איטליאנו דה לה קוסטה - שכונת בת גלים היפה חיפה

salo22

New member
איטליאנו דה לה קוסטה - שכונת בת גלים היפה חיפה

בשנים האחרונות הרבו להכריז במדיה עם כל הקמת מסעדה חדשה, על "תקומתה" של התרבות הקולינארית החיפאית וכיצד כל מקום חדש "מפריח את השממה", ווטאבר.. בכל מקרה הביקור באיטליאנו דלה קוסטה (או משהו כזה, שם קצת ארוך), בהחלט נותן חיזוק להשערה או קביעה, שחיפה לא ידעה כנראה ימים טובים יותר בקטגוריית פריחת מסעדות ראויות.

סינטה בר, הנמל, כולא, רולא, ג'ולא, מעין הבירה כמובן, וניה, עלה גפן, ויוינו, צ'אנג בה, ליבירה ועוד כמה ותיקות מי יותר ומי פחות, לכולן מכנה משותף של ידיים מוכשרות במטבח שמבינות את התחום ויודעות ללכת את הדרך (מי יותר ומי פחות כמובן, זה מאוד בכללי). המסעדה האיטלקית הזו של חמודי ושות' משוואטינה היא תוספת מבורכת מאוד ל"סצינה הזאת" ואם נכניס למשוואה כמו שכתבתי בעבר מוסדות, משמעותיים במרחק נסיעה קצרה כמו טאנטי בטבעון ואורי בעכו, הרי שכן – יש רנסאנס משמעותי בסביבה, שלפחות לנו, לאחר המעבר חזרה צפונה, הוא בשורה די גדולה ובהחלט כיף, כשרוצים לבחור אופציית בילוי מסעדתית נחמדה בסביבה.

אחרי הפתיחה מעלת הלחלוחית בזווית העין הזו, נעבור לעניינים.. המסעדה (שמעתה תיקרא אדלק), נותנת חווייה מאוד "עגולה" וזה כנראה עיקר קיסמה והסיבה שתהפוך לסוג של להיט בסביבה – מרווחת מאוד, נוף נפלא (למרות שזה לא בדיוק "מעל המים" וראוי ביותר אם אפשרי, שידאגו לניקוי קבוע של החלונות, אחרת מה שווה כל זה..), מזגן מעולה לחלל גדול כזה ושירות מאוד מאוד ידידותי ומשתדל, בצורה טובה ולא מעיקה, מחשבה והשגחה מושקעים בכל קצוות המסעדה, גם בזה, העיניים המנהלות ובודקות מסביב הם של שועלים ותיקים מאוד בתחום.

האוכל ? בכללותו – טוב מאוד לז'אנר. חומרי הגלם טובים, חמודי יכול להוביל בסטנדרטים המקומיים ה"לא מאוד גבוהים" שלנו, כמעט כל מטבח שירצה, כי יש לו גישה לדברים ורצון ללמוד ולהתנסות וזה תמיד חשוב. בהאמר כל זאת, המנות שאכלנו לגמרי לא חפות מאי דיוקים, אבל לא בצורה שתקלקל חווייה טובה. לדעתי יש מין טרייד אוף מעצבן כזה בתחום המסעדנות בארץ, בכל זאת כולנו פה בפורום התנסנו והתפתחנו מבחינת החיך והחוויות, כך שממש לקבל חוויית אוכל שתשאיר אותנו בהלם, יהיה היום מאוד מאוד קשה למסעדה בארץ, אך הבעייתיות עם העניין הזה גדולה עוד יותר – מסעדה שתנסה ללכת ברמה ובהקפדה ממש לעומקים שירשימו פודיז "טרחניים", תיאלץ כנראה גם להעלות מאוד את מחיריה ובעיקר תאבד על הדרך את קהל המאסה, שלדעתי מחפש בדיוק חווייה עגולה כזו, שמציעה אדלק, גם אם האוכל לא יהיה הכי שפיצי ועמוק שאפשר, אבל ראוי מאוד, מעניין יחסית ובעיקר לא פחות חשוב – נדיב.
למטרה הגלובלית הזו מנסות לקלוע לא מעט מסעדות, כולל וויווינו מרוממה, ששמה עלה לא מעט בארוחה שלנו, בסוג של נקודת ייחוס כמובן.. לנו לפחות ברור לגמרי, שאדלק עושה את המשחק הזה הרבה יותר טוב, בכל החזיתות, למרות שגם וויווינו לא חווייה ממש רעה, פשוט לא מספיק טובה לטעמינו.
אוי הברברת, אוכל..

