כמה דיווחים מרחוב הארבעה

viczi

New member
כמה דיווחים מרחוב הארבעה

בחול המועד ביליתי יומיים באיזור רחוב הארבעה.
הנה כמה ביקורות מהאיזור.

אגב, לאחרונה יש לי תחביב לברר על שם מי קרוי הרחוב.
אז הנה מויקיפדיה:
הוא קרוי על שמם של "הארבעה" - ארבעת חברי ההגנה עמירם בלינקוב, שרגא הר, אהרן ידידיה ואריה קסלמן שנהרגו ב-22 בפברואר 1946, בהתקפה על מפקדת המשטרה הניידת שישבה בשרונה, במסגרת ליל המשטרות.‏
ליל המשטרות או בשמו המקורי, מבצע פולים, נערך בליל שבת שבין 22 ו-23 בפברואר 1946, על ידי תנועת המרי העברי כנגד תחנות משטרה בריטיות בהן היו בסיסים של יחידות המשטרה הניידת. המבצע בוצע על ידי יחידות פלמ"ח שתוגברו בחלק מהמקרים באנשי ההגנה. הפעולה נחלה הצלחה חלקית ובהתקלות שהייתה בין הכוח הפושט ובין כוחות המשטרה בתחנת המשטרה בשרונה (כיום הקריה בתל אביב) נהרגו ארבעה אנשי ההגנה.
 

viczi

New member
מינה טומיי -
1

היינו 3 והייתה לנו שעה ורבע לאכול.

למרות שהזמנו מקום מראש, כשהגענו הוצע לנו לשבת בשולחן הארוך ממש בכניסה. ביקשנו מקום יותר שקט והמלצרית הובילה אותנו לשולחן.
קיבלנו תפריטים וטעימה מקוקטייל חביב.
המלצרית סיפרה לנו על חמשת מטבחים: יפן, תאילנד, הודו, ווייטנאם וקוריאה.
היא גם הודיע לנו שמנות מיועדות לחלוקה וכי המטבח הוא מטבח זרימה - מה שמוכן יוצא (או בניסוח שלי: אנחנו לא רוצים את הכאב ראש שבלתזמן מנות).
לשמחתה של הטבעונית - היה לה מבחר של מנות והחברה השניה החליטה לחלוק איתה.
אני הייתי נחושה לנסות מנות עם בשר ולכן הוחלט שאני אזמין בנפרד.
ערב לפני הביקור עיינתי בתפריט ובחרתי מספר מנות שנראו לי מעניינות. כאשר עיינתי בתפריט במסעדה - ראיתי כי ליד מנות רבות מופיע פלפל אדום המלמד על חריפות המנה. ליד כל מנה ששמתי עליה עין בבית הופיע הסימן המאיים. שאלתי את המלצרית עד כמה חריף. היא ענתה "פיקנטי".
ניסיתי להבין האם פיקנטי זה שם חיבה לחריף שכן אני ממש לא עמידה לחריף.
היא אמרה שאם כך - עדיף שלא.
שאלתי אם ניתן לקבל חלק מהמנות בלי חריף.
היא ענתה שכן.
התחלתי לשאול מנה מנה.
עברנו על 7 מנות ועל כל אחת היא אמרה "את זאת - לא!"

לבסוף הזמנתי:
קרפצ'ו וייטנמי - סינטה צרובה, רליש מלון, בוטנים ועשבי תיבול, וינגרט צ'יל ירוק וקרופוקים - 39 ש"ח.
כמו שניתן לנחש -מהמטבח הוייטנמי. הוזמן מופחת חריף (הפשרה היחידה של המלצרית). מנה מאוד יפה, עם טעמים מעניינים וחריפות גבולית מבחינתי.
כשהמנה הגיעה לשולחן המלצרית (לא זאת שלקחה את ההזמנה) הכריזה את שם המנה וכשאמרתי שזו המנה שלי גערה בי "מה? לא תרצי להתחלק?" הערה מוזרה והחינוך הפולני שלי אף גרם לי להצטדק בפניה...

מינה תאי אדום - נתחוני בקר, עגבניות שרי, חציל , שעועית ירוקה, במבו שוט, חלב קוקוס וקארי אדום, אורז לבן - 56 ש"ח.
מהמטבח התאילנדי.
ההגשה מאוד יפה. על צלחת ארוכה מגיעה גבעה של אורז לבן, קערה של תבשיל וכף עם ידית קצרה המיועדת לערבוב. אחת הבנות אמרה שזה כל כך יפה שלא נעים להרוס.
לא ממש התחברתי למנה. היה די טעים אבל חתיכות הבשר היו דקיקות ולא היה להם טעם של בקר. הרוטב היה כבד מדי לטעמי.
מנה גדולה ומאוד משביעה.

