כמות הפחמימות הנספגת בארוחה משתנה מאדם לאדם
שלום בחור חדש9:
פעם היה מיתוס מקובל שהגוף לא יכול לספוג יותר מ-30 גר' פחמימה בארוחה. כיום יודעים שזה לא נכון. כאשר אתה אוכל חלבון, הגוף מפרק את החלבון לחומצות אמינו ומטפטף אותן לדם באיטיות שכן, לא קיים מאגר של חלבון בגוף. הטיפטוף הזה יכול לארוך מספר שעות ומשתנה מאדם לאדם. עיכול החלבון מושפע הן מהאדם והן מסוג החלבון, מן החי (בשר,ביצים) יתעכל הרבה יותר טוב בגוף שלנו שהוא גם ייצור חי, בהשוואה לחלבון מהצומח.
ניתן להרגיל את הגוף לצריכה ועיכול מוגברים של חלבון בגוף. כמובן שצריכה מוגזמת יכולה לפגוע בכליות. כאשר מתאמנים הרבה, יש פירוק מוגבר של חלבון בגוף ולכן דרוש יותר חלבון בצריכה היומית. עד 2 גר' חלבון לק"ג משקל גוף נחשב לתקין. כמובן שהכוונה למשקל גוף תקין. אם אדם הוא בעודף/תת משקל, מחשבים לפי משקלו האידאלי.
באופן כללי מומלץ לאכול פחמימות לפני אימון, פחמימה מורכבת כגון: לחם, פסטה שתתפרק לאט לאט ותתן אנרגיה לכל אורך האימון. מומלץ לצרוך חלבונים לאחר פעילות גופנית, עת יש צורך בבניית השרירים מחדש לאחר שהתפרקו באימון.
אם אדם בולע מי גבינה, תמיסה נוזלית עם תכולה גבוהה של חלבון, מומלץ שלא יעבור את ה-30 גר' לארוחה, כי הספיגה המהירה לא מאפשרת לגוף להפעיל את מנגנון הטפטוף האיטי של חומצות האמינו לדם.
בהצלחה!