מקלות גריסיני תקועים בפנכת מלח גס – זה די השקעה לדעתי לטבול כל פעם מחדש מקלות בערימת המלח הזו, אלא אם משתמשים כל פעם באותה ערימה.. מקווה שזה לא העניין, לא שזה ממש עקרוני אלא אם אנשים מנסים באופן לא הגיוני לטבול שוב את המקל במלח.. המקלות טעימים מאוד, ביצוע יפה..

פולנטה – התוספות העפילו על קרם הפולנטה הקצת אנמי לטעמינו (אי דיוק ראשי בארוחה), ניסו לעשות אותו כזה FINE ולא היינו מתנגדים לפולנטה פראית יותר ועזת טעמי תירס שתדגיש שימוש בתירס טרי איכותי, שפשוט נפלא כרגע בעונה (או בשלהי?).. אנחש שהיה שם הרבה יותר קמח תירס מאם כבר, שימוש בתירס אמיתי.. אולי שילוב מסויים, אבל זה לא היה מספיק טוב, אם זוגתי העלתה באוב את הפולנטה של דלידה נניח, כדוגמא למשהו משמעותית יותר טוב.. התוספות מלמעלה מעולות וטעימות, טעמי גריל, אספרגוס שמנמן, גבינות טובות.. רק לתת פוש עם הפולנטה, סה"כ נדיב מאוד בגודל וטעים אבל לא מנה שנחזור אליה שם, בשולחנות ליד נראה שעפו מנות הרבה יותר מעניינות ומאוד "יצריות" כמו מקטגוריית הסלטים והקרפצ'יו שנראה כמו מגש מפואר ודי יוצא דופן לתחום הלעוס, שבהחלט נרצה להזמין ולנסות בפעם הבאה. 48 ₪ תמחור טוב למנה.

ריזוטו פטריות – גם כאן אי דיוק מסויים, אבל סה"כ מנה שכשנשפטת באופן שלם, בהחלט נהננו ממנה.. פרדוקס ? ממש לא, ראו מה שהסברתי בהתחלה. כאן העניין היה שכמו במסעדות רבות בארץ, הריזוטו לא מרגיש מספיק עיסתי, עמוק, מנחם ו"ריזוטותי", אלא יותר בקונסטרוקציית מנת אורז די כללית.. אממה ? שוב תוספות, נדיבות ותשומת לב לפרטים הקטנים שמרכיבים את המנהף הפכו את זה למשהו יותר מוצלח ממה שנפגוש באופן כללי – ים פטריות שימג'י ופיסות שמפניון או חורש קטנות צרובות היטב בנפרד, משהו שנקרא אספרגוס ים והיה שיחוק מצויין במנה, לא זוכר שפגשתי במנות בארץ, אולי השיכחה.. זה לא ריזוטו שיעורר נשכחות כמו המנה הדגית המופתית שהוגשה בטופולינו זצ"ל, אולי זה ההבדל בניסיון וידיים "איטלקיות" כמו שיש\היו שם במטבח (או בטאנטי לצורך הדיון), אבל בשביל 59 ₪ ובעיקר שוב, לגודל, אחל'ה, באמת נהננו לנבור במנה..

פיצת פירות ים – האיכות טובה והביצוע טוב מאוד, אולי המנה שהכי נהננו ממנה בארוחה.. מין קרם לימון צהבהב חמוץ וגם מריר משימוש כנראה בקליפה, שידרגו את הפיצה.. הגבינות בהחלט טובות, אין שום טענות, 72 ₪..

