ביבי העלה את המחיר של השמן זית

The Real Big Joe

Well-known member
אתה זה שלא קולט. ירוד ביחס למה? אם אתה משתמש בשמנים פשוטים לטיגון, אז שמן זרעי ענבים מזוכך עדיף בהרבה מכל הסוגים הפשוטים האחרים שיש.
די עם ההתבזות שלך. אין לך שום מושג על מה אתה מדבר. אי אפשר לנהל שום דיון על סמך בורותך המוחלטת.
 

דיברגנט חדש

Well-known member

ביבי העלה את המחיר של השמן זית​

ברור, יש לו השפעה עולמית, הבן אדם עילוי, הכול סביבו כפי שאומרים על הייצור הדימיוני, אין איש מלבדו ;)
אני מפסיק לזרוק את זרעי הענבים ומתחיל לאגור
כמה אקבל מיצרן שמן זרעי ענבים?



זה מה שמצאתי :

שמן זרעי ענבים לרוב מופק במפעלים על ידי ריסוק זרעי הענבים ושימוש בממסים כאשר אחד מהם נקרא הקסאן. הקסאן הוא חומר המיוצר על ידי זיקוק נפט ומשמש למיצוי שמנים לבישול, לדבקים ולנעליים וגם בעבור מוצרי טקסטיל שונים וגם עור. ההשפעה ארוכת הטווח של ההקסאן טרם התגלתה על אף העובדה שהוא מותר לשימוש.

הסוגים האיכותיים (והבריאים) יותר של שמן זרעי ענבים (ועוד שמנים כמו שמן זית) הם שמנים מכבישה קרה.

כשאנו בוחרים שמן לטיגון כדאי לבחור בזה שיש לו נקודת עישון גבוהה. ולשמן זרעי ענבים יש אחת כזו.

מסיבה זו, הוא מפורסם כבחירה טובה לבישול בחום גבוה כמו טיגון.

עם זאת, זו עשויה להיות עצה גרועה, שכן שמן זרעי ענבים מכיל גם חומצות שומן רב בלתי רוויות. חומצות שומן אלה נוטות להגיב עם חמצן בחום גבוה, ועלולות ליצור תרכובות מזיקות ורדיקלים חופשיים.

במילים אחרות, שמן זרעי ענבים הוא לא הבחירה הטובה לטיגון.

שמני הבישול המתאימים ביותר לטיגון בחום גבוה הם אלה המכילים בעיקר שומנים רוויים או שומנים חד בלתי רוויים, כמו שמן זית ושמן אבוקדו. הם פחות נוטים להגיב עם חמצן בעת חימום.

שמן זרעי ענבים מכבישה קרה יכול להיות מתאים לתיבול סלט ומאכלים שונים.

לסיכום, שמן זרעי ענבים מופק מזרעי ענבים, שהם תוצר נלווה לתהליך של ייצור יין.
הוא יחסית עשיר בוויטמין E ובנוגדי חמצון פנוליים, כמו גם מקור עשיר של חומצות שומן מסוג אומגה 6. למרבה הצער, קיים מחסור במחקר על שמן זרעי ענבים, כך שההשפעות הבריאותיות שלו אינן מובנות במלואן.
אף שאין שום דבר רע בשימוש בשמן זרעי בכבישה קרה לתיבול של סלטים, רמות חומצות השומן הרב בלתי רוויות שלו הופכות אותו לבלתי מתאים לבישול בחום גבוה, כגון טיגון.
אם אתם מחפשים שמן איכותי יותר לטיגון נסו שמן אבוקדו או שמן זית.

הכתבה הזאת שיטחית ועם טעויות, לדוג' שמן זירעי ענבים הוא השמן הכמעט היחיד והמומלץ ביותר לשמוש בנינג'ה.
להזכירך, בנינג'ה עושים הכול לרבות טיגון.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
שום שמן לא "הכרחי". ומחיר שמן זרעי ענבים אינו גבוה יותר כי הוא "יותר טוב" אלא בגלל שהוא מועט יותר וקשה יותר להפיקו.
יש חומצות שומן הכרחיות שצריך לקבל מהמזון.

שמן הזית הוא לא מקור טוב שלהם. כי רובו מכיל חומצות שומן שהגוף לא חייב לקבל.
 
למעלה