כמה דיווחים מרחוב הארבעה

viczi

New member
אייסברג

לאחר ארוחה בפאשה, הלכנו ל"אייסברג" לקינוח.
מבחר טוב של גלידות. יש גלידות (ולא רק סורבה) עבור הטבעונים וגם גלידות ללא סוכר.
כמו כן אהבתי את הרעיון שמשלמים על כמות ולא על מספר כדורים.
כלומר גם בכמות קטנה יותר ניתן לשלב 2 טעמים.
אני לקחתי שוקולד תפוז וסורבה פירות יער.
כמות בינונית, 20 שקל.
2 הטעמים מוצלחים, ניגודיות בין המתיקות של האחד לחמיצות של השני.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
גם אני בחרתי בשוקולד תפוז... שילוב מנצח


אם כי לדעתי שלהם דווקא לא מהמשובחים; כבר טעמי שוקולד-תפוז טוב ממנו (לא זוכרת איפה). אני לא מצליחה להיזכר מה היה הטעם השני שאכלתי איתו, רק שאהבתי אותו יותר.
 

viczi

New member
לא יוצא לי לאכול הרבה גלידה

אז די נהניתי.
בארץ מעולם לא טעמתי גלידה שגרמה לי לפנטז לחזור לגלידריה.
אולי בגלידה באר שבע, כשעוד המייסדת הייתה חיה.

הגלידה הכי טובה שאי פעם טעמתי הייתה באיטליה.
אני אומרת - אייקון הבא ברומא
 

viczi

New member
מינה טומיי -
2

היום השני ברחוב הארבעה הסתיים בשמונה בערב.
בעוד ידיד שלי ואני מתחילים ללכת לכיוון החניה הוא מציע "אוכל?"
יותר מ-7 שעות אחרי פאשה ואייסברג - הבטן שלי לא מתנגדת לאוכל.
אנחנו מתחילים להסתובב ומהר מאוד מבינים שבשמונה בערב בחול המועד - לא הזמנת מקום, לא אכלת.
בשלב זה אני מציעה את מינה טומיי.
המארחת מציעה לנו את השולחן הארוך שהופיע בפרק הקודם והפעם אנחנו לא בעמדה לסרב.
הקרפצ'ו הוויטנמי קורץ לי אבל אני לא מספיק רעבה בשביל ראשונה ועיקרית. וחוץ מזה, אני מקווה לנסות את הקינוח.

לבסוף הזמנתי איטריות אודון עם בקר (בקר, שיטאקי, שמפניון, פורטובלו, ברוקולי, עירית, רוטב ברביקיו יפני ואטריות אודון, 58 ש"ח) - כמות נדיבה של בשר, חתיכות גדולות וטעימות של פטריות - מנה ענקית וטעימה, מוגשת בקערה מרובעת יפה.
שכחתי את שמה של המנה שאכלו מולי אך גם היא נראתה גדולה אם כי פחות מושכת בעיני. לא נרשמה התלהבות מיוחדת מהמנה.

והקינוח? בסיום המנה בקושי יכולת לנשום...
כך שהמשפט שמה שמופיע במערכה ראשונה יורה במערכה שניה נכון רק לגבי רובה.
הקינוח ימתין לטייק 3.

סיכום:
יש מנות מוצלחות יותר ומוצלחות פחות.
הקרפצ'ו והשיטאקי אודון הם בהחלט מנות ששווה לחזור בשבילן.
עדיין מתאכזבת מאוד שעניין החריפות כנראה ימנה ממני לנסות חלק נכבד מהמנות...
אה, ולשבת בשולחן ארוך בכניסה זה לא כל כך גרוע.
אפשר לעסוק מחקר מרתק במדעי התנהגות על הלקוחות המסעדה ובאיזשהו שלב המארחת ואחת המלצריות פצחו בריקוד.
חששתי שיחייבו אותנו על ארוחה ומופע, אבל מסתבר שהמופע חינם
 
למעלה