השף רמי טל מתארח בפורום

רותי410

New member
לינדוש, הוא כתב או חצי כוס שמן או חצי

חבילה חמאה. לא גם וגם.
יש כאן כמה מתכונים ממש קורצים - כמו הלחם המרוקאי.
מעתיקה אותם.
ותודה לך על הזמנתו של רמי לפורום.
נהנינו והחכמנו מאוד
 

לינדה7

New member
תודה רותי..


שמחה לשמוע שנהנתם מחברתו ...

נכון מתכונים קלים שפוטים אך טעימים ..

לינדה.
 

רמי טל112

New member
קציצות של אלופים

לבקשתה של לינדה יקירתי
קציצות אליפות:
1 ק"ג בשר בקר
2 בצלים קצוצים גדולים
2 שיניי שום כתושות
צרור גדול פטרוזיליה
מלח, פלפל שחור טחון, קורט ראס אל חנות, קורט בהרת, מעט כורכום טחון, כפית פפריקה אדומה מתוקה, כפית פפריקה חריפה, שקית אבקת אפייה / חצי כוס מיי סודה.
מהכל לשים עד קבלת מסה אחידה ומכדררים לקציצות.
בהצלחה

לחם מרוקאי - פרנה :
1 ק"ג קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים /קובייה שמרים טריים
כף מלח
2 כפות סוכר
3/4 כוס שמן רגיל
3 כוסות מים פושרים

א.הכנה :
ללוש מהכל בצק נוח לעבודה ( הבצק רך מהרגיל , וזה בסדר ).
להתפיח עד להכפלת נפח ומרקם
לחתוך ל 4 חתיכות ולשטח מעט
לקחת אבנים עגולות שטופות ( חלוקי נחל ) בתוך תבנית ולחמם אותם בתנור , לשטח מעל את הבצק ולאפות בחום גבוה.
יש אופציה נוספת והיא לאפות בתוך סיר גריל

אין על הטעם הזה באחריות.

את הלחם הזה בפרט אני מגיש לאורחי הצימרים שלי אהבה במושבה עם הזמנת ארוחת ערב זוגית
ומי שלא מאמין מוזמן לצפות בתמונות שלי בפייסבוק , שף רמי טל
בהצלחה
 

לינדה7

New member
תודה איש יקר על השיתוף ..


המתכון ללחם נשמע לי
מדהים וטעים חייב לנסות ..

המתכון לקציצות מעולה. תודה

לינדה.
 

רמי טל112

New member
שינוי מתכון מקמח לבן למלא

ערב טוב , ראשית אני מתנצל שלא הספקתי לענות לשאלתך, ולהלן תשובתי
לא ממליץ לשנות מתכון ב 100% מקמח לבן לקמח מלא, אלא מקסימום ב 50%
מכל סוג קמח, צריך לקחת בחשבון שקמח מלא סופח יותר נוזלים ולכן הייתי ממליץ לך יקירתי להוסיף מים בהדרגה עד קבלת בצק עם מרקם נוח לעבודה.
קחי בחשבון גם את ההתפחה הממושכת בגלל החלפת קמח, ואחרי ההתפחה לבדוק שוב אם צריך עוד מים.
* טיפ נוסף - לפני שאת מסדרת את כיכר הלחם בתבנית ממליץ לגלגל אותו בסולת. יוצא קריספי חבל"ז.
* ממליץ לך להתרשם מדף הבית שלי בפייסבוק - שף רמי טל, ישנם סוגי לחמים אליפות.
* ממליץ לך להתרשם מאתר הבית שלי " צימרים אהבה במושבה ", ליד הכנרת עם שף פרטי ואירוח מהלב.
בהצלחה
 
למעלה