ביבי העלה את המחיר של השמן זית

דיברגנט חדש

Well-known member
אז?
אני בעד סבסוד החקלאות המקומית והעדפת תוצרת מקומית ובמיוחד שמדובר בשמן זית
שמן הזית הישראלי טעים יותר מהספרדי שהוא חסר ארומה
קיבלתי המלצה מאיש מקצוע לרכוש שמן של חלוצה, טיפה יקר יותר אבל אני יודע שקניתי שמן זית אמיתי ללא מהילות עם שמנים שאינם זית.




צפה בקובץ המצורף 101147
שמן חלוצה הוא בעל טעם חריף, מי שאוהב חריפות זה שמן מעולה בשבילו.
אני כאוהב עדינות בשמן לא אהבתי אותו, אהבתי מאוד את סבא חביב עד שלקחו להם את תו התקן.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
אין לך פיקוח אמיתי בשמן הזית בכל שרשרת הייצור שלו. זה מוצר רגיש ואם הוא לא מטופל נכון הוא נפגם.

מלבד זה, שמן זית בסלט? לא!! בטיגון? גם לא!

למה לא מדברים על המחסור בשמן זרעי ענבים? כי כנראה אין לזה לובי. זה מגיע ביבוא.

זה השמן הטוב שיש לו הרבה שימושים.
 

The Real Big Joe

Well-known member
אין לך פיקוח אמיתי בשמן הזית בכל שרשרת הייצור שלו. זה מוצר רגיש ואם הוא לא מטופל נכון הוא נפגם.

מלבד זה, שמן זית בסלט? לא!! בטיגון? גם לא!

למה לא מדברים על המחסור בשמן זרעי ענבים? כי כנראה אין לזה לובי. זה מגיע ביבוא.

זה השמן הטוב שיש לו הרבה שימושים.
אתה שוב משתפך במידע שאין לך...
אין פיקוח בשום תהליך ייצור של מוצר תעשייתי. זאת לא צפון קוריאה. שמן זית אינו יותר רגיש מהרבה מוצרים דומים, לא צריך להפקיד עליו שומרים.

שמן זרעי ענבים אינו מהווה תחליף לשמן זית. הכמויות המופקות מזעריות בהשוואה. המחיר שלו הרבה יותר גבוה.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
אתה שוב משתפך במידע שאין לך...
אין פיקוח בשום תהליך ייצור של מוצר תעשייתי. זאת לא צפון קוריאה. שמן זית אינו יותר רגיש מהרבה מוצרים דומים, לא צריך להפקיד עליו שומרים.

שמן זרעי ענבים אינו מהווה תחליף לשמן זית. הכמויות המופקות מזעריות בהשוואה. המחיר שלו הרבה יותר גבוה

אין שום תחליף לשמן זית כי זה לא שמן הכרחי. שמן זרעי ענבים הרבה יותר טוב לכן המחיר.
 

בון דוק

Active member
שמן זרעי ענבים הרבה יותר טוב לכן המחיר.
אני מפסיק לזרוק את זרעי הענבים ומתחיל לאגור
כמה אקבל מיצרן שמן זרעי ענבים?



זה מה שמצאתי :

שמן זרעי ענבים לרוב מופק במפעלים על ידי ריסוק זרעי הענבים ושימוש בממסים כאשר אחד מהם נקרא הקסאן. הקסאן הוא חומר המיוצר על ידי זיקוק נפט ומשמש למיצוי שמנים לבישול, לדבקים ולנעליים וגם בעבור מוצרי טקסטיל שונים וגם עור. ההשפעה ארוכת הטווח של ההקסאן טרם התגלתה על אף העובדה שהוא מותר לשימוש.

הסוגים האיכותיים (והבריאים) יותר של שמן זרעי ענבים (ועוד שמנים כמו שמן זית) הם שמנים מכבישה קרה.