חמודי התחמן מבין שרושם טוב ניתן לסגור היטב היטב ו"לקבע" עם סקציית קינוחים מרשימה מאוד, אנחנו התחזרנו ולקחנו שניים ושוב פעם פגשנו דוגמא נהדרת לסיטואציה שאם כבר גובים 40 ומשהו ₪ לקינוח, אז באמת שיהיה מושקע כך..

סופגניות זפולה עם קלם לימון, מוס שוקולד לבן וגלידת מסקרפונה ודובדבני אמרנה – הטרוניה היחדיה היא שאפשר קצת יותר דובדבנים במנה, אבל באמת ביצוע מעולה מעולה, למרות שאם מתקטננים שוב, רז אפשר קצת יותר ריקוטה בסופגניות האלו, שהיו בעצם יותר מין צ'ורוס שמנמנים.. קינוח שמאו אהבנו, החמיצות של הלימון עם שאר המרכיבים, שאפו, אם חמודי הוא באמת המוח הראשי בעניין הקונדיטוריה, הבחור כנראה היה צריך להיות שף פטיסרי


קינוח הגבינה עם קרם וגלידת הפיסטוק הצליח להתעלות עוד יותר – אומנם הפיסטוקיות הגיעה בעיקר מהמחיות, זו שבקרם מאיכות טובה מאוד וזו שבגליה אולי קצת פחות (ייתכן שהגלידה גם מבסיס "יחסית מוכן" כלשהו ולכן הגלידה לא הפגיזה, הקרם או הגולות האלו מה שזה לא היה, בהחלט כן). מרהיב לצפייה עם רבדים טובים מתחת, אולי טיפה טיפה הרגשתי מתיקות יותר לכל העניין, אבל באופן כללי יותר "רגיש" למתוק וסה"כ בשביל 42 ₪ זה פגז על, עומאר בעלה גפן עושה פלטת קינוחים זוגית לפנתיאון, חמודי מביא אותה בשני קינוחים מעולים כאלו בשמונים ומשהו ₪, ואללה מה נגיד, ימות המשיח הקינוחיים פה בחיפה, זוגתי כבר הציעה ליסוע פעם אחת בשבוע לכל אחת מהמסעדות רק כדי להתחזר ולהתענג על קינוחים וקפה אחרי ארוחה טובה בבית, עסק מסוכן מאוד


מבחינה כספית הגענו שבעים מאוד ל 319 ₪ שכללו שלוש מנות מלוחות, שתי מנות מתוקות, חצי ווינשטפן במזיגה קפואה ומצויינת ב 27 ₪ (מחיר די טוב במציאות הכואבת הזו, שליש ב 20), בירה שחורה וקפה אחד.. ככה אנחנו בהחלט רוצים שתיראה ותרגיש חוויית טווח ה 300+ שעדיין עוד איכשהו סבירה מאוד ופחות כואבת היום תמחורית לזוג..

לא רוצה לפתוח פה, אבל אני די בטוח שהמקום יהפוך לסוג של להיט באיזור, בשעות אחה"צ טרום ערב נעימים מאוד של אמצ"ש עדיין לא היה ממש מלא, למעט "שורת הים" כמובן.. אני מקווה שהמקום ישמור על הרמה התמחורית הזו ולא יתרץ "סיום הרצה" בהעלאת מחירים קרובה, אחרת יבלעו לתוך מציאות תמחורית עכשווית די גבוהה, שגורמת כרגיל להיסוס האם לנסות\להגיע או לא.
למי שהגיע עד הלום באמת ברכות, יש כנראה סיבולת, נסיים באיזכור השף חמודי שבהחלט רץ ועבד קשה בכל החלל, לא הגיע אומנם לשולחנות אבל בהחלט ידו ופועלו שם בכל דבר ועניין, אולי בגלל זה היה נראה די עייף וסחוט וגם "לא בדיוק בכושר", לפחות לא כמו שנדמה היה בסידרה בה הופיע.. עיצה קטנה וידידותית לבחור, יש טיילת וחופי ים טובים באיזור, ידוע וברור שעולם המסעדנות נוראי ותובעני, אבל נסה לנצל את המתחמים האלו לקצת פעילות ספורטיבית אם אפשר לפני הסרוויס ועם מקלחת טובה אחרי, תיראה שהאנרגיות והכושר מזנקים פלאים לקראת העבודה "
קשה מאוד, נכון, גם מזג האוויר כרגע קטסטרופה, אבל זה מפתח לבריאות ואנרגיות טובות יותר










