
&nbsp
איך אני יודעת איזה משרד עשה לגו מיו יחסי ציבור? פשוט מאד, שאלתי.
&nbsp
עדיין מחכה להתנצלות על הדברים הלא נכונים שכתבת. שוקלת בדיקה עם עורך דין, אם יש בהם משום הוצאת דיבה.
 

25306yosef

New member
הכיצד ראית והחזקת את המדריך?

למה אני לא ראיתי את המדריך ולא זכיתי להחזיקו?

המדריך הופץ רק לעיתונאים ולאלה המופיעים בו וגם כמו תמיד לכמה פרוטקציונרים. כך ששוב רואים בבירור שיש לך קשרים.

ובאשר למשרד יחסי הציבור,

את מי שאלת שידע להשיב לך איזה משרד יחסי ציבור עושה את הפרסום?

הרי גם פה ברור שיש לך קשרים. אם אני הייתי פונה אליהם (בדף הפייסבוק שמופעל ככל הנראה ע"י משרד היחצנות) ושואל אותם איזה משרד יחסי ציבור הם, הם לא היו אומרים לי.

כך ששוב בפעם השלישית אני אומר שזה ברור שיש לך קשרים בתחום.
 

25306yosef

New member
בתגובתך בשרשור מטה כתבת ואני מצטט:

"הזכיינים הם אנשי עסקים שעלו מצרפת
ואין להם שום קשר לעולם הקולינרי."


הכיצד את יודעת זאת?

האם עקבת אחריהם?

האם חקרת אותם?

האם הם סיפרו על כך לשפים שאת מכירה? (זו עוד תגובה המראה על קשר כלשהו שלך לתחום).

האם זה נכתב בקומוניקטים הפרסומייים של משרד יחסי הציבור שהועברו לעיתונות (ולמעשה נכתב בעיתונות)?

האם הם התראיינו לעיתונות ואכן סיפרו שאין להם כל קשר לתחום?

את הכתבות שעסקו בגומיו קראתי ברפרוף כי רק רציתי לרכוש את המדריך, לכן יתכן שפספסתי. אנא האירי את עיניי היכן פורסם בעיתונות (או במקום אחר) שהזכיינים הם עולים מצרפת שאין להם כל קשר לתחום.

אם זה לא פורסם בעיתונות (או במקום אחר) אז זו עוד תגובה המראה שיש לך קשר כלשהו לתחום.
 

החתולית

New member
כאמור, הנושא הועבר לבדיקת עורך דין

לא אוסיף לדון איתך, עד שאקבל את חוות דעתו. במידה שיגיד שאין כאן הוצאת דיבה, אשקול לשוב לדיון.
 
למעלה