כשאנו בוחרים שמן לטיגון כדאי לבחור בזה שיש לו נקודת עישון גבוהה. ולשמן זרעי ענבים יש אחת כזו.

מסיבה זו, הוא מפורסם כבחירה טובה לבישול בחום גבוה כמו טיגון.

עם זאת, זו עשויה להיות עצה גרועה, שכן שמן זרעי ענבים מכיל גם חומצות שומן רב בלתי רוויות. חומצות שומן אלה נוטות להגיב עם חמצן בחום גבוה, ועלולות ליצור תרכובות מזיקות ורדיקלים חופשיים.

במילים אחרות, שמן זרעי ענבים הוא לא הבחירה הטובה לטיגון.

שמני הבישול המתאימים ביותר לטיגון בחום גבוה הם אלה המכילים בעיקר שומנים רוויים או שומנים חד בלתי רוויים, כמו שמן זית ושמן אבוקדו. הם פחות נוטים להגיב עם חמצן בעת חימום.

שמן זרעי ענבים מכבישה קרה יכול להיות מתאים לתיבול סלט ומאכלים שונים.

לסיכום, שמן זרעי ענבים מופק מזרעי ענבים, שהם תוצר נלווה לתהליך של ייצור יין.
הוא יחסית עשיר בוויטמין E ובנוגדי חמצון פנוליים, כמו גם מקור עשיר של חומצות שומן מסוג אומגה 6. למרבה הצער, קיים מחסור במחקר על שמן זרעי ענבים, כך שההשפעות הבריאותיות שלו אינן מובנות במלואן.
אף שאין שום דבר רע בשימוש בשמן זרעי בכבישה קרה לתיבול של סלטים, רמות חומצות השומן הרב בלתי רוויות שלו הופכות אותו לבלתי מתאים לבישול בחום גבוה, כגון טיגון.
אם אתם מחפשים שמן איכותי יותר לטיגון נסו שמן אבוקדו או שמן זית.

 
נערך לאחרונה ב:

כוכבית מצויה

Well-known member
אין בארץ. זה שמן שמפיקים ממה שנשאר מהענבים שמייצרים מהם יין. גילו זהב באותה "פסולת ענבים" שפעם כנראה זרקו.
אתה ממשיך לחזור על השטות שאין בארץ. אין שום בעיה למצוא אותו, זה שהסופר שאתה קונה בו הפסיק לשווק אותו לא הופך את זה לאין בארץ.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
אתה ממשיך לחזור על השטות שאין בארץ. אין שום בעיה למצוא אותו, זה שהסופר שאתה קונה בו הפסיק לשווק אותו לא הופך את זה לאין בארץ.
כי אין. רק אצלך יש. היה במגה. עכשיו אין. הייתי גם ברמי לוי ולא היה. וביוחננוף אף פעם לא היה את זה.
הייתי גם בסניף של החרדים- 'יש' וקניתי פסטה ב- 2.90 אבל שמן זרעי ענבים לא היה.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
אני מפסיק לזרוק את זרעי הענבים ומתחיל לאגור
כמה אקבל מיצרן שמן זרעי ענבים?



זה מה שמצאתי :

שמן זרעי ענבים לרוב מופק במפעלים על ידי ריסוק זרעי הענבים ושימוש בממסים כאשר אחד מהם נקרא הקסאן. הקסאן הוא חומר המיוצר על ידי זיקוק נפט ומשמש למיצוי שמנים לבישול, לדבקים ולנעליים וגם בעבור מוצרי טקסטיל שונים וגם עור. ההשפעה ארוכת הטווח של ההקסאן טרם התגלתה על אף העובדה שהוא מותר לשימוש.

הסוגים האיכותיים (והבריאים) יותר של שמן זרעי ענבים (ועוד שמנים כמו שמן זית) הם שמנים מכבישה קרה.

כשאנו בוחרים שמן לטיגון כדאי לבחור בזה שיש לו נקודת עישון גבוהה. ולשמן זרעי ענבים יש אחת כזו.

