הקפצה

roseorose

New member
הדיון גם ככה קשה

כשמתחילים לדבר על טבע ופתאום בעצם מדברים על היקום הקוסמי
 

roseorose

New member
היקום הקוסמי

ומה שמתרחש בו ומשליך על כדור הארץ הוא כרגע בגדר הגות פילוסופית... הטבע על כדור הארץ מתנהל על פי חוקים מסוימים, לגבי שמירת היקום במצב מאוזן- לא יודעת עד כמה מה שמתרחש על כדור הארץ מייצג את הקוסמוס. פשוט, כל הדיבורים על "יקום במצב מאוזן" נשמעים לי כמו פילוסופיה (הרי את מדברת על אנרגיה במובן המטאפיסי בעצם לא?) ולא כמו טבע ומדע.
 

ToryMaster

New member
ובכן, לא

מים שמשליכים לתוכם חפצים יאזנו את עצמם ביחס לחפץ, זה איזון. היקום הקוסמי הוא לא נפרד מהיקום ה"מדעי" כמו שאת קוראת לזה, הוא חלק ממנו, זה פשוט עניין של פיקוס הראייה [כמו שכשאת מסתכלת על האצבע על רקע כלשהו, ואז על הרקע]
 

roseorose

New member
כן, כולם עונים לחוקים פיסיקליים

אם לזה את מתכוונת ("מים שמאזנים את עצמם"). אבל כל התאוריות של "איזון ביקום" הן כרגע בגדר תאוריות פילוסופיות. איזה איזון ביקום? אם פרפר מניע את כנפיו בהוואי על פלוטו נולד חייזר? אני לא כל כך מבינה... על איזה איזון את מדברת? כל מה שאנחנו מכירים כיום לגבי איזון מתקיים במערכת הסגורה שנקראת כדור הארץ. יותר מדויק אפילו- כל מה שאנו מכירים לגבי אבולוציה (הרי דיברנו על מינים ואבולוציה של מינים ואורגניזמים, לא?) נמצא פה, בתוך המערכת הסגורה שלנו. אם תרצי, אנחנו ניסוי אחד בתוך היקום.
 

ToryMaster

New member
נו

ואיך איזון של אוכלוסיה שונה מזה? אני אולי מדברת ממקום "רוחני" יותר, אבל אני מדברת ל דברים ארציים לחלוטין.
 

roseorose

New member
לא יודעת איך מאזנים את היקום...

וזה גם אף פעם לא כל כך עניין אותי... מה שכתבתי לגבי האבולוציה מוסכם כנכון לגבי אוכלוסיות ומינים. את רשמת- "לא לגבי שימור מין, מה לגבי שימור היקום במצב מאוזן?". אני רשמתי שזה לא רלוונטי בכלל (כשיש לך חוקים טובים שמסבירים מה קורה במערכת סגורה). עכשיו את רושמת שזה אותו דבר... נראה לי שיש כאן בלבול. תחזרי אחורה ואז תגידי לי מה חסר לי.
 

ToryMaster

New member
כמו שאני רואה את זה

היקום מנסה לשמר את עצמו במצב של קיום, נכון? אחת הדרכים לשמור על קיום, היא לשמור על איזון [חום לעומת קור לדוגמה, ההתחממות הגולבלית מעוותת את האיזון הזה ומסכנת את כדור הארץ]. אבל אנחנו חושבות במונחים שונים ואף אחת מאיתנו לא מעורה במונחים של השנייה, אז אין מצב שאני אבין את כוונתך או את את שלי, אז אין לי כוח, סלחי לי.
 

B687

New member
האם הוכח

שנטייה מינית היא אכן תכונה שנקבעת על ידי הגנים? אין השפעה לסביבה ולדברים שקורים עד סוף גיל ההתבגרות? או שזו השערה שלך?
 

roseorose

New member
אז ככה...

נטייה מינית היא שילוב של כל מיני גורמים, למשל- תוצאה של ביטוי של הורמונים/ נוירוטרנסמיטורים/ נוירו-הורמונים מסוימים, אינטראקציה של ביטוי הורמונלי עם גורמים סביבתיים (למשל, שינוי באורך היום יביא לייחום) וכו'. אלה רק דוגמאות. בעקרון, הגישה של מדע הגנטיקה, כיום, היא שכל תכונה יש לה בסיס גנטי. הכוונה לתכונות פיסיות, התנהגותיות וכו'- כל סוג של תכונה למעשה. בין היתר, נטייה מינית היא גם תכונה שיש לה בסיס גנטי, והנטייה למין בין זכר לנקבה היא די אינסטנקטיבית (כלומר, זה לא משהו שצריך ללמד), כמו שתצפה מבעלי חיים שההישרדות שלהם תלויה במין. זה כמו לאכול, לישון וכו'. עם זאת, מדע הגנטיקה מסכים עם זה שרוב התכונות מושפעות מהסביבה. ישנו מדד לכל תכונה בכמה אחוזים התכונה גנטית ובכמה אחוזים נרכשת, ואני חושבת שעוד לא חישבו לאף תכונה מדד של 100% לכאן או לכאן. אז זה לא השערה רק שלי, שתכונה כמו נטייה מינית יש לה בסיס גנטי, אלא היא משותפת להרבה אנשים שמקבלים תורות של גנטיקה ואבולוציה. במקרה של נטייה מינית, הנושא דווקא נחקר והוכח בסיס גנטי (יודעים איזה הורמונים מביאים לאיזה תגובה, מה קורה כשהם אינם וכו'- דווקא נזכרתי הרגע במחקר על עוברים של עכבר או חולדה ממין נקבה שספגו טסטוסטרון ברחם ופיתחו לאחר מכן נטיות הומוסקסואליות במהלך חייהן הבוגרים), למשל המחקר שציינתי לעיל על הומוסקסואליות.
 
