טיפ שלי:סיר אחד,5 תבשלים שונים,לפי הנוחות שלנו
מבשלת תפוחי אדמה בקליפה,בסיר לחץ.
כמה שיותר תפוחי אדמה,תלוי בקיבולת סיר הלחץ.
ברור שיש לקרצף ולשטוף היטב את הקליפה לפני הכנסת תפוחי האדמה לסיר.
כשתפוחי האדמה מבושלים:
1. בוחרים את אלה שקליפתם התבקעה יותר או לפי הכמות הרצויה לאותו רגע-ומכינים פיורה.
כמה שתפוחי אדמה חמימים יותר,כך יותר קל למעוך.
את שאר תפוחי האדמה להוציא למסננת,לנגבם מעודפי המים ולמקרר.
 
המאכלים הנוספים שניתן להכין:
2. שניצל תפוח אדמה.
אהוב על ילדים,לא נשאר פירור.מכינים כמו שניצל רגיל.
בתור טבעונית משתמשת בשלב ראשון במשקה סויה/אורז/שיבולת שועל
במקום הביצה.יוצא נהדר.לא לשכוח פפריקה.
כדי שיהיה קל לקלף את קליפת תפוחי האדמה (אם רוצים,כי לא חייבים),
מעבירים את תפוחי האדמה לכמה שניות במיקרוגל.
 
3.קרטופל סלט.
קוביות תפוח אדמה עם תבלינים ורטבים המועדפים עלינו,כולל קוביות מלפפון חמוץ וירק (שמיר,פטרוזיליה קצוצים דק).
 
4. פורסת תפוחי אדמה לפרוסות די עבות,שמה בשקית ניילון-מוסיפה מלח,פפריקה,מעט טימין,שום ועוד כל תיבול מועדף-
מנערים היטב,מוסיפים מעט שמן זית.מנערים שוב.
מעבירים לכלי לתנוא שחומם ל170-190 מע',תלוי בתנור.
 
5. כנ"ל אפשר להוסיף לאותה שקית,מעט משקה אורז או שיבולת שועל-ולתנור.נוצר רטוב.מעדן.
עוד לא ניסיתי,אבל לטבעונים אמליץ להוסיף למעלה שמרי בירה.
 
אני ממש משתמשת בפטנט הזה.זה מגוון,והכי חשוב-טעים לאללה.
לא חייבים יום אחרי יום.כשהם מנוגבים,אני משאירה אותם במקרר במסננת רחבה.
תהנו.
"סודות השפים של קנור"