 

salo22

New member
תודה רבה

הביקורת שלך הייתה ללא ספק הקטליזטור המרכזי והיחיד לסמן את המקום כבהחלט ראוי לבדיקה.
**אגב ממעבר על ביקורת אפרתי, נראה בהחלט שבמלוח הוא פגע הרבה יותר מעניין מאיתנו, מה גם בשולחנות ליד כמו שציינתי עברו מנות מאוד מעניינות (גם הארנצ'יני נראה נפלא). אפשר לדעתי לעשות שם "ארוחות ראשונות" מצויינת עד מאוד, כשהגדלים יותר לכיוון העיקרית הממוצעת במקומות אחרים והמחירים בהחלט מתונים יחסית..
אנחנו לרוב כבר מתארים את הארוחה הבאה שלנו במקום שהיה לנו בו נעים ואין לי ספק שכשנחזור בקרוב, נרכיב לעצמנו משהו כיפי כזה ולא כל כך מחייב כמו "עיקריות" כבדות, מהברוסקה אנשובי הנפלאה מהתיאור שלך, הקרפצ'יו, ארנצ'יני, איזה סלט ואולי איזו פיצה "בסיסית" ומעודנת מחיר (עיניים גדולות מאוד יש לנו, כן
), ודווקא בקינוחים נראה שאפרתי די נפל, חבל, היה צריך להקשיב לך
אני לא חובב קנולי גדול ואפילו טירמיסו, הזכרתי גם בהקשר של טאנטי, אבל יש עוד בר שוקולד ורונה שנשמע פגזי ושני הקינוחים שאהבנו, אני בטוח שלא נסבול "
 

erezavn

New member
טוב גם שגיא כהן ביקר. וקטל.

ימים קשים עוברים על שגיא המסכן. קודם סבל בגריג המצוינת, עכשיו באיטליאנו דלה קוסטה החביבה. שיהיה בריא.
אני לא מנוי ולא קראתי את כל הביקורת, אבל הכותרת מספיקה:
"בדיוק כשחשבנו שלא יכול להיות גרוע יותר, הגיעה עוד מנה"...
איזה הבדל מהביקורת של אפרתי.

http://www.haaretz.co.il/food/restaurants-reviews/.premium-1.3032362
 

salo22

New member
נשבע לך שרציתי לכתוב בבוקר

אחרי שכתבת על הביקורת של אפרתי, שעכשיו רק תגיע עוד ביקורת של שגיא כהן ולבטח היא סופר תקטול
גדול, לגמרי.. האמת שרק מהשורות הבודדות החינמיות שאפשר לראות שם והניסיון המעצבן\מעייף שלו לקשור כל סיטואציה פעוטה ופשוטה כזו לפומפוזיות האלמנט המגזרי חברתי, או משהו כזה, כבר הוציא לי החשק לקרוא..
 
אתה לא יכול לשפוט לפי כמה שורות. זו ביקורת מנומקת לחלוטין

למרות שכתובה בסגנון שלו. מבחינתי, מה שמנומק היטב ואני מסכימה איתו, עובר.
בינינו, ולדוגמה, מה הקטע של לשים פרחי סחלב על מנות? מילא אם זה היה בניטן תאי או איך שקוראים לה אבל במסעדה איטלקית?
מציעה לך כן לקרוא את כל הכתבה ואשמח לדעתך אחר כך.
 

