אורז – מלא או רגיל - עם חומוס/נירהמ1../images/Emo39.gif
אורז – מלא או רגיל - עם חומוס/נירהמ1 מקור המתכון: אמא שלי, עם שינויים קלים שלי החומרים: ½ 2 כוסות אורז - שטוף היטב ומסונן (אני שוטפת עד שהמים צלולים ונקיים – כך האורז לא נדבק) 1 כוס חומוס - שטופה היטב, שהושרתה במים במשך חצי יממה (לפחות), או יממה שלמה (מתרכך מהר יותר בבישול), מבושלת במים עד לריכוך (לבשל בלי מלח את החומוס – אם מבשלים עם מלח החומוס לא מתרכך!) 1 בצל פרוס לטבעות דקות 1 גזר קטן, קצוץ לקוביות קטנטנות (תוספת שלי בשביל הצבע – תחשבו על הצבעים, אוהבת אוכל צבעוני) 1 פלפל אדום מתוק בינוני קצוץ לקוביות קטנות (גם כן בשביל הצבע) מלח, פלפל שחור גרוס טרי, כמון (אמא שלי לא שמה – היו לה תבלינים מעטים במטבח, ובכל זאת האוכל שלה היה טעים-טעים) – אם שמים כמון, להפחית במקצת מכמות המלח אליה רגילים, 1/2 כפית כורכום (טעים גם בלי – במתכון המקורי האורז לבן בלי כורכום) שמן קנולה לטיגון הכנה: - שמים שמן קנולה במחבת ומטגנים את טבעות הבצל עד שהן מזהיבות, ומוסיפים את הבצל לסיר האורז. - מטגנים קלות גם את הגזר והפלפל המתוק (רק שיתרככו קצת, לא יותר) ומוסיפים לסיר האורז. - מוסיפים את הכורכום והכמון, מטגנים כדקה ומוסיפים לסיר האורז - מוסיפים את החומוס המבושל, מערבבים, מכסים במים לכיסוי האורז (בערך שתי אצבעות מעל פני האורז) - מכסים את המכסה במגבת מטבח (קושרים היטב למעלה את הקצוות – אחרת המגבת יכולה להתלקח) וסוגרים את הסיר. - מבשלים בערך 40-35 דקות (תלוי בסוג האורז: אורז מלא מצריך בישול ארוך יותר ולפעמים גם הוספת מעט נוזלים אם הוא לא רך מספיק) – עד שהאורז תפוח ורך. הערה (של נירה): - במקום לטגן את הבצל אפשר פשוט לשים שבבי בצל יבש (לא מטוגן), ואז פשוט לשים מעט שמן בבישול האורז (כדי שלא יהיה דביק). הערות נוספות בגוף המתכון. תיהנו!