בשר צלי רך רך
שלום לרותי 410 מה שלומך,
ברשותך אתן 2 דוגמאות לבקשתך , האחת בבישול והאחת לצלייה בתנור.
להלן השיטה שלי להכנת בשר צלי בבישול:
נתח כתף בקר מס' 5, ( אם קפוא מפשירים לילה במקרר ), אם טרי מבשלים ישר.
את נתח הבשר מבשלים בסיר במים קרים מהברז, מוסיפים 2 עלי דפנה, 3 יחידות פלפל אנגלי שלם , מעט מאוד רוזמרין 3 שיני שום שלמות לא מקולפות , ומבשלים עד לריכוך הנתח.( יש כאלה שנוהגים גם לבשל בסיר לחץ, הבישול בסיר לחץ הוא כשעה מרתיחה ).
כאמור אחרי הבישול חובה בקירור הנתח , עדיף לילה במקרר.
פורסים לפרוסות או אצבעות ומשלימים עם רוטב
להכנת הרוטב:
קוצצים בצל גדול , 2 שיני שום פרוסות, גזר אחד פרוס, גבעול סלרי פרוס, מטגנים קלות לפי דרגות קושי, מוסיפים כוס יין אדום יבש לניקוי משקעים של הירקות, מטבלים במלח, פלפל שחור גרוס, כף חרדל, 2 כפות רוטב סויה, חצי כף סוכר ,מעט רוזמרין , פפריקה מתוקה, כורכום, מעט מאוד אגוז מוסקט, קורט בהרת, קורט ראס אל חנות,
בוללים את הכל במעט מים קרים או נוזל הבשר, שופכים מעל פרוסות הבשר ומבשלים עד הריכוך מוחלט.
אפשר להוסיף פטריות פרוסות לעידון המראה ( ישנה אפשרות להסמיך את הרוטב ע"י הוספת כף גדושה קמח מנופה ).
אפשרות נוספת להכנת צלי מס' 5 בתנור:
את נתח הבשר מורחים קלות בחרדל, מלח, פלפל שחור גרוס,מעט רוזמרין, שיני שום כתושות.
מכניסים הכל לשקית קוקי , אוטמים טוב וצולים במשך שעתיים בחום בינוני עד לריכוך ( בודקים בעזרת סכין חדה ).
מקררים הנתח קירור מוחלט ופורסים לצורה רצויה.
מוסיפים את הרוטב כמו שפירסמתי מקודם.
תסמכי עליי רותי 410 תקצרי מחמאות
את המנה הזאת זוכים לטעום האורחים שלי בצימרים היוקרתיים בהזמנת ארוחת ערב זוגית , זאת ועוד אפשר להתרשם " אהבה במושבה " צימרים בקרבת הכנרת עם שף פרטי
בהצלחה