ארוחת בוקר יהודית אשכנזית

SupermanZW

Well-known member
אוקראינה חמה יותר מרוב שטחה של רוסיה?

באיזור הים השחור זה בטוח נכון, אבל ככל שמרחיקים מהים הקור בחורף עז יותר. לימים ואוקיאנוסים השפעה הממתנת חום וקור.
 

beatman

Member
ברוסיה המנות קטנות ואוכלים בממוצע פחות

בארץ אוהבים לזלול
 
לדעתי זה דווקא ההורים הסובייטיים

שחינכו את ילדיהם לזללנות, עם כל ה"ילד טוה משאיר צלחת ריקה", "עד שלא תסיים לא תעזוב את השולחן", "אם תסיים את המנה (ענקית בד"כ) ללא שארית תקבל כפרס עוגה או/ו ממתקים", "תראה הילד ההוא מסב נחת להוריו בכך שהוא אוכל טוב, וממך הציפלון הכחוש יש רק אכזבה (תוך הצבעה על ילד הסובל מהשמנת יתר מתקדמת)", "אתה לא מסיים את הדייסה (או משהו אחר כגון תו"דים, בד"כ מנות ענקיות ולא טעימות) שלך ובלנינגרד הנצורה הילדים התנפחו מרעב!", וכו', וכד, כיד הדמיון של כל הורה והורה. בתנאים של מחסור מתמיד אינדוקטרינציה כזאת לאיתור אוכל שבהשיג יד וצריכתו המיידית יכולה לסייע בהישרדות, אבל בתנאי שפע שאנו נתונים בהם היא מובילה לבעיות פסיכולוגיות וגופניות רבות בבגרות.
 

TaL53

New member
הזלזול אינו במקום

ה"חינוך לזללנות" שאתה מתאר הגיע לרוב ממקום של מחסור, הרי אצל רובנו (אני מניח) הסבים/סבתות גדלו בזמנים קשים וזה מה שהשליך הלאה. היבט נוסף שהתפתח זאת אגרנות אצל חלק מהאנשים. מעבר לכך שמה שאתה מתאר זה לא "סובייטי" ותמצא את זה בכל עדות ומוצאים, הכל עניין של זכרון פסיכולוגי מהעבר.
 
סליחה אם נשמעתי מזלזל, סבלתי מזה קשות

עד עכשיו (ואני כבר בן 40) אני לא יכול להתארח אצל אמי בלי שהיא תציע לי אוכל כל שתי דקות בממוצע.
 

beatman

Member
וואו

אתה בטוח שזה מגיע מהסובייטיות ולא מהאיידעשע מאמע ?
 
כנראה זה שילוב של

האיידעשע מאמע עם תודעת המחסור שעברה מהדור הקודם שחווה רעב על בשרו.
גרסה משודרגת של אמא פולנייה.
 

beatman

Member
בשורה התחתונה נראה לי זה עדיף על הורים

שלא אכפת להם אם הילדים אוכלים או לא.
&nbsp
נתקלתי בילדותי בסבים וסבתות ששרדו את המלחמה-שואה ותמיד דאגו שהנכדים יאכלו לחם.
 
ההורים שלי תמיד דאגו שאוכל הכל עם לכם,

ואלא היו מנות ענקיות עם פרוסות לכם עבות, לעיתים קרובות ישן ונוקשה. השיטה האהובה על אבא להבטיח שהאוכל ימצא בסופו של דבר את דרכו לקיבעתי הייתה "עד שלא תסיים לא תעזוב את השולחן". גם הסבתות שלי דאגו שאוכל את הכל עם כמות נכבדת של לחם, עד פטירתן, אחת בשנת 1987, והשניה ב-1991.
 

beatman

Member
לא מכיר את המציאות ההיא

אצלי בבית תודה לאל לא היו תופעות כאלה.
&nbsp
כיום ברוסיה, מנה ממוצעת במסעדה קטנה באופן משמעותי מהמקבילה בארץ.
 

SupermanZW

Well-known member
זה מאפיין את ניצולי השואה

לא את כל ההורים הרוסים.
 

SupermanZW

Well-known member
בקנדה המנות ענקיות, כמו בארה"ב

והמאכלים הקנדים הרבה יותר שמנים מהאמריקאים, למרות זאת הקנדים הרבה פחות שמנים מהאמריקאים.
 

beatman

Member
אילו מאכלים קנדיים עיקריים יש ?

הקנדים עושים יותר ספורט ?
 

SupermanZW

Well-known member
הקנדים המציאו מאכל קטלני (זה לא בצחוק)

שנקרא פוטין (במלרע) והוא המאכל בעל אחוזי השומן הגבוהים ביותר שנאכל דרך קבע ע"י עם כלשהו, זה "סותם העורקים האולטימטיבי", אבל, בשל האקלים הקנדי ובשל המודעות הגבוהה יחסית לספורט, לא ידוע על מקרי מוות או נזקים בריאותיים חמורים שגרם המאכל בקנדה, לעומת זאת, ג'מייקנים שביקרו בקנדה והתלהבו מהמאכל למדו להכינו והיום ניתן להשיגו גם בג'מייקה, שם אנשים שהתמכרו למאכל חלו מאוד. הפוטין הוא למעשה צ'יפס מטוגן בשמן עמוק, עם רוטב חום, המון חמאה, גושי גבינה שמנה והמהדרין מוסיפים גם בייקון ושומן מסטייק מונטריאול. בנוסף מוסיפים גם מיונז אם רוצים.

יש וופל קנדי, ששם את הופל הבלגי בכיס הקטן מבחינת שומן, הקצפת הרבה יותר שמנה ומוסיפים גם מרשמלו, שלא מקובל לשים על ופל בלגי.

יש מאכל שהוא שומן בקר מצופה בפירורי לחם או בקמח תירס וטבול בחלמון ביצה מטוגן בחמאה שמנה.

יש "זנב בונה", שהוא בצק מטוגן שעליו מורחים ממרחים משמינים, מוסיפים אגוזים בוטנים ושקדים ולפעמים גם פירות.

יש בגט קנדי, שזה כמו בגט צרפתי אבל יש בתוכו חמאה מומסת רבה, הרבה יותר חמאה מששמים בקרואסון חמאה.

בוא נאמר שאם ישראלי יאכל בישראל את המאכלים מלאי השומן האלה שהמציאו בקנדה בהיותו בישראל ולא יעסוק בספורט הוא יקצר את תוחלת חייו ב30 שנים לפחות.
 
בברית המועצות היו אוכלים כריכים עם קציצות

שזה בערך לחם עם לחם בתוכו. אכן כן, סלטים וגבינות לא היו באופנה
 
למעלה