salo22

New member
לא שפטתי את הביקורת, כי לא קראתי אותה

אין לי מנוי לארץ או מה שצריך כדי לקרוא, אני לרוב נהנה לקרוא גם את הביקורות של שגיא כהן וחושב שיש בהן גם מידע שיכול להיות מעניין, פשוט מעייף אותי העניין של להתייחס מיד למסעדה מנקודת המבט של שף הערבי והסיכסוך במזרח התיכון או משהו כזה (בהגזמה די רבה כמובן
), גם ביצה עלומה הלך כדרך מר כהן ומבחינתי נפל במלכודת הבנאלית, זה שוחק כבר ואני לא חושב שיש בזה צורך, גם לא התייחסתי לזה במילה אחת בביקורת שלי, שוב מבחינתי, סתם ברברת הנושא ואפשר לזרום הרבה יותר ולא לערב מיד כמו שכתבתי, את העניין ה"מגזרי חברתי", רק לזה התייחסתי ותו לא.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
מה שצריך כדי לקרוא: לחפש את הכותרת בגוגל ולהקליק על התוצאה

 

salo22

New member
אז עכשיו שופט את הביקורת


אני לא הסניגור של המסעדה, כי סתם כתבתי ביקורת וזהו, אבל נחמד להתייחס אחרי ביקור, לכמה מהנקודות של מר כהן :
לא מתעניין בענייני העיצוב כמו הנ"ל, אני חושב שסה"כ המקום נחמד ובסדר, לפחות, צריך להתפלפל לא מעט כדי לחפש את השפעת הטאבון על זוויות הצפייה בים במסעדה, הבחור בהחלט טוב בזה.
הפשטות האיטלקית בקרפצ'יו ? אוקיי, שיהיה
אני חושב שאבן הפינה לביקורת של כל מבקר, זה עניין פשוט מאוד, אלו ההעדפות האישיות שלו, אם זה הכיוון שהאדון מחפש זה לגיטימי לגמרי, ראיתי את מנת הקרפצ'יו עוברת ליד השולחן, היא נראתה עמוסה מאוד ומלאת גורמים והפתעות, נדיבה מאוד לחלוקה לזוג, בדיוק בגלל זה ארצה להזמין אותה בפעם הבאה. מישהו\י התאמצו מאוד להוציא את המנה כפי שהיא נראית, בחיתוך וקיצוץ, אפיית פוקצ'ה, גם הצילחות, מבחינתי כבר קנו אותי, בפחות מ 50 ש"ח.. שגיא קורא לזה קשקשת, שיהיה, הכל לגיטימי..
גם במנת הריזוטו שלנו היה פרח, אכן מיותר, כמו קישוטי זלזלים ונבטים ירוקים בקינוחים, עניין שמסתמן כמאוד מודרני לאחרונה ומאוד מיותר, יש לאמר. אך זו לא הייתה הבעיה המרכזית של המנה כמו שציינתי, מה גם שהידבקות לפרח היא נושא שולי ביותר לטעמי.
בשאר המנות אין לי נקודות ניסיון דומה, כך שאת הפסטות ננסה בעתיד.. המסעדה איננה סולה ז"ל מיפו, שם אני מתאר לעצמי כתב כהן ביקורת טובה מאוד, בלי לבדוק את העניין מראש. סולה הלכה על תפריט מאוד מהודק, מאוד "איטלקי קלאסי" עם טעמים עמוקים וכן, מנות קטנות, אך טעימות מאוד (זה לפחות היה הניסיון היחיד שלנו שם). מעניין אגב מה כתב כהן על וויווינו, אם כתב.. סולה כבר לא איתנו, למרות שישבה בצנטרום, לא הייתה מתאימה לחיך הישראלי, מקומות כמו וויווינו ואדלק מנסים כמו שציינתי קודם כל, לקלוע ולהתחנף לסועד המקומי, כהן לא ביוק קהל היעד, כנראה, גם הרבה מאיתנו פה לא בדיוק מחפשים את זה..
אני פשוט חושב שאדלק וחמודי עושים את משימת הקליעה לטעם הזו באופן די טוב ובסביבה נעימה, מה שכנראה ייתן להם הרבה יותר סיכוי לשרוד, ביחס לסולה נניח.
ה"בעיה" המרכזית של אדלק היא התפריט הארוך, כי זו מסעדת פמילי סטייל איטלקית עם קריצה עדינה יחסית ל"גורמה" (איכות גבינות ושאר חומרי הגלם) וזה בדיוק מה שהיא מנסה לעשות, אני לא התעמקתי בביקורת של מר כהן, אבל לדעתי הוא לא התייחס למטרות האלו במילה אחת..
עם תפריט רחב כזה, קשה ביותר להיות שפיציים באמת במנות תובעניות כמו ריזוטו או פולנטה, שוב גם אני ציינתי בעיתיות בעניין, אך בשיקלול מלא ובהבנת הכיוון של המסעדה וה"חזון" של השף, אני חושב שעשו שם משהו מאוד מעניין, בקונספט האמור..
אם אדלק הייתה מסעדה איטלקית מהודקת עם תפריט קטן עז טעמים ו"נכון" ודי מינימליסטי שמזכיר מחוזות כפריים באיטליה, היו קוראים להם כנראה.. סולה..
 

