אויש נשלח לי. מתחילה שוב. הדבר הנכון הוא לדרוש הזנה
זה הדבר הבטיחותי ביותר עבור הילדה כי אז אין סיכוי שתיפגע.
אבל אתם בסוף השנה וזה לא רלוונטי עכשיו. סתם להבא.
בנוסף חשוב להבין כמה חמורה האלרגיה. בשביל זה צריך לדבר עם האמא, ושתסביר. האם אסור לילדה להריח את זה אפילו? אם הילד שלך מביא כריך מחלה של שבת שיש בתוכה ביצים זה גם בעיה? מה לגבי מאפינס / לביבות / חתיכת פשטידה? יש המון אפשרויות שצריך להבין אם הן אסורות או לא.
ובלי כל המידע הזה:
חומוס זאת כמובן אפשרות
טחינה (לוריאציה המתוקה אפשר טחינה עם סילאן וזה יוצא בטעם של חלווה)
גבינה קשה אמרנו
אבוקדו
צהובה (מה יקרה אם תשדרגי את הצהובה עם רוטב פיצה/קטשופ וזיתים? או תכיני טוסט בבוקר ותשלחי לו? אמנם לא יהיה חם ובכ"ז חלק מהילדים אוהבים)
צפתית/בולגרית
ממרח חצילים? יש המון סוגים: חצילים פיקנטי, חצילים תאילנדי מתקתק כזה, חציל קלוי, חצילים בטעם כבד.. (באלה בטעם כבד יש גם ביצים וגם לפעמים אגוזים. צריך לברר אם זאת בעיה)
סלטים מבוססי עגבניות ופלפלים כמו מטבוחה
אם הוא ילד הרפתקן קולינרית - פסטו (בחלקם יש צנוברים ובחלקם אגוזים אחרים - לוודא), עגבניות מיובשות, טפנד זיתים. אני מכינה ממרח פטריות טעים - יאכל?
פסטרמה באמת מדי פעם
אם מותר אצלכם בשרי אז שניצל יכול לעבוד טוב או קציצה שפרסת לרוחב בסכין חד.
אה, חמאת בוטנים מותר? את יכולה להיות אמריקאית ולשים חמאת בוטנים ופרוסות בננה (או מלפפון חמוץ אבל זה ממש הארד קור)
אפשר גם לגוון בסוג הירקות שאת שמה בתוך הכריך ומחוצה לו כתוספת, נגיד להוסיף מדי פעם קלחון תירס, זיתים, גרגירי חומוס, אדממה/פול (אם אין אצלכם ילדים עם G6PD), גזר גמדי מבושל, קצת פסטה פוסילי שנשארה מארוחת ערב. וחכי, עוד לא דיברנו על האפשרות לא לשלוח בכלל כריך אלא רק פסטה וירקות או פשטידה או משולש פיצה או קרקרים וגבינה קטנה לטבול בה (שזה אולי יותר מגניב מגבינה רכה רכה בכריך), ולא דיברנו על כל מיני מאפים ביתיים על בסיס בצק עלים שאפשר להכין.
וגם אפשר בסוג הלחם - לחמניה ארוכה, עגולה, לחם מלא, פיתה, חלה וכו'...
סתם התפרעתי פה כי אני אוהבת לדבר על אוכל.
בתכל'ס התפריט שלכם נשמע לי סבבה לגמרי גם כמו שהוא היה. יומיים גבינה מסוגים שונים, יום חומוס, יום טחינה/אבוקדו/פסטרמה, יום מתוק. הילד מתלונן או שאת מרגישה משועממת? כי אם הילד לא מתלונן אין סיבה לתקן.