לידי חלקו גרין קארי (בצל, כרישה, תרד צעיר ואפונה ברוטב קארי ירוק וחלב קוקוס - ללא עוף עבור הטבעונית, 54 ש"ח) ושטאקי אודון ( טופו, שיטאקי, שמפניון, פורטובלו, ברוקולי, עירית, רוטב ברביקיו יפני ואטריות אודון, 54 ש"ח). הטבעונית אמרה ששתי המנות היו טובות ואילו השותפה שלה העדיפה את המנה השניה.

תפריט הקינוח קרץ לי מאוד אך בגלל מגבלת הזמן היינו חייבות לרוץ.
כשהזמנו חשבון ראינו שקיבלנו 10% הנחה. האם זה סוג של הנחת צהריים? פיצוי על חריפות? מי יודע...

סיכום:
שילוב של 5 מטבחים נותן תפריט מגוון ומעניין.
המנות גדולות ומשביעות וביחס לגודל המנות המחירים ממש סבירים.
ההגשה והכלים מאוד יפים. על כל שולחן יש ערימה של צלחות יפות לחלוקה - מאוד נוח.
כמות המנות החריפות בעייתית. לא תמיד לאכול או לא לאכול חריף היא בחירה. אני למשל לא מסוגלת לאכול חריף ועדיין רוצה לנסות את המנות.
היה ראוי להתגמש ולהציע לפחות חלק מהמנות החריפות בשתי אופציה: חריפה ולא חריפה.
 
תודה על הדיווח...

הערה של המלצרית הייתה לא במקום לדעתי...
&nbsp
שמחה לשמוע שיש שם מבחר גם לצמחונים/טבעונים...
 

bruno01

New member
אייקון מביא אלינו מבחר נאה של דיווחים


תודה על השלל!
 

viczi

New member
אכן אייקון


דיווחים של "מאורות" באמצע דצמבר

עוד אבקש המלצות לירושלים...
 

horseradish

New member
מאורות מתרחש בירושלים?

אולי אגיע... ולא רק בשביל לבקר בירושלים ולהיות באירוע של האגודה
 

viczi

New member
מסתבר

זה היה האייקון הראשון שלי ובתקווה זה יהיה מאורות הראשון שלי גם כן.

קישור לאתר מאורות: [URL]http://meorot.sf-f.org.il/2014/ [/URL]
עדיין אין תוכניה...

אני מקווה לנצל את מאורות לטיול בירושלים אהובתי.
להגיע יום לפני בבוקר, לטייל, לאכול, לנשום את העיר המדהימה ובבוקר של מאורות להיות רעננה ולא אחרי נסיעה ארוכה.
 

viczi

New member


לא מאמינה שרק השנה גיליתי אותו...
גערתי בכל חברי המוזרים או/ו הגיקים.
בשביל מה יש אותם אם לא בשביל לספר לי דברים כאלה?!?

היה נהדר

סוף סוף הרגשתי שאני לא העוף הכי מוזר ביער
 

viczi

New member
נהדר


אז נדבר בסמוך יותר לאירוע
אולי אוכל לגנוב מכם רעיונות לאוכל או מלון...

באייקון רציתי להישאר לישון בסביבה בסוף הצטערתי שלא כי הייתי מותשת מהנסיעות...
 

trilliane

Well-known member
מנהל
גם אנחנו אכלנו במינה טומיי בשבוע החולף (מאותה סיבה...
)

זה היה כבר בסוף היום אז לא הייתה לנו מגבלת זמן, אבל בשל השעה (בערך 11) בדיוק סגרו את המטבח ב"אובן קובן" ולכן המשכנו ללכת ברחוב הארבעה לכיוון צפון. אני רציתי לנסות סוף סוף את "מסה" המדוברת, החבר'ה הסכימו, אבל התחרטו לי בכניסה...
אז התפרשנו על "מינה טומיי", שמבחינתי היא בכלל מסעדה חיפאית.


הסניף התל אביבי היה שונה למדי, חשוך מאוד (באופן פאבי משהו) וברקע התנגנה מוזיקה הודית מעיקה בווליום קצת גבוה מדי לטעמי. ביקשנו שולחן לא קרוב לרמקולים והושבנו יחסית בכניסה, באזור החשוך (אני אוהבת לראות היטב מה אני אוכלת, לא אוהבת שולחנות חשוכים). מילא, היינו רעבים, התפשרנו.

