ט”ו בשבט ראש השנה לאילנות כמעט כאן – מתכונים לחג

נירהמ1

New member
ט”ו בשבט ראש השנה לאילנות כמעט כאן – מתכונים לחג


אתם מוזמנים לשתף אותנו במתכוניכם.


תודה מראש וחג שמח,


נירה


 

נירהמ1

New member
“טנזיה" – תבשיל פירות יבשים מהמטבח המרוקאי/אילנית12


“טנזיה" – תבשיל עם פירות יבשים מהמטבח המרוקאי/אילנית12
מקור המתכון: אילנית12, גיסה
הוכן, צולם והובא ל"חלבי" ע"י אילנית12

קישור למתכון ותמונה נוספת בבלוג של אילנית:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1816670

"טנזיה שאכלתי אצל גיסתי והתאהבתי במנה.
טנזיה היא תערובת של פירות יבשים עם אגוזים ושקדים, שמשולבים עם בצל מטוגן מקורמל.לטנזיה יש המון גרסאות, חלק מכינים עם יין, סילאן, סוכר חום, ועוד.
אני מביאה את הגרסה שאהבתי.מגישים עם קוסקוס, אורז, תבשיל בשר, עוף או כתוספת
במתכון אין כמויות ואפשר 'לשחק' עם הכמויות.
אפשר לאכול חם או קר..." (אילנית)

החומרים:
1 בצל חתוך לעיגולים דקים
חופן משמש יבש
חופן שזיפים ללא גלעינים
צימוקים
חופן תאנים יבשות
פפאיה יבשה
שקדים חצויים ללא הקליפה (לא מומלחים)
אגוזים לא מומלחים, השתמשתי במלך ופקאן
כ-1/2 כפית קינמון
אגוז מוסקט מגורד (אפשר גם אבקה)
קורט ציפורן
קורט מלח
כ-3 כפות סילאן
כ-1/4 כוס מיץ תפוזים

הכנה:
- משרים את השזיפים, המשמש, הצימוקים והתאנים כ-15 דקות במים חמים (לא זורקים את המים), את הפפאיה משרים נזמן רב יותר, בערך כחצי שעה (היא קשה יותר).
- מטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים את הפירות היבשים ומטגנים תוך ערבוב קל כמה דקות, מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.
- מוסיפים סילאן, מיץ תפוזים ומעט ממי ההשריה בהם השרינו את הפירות המיובשים (הנוזלים צריכים להיות בסיר רק עד גובה הפירות).
- מנמיכים להבה ומבשלים בערך כ-20 דקות.
- לפני שמכבים את הגז מוסיפים חופן אגוזים ושקדים ומערבבים היטב, טועמים ואם זה לא מספיק מתוק מוסיפים מעט סילאן.

תיהנו,
אילנית


 

נירהמ1

New member
כתר אורז עם פירות מיובשים/אילנית12


כתר אורז עם פירות מיובשים/אילנית12
מקור המתכון והתמונה: אילנית12 (Dalia Ilanit Mor), מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה"

החומרים:
שקדים לא קלויים
שזיפים יבשים
מישמש יבש
צימוקים
קורט הל טחון(לא חובה)
קורט קינמון

הכנה:
- מכינים אורז צהוב (עם כורכום).כמו שאתם רגילים להכין
- בינתיים מטגנים עם מעט שמן את כול החומרים,להזהר שהשקדים לא ישרפו.
- לאחר שהאורז מוכן,מוסיפים את הפירות והשקדים.

תיהנו,
אילנית


 

נירהמ1

New member
"טנזיה" מהמטבח המרוקאי/רננות


"טנזיה" מהמטבח המרוקאי/רננות
מקור המתכון: זברה, מקור-אמו המרוקאית של חבר
הוכן, צולם והובאר ל”חלבי” ע”י: רננות (תמר כהן)

החומרים :
3 בצלים גדולים פרוסים לחצאי טבעות
100 ג'ר משמשים מיובשים
100 ג'ר שזיפים מיובשים
100 ג'ר צימוקים כהים
100 ג'ר אגוזי מלך חצויים, מטוגנים
100 ג'ר שקדים מולבנים פרוסים, מטוגנים
כפית מלח
כפית בהריון מתקדם קינמון
3 כפות סוכר חום, או כנ"ל דבש
מעט יין מתוק

