המלצה

יוליקה

Member
מנהל
מאיר, אז למה אתה לא שואל...

צנצנות יש לך??
שוק, יש לך בסביבה?
לך לשוק וחפש מלפפונים בלאדי... מלפפוני חממה לא טובים...
2 ק"ג מלפפונים
תפרק ראש של שום קלף אותם...
אני לא מכינה חריף, אבל אם אתה אוהב תכניס גם 2-3 פלפלים ירוקים
חריפים קטנים...
מניחים בצנצנת שתי וערב מלפפונים...בין שכבה לשכבה מפזרים שיני
שום... עד שהצנצנת מתמלאת כך גם את הפלפלים בין השכבות....
בסיר מרתיחים מים עם 2-3 כפות מלח, וכוס חומץ... יוצקים לתוך הצנצנת
מניחים מעליהם צרור של שמיר ונשיקה של לחם...
סוגרים היטב... ומניחים בשמש ל-10 ימים... בקיץ שלושה ארבעה ימים....
וזה מצליח - אין אפס!!

לפת+סלק מכינים אותו דבר, רק בלי השום והשמיר...
 

יוליקה

Member
מנהל
כתבתי שזה ל-2 ק"ג מלפפונים

כך שצנצנצת שיכולה להכיל את כמות המלפפונים
זה בערך 2.5 ליטר מים... 3 כופות מלח וכוס חומץ....
 

משתפרת

New member
נוגע, אך לא כל הכמות הגדולה

חלק מהמלח נכנס לחמוצים, אתה מרגיש את זה בטעם. אך הרוב נותר בנוזלי הכבישה.
 
כנראה שזה מתנהג אחרת מאשר בשימורים

כיוון שמלפפונים בחומץ 10 מיליגרם נתרן (אין בשוק) מלפפונים בחומצה 750 מיליגרם (כתוב חומץ וזה שקר) נתרן, חמוצים במלח 990 מיליגרם נתרן.....
 
אין חומץ בשימורי מלפפונים עם חומץ !

זה כתוב וזה כמובן שקר. ממליץ לקרוא את המרכיבים - בשום מוצר לא כתוב שיש חומץ
היה לי דיון על כך עם שימורי יבנה והם ניסו "למרוח" אותי בקישקושים.
התשובה פשוטה: כסף.
מכמות החומץ לקופסה אפשר לחסוך ולהכניס מאית מזה בחומצה. חסכון בכסף על חשבון הבריאות.

החומצה היא acetic acid (חומצה אצטית).
מוגדר ברשימת משרד הבריאות E260 (חומר משמר ומווסת חומציות) - ועל הקופסה כתוב שאין חומר משמר...

להבהרה מדוייקת יותר:
1. חומץ עשוי מתסיסת פירות כמו אגסים ותפוחים ועוד 3-5% חומצה אצטית. (20 מיליגרם נתרן ל-100 גרם מוצר).
2. בכל פריט שכתוב שהוא מכיל חומץ , הוא מכיל רק חומצה (750 מיליגרם נתרן ל-100 גרם מוצר)
3. שימור בחומץ לא מכיל חומץ אלא חומצה אצטית בלבד,
4. שימורים במלח כוללים חוצה אצטית ועוד סוגי חומצות שלא מפרטים.....(סה"כ 990 מיליגרם נתרן למאה גרם מוצר....).

אני מאוד אוהב מלפפונים חמוצים (גם אחרים אבל זה בעיקר) וקונה בקופסאות של 3 ק"ג שכוללים 1.7 ק"ג מלפפונים 1.3 ק"ג נוזל.
אני שופך את כל הנוזל שבפנים שוטף פעמיים במים ואח"כ במקום מה שהיה מכניס חצי בקבוק חומץ והיתר מים, שמיר, שום, פלפל חריף. וכך יש לי 100 מיליגרם נתרן במקום 750.
 

בתחן 199

New member
זאת הכמות להחמצה תשאל את מיכל אנסקיי בעצם

גם אמא שלי ידעה וכל מי שמחמיץ יודע , ואם לא יודע אז שידע אפשר לשים גם רבע כפית אבל זה לא כפי שצריך בהחחמצה,
 

משתפרת

New member
לגבי המרקים המוכנים

הסתכלתם פעם ברשימת הרכיבים?
אין אבקת מרק ללא סוכר, לרוב אחד הרכיבים הראשונים ברשימה, כלומר בכמות גדולה, אבל אם לא- זה יופיע בהמשך.
היחיד ללא סוכר היה מרק עוף אמיתי של ויטה (אמיתי, כן, בטח) בצנצנת זכוכית. זה שבפלסטיק תמיד הכיל סוכר, זה שבזכוכית היה ללא סוכר. כעת גם הוא הוחלף בנוסחה הממותקת. למה?????
ובנוסף במרקים רבים הרכיב הראשון הוא מלח. מיותר.
 
למעלה