כדורי חרוסת - מתאימים לט"ו בשבט ולכל השנה/פירגה
כדורי חרוסת – מתאים גם לט"ו בשבט/pirge
מקור המתכון והתמונה: פירגה (Pirge Cohen)
"חרוסת משודרגת. נוסתה בכל הצורות. המלצה חמה לחג הפסח ולכל השנה...” (פירגה)
החומרים:
100 גר' בוטנים שלמים, לא קלויים
100 גר' שקדים שלמים בתפזורת, לא קלויים
300 גר' אגוזי מלך בתפזורת, לא קלויים
100 גר' שקית שומשום, לא קלוי
הכנה:
- מכניסים לתבנית יבשה וקולים עד לפריכות.
- מערבבים מדי פעם שלא יישרף. עד להזהבה קלה.
- מערבבים עם 500 גר' סילאן.
הערות של פירגה:
1. אפשר להוסיף גם5-4 כפות ממרח תמרים.
2. כדאי להוסיף לפי בחירה :גרנד מרנייה, קינמון, יין מתוק שאתם אוהבים,
קליפת הדרים מגוררת.
3. מגישים ספלוני נייר ומפזרים קוקוס.
4. אם העיסה דלילה מדי, אפשר להניח בעזרת כפית כמות קטנה בתוך צלחת
מלאה בקוקוס ולגלגל לכדור בעזרת הקוקוס.
5. אפשר למלא בעיסה, צנצנת יפה ולהגיש מתנה.
8. אפשרויות אחרות לחרוסת הזו:
למשל, להכין כדור קטן ולהניח בתוך פרוסות עיגולי תפוחי עץ, או למלא אותה בתוך פירות יבשים, או לטבול בשוקולד בטעם גרנד מרנייה (ליקר תפוחים)
9. אפשר לצקת את כל התכולה לתבנית מרובעת ולחתוך ריבועים---על כל
ריבוע לשים שקד\חצי אגוז\צימוק וכו'.........במידה והעיסה רכה
מדי, להוסיף בוטנים או אגוזים טחונים במג'ימיקס.
לשמור בספלוני ניר, או להוסיף מצות שבורות ולהכין עוגה בתוך תבנית אינגליש קייק.
10. מתאים לכל השנה.
11. כדאי להכין מהתערובת כדורי שוקולד ולטבול בקוקוס או מיזרה אחר.לשים במנג'טים\ספלוני ניר. לשמור במקרר\פריזר. נשמר הרבה מאד זמן.
12. אפשר להכין לפני החג. זה רק ישתבח עם הזמן.
13. תערובת שנשארת אחרי החג, ממלאים בבצק עלים/פריך.
תהנו,
פירגה