הכנה:
- חותכים את המשמשים והשזיפים לחצי. משרים במים לרבע שעה בערך. מסננים ושומרים את מי ההשריה.
- בסיר גדול ושטוח מזהיבים את הבצל,ומוסיפים את הפירות היבשים והתבלינים.מאדים מספר דקות, מוסיפים יין אדום שיכסה את תחתית הסיר, מכסים ומנמיכים אש למינימום. מבשלים בערך חצי שעה, תוך בחישה מפעם לפעם, ואם יש צורך מוסיפים מעט ממי ההשריה של הפירות.
- לקראת הסוף מוסיפים סוכר חום או דבש, את השקדים והאגוזים, בוחשים ומכבים.
*אני מעבירה את האורז לתבנית טבעת, הופכת על מגש יפה,ובמרכז שמה את הטנזיה.
**טעים, יפה וחגיגי.

הערות של זברה (מקור המתכון) בגוף המתכון.

הערות של רננות:

1.הכפלתי כמויות של הכל.
2.הופתי גם תאנים מיובשות וגם תפוחי עץ מיובשים.

תיהנו,

רננות

 

נירהמ1

New member
סלט פירות צבעוני וחגיגי/pirge

סלט פירות צבעוני וחגיגי/pirge
מקור המתכון והתמונה: פירגה (Dalia Cohen)

המצרכים בקערה גדולה:
מגוון פירות העונה טריים חתוכים לקוביות קטנות או כדורים.
פירות מקופסאות שימורים חתוכים לקוביות
פירות יבשים חתוכים
מוסיפים דובדבנים מסוכרים, דובדבנים טריים בעונה , גרעיני רימון , אגוזים מסוכרים קראנצ'יים.
מוסיפים ליקר ויין מתוק או מיץ תפוזים .
*מכינים ממוך להגשה ומתעלפים מעונג.

תהנו,

פירגה

 

נירהמ1

New member
שטרודל פירות יבשים מבצק פריך/פירגה


שטרודל פירות יבשים מבצק פריך/pirge
מקור המתכון והתמונה: פירגה (Pirge Cohen)

החומרים:
200 גר' מרגרינה/חמאה רכה
מיכל שמנת או יוגורט לפרווה כוס מיץ תפוזים
כף סוכר/אבקת סוכר
2 חלמונים
3 כוסות קמח

הכנה:
- לשים לבצק נעים - מוסיפים קמח במידה וצריך. *אפשר לשים במקרר לשעה.
- מחלקים ל-3, לרדד לעלה מלבני ולמרוח לפי בחירה:
ריבה, קונפיטורה, ממרח תמרים, שכבה דקה של טחינה גולמית ומעל סילאן: ממרח שוקולד:ממרח חלבה:ממרח אגוזים:ממרח שקדים:ממרח ריבת חלב.
- מעל לפזר בנדיבות פירות יבשים קצוצים + אגוזים סוגים שונים.
- טעם לבחירה קינמון:קליפת לימון : וניל: קוקוס:שומשום.
- מגלגלים לכרוכית הדוקה ומניחים על נייר אפיה כשהתפר למטה.
- חותכים למנות (לא עד הסוף).
- מורחים חלבון ביצה מוקצף ומפזרים סוכר.
- אופים בחום של 175 מעלות עד השחמה.
- מצנניםן, פורסים לפי הסימנים ושומרים בקופסה סגורה במקום יבש.

תיהנו,

פירגה

 