גם אנחנו קיבלנו קוקטייל כלשהו ותפריטים (שונים מאלה שאני מכירה בחיפה, אבל בסניף הגדול בקסטרא לא אכלתי כבר זמן רב) אבל המלצרית רק הניחה אותם והלכה; לא נשארה להסביר לנו דבר ואיש לא הציע לנו לחלוק במנות. חיכינו לא מעט עד שתחזור ומישהו יטרח להתייחס אלינו ולקחת הזמנה.

כל אחד מאיתנו הזמין משהו אחר: הטבעונית (שלא הייתה כ"כ רעבה ובעיקר לא רצתה להוציא הרבה כסף) הזמינה רול סושי צמחוני מתפריט הסושי (הנפרד); הטבעוני הזמין מוקפץ כלשהו עם טופו והיה די מרוצה, כך התרשמתי. א' (אותו אחד, כן) התקשה למצוא מנה שהוא אוכל את כל הרכיבים בה ובסוף הזמין פאד תאי, נדמה לי.

אני חשבתי בהתחלה על הצ'יקן טיקה מסאלה (שהוזכר כאן לטובה מתישהו) אבל העגבניות ברוטב הוציאו לי את החשק וגם תיאור המנה לא נשמע לי מפתה. התחשק לי דווקא שרימפס ושאלתי על "שרימפס טוגרשי" (יפן) אבל הובהר לי שהיא חריפה ואין דרך לשנות זאת (גם אני לא אוכלת חריף). הזמנתי "פאד קונג נודלס" (שרימפס, אווז מעושן, אטריות אורז, שעועית ירוקה, תרד, בוטנים, בצל ירוק, סויה מתוקה ונוק צ'אם) והיה נחמד וסביר למחיר (57 ש"ח).

בסה"כ היה בסדר, אבל לא מקום שהיינו טורחים להגיע אליו במיוחד או לחזור אליו. הוא היה פשוט סוג של בררת מחדל בין אילוצי שעה / מחיר / טבעונות...

בניגוד אליכם, לא היו על השולחן (ולא קיבלנו) צלחות חלוקה; לא ראיתי כלים יפים במיוחד; ההגשה הייתה סתמית (או שאולי לא יכולנו להתרשם ממנה בגלל החשכה); לא קיבלנו הנחה... (נראה לי שזה בגלל שאכלתם עסקית) ובעיקר לא קיבלנו שירות מוצלח. השירות היה פסיבי מאוד, לא יוזם, לא זמין, לא מסביר פנים; התקשינו לתפוס מלצרים. למעשה אפשר לומר שלא קיבלנו "שירות", קיבלנו הגשה לשולחן. בסופו של דבר קיבלנו הכול, אבל לאט (אל דאגה, השארנו טיפ בהתאם).

אגב, השולחן הגדול באמצע נראה לי מזעזע, בעיקר כי יש סביבו ספסלים ולא כיסאות. כשאני במסעדה אני רוצה לשבת בנוחות, אני לא בעונש ולא בבי"ס. הדבר היחיד שהשתפר בזמן שישבנו שם הוא המוזיקה: אחרי זמן מה נגמרו להם כנראה השירים ההודיים והם עברו לאיזה ג'אז או משהו סטנדרטי לא מפריע ולא מעיק.


בשורה התחתונה: אפשרות סבירה בלית בררה, אבל לא התלהבתי לשבת שם מלכתחילה (כי רציתי מסעדה ת"א חדשה) ואחרי שהייתי שם אני לא נלהבת לחזור. הסניפים בחיפה נחמדים יותר (וספציפית בסניף הסטיישן הקטן השירות ממש מעולה), אם יתחשק לי אשב בהם.
 

viczi

New member
מזדהה עם הרבה דברים

גם עם הרצון לנצל את ההזדמנות לאכול במסעדה תל אביבית מומלצת, גם עם הרצון הספציפי לבקר במסה וגם עם אכזבה קלה מחברים שרק רוצים לאכול משהו סביר ולא יקר. אגב, מה היה התירוץ שלהם להתחרט בכניסה?

אם עד אז לא ייצא לך לבקר ב"מסה", מציעה שנלך ביחד בפסטיבל של פסח (שכחתי איך הוא נקרא)...


ראיתי באתר של מינה טומיי שיש להם סניפים גם בחיפה.
האם גם שם יש הרבה מנות עם חריף שלא ניתן להוציאו מהמנה?

