הקנדים המציאו מאכל קטלני (זה לא בצחוק)
שנקרא פוטין (במלרע) והוא המאכל בעל אחוזי השומן הגבוהים ביותר שנאכל דרך קבע ע"י עם כלשהו, זה "סותם העורקים האולטימטיבי", אבל, בשל האקלים הקנדי ובשל המודעות הגבוהה יחסית לספורט, לא ידוע על מקרי מוות או נזקים בריאותיים חמורים שגרם המאכל בקנדה, לעומת זאת, ג'מייקנים שביקרו בקנדה והתלהבו מהמאכל למדו להכינו והיום ניתן להשיגו גם בג'מייקה, שם אנשים שהתמכרו למאכל חלו מאוד. הפוטין הוא למעשה צ'יפס מטוגן בשמן עמוק, עם רוטב חום, המון חמאה, גושי גבינה שמנה והמהדרין מוסיפים גם בייקון ושומן מסטייק מונטריאול. בנוסף מוסיפים גם מיונז אם רוצים.
יש וופל קנדי, ששם את הופל הבלגי בכיס הקטן מבחינת שומן, הקצפת הרבה יותר שמנה ומוסיפים גם מרשמלו, שלא מקובל לשים על ופל בלגי.
יש מאכל שהוא שומן בקר מצופה בפירורי לחם או בקמח תירס וטבול בחלמון ביצה מטוגן בחמאה שמנה.
יש "זנב בונה", שהוא בצק מטוגן שעליו מורחים ממרחים משמינים, מוסיפים אגוזים בוטנים ושקדים ולפעמים גם פירות.
יש בגט קנדי, שזה כמו בגט צרפתי אבל יש בתוכו חמאה מומסת רבה, הרבה יותר חמאה מששמים בקרואסון חמאה.
בוא נאמר שאם ישראלי יאכל בישראל את המאכלים מלאי השומן האלה שהמציאו בקנדה בהיותו בישראל ולא יעסוק בספורט הוא יקצר את תוחלת חייו ב30 שנים לפחות.