נירהמ1

New member
עוגת תותיפרוטי פונטש רום/פירגה


עוגת תותיפרוטי פונטש רום – קרה, מלאה בפירות מיובשים, פיצוחים ועוד, כיד הדמיון
מקור המתכוןו והתמונה: פירגה (Pirge Cohen)
&nbsp
החומרים:
חבילה בסקויטים כ-1/2 ק"גו (איזה סוג שרוצים), שבורים לחצאים (לא לפורר)
1/4 כוס שרי ברנדי/יין מתוק
לקרם:
200 גר' מרגרינה "בלו-בנד", רכה (בטמפרטורת החדר)
200 גר' שוקולד מריר
1 כף גדושה שוקולית (אבקה)
3 כפות מים רותחים
½ כוס סוכר
2 כפיות נס קפה
כפית תמצית ונילוכפית רום .
תוספות:
50 גר' קליפות הדרים קצוצים גס מסוכרים.לשלב גם צימוקים. חתיכות פירות יבשים.
50 גר' אגוזים קלויים קצוצים גס או קליפות הדרים מסוכרות.
6 יחידות מרשמלו צבעוני (ורוד-לבן), חתוכים לפרוסות.
50 גר' דובדבנים מסוכרים שלמים.
&nbsp
הכנה:
- מבשלים את חומרי הקרם, פרט למרגרינה תוך כדי בחישה, כשהכל נמס מכבים את האש ומוסיפים את המרגרינה בחתיכות קטנות.
- בוחשים עד לקבלת קרם חלק.
- שומרים כ-4 כפות קרם בצד, לציפוי העוגה.
- ליתר מוסיפים את התוספות ומערבבים.
- מוסיפים גם את העוגיות. לא בבת אחת, ומערבבים ביחד. *צריכה להיות עיסה דביקה, לא נוזלית ולא קשה.
- יוצקים הכל ל-2 תבניות ארוכות (אינגליש קייק). *כדאי להניח נייר אפיה בתחתית התבניות.
- יוצקים מעל את הקרם ששמרנו בצד ומקשטים בקוקוס, אגוזים גרוסים, סוכריות צבעוניות.סוכריות "קליק", או כיד דמיונכם.
- שומרים בפריזר.
- מכיניםלפחות יום לפני ההגשה.
- פורסים לפרוסות דקות ומגישים ליד תה/קפה.
&nbsp
תהנו,

פירגה

 

נירהמ1

New member
אורז צימוקים ושקדים - הכל בסיר אחד/]פירגה


אורז עם צימוקים ושקדים - הכל בסיר אחד/]פירגה
מקור המתכון והתמונה: פירגה (Pirge Cohen)

החומרים:
2 כוסות אורז
100 גרם שקדים מולבנים חצויים
¾ כוס צימוקים לבנים
בצל קצוץ
מעט מלח
4 כפות שמן

הכנה:
- מקפיצים הכל ביחד עד שמזהיב.
- מוסיפים 4 כוסות מים רותחים
- מנמיכים את הלהבה להכי קטנה,
- סוגרים במכסה.
- נמבשליםל על להבה קטנה (תוך רתיחה) 20 דקות.
- משאירים בסיר עוד 15 דקות ללא בישול ועדיין מכוסה.
- מגישים.
*יוצא אורז אחד-אחד.

תיהנו,

פירגה

 

נירהמ1

New member
מילקשייק פירות/פירגה


מילקשייק פירות/pirge
מקור המתכון והתמונה: פירגה (Pirge Cohen)

מכניסים לבלנדר:
רסק מ-3 קוביות קרח
3/4 כוס חלב קר
2 בננות בשלות
8 תותים נקיים
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
ליקר פירות לטעם
סוכר לטעם (הפודינג מתוק)

- מערבלים ומגישים.

^אפשר לשים לחצי שעה במקרר ולהנות.
**סמיך וטעים.

תיהנו,

פירגה

 

נירהמ1

New member
כדורי חרוסת - מתאימים לט"ו בשבט ולכל השנה/פירגה


כדורי חרוסת – מתאים גם לט"ו בשבט/pirge
מקור המתכון והתמונה: פירגה (Pirge Cohen)

"חרוסת משודרגת. נוסתה בכל הצורות. המלצה חמה לחג הפסח ולכל השנה...” (פירגה)

החומרים:
100 גר' בוטנים שלמים, לא קלויים
100 גר' שקדים שלמים בתפזורת, לא קלויים
300 גר' אגוזי מלך בתפזורת, לא קלויים
100 גר' שקית שומשום, לא קלוי

הכנה:
- מכניסים לתבנית יבשה וקולים עד לפריכות.
- מערבבים מדי פעם שלא יישרף. עד להזהבה קלה.
- מערבבים עם 500 גר' סילאן.

