אז מה בישלתם לשבת?

סופהו

New member
מי רצה מתכון לנזיד אירי ולא קיבל? שלושה בסירה אחת

&nbsp
שלושה בסירה אחת - ג'רום ק. ג'רום
מתכון לנזיד אירי:(לא כשר!!)
"ג'ורג אמר שזה מגוחך לשים רק ארבעה תפוחי אדמה בקדרה אירית, לכן שטפנו חצי תריסר נוספים והכנסנו אותם בלי לקלף.
הכנסנו גם כרוב וחצי חבילה של אפונים.
ג'ורג' ערבב את כל זה ואז הודיע שנותר הרבה מקום. לכן הפכנו את שני הסלים וליקטנו את כל השרידים והשיירים היבשים והוספנו אותם לתבשיל.
היו גם חצי פאי חזיר וקצת שאריות בייקון מבושל, והכנסנו גם אותם.
בנקודה זו מצא ג'ורג' חצי פחית של סלמון משומר והוא הוסיף גם את זה לסיר.
הוא אמר שזה היתרון של קדירה אירית – נפטרים מכל כך הרבה דברים .
דגתי כמה ביצים שנסדקו ודחפנו אותן פנימה, ג'ורג' אמר שהן יסמיכו את הרוטב".

נסו ותיהנו...
 

ruven7

Active member
זו קדירה אירית,לא נזיד ממה שאני יודע

זוכר לטובה את "שלושה בסירה אחת" למרות העשורים שחלפו.
לא ממש מצאתי נזיד אירי טוב כאן באזור.התמזל מזלי לאחד טוב באירלנד לפני עשור...
כאן הזמנתי ב"דיוק",אכזבה.
קדירה אירית קל יותר למצוא
מזכיר לי את הבדיחה על קבצן שביקש כסף לאוכל,אדם שעבר לידו היה מוכן לתת לו ושאל "כמה תצטרך"? והקבצן נקב בסכום דמיוני.
"למה"?
"לאכול נזיד אירי"
"וכמה זה כבר עולה?"
"לא הרבה אבל..רוצה לאכול אותו באירלנד..."
 

סופהו

New member


&nbsp
יש צדק בדבריך.
כנראה שמי שהמציא את המתכון ל Irish stew בספר, קצת התבלבל כי בנזיד ה"אמיתי" , למיטב זכרוני, צריכה להיות גם איזו בירה אירית..
 

סופהו

New member
מרוב בלבולים.. בסופו של דבר

גם כשקוראים בשפת המקור וגם לפי דוברי השפה האנגלית מבטן ומלידה,
stew= תבשיל , נזיד. (מזון)
Casserole= קדירה. (כלי בישול).(הפך לשם של מאפים בקדירה).
לכן- an Irish stew= תבשיל או נזיד אירי.
עכשיו אפשר ללכת לאכול בשקט.
&nbsp
&nbsp
 
מכיוון שהשם המלא הוא שלושה בסירה אחת (מלבד הכלב), האם יש

מקום לדאגה בעקבות המשפט "זה היתרון של קדירה אירית – נפטרים מכל כך הרבה דברים" וכבר לא מזכירים את הכלב?

 
מי שישן עם כלבים

"קדירה" אירית לא מופיעה לא אצל בורלא, לא אצל בר ולא אצל קרמן.
את אפשטיין ואת אופק אין לי ואנלא יכול לבדוק.
יש עוד?

בורלא וקרמן מתרגמים "נזיד".
בר בעיבוד שלו לילדים מתרגם "תבשיל".
לתרגם את שלושה בסירה אחת, אחרי תרגום בורלא צריך הרבה אומץ ולא מעט חוצפה. עם כל החיבה והערכה שאני רוחש לדני קרמן כאדם וכצייר, התרגום שלו יבש משהו ונוקדני מדי. אולי בגלל המוערות.

--------------------------
ואם כבר "קדירה", לא עדיף "תבשיל קדירה"?
 

שילה1

New member
לדרון אמריקאים יש את ה"פוצ'רו"-מתבשל לילה,

ממש זהה .
טעים טעים.
מאכל חורף.
 
בישול ארוך מאד מאחד טעמים לטעם אחיד של חמין.

