סודות השפים - בבלוג שלי
מוזמנים לקרוא את כל הרשומה המעוצבת עם התמונות (והקישורים):
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=4844279
בקצב החיים המטורף שלנו לא קל להיות "שף" ולהשקיע במטעמים טעימים ומגוונים במטבח. למרות זאת, מצאתי את הדרכים להקל ולקצר תהליכים ולהצליח לקבל שם של "בלבוסטע" למרות שאני ממש לא מחזיקה מעצמי כזאת. אז איך? הנה כמה שיטות, טיפים ורעיונות שיכולים לעזור לכם לבשל, לאפות ולארח ביתר קלות.
שימוש במכשירים
מכשירים יכולים לחסוך הרבה זמן. מכיוון שאין לנו בדרך כלל טרמומיקס או הוטמיקס או מכשירים דומים שעולים אלפים ועושים כמעט הכל חוץ מלהכין קפה, נסתפק במכשירים הסטנדרטיים.
מג'ימיקס יכול לקצוץ כרוב ולגרר גזר (לסלט קולסלאו או לסלט כרוב ותפוחים) או לפרוס ירקות שורש (לסלט שורשים) בשניות גם לסלט ענק לארוח. לקצוץ קטן תבלינים, ועוד.
בלנדר יד (מוט) יכול לרסק את המרק ממש בסיר. ושמעתי על מכשיר שמכין מרק ומרסק (בלנדר מבשל) בכ-200 דולאר בדיוטי פרי.
לא מזמן רכשתי מכשיר לוופל בלגי. הוא עלה בסך הכל 150 שקל (על זה נאמר שעוד מכשיר אחד הבעל שלי מסלק אותי מהבית כי אין מקום בארונות - עיין ערך "הכנה מראש והקפאה" - מקום בארון ובמקפיא) אבל הכנת הוופל הבלגי הפכה ענין קל וזריז שהאורחים מתרשמים ממנו מאוד (בעיקר האורחים הצעירים של הילדים!)
אופה הלחם - אותו אני מטעינה מראש בחומרים ומפעילה על טיימר ושוכחת. קצת לפני הארוחה, כשאורחים מגיעים, הבית מריח כמו מאפייה ויוצא ממנו לחם ריחני לפי הטעם (אני אוהבת עם עגבניות מיובשות ועשבי תיבול).
כלים מתאימים ו"פטנטים"
יש לי משפך קטן לקאפקייקס שעוזר למזוג בלילה לקאפקייקס בלי ללכלך. כף לגלידה שאיתה אפשר להכין עוגיות בגודל מוגדר. קוצצים מיוחדים (כמו ג'וליאן) שמאפשר חיתוך אלגנטי ומגוון של האוכל.
בנוסף, מספר רב של תבניות אינגליש וקאפקייקס שאפשר להפעיל את התנור בפעם אחת עם הרבה עוגות (וטורבו).
אפשר גם לאלתר, אם צריך יותר תבניות אפשר להכין לבד תבניות מקרטון!
גיוון ותיבול בקלות
הפעלת דמיון לגיוון - קציצות אפשר לעשות מבקר, מעוף, ואפשר גם לערבב. בקרוב אשתף מתכון של קציצות המכילות בקר, עוף והודי. בתיבול אפשר לשלב לא רק פטרוזיליה או כוסברה, אפשר גם להוסיף עלי סלרי קצוצים (שנותנים טעם קצת שונה).
על מנת לגוון בתיבול אני נוהגת להקפיא תבלינים - תמיד יש לי פטרוזיליה ושמיר קצוצים וקפואים (הנה מה שכתבתי על הקפאת תבלינים, ומאז אני גם מקפיאה בצל קצוץ מטוגן) וכשאין לי את זה, אני משתמשת בתיבוליות כמו של קנור. זה עוזר לשדרג אפילו חביתה למה שמקבלים במסעדה!
בנוסף, אני עושה וריאציות. מכינה כמות של שתי תבניות אינגליש קייק של בלילה בסיסית של עוגת וניל. מחלקת לשניים באחת מוסיפה פרי, בשניה שוקולד קצוץ (או מערבבת חלק מהבלילה עם שוקולית) והרי לנו שתי עוגות שונות! בכלל, יש לי ארסנל של עוגות קלות שחלקן מרשימות ביותר (ורובן בחושות - קערה אחת וכף אחת וחלקן ללא אפייה כלל !).
הכנה מראש והקפאה או צינון
אני קוראת לעצמי מלכת המקפיא. מאז שרכשתי מקפיא נפרד מתקיים הכלל הידוע שלא משנה כמה מקום יש במקרר/במזוודה/בתיק/בארון (השלימו לפי רצונכם) - הוא יתמלא עד אפס מקום! בכל יום נתון שתבדקו את המקפיא שלי תמצאו המון קופסאות קטנות מלאות בולונז, כדורי בשר מבושלים, סלמון אפוי, חומוס מבושל שלם, ועוד. בנוסף, לקראת תקופת חגים אני מכינה בסיס כמו קלתית לקיש ומקפיאה.
אני גם מכינה מראש. למשל, בצהרים, כשאני מכינה סלט, אני קוצצת חסה, גזר ובצל ירוק. חלק מזה אני מעבירה לכלי למקרר, ובערב כשאני מגיעה מורעבת מהבריכה - יש לי בסיס לסלט - ברגע האחרון לפני האכילה אני מוסיפה עגבניה וקצת תיבול -אוכלת! בניגוד לעגבניה שמתקלקלת בקירור, הירקות האלו יחזיקו אפילו כמה ימים.
הכנת בסיס ואחסון בצנצנות, כמו מטבוחה שמתאימה לאכילה כמו שהיא או הופכת לשקשוקה לפי הצורך תוך רגע.
שימוש בקפואים וירקות מוכנים ושטופים.
סנפרוסט (ולענין זה פרי הגליל או כל חברת קפואים) איננה מילה גסה אצלי! שיטת ההקפאה המהירה של הירקות שומרת על הויטמינים וחוסכת לי הרבה עבודה במטבח. אני מכינה שעועית ירוקה ברוטב או צימעס או מרק מלקט בדקות! ואפשר להוסיף לכל תבשיל קצת אפונה, גזר גמדי או ירק אחר שיוסיף לו טעם.
בנוסף, יש המון ירקות שניתן לקנות היום מוכנים ושטופים - חסות, כרוב, כרובית, ברוקולי, סלק מבושל בוואקום, ועוד. אלו מקצרים תהליכים.
אכן, חלק מהשיטות הנ"ל יקרות יותר מלהכין בבית, אבל כידוע זמן=כסף!
רוצים עוד טיפים? גשו לסודות השפים של קנור