מצטערת לשמוע על השירות הלא טוב ועל המוזיקה.
בשני הביקורים שלי לא הייתה מוזיקה חזקה מדי ("נגמרו להם השירים ההודיים"
) והשירות היה כנראה קצת יותר טוב ממה שאתם קיבלתם. הספסל באמצע אכן לא נוח. למזלינו בערב לא היה עמוס ולא ישב אף אחד לידינו, אבל זה בהחלט יכול להיות לא נעים. גם הקרבה לדלת ולעמדת המארחת בעייתית. מצד שני, אם הוא לא היה קיים כנראה בערב שהיינו הולכים הביתה רעבים כי כל מקום אחר היה מלא.

בגלל שבאיזור שלי אין מסעדות אסיאתיות, אני מניחה שהתלהבתי מהמקום יותר. אמנם אני לא אוכלת סושי אבל יש לא מעט מנות אסייתיות אחרות שאני אוהבת...
 

viczi

New member
פאשה - סוף טוב, הכל טוב

הטבעונית רצתה פאשה.
אני הכרתי את סניף פאשה בראשון לציון ולכן הסכמתי בשמחה.
אך כאשר נכנסתי לאתר שלהם, הופתעתי מהמחירים.עסקית שכוללת פרגית ב-78 ש"ח? בהמשך במסעדה התברר גם שאם אחד הסועדים מזמין עסקית - כל אדם בשולחן מחויב X ש"ח (לא זוכרת את הסכום המדויק) עבור סלטים שמגיעים עם העסקית...

מילה טובה למסעדה שמגישה לחם חינם! מבחינתי זה מינימום הכרחי אבל בגלל שזה קורה מעט במסעדות ארצינו - זה תמיד נותן למסעדה נקודות זכות.
לשולחן הוגשו מעין פיתות, חמות ומאוד טעימות.

הטבעונית והמצטרפת חלקו ונהנו:
ירקות מהטאבון בניחוח תורכי - מגש גדול ויפה של שלל ירקות - 38 ש"ח.
סלט עגבניות גדול - צלחת גדולה של עגבניות קלופות - 30 ש"ח.
אורז "מאלובה" - צלחת גדולה עם ערימה יפה של אורז עם ירקות - 24 ש"ח.

הזמנתי:
לחמה ג'ון - 28 ש"ח - שתי יחידות גדולות וטעימות מאוד. גם אם לא הייתי מזמינה שום דבר אחר הייתי מסיימת את הארוחה שבעה.
אורז "מאלובה" - 24 ש"ח - כמות יפה של אורז מאוד טעים. כשגרתי קרוב לסניף ראשון לפעמים הייתי מגיעה רק בשביל האורז. ממש טעים.

סיכום:
העיקריות יקרות בעיני, אבל מראשונות ותוספות ניתן להרכיב ארוחה טעימה ומשביע. היה מוצלח.
אשמח לחזור לארוחה באותה מתכונת...
 
לא ידעתי שלפאשה יש סניף נוסף בראשון...

ידוע לך כמה זמן המסעדה קיימת בראשון?..
האם התפריט בראשון זהה לתפריט של תא?...חיפשי תפריט בגוגל ולא מצאתי...
&nbsp
תודה!
 

viczi

New member
גרמת לי לפקפק בעצמי... אולי זה לא רשת אלא פשוט אותו שם?

בכל מקרה, גיליתי את פאשה ראשון לפני כ-6 שנים, כשעברתי לראשון.
המקום שונה מפאשה תל אביב, יותר מסעדת פועלים.
בערב מגישים בעיקר שווארמה ועל האש וכמה מנות ראשונות מהמטבח התורכי.
במהלך היום יש כאמור המקום הוא יותר מסעדת פועלים. מגישים אוכל טורקי (כך זה נראה, איני מומחית למטבח הטורכי) טעים מאוד.
לי זכור האורז הטעים שהיה נגמר בערב ולכן כשהייתי בחופש הייתי קופץ בצהריים לאכול ממנו.
לא יודעת כמה אופציות צמחוניות יש שם...
האמת היא שמזמן לא הייתי שם, כמה שנים.
 

inבאלי

New member
תודה על הדיווח

חברים שלי מאד אוהבים את פאשה אבל גם לי התימחור של העיקרית נראה תמיד גבוה יותר מדי ללא הצדקה.
יפה שהצלחתן להנות גם ללא העיקריות.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אכלתי שם פעם עם המשפחה (הם כשרים) ולא התחברתי

לא לאוכל, לא לאווירה ולא למוזיקה...
&nbsp
 
למעלה