bob68

New member
לעניין מסעדת סולה ז"ל

אינני יודע בדיוק מה הגדרתך לצנטרום אבל לדעתי מיקומה של סולה לא היה כה מרכזי או לפחות לא כזה מזמין.

למיטב הבנתי לא רק עניין החך הישראלי הוא שגרם לסגירתה. הייתה שורה של עניינים אחרים כמו: כתבה מחמיאה (הלזניה המפורסמת) שגרמה לאכזבת סועדים כי המקום לא הצליח לספק את הביקוש, מצב ביטחוני, בעיות ניהוליות, עזיבת טבחים וכדומה.

מאחר ולא היה מדובר במיזם של כוח כלכלי משולב כלשהו אלא פרויקט אישי, בעלת המקום שהתמודדה עם הכול לבדה נשברה לבסוף.

לי, כאחד שאהב את המקום, היה חבל מאד על הסגירה.
 

salo22

New member
אנחנו ה"מוזרים"

ואין הרבה כמונו, בגלל זה הסיכוי של מסעדה כמו סולה לשרוד, היה זערורי מלכתחילה, ללא קשר למיקום שלה. חוף בת גלים זה סוף העולם ביחס ליפו, תאמין לי
סולה לא הייתה מחזיקה שם יותר מחודשים ספורים, ללא קשר לכל הפרמטרים שהזכרת, אפילו אם הייתה שומרת על שיאה. מנות קטנות במחירים גבוהים, לפחות מההתרשמות שלנו, היו כמובן פקטור משמעותי לכך שהמסעדה לא הייתה שורדת בחיפה גם את התקופה שעברה ביפו.
 

bob68

New member
אני מסכים, הסיכוי של מסעדות לשרוד בארץ נמוך למדי

סולה, באופן מפתיע, שרדה תקופה ארוכה יחסית (2012-2015) עם קשיים לא מבוטלים. אגב היא שרדה אחרי מסעדת קפה 48 הפופולרית שאף היא פעלה באותן השנים למשך תקופה דומה (2011-2014).

מסעדת סולה לא הייתה גדולה. ביקרתי בה פעמים רבות ואני לא זוכר מצב חריג של שממה מבחינת סועדים. במקרים רבים היא אפילו הייתה די מלאה.

לעניין איטליאנו דה לה קוסטה ובת גלים, לא ביקרתי במסעדה אבל בהמלצתו של סמואל ספייד טיילתי בבת גלים. אכלנו כריכים מ- כריכי ויקטור וטיילנו על החוף הנפלא. אינני חיפאי ואני לא מודע לכוחות הפועלים באזור שנראה לי אז צדדי ומוזנח. אני בהחלט מבין את "אין כוחות" בהשוואה ליפו אבל הבנתי גם שיש באזור התעוררות מבחינת נדל"ן, אז אולי זה האופק שרואים אנשי המסעדה לנגד עיניהם.