מסיבה זו, הוא מפורסם כבחירה טובה לבישול בחום גבוה כמו טיגון.

עם זאת, זו עשויה להיות עצה גרועה, שכן שמן זרעי ענבים מכיל גם חומצות שומן רב בלתי רוויות. חומצות שומן אלה נוטות להגיב עם חמצן בחום גבוה, ועלולות ליצור תרכובות מזיקות ורדיקלים חופשיים.

במילים אחרות, שמן זרעי ענבים הוא לא הבחירה הטובה לטיגון.

שמני הבישול המתאימים ביותר לטיגון בחום גבוה הם אלה המכילים בעיקר שומנים רוויים או שומנים חד בלתי רוויים, כמו שמן זית ושמן אבוקדו. הם פחות נוטים להגיב עם חמצן בעת חימום.

שמן זרעי ענבים מכבישה קרה יכול להיות מתאים לתיבול סלט ומאכלים שונים.

לסיכום, שמן זרעי ענבים מופק מזרעי ענבים, שהם תוצר נלווה לתהליך של ייצור יין.
הוא יחסית עשיר בוויטמין E ובנוגדי חמצון פנוליים, כמו גם מקור עשיר של חומצות שומן מסוג אומגה 6. למרבה הצער, קיים מחסור במחקר על שמן זרעי ענבים, כך שההשפעות הבריאותיות שלו אינן מובנות במלואן.
אף שאין שום דבר רע בשימוש בשמן זרעי בכבישה קרה לתיבול של סלטים, רמות חומצות השומן הרב בלתי רוויות שלו הופכות אותו לבלתי מתאים לבישול בחום גבוה, כגון טיגון.
אם אתם מחפשים שמן איכותי יותר לטיגון נסו שמן אבוקדו או שמן זית.

אז משתמשים בשמן זרעי ענבים שהוא לא מכבישה קרה. ואז אין שום בעיה לטגן איתו. ולמעשה הוא השמן הכי טוב לטיגון כי אין לו כמעט טעם וריח משלו.
 

בון דוק

Active member
אז משתמשים בשמן זרעי ענבים שהוא לא מכבישה קרה. ואז אין שום בעיה לטגן איתו. ולמעשה הוא השמן הכי טוב לטיגון כי אין לו כמעט טעם וריח משלו.
תראה את המחירים
 

רוב הזמן נח

Well-known member
תראה את המחירים
המחיר יקר כי קשה לזייף אותו. לפחות בגרסה המזוככת זה ככה. כי השמן הוא כמעט נטרלי מבחינת טעם וריח. ואם יזייפו ויוסיפו שמן ממקור אחר זה ישפיע מייד על הטעם והריח שלו. ואם היה אפשר לייצר שמן דומה ממקור אחר, כבר היו עושים את זה. אז יש בעיה לזייף אותו.

בניגוד לשמן הזית שטעמו שיט, אז מזייפים אותו וקשה לדעת.
 

The Real Big Joe

Well-known member
המחיר יקר כי קשה לזייף אותו.
המחיר יקר כי קשה להפיק אותו ויש מעט חומר גלם

לפחות בגרסה המזוככת זה ככה
גירסתו המזוככת היא הפסולת. רק למה שמופק בכבישה קרה יש ערך.

זה מדהים איך אתה פולט בבטחון מלא שטויות מוחלטות.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
המחיר יקר כי קשה להפיק אותו ויש מעט חומר גלם


גירסתו המזוככת היא הפסולת. רק למה שמופק בכבישה קרה יש ערך.

זה מדהים איך אתה פולט בבטחון מלא שטויות מוחלטות.
בניגוד אליך אני בדקתי את הגרסה המזוככת שלו, לעומת שמנים מזוככים אחרים שיש בחנויות.

והוא הכי טוב מכל בחינה.
 
למעלה