הערות של פירגה:
1. אפשר להוסיף גם5-4 כפות ממרח תמרים.
2. כדאי להוסיף לפי בחירה :גרנד מרנייה, קינמון, יין מתוק שאתם אוהבים,
קליפת הדרים מגוררת.
3. מגישים ספלוני נייר ומפזרים קוקוס.
4. אם העיסה דלילה מדי, אפשר להניח בעזרת כפית כמות קטנה בתוך צלחת
מלאה בקוקוס ולגלגל לכדור בעזרת הקוקוס.
5. אפשר למלא בעיסה, צנצנת יפה ולהגיש מתנה.
8. אפשרויות אחרות לחרוסת הזו:
למשל, להכין כדור קטן ולהניח בתוך פרוסות עיגולי תפוחי עץ, או למלא אותה בתוך פירות יבשים, או לטבול בשוקולד בטעם גרנד מרנייה (ליקר תפוחים)
9. אפשר לצקת את כל התכולה לתבנית מרובעת ולחתוך ריבועים---על כל
ריבוע לשים שקד\חצי אגוז\צימוק וכו'.........במידה והעיסה רכה
מדי, להוסיף בוטנים או אגוזים טחונים במג'ימיקס.
לשמור בספלוני ניר, או להוסיף מצות שבורות ולהכין עוגה בתוך תבנית אינגליש קייק.
10. מתאים לכל השנה.
11. כדאי להכין מהתערובת כדורי שוקולד ולטבול בקוקוס או מיזרה אחר.לשים במנג'טים\ספלוני ניר. לשמור במקרר\פריזר. נשמר הרבה מאד זמן.
12. אפשר להכין לפני החג. זה רק ישתבח עם הזמן.
13. תערובת שנשארת אחרי החג, ממלאים בבצק עלים/פריך.

תהנו,

פירגה

 

נירהמ1

New member
קליפות תפוזים מסוכרות/אילנית12


קליפות תפוזים מסוכרות/אילנית12
מקור המתכון: אילנית12, מתכון מבית אימי עליה השלום
הוכן, צולם והובא ל”חלבי” ע”י: אילנית12 (Dalia Ilanit Mor), מהבלוג “אוכל טעים ומבושל במטבח של דליה”

קישור לתמונות בבלוג:

http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/2481103


"אני אוכלת כנישנוש, אבל אפשר בהחלט גם לשלב את הקליפות בעוגת תפוזים, חותכים לרצועות ומכניסים לעיסת העוגה.טעים מאוד...” (אילנית)

חומרים והכנה:
350 גרם קליפות בערך זה היה בערך מ-5 תפוזים גדולים
סוכר באותו משקל של הקליפות: 350 גר'
1 כפית מיץ מלימון טרי
1/4 כוס מים (כוס מידה 250 סמ"ק)
קוקוס

הכנה:
- שוטפים את הקליפות מחממים סיר גדול ורחב מרתיחים מים .כשהמים מבעבעים מכניסים את הקליפות ומכסים את הסיר.
- מרתיחים 5 דקות.
- שופכים את המים ומרתיחים שוב. חוזרים על הפעולה הזו 3 פעמים כדי להוציא את המרירות מהקליפות.
- לאחר מכן שמים את הקליפות הסוכר,הלימון והמים על להבה בינונית ומבשלים ללא מכסה בערך חצי שעה או עד שהסירופ מסמיך ומצטמצם. *לא לעזוב את הכיריים. צריך להשגיח.
- לאחר שהקליפות מתקררות לוקחים צלחת עם קוקוס וטובלים בה כל קליפה.
- מאכסנים בקופסא או בצנצנת במקרר.

הערות של אילנית:
*מכינים את המתכון עם סוכר ומיץ לימון.
**כמות הסוכר אמורה להיות באותו משקל של הקליפות.
**הכנתי כמות קטנה יחסית אבל יצאה לי צנצנת ועוד קופסא קטנה.

תיהנו,
אילנית


 

נירהמ1

New member
שטרודל פירות יבשים, אגוזים, שומשום וקוקוס/ש712


שטרודל פירות יבשים, אגוזים, שומשום וקוקוס/ש712
מקור המתכון והתמונות: ש712 (שרית בסט)

"במקור אמא הייתה ממלאת את הבצק הזה בפירה תפו"א עם המון בצל מטוגן...
טעים בטירוף ומתפצפץ בפה... זהירות..." (שרית-ב)

החומרים:
לבצק:

1 מרגרינה רכה
4 כוסות קמח רגיל
2 כפות חומץ
1 כוס מים רותחים
למלית:
400 גר' תערובת פירות: צימוקים, אגוזי מלך קצוצים, שומשום, קוקוס (100 גר' מכל סוג) - אפשר מעט קינמון למי שאוהב.
1 כוס סוכר

