הסבר:
הגב' הרטום כתבה בכותרת "כמות הפחמימות הנספגת בארוחה משתנה מאדם לאדם" ואח"כ "פעם היה מיתוס מקובל שהגוף לא יכול לספוג יותר מ-30 גר' פחמימה בארוחה".
אני חושב שהיא התכוונה לכתוב ""כמות החלבון הנספגת בארוחה משתנה מאדם לאדם" ואח"כ "פעם היה מיתוס מקובל שהגוף לא יכול לספוג יותר מ-30 גר' חלבון בארוחה".
אתה חוזר ושואל לגבי *קצב* הספיגה של החלבון, ואני שב ואומר לך שמבחינת ההשמנה הקצב הזה לא משנה. הוא משנה, קצת, מבחינת השאלה איזה חלק מהחלבון "יבוזבז" (כלומר יהפוך לגלוקוז ו/או שומן) ולא יגיע לבניית שריר. לכן לא כדאי לרכז את כל החלבון לארוחה אחת, אבל גם אין צורך לחלק אותו באדיקות למנות קטנות במשך היממה.