אז מה בישלתם לשבת?

לונה נכנסה לרגע לחדר. הסתרתי לה מיד את המסך לפני שהיא

שלפה ממנו את העצם.

 
נשמע כמו שם לפינה ראויה לשמה


הכי קרוב שהגעתי לבישול היה קניית כמה מוצרים לאלתר מהם בשעת הצורך - בישול אמיתי לא התרחש במטבח שלי מאז שעזבו זוג המנקים ההודים, שהיו גם מבשלים לי ממיטב מעדניהם.

העוזרת של השכנים שמעה שהתלהבתי לשמוע שהיא מבשלת להם (המטבח שלה מרוקאי, אבל לדבריה היא מבשלת צפון אפריקאי בכללי) והפעילה עלי קצת לחצים שגם אני אקח אותה. הבנתי שיהיה לה נוח לעבוד בשתי דירות סמוכות, אבל התרשמתי ממנה שהיא קצת שתלטנית ובעלת כל מיני כללים (למשל, כשהיא אצלי דלת הדירה תהיה פתוחה מחשש נגיעה או משהו כזה). הצעתי לה שתבשל אצלה בבית ותביא לי אוכל מוכן ואשלם לה בהתאם, אבל כאמור יש לה רצונות משלה. לא מתאים לי.

אז מה נשאר? טוב שגיליתי בסביבה מעדניה של אוכל ביתי (שמוכרת אוכל חם רק ביום שישי). עד אז אמשיך להקפיץ בווק ירקות קצוצים, איטריות ורצועות עוף, הכל טרי מהפריזר, או סתם אכרוך קציצות ירקות למיניהן בטורטיה ואשכיב אותן לשיזוף בטוסטר לחיצה ובא לציון גואל.

 

שילה1

New member
גם זה בישול!הבישול הכי הכי לדעת הנסיכה שלי-

,אוכל לעניים".כלומר:ארוחה מכל מה שנשאר ונמצא בבית.מה רע?
 

ruven7

Active member
עושים את זה בארה"ב

חביתה ענקית עם כל מה שיש-פלפל,בצל,בשרים,גבינה,פטריות...
משהו.
משום מה זה נקרא
western
 
בארה"ב זו היתה ארוחת הבוקר החביבה עלי, כי בגלל הפרש השעות

היה האומלט הזה - תמיד חשבתי שמקור שמו מתקשר איכשהו לחיי הקאובויים במערב ארה''ב... - התאים לי בראנץ' יותר מביצה רכה ודייסת שיבולת שועל. אחרי בילוי מאוחר מאוחר אחד שתיתי פעם פחית באדווייזר עם ארוחה כזו לפני שעליתי לישון וזכיתי לכמה מבטים תוהים מאנשים שנכנסו לקחת קפה בדרך לעבודה.

 

צליליתה

New member
להקפיץ בווק זה לא לבשל?

פאד תאי זו הברירת מחדל כאן
בעיקר בעונת הליים
(לאן הם נעלמו?)
 

שילה1

New member
צודקת.להקפיץ עוף,בקר(אצלי הסינטה הלא ממש מוצלחת)

ואפילו פילה דג.(מעדיפה דג ים).מהיר קל וטעים!
 
רגה רגה מה זה פאד תאי זו הברירת מחדל כאן


זה משהו קל וחפיף להכנה? אני מתכוון, ממש קל וחפיף? כי אני אוהב זה מאוד.

 

שילה1

New member
ממש מאוד ממש....תגלגל קצת ותמצא מתכון

שמתאים לך.
יש לך ווק?אטריות להקפצה?(או סתם אטריות רחבות קצת)
רוטב סויה.רוטב צ'ילי מתוק?טריאקי?
אז לעבודה.
 

שילה1

New member
ואם תבקש יפה-אלמד אותך להכין המבורגר

מבקר או הודו אדום-ממש 5 דקות עבודה.ומהנה!
 

prizman

New member
המקור לא מאוד קל להכנה אם כי לא קשה במיוחד,

הגרסה הישראלית הרבה יותר פשוטה אבל כמובן בטעם שונה

במקור חייב להיות רוטב דגים, רוטב צדפות אמיתי, רוטב סויה
מהסוגש כולל גם פולי סויה שלמים, סוכר ובוטנים טחונים.
צ'ילי טחון מוסיפים לאחר הבישול, כל אחד לפי טעמו.
 
גרמת לי להתגעגע לימים שהיה לי מדף של רטבים תאילנדיים, וכמעט

כולם תיפקדו בהצלחה.

נעשיתי עצל מאז שבתי גדלה ונעשתה עצמאית...

 

prizman

New member
בשביל מה יש לך בתזוג?

כדי שיהיה לך למי לבשל.
לדעתי את כל הרטבים ניתן להשיג ב"המכולת הסינית" והם נשמרים לתקופה ארוכה.
ההכנה באמת לא מסובכת רק צריך להקפיד על סדר הכנסת המצרכים.
חייב ווק וחייב להבה חזקה אם כי לא בהכרח אימתנית כמו במסעדות התאילנדיות והסיניות.
 
בת זוגי אכלה בסבלנות מבישולי עד שהבנתי שהיא בעיקר מנומסת

מכדי להביע את דעתה.

סדר הכנסת המצרכים הוא תחום שאין לי מושג לגביו - כאן אסמוך על המתכון, אם וכאשר יבוא הזמן ויעזור השם.

יש לי ווק נפלא וכבד מברזל שקניתי בטיסה האחרונה שלי ליוהנסבורג. לצערי הגדול, סיר הברזל שבא איתו משאיר עד היום ריח באוכל והוא עומד על הכיריים בעיקר לנוי.

 

שילה1

New member
כל סיר או מגש ברזל-לפני השימוש הראשון

יש לשרוף בו שומן,וליבש.כשיבש-לנגב במפית נייר.
אז לא נשאר ריח.
&nbsp
 

שילה1

New member
לא.תשרה ליום במים רותחים.תיבש היטב היטב.

ואז-תשרוף את התחתית עם מעט שמן.
ותמשיך כפי שכתבתי לך.
 
למעלה