לא שיש לי משהו נגד חמין. להיפך. אבל זמן בישול הפוצ'רו צריך שיתאים למרכיביו השונים.
המכסימום שהוא צריך להימשך הוא כשלוש-ארבע שעות, וזאת רק אם את מכניסה אסאדו.
בשרים קלים יותר מפחיתים עוד יותר את זמן הבישול.
והכי חשוב להכניס את הרכיבים השונים בקצב שמתאים לזמן בישולם כדי שישארו בטעם ובטקסטורה משלהם גם אם הם הופכים אחר כך למעין פירה.
 

שילה1

New member
בפוצ'רו לא שמים אסאדו-

כהתחלה.שמים צ'וריסו,בשרים לבישול ארוך,נקניקיות אחרות,קצת משהו מעושן ולא
כשר,ירקות שונים.אפשר להוסיף גם עצמות בקר.
המהדרין-מבשלים על אש קטנה לילה.
חמי,עליו השלום-היה ספץ בהכנה.כמובן-שם ולא כאן.
ואין לזה בכלל טעם של אסאדו.
 

שילה1

New member
אסאדו-לצלייה על גריל אחרי שמיושן

במקרר כמו שצריך,או בתנור בטמפ.נמוכה.לא לבישול.
 
אם כך אז קחי תיקון כבד:

הנתח שממנו מופק חיתוך האסאדו (לאורך במקום לרוחב) הוא נתח הבשר המועדף לבישול, כבישה וצלייה (שפונדרה, בריסקט) ברוב תרבויות העולם ובמיוחד בזו היהודית.

הארגנטינאים נוהגים לצלות אותו על אש גלוייה כשהוא לאורכו, לצד צלבי ברזל עליהם תלויים גופי בשר שלמים, לצד נתחי בשר ועוף שונים, ולצד נקניקים וחלקי פנים. כל אלה בברביקיו אחד מרוכז הקרוי אחר כבוד "אסאדו", על שם נתח הצלעות המסויים הזה.

אסאדו כהילכתו מלווה, מלבד במפלי יין אדום, גם בצ'ימיצ'ורי עוקצני.

בכל מקרה, אם יש סיבה כלשהי לבישול לילה שלם של פוצ'רו, הרי זה האסאדו, בשר הצלעות הקשה, שיש המכניסים לסיר הפוצ'רו.

נקניקים שבושלו לילה שלם, הם בלע צמיג וחסר כל טעם. הם טעימים בערך כמו הנעל של צ'רלי צ'פלין שעברה בישול ארוך.
 

שילה1

New member
קבל תיקון ממקור ראשון.הברביקיו נקרא"פרישה"-

ורק כך.
אתהאסאדו מכינים על רשת גבוהה על ה"פרישה",בתנור,בבור בתוך האדמה או על ברזל בצורת צלב.
נקניקים לא צולים על הגריל אלא רק נקניקיות.
אסאדו לא הולך בפוצ'רו.נקודה.
והאמן לי-ברשותי "פרישה" שהגיעה משם,והיא עולה ויורדת כנדרש וכן הידע בנושא,שרובו ככולו נרכש שם.
אגב-כל הטכס מלווה ב"וינו טינטו"-יין יבש,צ'ימיצו'רי(לא עוקצני בעליל!)," צ'וריסו פאן "-לחמניות קטנות לצ'וריסו קטנים,אמפאנאדאס-עד שהכל יהיה מוכן,וסלט חסה ועגבניות.
לקינוח-פלאן-מעין פודינג ווניל אפוי .
את הנקניקים ומי שמעיז-עוף,מוסיפים אחרי הרבה שעות.
וכעת תם לו הויכוח.
ובבקשה מאוד מאוד-חבל על הויכוח.
 

שילה1

New member
מי בדיוק מרומניה?

כי אני ממש לא...ואכן-אל תתווכח.מוטב כך.
 

שילה1

New member
6 סוגי פטריות?אני כבר מקנאת וחושבת על

פשטידה או קנלוני או אפילו בלינצ'ס,עם השילוב הזה.
נשמע נפלא .בטח מריח וטעים.ולבטח פטריות טריות!!!
 

prizman

New member
4 טריות ו 2 מיובשות

כי למצוא פורצ'יני טריות בתאילנד זה בלתי אפשרי, למעשה גם באיטליה זה קשה,
והמיובשות השניות הן סיניות שגם נמכרות רק מיובשות.
 
למעלה