הכנה:
- לשים במיקסר בעזרת וו לישה, אני שמתי במעבד מזון... לבצק רך ונעים למגע (איזה מזל שיש עזרה חשמלית ...).
- מחלקים ל-4 חלקים, מכסים ולמקרר ל-4-3 שעות.
- מרדדים עלה.
- מורחים שכבת ריבה חלקה (מעדיפה תות - שרית).
- מפזרים מעל 2 כפות קקאו מבעד למסננת.
- מפזרים 1/4 מכמות המלית.
- מטפטפים מעט שמן.
- מגלגלים לכרוכית, מורחים בביצה טרופה, מפזרים שומשום, חורצים סימנים רק בחלק העליון של הגלילה.
אופים 40-30 דקות ב-180 מעלות (אני אופה הכל בטורבו - שרית).

תיהנו,

שרית

 

נירהמ1

New member
כדורי פירות יבשים מצופים שוקולד/lliAsh


כדורי פירות יבשים מצופים שוקולד/lliAsh
מקור המתכון: בלוג ברוסית
הוכן, צוןלם והובא ל"חלבי" ע"י: lliAsh (אלנה)

החומרים לל-15 יח' קטנטנות:
75 גרם שזיפים מיובשים
25 גרם צימוקים בהירים
25 גרם חמוציות ללא סוכר
30 גרם אגוזי מלך קלויים
1 כף מיץ לימון
1/2 כף דבש
100 גרם שוקולד מריר

הכנה:
- טוחנים את כל הפירות עם האגוזים למשחה (אפשר להעביר במטחנת בשר).
- מוסיפים את הדבש והלימון ומערבבים. מתקבלת משחה דביקה ואלסטית.
- מכדררים כדורים קטנים בגודל של עגבנית שרי בערך.
- ממיסים את השוקולד בבאן מארי או בפולסים במיקרוגל וטובלים כל כדור בשוקולד המומס עד שמצופה היטב. אם נשאר שוקולד לצקת מעל הכדורים.
- מניחים על נייר אלומיניום ומשהים לילה במקרר.

*העסק מלכלך אבל זה טעים בטירוף ולכן שווה את ההשקעה!
**ניתן לשחק עם הרכב הפירות לפי הטע.

תיהנו,

אלנה

 

נירהמ1

New member
טארט תפוחים ושקדים בקרמל/yafchuk1


טארט תפוחים ושקדים בקרמל/yafchuk1
מקור המתכון והתמונה: yafchuk1 (יפה ימין) מהבלוג “יפצ'וק מבשלת ואופה”

החומרים לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ:
לבצק:

120 גר' חמאה קרה
100 גר' סוכר
200 גר' קמח
1 חלמון
¼ כוס מים קרים (חד פעמית)
לקרם שקדים:
100 גר' חמאה בטמפרטורת החדר
100 גר' אבקת סוכר
2 ביצים בגודל L
100 גר' אבקת שקדים טחונים דק
לתפוחי עץ מקורמלים:
3 תפוחי עץ (גראני סמית') קלופים וחתוכים לקוביות
3 כפות סוכר
25 גר' חמאה
לקישוט:
50 גר' שקדים מולבנים פרוסים

הכנה:
- הכנת הבצק:

- מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את כל המרכיבים ולבסוף מוסיפים את המים.
- משמנים את התבנית ומשטחים את הבצק, מהדקים סביב עם האצבעות.
- אופים אפייה עיוורת (מניחים נייר אפיה ומעל קטניות) כ-20 דקות עד להזהבה.
- הכנת קרם השקדים:
- במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה, הסוכר והביצים, מוסיפים את אבקת השקדים הטחונים, עד לקבלת תערובת אחידה.
- מורחים את הקרם על הבצק האפוי.
- הכנת התפוחים המקורמלים:
- מניחים את התפוחים במחבת יחד עם הסוכר והחמאה ומבשלים על להבה בינונית עד שהנוזלים מצטמצמים והתפוחים מתרככים ומתקרמלים כ-5 דקות.
- מוסיפים לקרם שקדים את התפוחים המקורמלים, מפזרים שקדים מולבנים מעל ואופים כ-45 דקות בחום 165 מעלות.
- מפזרים מעל אבקת סוכר.

תיהנו,

יפצוק

 
למעלה