החברה "החליטה"? למיטב ידיעתי מסובך יותר למנוע ייצור זרע
ומניעת היריון מתרחשת בעיקר בגוף האישה כי היריון מתרחש בגוף האישה. כפי שהיטבת להסביר בפתח דברייך, זה עניין פיזיולוגי.

לגבי "זה גם האינטרס שלו" – לו זה היה נכון, יותר גברים היו משתמשים בקונדום במקום לבכות על גנבת זרע בדיעבד. היית סומכת על גבר שאומר שהוא לוקח גלולות? אני לא. ואם הוא ישכח? הוא ייכנס להיריון במקומי?

אני סולדת מפמיניזם שמוצא תמיד דרך להציג את המציאות כשוביניסטית.
גלולה לנשים? מדכאים את הנשים.
גלולה לגברים? שוב אנחנו באחריות הגבר ולוקחים מאיתנו את השליטה!

מזכיר לי את מרב מיכאלי שבדיוק דיברה השבוע על כך שחליפות לגברים מסתירות את הגוף (לא הן לא, הן מדגישות את הכתפיים והחזה ומטשטשות כרס ולכן מחמיאות לגברים) ואילו חליפות לנשים מדגישות את הנשיות... נכון! כי חליפות גברים לא מחמיאות לנשים והיו מסתירות את הגוף הנשי וגורמות לו להיראות גברי. זה עדיף? הרי לו נשים היו לובשות חליפות גברים, אז היו יוצאים שמה פתאום נכנעות לתכתיב הגברי ומטשטשות את הנשיות...
מסוג הדיונים האלה שנראה לי שלא משנה איך מסובבים אותם, תמיד תצא מזה ביקורת שלילית.

אז יסלחו לי כולן, אני לוקחת גלולות לא כי זה התפקיד שלי אלא כי זה הגוף שלי, ואני רוצה להיות בשליטה (אגב, יש גם לא מעט יתרונות לגלולות, לפחות מבחינתי). אני לא מוכנה לוותר עליה. לא לחינם הגלולה נחשבת לאחת מאבני הדרך בשחרור האישה. אני חושבת שגברים נדפקים מכך שאין להם גלולה, שהם נאלצים להשתמש בקונדום (שיש לו יתרונות גם במניעת מחלות מין אחרות, אבל גם חסרונות מעצם השימוש) או לסמוך על האישה שהיא לוקחת גלולות (ואז פעמים רבות לגלות שאין להם שליטה בתוצאה, כלומר בקיומו של צאצא).

בקיצור, גלולה = שליטה. לי יש אותה, אני לא מחזירה. אם זה באמת גם האינטרס של הגבר, הייתי מצפה שהוא ידאג לכך יותר. אולי לגברים רבים אין עד כדי כך אינטרס...? אז קל וחומר שאני לא מוכנה להפקיר בידיהם את השליטה ברחם שלי. רות, סוף.