אסקסואליות כשיפור הגזע

אולי זה לא קשור לשימור הגזע, כי יש כבר הרבה אנשים שיולדים, אלא לאבולוציה. כמו שחיות מסתגלות לסביבה המשתנה באבולוציה, גם אנחנו. בסביבה שלנו יש הרבה דברים לעשות והרבה גירויים חיצוניים, הרבה אנשים שואפים להצלחה בעסקים או בדברים דומים וחוסר עניין בסקס יעזור להם להתמקד קצת יותר בתחומים שיגרמו להם להצליח. זה דומה לנסיון של חיות להתחזק, לא?
 

train

New member
נראה לי שהבעיה הפוכה

כלומר שהרבה מאוד אנשים ממוקדים בקריירה, כסף, סטטוס (מעמד) וכו'. ומזניחים את עצמם, את המשפחה שלהם, את הילדים. לדעתי כדי להתחזק צריך לאזן את הפרופורציות בחיים בין כל האלמנטים, לא לקבור את עצמנו רק בעבודה קריירה וכסף. גם ככה אנחנו משקיעים חלק עצום מהזמן שלנו בעבודה.
 

roseorose

New member
אני אחזק

לאזן אומר שיש בנו גם חלק ששואף לקיים את הגזע, ואין דרך אחרת, אלא אם כן תמציאו לנו אדם שמתחלק בצורה א-מינית (למרות שישנה סיבה טובה מאוד לקיום יצורים מיניים), אלא באמצעות מין. אני גם אוסיף- אנשים שמשקיעים יותר בקריירה ובכסף ופחות או בכלל לא במין מגיעים במצב הקיצוני לכך שאין להם ילדים. אז איפה ההמשכיות? הורשת התכונות הטובות האלה לצאצאים בדור הבא? אולי מי שמאזן בין קריירה למשפחה שכוללת מספר צאצאים רב ככל הניתן הוא השורד הגדול (מעביר את הגנים שלו, טובים ככל שניתן, לכמה שיותר צאצאים).
 

train

New member
שכחת את הטכנולוגיה של שיבוט

עוד כמה שנים כבר הטכנולוגיה הזאת תתפתח ולא יצטרכו מין למטרת רבייה. פשוט ישבטו עובר תאום גנטי שלך....
 

roseorose

New member
זו אותה בעייתיות כמו ברבייה א מינית

אתה לא יוצר גיוון גנטי וסופו של התהליך עלול להיות ניוון והיכחדות. הגיוון הוא אחד מהיסודות של האבולוציה.
 

train

New member
אבל כיום השינויים שמאיימים

עלינו כמין (species) הם בקנה מידה מהיר בהרבה ממה שאפשר לתת עליו מענה ע"י שינויים איטיים של אבולוציה. ובכל מקרה אנחנו בעזרת הרפואה המודרנית משאירים בחיים גם את החלשים שהיו אמורים לא לשרוד והם ממשיכים גם להביא ילדים לעולם, כך שהתהליך של הברירה הטבעית לא ממש מתקיים בצורה הכי יעילה אצלנו.
 

roseorose

New member
זה ברור

אבל עדיין כל התהליכים הגנטיים שמובילים לאבולוציה קיימים ותחת אותם עקרונות. לגבי תהליך הברירה הטבעית- נכון שאתה לא תראה הרבה תכונות נכחדות בגלל המצב שבו כל מיני מוטציות שלא אמורות לשרוד שרדו (למשל- פיגור שכלי, כאשר אני מניחה כי בעבר לא זכו צאצאים כאלה לטיפול הולם כמו היום), אבל מצד שני אתה לא תראה אותן גם בעוד הרבה הרבה שנים (אלפי ומאות אלפי) משתלטות על האוכלוסיה, כי בעבר (הרחוק מאוד, אלפי ומיליוני שנים) היו לחצים שהביאו לתכונות שאתה רואה היום וייקח עוד מיליוני שנים כדי שמשהו מהותי ישתנה באוכלוסיה (וכמו שאמרנו, הלחצים של העולם המודרני שונים בתכלית מכל מה שהעולם הזה ראה עד היום אז קצת קשה לנבא איך הוא ייראה בעוד מיליוני שנים). לגבי אסקסואליות, אני מאמינה שגם היום יש יתרון לסקסואליות כמו שכבר הבהרתי.
 
למעלה