פאי רועים אירי
בשר מתובל בין שכבות תפוחי אדמה, טעים בטירוף .
זה אינו המתכון המקורי אלה מתכון מוכשר אבל לא פחות טעים מהמקור.
לפירה
1 ק"ג תפוחי אדמה
כ-2 כוסות ציר מרק /מים
1 כפית תבלין בצל (אבקת מרק בצל/ פטריות)
2 כפות מיונז/ חמאה
1 כף קמח
הכנת הפירה
לקלף ולחתוך לקוביות את תפוחי אדמה.
להוסיף ציר עד מחצית מגובה תפוחי אדמה(תפוחי האדמה מתבשלים מהאדים)
להוסיף תבלין בצל. ולבשל עד ריכוך
לסנן מים ולמעוך לפירה חלק ולהוסיף את יצרת המצרכים.
לערבב ולקרר מעט.
לבשר (הכי טעים שיש)
700 גר בשר בקר קצוץ גס(טחנתי צלעות גס)
1 בצל קצוץ
1 כף שום קצוץ דק
1 גזר קצוץ דק
2 גבעולי סלרי פרוסים דק
5 כפות של רסק עגבניות
250 מ"ל בירה גינס (גם עם בירה נשר יצא לא רע )
מלח, פלפל שחור, קמצוץ צ'לי גרוס, תבלין בצל/מרק בצל
½ כוס מים
הכנת הבשר
לטגן בצל עד שקיפות להוסיף גזר מגורר, סלרי ושום ולאדות יחד
להוסיף רסק עגבניות ולערבב לטגן 2 דקות
להוסיף בירה ותבלינים לערבב ולהוסיף מים לבשל כחצי שעה על אש קטנה מכוסה
לטעום ולשפר טעמים ולצמצם את הנוזלים.
הרכבת המנה
לשמן תבניות אישיות לפזר מעט פירורי לחם
למלא בשכבה דקה של הפירה תחתית ודפנות התבנית
למלא בשר עד שולי התבנית לכסות בפירה.
לשמן מעט(ספריי שמן יכול להתאים )
ולאפות עד השכמה בחום בינוני כ30-40 דקות.
לחכות 5 דקות ולשחרר מהתבנית ולהגיש לצד סלט כרוב עשיר ובירה.
להסברים מפורטים ושדרוגים כנסו
לבלוג שלי