 
שיחקת אותה עם התמונה בוב


שמח שנהנית משיטוט בחוף ובשכונה,
יש שם משהו שאין בשום מקום, אכן יש שם בום נדלני,
הבסיס של חיל -הים אמור להתפנות ולהעתיק את מיקומו, טיילת תימתח עד לבית חולים הממשלתי,

כבר כיום נשלמת בנייתו של בנין חדיש ,זו שכונה של פעם, שכונה עם שיכוני רכבת וגם בתים קטנים עם חצר ושער מעץ,

זו ממש שכונה שנושקת לקו-המים,לאחרונה טיפ טיפה יש שם פחות הזנחה, כמו כו פתחו לשכונה עוד יציאה וכניסה שמתחברת לכביש הראשי בואכה חיפה,

עדיין בשכונה יש הרבה עצי פרי מניבים במיוחד ליד שיכון הבריגדה,
יש לשכונה יושב ראש די נמרץ ופעיל ,אולם מן הסתם קברניטי העיריה מעדיפים את השכונות המבוססות יותר , אותם שכונות על רכס-הכרמל.

עשית מעשה נבון, אין כמו לאכול כריך מול שפת-הים,
כיון שלא התייחסת לכריך של ויקטור אני מניח שלא התלהבת,
אכן הוא פשוט , אבל משהו בו עושה לי ולעוד רבים את זה.
מעניין אם הייתי נוכח בחוף באותו היום שביקרת שם,

בכל מקרה לכבוד הוא לויקטור ולחוף השכונתי שbob68 הנודע ביקר שם:)
שיעשע אותי לראות את הצילום שצילמת,
אולי כי אני רגיל לראות צילומים שלך שברובם נלקחים ממסעדות מפונפנות , אולי כי אני רגיל לראות אצלך בדיווחים בקבוקי יין יוקרתיים ומפות צחורות ומעומלנות, הנה לפתע אני רואה אותך אשכרה " יורד לעם"

רק אל תגיד לי שטבלת שם במים כי זה ממש ישעשע אותי,
ערב-נעים והמשך שבוע-טוב
 

bob68

New member
נראה לי שדווקא עליתי ולא ירדתי


ראשית, אני מקווה שהאובייקט כבר עשה את דרכו אל מחוץ למערכת או שלפחות פחתו הכאבים.
רק טוב ובריאות שלמה.

בזמנו ביקרנו בשכונה במטרה להיחשף קצת לפן ההיסטורי שלה. בסיום הביקור הקצר הרגשתי שעדיין לא מיציתי.

לגבי הכריכים עצמם, הם היו סבבה אבל לא גרמו לי את אותה מידה של הנאה כמו הכריכים של ברכה. אולי המגע של יוסי שונה מהמגע של אביו.
האכילה מול החוף שדרגה את החוויה.

הייתי מאד שמח לשעשע אותך אבל לא טבלתי במים, היינו קצרים בזמן.













 
ממש לא התייחסתי לביקורת שלך או של אבנר, אלא בכללי

לעליהום על כהן. לא אענה בפרוטרוט רק אומר שבעיני, נושא הפרח רחוק מלהיות שולי. ראיתי אותו בצילומים פה עוד לפני שקראתי את הביקורת של כהן וזה סימל בעיני הכל. שגב משה הצפוני. והנה אתה בא ומסכים איתי שזו חנפנות לטעם המקומי.
אז מה לא בסדר בביקורת של כהן? הרי הוא אמור לתת ביקורת מקצועית ולא ביקורת 'מטעם' הטעם המקומי.
כהן לא אמור להתעסק בשיקולים כלכליים של המסעדה או בסיכוייה לשרוד. ואני חוזרת, ברגע שהביקורת לגבי המנות מנומקת היטב, ואני מבינה את הנימוקים ומסכימה איתם, כל המסביב לא מעניין אותי.
 

salo22

New member
הכל לגיטימי ואין לי אגב שמץ בעיה עם הביקורות של מר כהן

קורא אותן כשניתן ולא ממש משנה לי "חומרתן", אני בהחלט די נהנה מהן, כמו עם אפרתי בערך ויודע "לסנן" כמו שציינת מה יכול להיות מעניין ולדבר אלי ומה לא, פה ושם
 
למעלה