קיש עגבניות שרי ומוצרלה
קיש עגבניות שרי ומוצרלה (לא מצויין אצלי של מי המתכון, המום סליחה ומחילה!)
קיש עגבניות ומוצרלה | רינג או תבנית בקוטר 26 ס"מבצק פריך:
240 גר' קמח לבן
160 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
כפית מלח
ביצה (גודל M)
מלית:
כף שמן זית
בצל גדול פרוס לפרוסות
מלח ופלפל לפי הטעם
200 גר' גבינת מוצרלה מגוררת
350-400 גר' עגבניות שרי שלמות
רויאל:
250 מ"ל שמנת מתוקה
2 ביצים
כף גדושה של קמח
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט אגוז מוסקט
כפית עלי תימין טרי
אופן ההכנה:
1.
בצק פריך: במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד קמח, חמאה ומלח ומעבדים יחד עד שמתקבלת תערובת פירורית.
2.מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד רק עד שנוצר בצק.
3.מאחדים את הבצק בידיים, עוטפים בנילון נצמד, משטחים לדיסקית ומקררים כחצי שעה במקרר.
4.מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ3-4 מ"מ ומרפדים תבנית/ רינג משומן קלות. חשוב להקפיד להניח את הבצק בזווית של 90 מעלות בין התחתית לדפנות.
5.דוקרים את הקלתית עם מזלג ומצננים במקפיא כחצי שעה-שעה.
6.
מלית: במחבת קטנה מחממים שמן זית.
7.כאשר השמן חם מוסיפים את הבצל הפרוס ומטגנים על אש בינונית-גבוהה עד שהוא מתחיל להזהיב (אבל עדיין בהיר).
8.מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
9.מסננים את הבצל המטוגן ומצננים מעט
10.
רויאל: בקערה קטנה טורפים יחד שמנת מתוקה, ביצים, קמח, מלח, פלפל, אגוז מוסקט ותימין עד שמתקבלת תערובת אחידה.
11.
הרכבת הקיש: מחממים תנור ל165 מעלות.
12.מעל הקלתית הקפואה מניחים את הבצל המטוגן שהתקרר.
13.מפזרים מחצית מכמות המוצרלה המגוררת על הבצל.
14.מניחים את העגבניות שרי מעל הכל בשכבה אחידה.
15.יוצקים את הרויאל בעדינות מעל הכל, ומפזרים את יתרת הגבינה בשכבה אחידה.
16.אופים את הקיש 35-45 דקות, עד שהבצק מזהיב בשוליים והמלית מתייצבת.
17.מצננים לפחות חצי שעה בטמפרטורת החדר לפני ההגשה.
הערות, הארות ותוספות: במקום המוצרלה אפשר להשתמש בגבינת קשקבל או עמק מגוררת.
אפשר להמיר מחצית מכמות השמנת המתוקה בשמנת לבישול על מנת לחסוך מעט בקלוריות.
עקרונית תמיד מומלץ לאפות את הקלתית חצי אפייה (אפייה עיוורת) לפני שיוצקים את המלית וממשיכים באפייה, אך בקישים אני מוצאת שזה בסדר גמור לאפות את הכל יחד.
הקיש נשמר במקרר עד שלושה ימים מכוסה היטב.
מומלץ להגיש את הקיש בטמפרטורת החדר או מחומם מעט בתנור.
אפשר להכין את הקלתית מראש ולשמור אותה עטופה היטב במקפיא עד כחודש.