איטליאנו דה לה קוסטה - שכונת בת גלים היפה חיפה

HEYלו

New member
שגיא כהן אוהב לבוא בתקופות הרצה

כמה טוב כבר יכול לצמוח מזה..
 

erezavn

New member
כל המבקרים באים בתקופת הרצה כשהם כותבים על מקום חדש

רק שלשגיא כהן במקרים רבים קשה לשחרר מילים טובות. זה בעיקר בולט בזמן עונת המלפפונים בכדורגל. אין משחקים אז האיש כנראה בדיכאון והוא מוציא אותו על המסעדנים המסכנים.
 

HEYלו

New member


 
לפעמים הוא משחרר מילים טובות ולפעמים לא. הוא לא קטלן סדרתי.

אני יודעת שהפורום שונא אותו, לא מבינה למה. אולי הוא לא פרשן כדורגל אבל בביקורת אוכל הוא מבין ועוד איך.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
הוא קטלן סדרתי, בדגש על "קטלן". יש ביקורת שלילית ויש קטילה

גם כאן מתפרסמות לא פעם ביקורות שליליות של גולשים שהיו ולא נהנו, אבל הן לאו דווקא "קטילות". ב"קטילה" אני מתכוונת לכך שמרגישים שהמבקר התענג על בחירת המילים, עקץ ללא רחמים ובחר בניסוחים שיסובבו את הסכין.
 

החתולית

New member
הבעיה שלי איתו היא הקיצוניות

הן בביקורות הטובות והן באלה הרעות.
&nbsp
לא יכולה לשכוח איך תיאר שייטל כחומר גלם נחות בביקורת על מסעדה אחת, וכחומר גלם משובח במסעדה אחרת (לא, הוא לא התייחס לנתח הספציפי, אלא לנתח בכלל).
 
לא זוכרת את עניין השייטל אבל בעקרון, שייטל הוא חומר גלם נפלא

לצלי ובהחלט פחות מוצלח לגריל...
אשר לקיצוניות - למדתי לקרוא בביקורותיו בדיוק מה שאני צריכה ורוצה לדעת.
הצורה בה מבטלים את דיעותיו בפורום - היא קיצוניות בעיני.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
למרבה הצער הקטילות שלו נחוות ע"י הקוראים כאותנטיות יותר

והופכות את הביקורות החיוביות של מבקרים אחרים ל"ביקורת ממומנת" (כך לפי תגוביות שראיתי בוואלה למשל). זכותו כמובן לא ליהנות ולקטר כאוות נפשו (אישית לא מתחברת לסגנונו), רק מצער אותי שזו המסקנה שמתקבלת אצל קוראים (שכנראה לא מכירים).
&nbsp
ואחרי שקראתי את הביקורת שלו, אני חייבת לציין שמעבר לניסיון להקצין כל מה שלא מצא חן בעיניו לזוועת עולם, הפרשנות השלילית היא שצרמה לי יותר מכול. הניסוחים המתנשאים והעוקצניים, האשמת הניהול בהחלטות כושלות, כאילו אי-קליעה לדעתו ולטעמו הם חטא בל יכופר... אני מבינה שזה קורץ לרבים שאוהבים נשכנות, אבל אותי זה פשוט דוחה.
 

sweetdreams

New member
אז לפי מה שאתה אומר, צריך להכנס לאוטו ולנסוע?

טוב, נו.. אז כנראה שאין ברירה, ונעשה גם אנחנו את הנסיעה לבת גלים בקרוב.

&nbsp
האמת שמכל המנות שתיארת, חלקן מיוחדות יותר וחלקן פחות, המנה שהכי דיברה אליי היא הפיצה.
לא שאני מתנגדת לפולנטה ולריזוטו טובים במסעדות איטלקיות (אם כי פטריות הוא לא סוג הריזוטו המועדף עליי), וכלא חובבת קינוחים, אף הם נשמעים מוצלחים (ואולי גם לא מתוקים מדי? אם כן, אז בכלל מדובר בהצלחה!). אבל דווקא התיאור המצומצם שלך על הפיצה הוא בדיוק מה שאני מקווה לו מביקור במסעדה איטלקית טובה. ובהעדר אופציות טובות יותר וקרובות יותר (על ויוינו לא עפתי, נגיד את זה ככה, וטאנטי מצויינת, אבל עדיין קצת יותר רחוקה), אם הפיצה שם טובה, היא כנראה זו שתביא אותנו לשם יותר מכל מנה אחרת.
&nbsp
תוכל להוסיף מתי ביקרתם שם (למשל: שישי בצהרים / רביעי בערב), ואת תפוסת המסעדה בזמן הזה?
&nbsp
ותודה על הדיווח! חיפה אכן שולטת!!1
 

salo22

New member
אני אף פעם לא משתמש במונחים כאלו

לא להיכנס לאוטו ולסוע, לא לרוץ מהר לפני שיגמר, לא הלהיט החם של הקיץ
סולד מהמונחים האלו, באופן אישי הם דווקא יורידו לי את החשק להגיע למקום, כן מאמין במסעדות מושקעות ששוות התנסות וגיבוש דיעה אישית, תו לא, המקום הזה שווה בדיקה. כמו שכתבתי או רמזתי, האוכל לא יביא בשורה קולינארית יוצאת דופן לשועלי קולינאריה ותיקים כמו האספסוף כאן, אבל בהחלט יהווה מקור לדעתי די מספק, ליציאה כללית נעימה ומול הים ובלה בלה.
הפיצה איננה סיבה יוצאת דופן לדעתי להגיע לשם במיוחד, אבל היא עומדת יפה יחסית בכל מבחן פיצה דומה במקומות איטלקיים רבים שיש היום, אבל גם איננה מנצחת לטעמי את זו של טאנטי, לא כדי שתחליטי לא לנסות את המקום, אלא יותר כדי שלא תפתחי ציפיות גבוהות מידי מהתיאור שלי.
ביקרנו שם בבמהלך השבוע האחרון, הגענו בסביבות שש והתפוסה הייתה כרבע או שליש, לא ספרתי במדויק, בהמשך לכיוון שבע וחצי בערך המסעדה הייתה חצי מלאה ואולי יותר, אבל היא גדולה בהחלט, הרבה יותר מהסטנדרט.
 

sweetdreams

New member
אהה, גם אני לא משתמשת במונחים הללו בדר"כ, הכוונה שלי היתה..

.. להתייחס למיקום המסעדה, שכמדומני דיברנו עליו בעבר ככזה שמצריך "נסיעה מיוחדת".
 

החתולית

New member
נשמע טוב

ונכנס לרשימת המקומות המתאימים למפגש עם משפחת הבחור.
&nbsp
&nbsp
 
אביר החופש ובת-גלים

שמע סאלו, אתמול שרצתי בחוף הים שם בבת-גלים מהבוקר עד עמוק עמוק לתוך הערב:2200,
יצא לי לראות את כל סוגי האנשים שמגיעים לחוף השכונתי, כולל חבורת נשים מהמגזר הרוסי סלאש אוקראיני שהגיעו בשבע בערב על השקיעה כמעט ען מלא פחיות בירה,
שכחתי מהמסעדה הזו שנמצאת 450 מטר מהיכן שהתפחלצתי ,

בבקר הסתדתי על כריך מויקטור , בהמשך נתתי כמה גיחות עם אופניים לחנות של ניקה בשדרות העלייה לחדש את מלאי הבירה ואף לקחתי ממנה מין גלידה רוסית בסטייל סנקור עם מילוי מטמטם של וניל צרפתי וצימוקים ב-3.5 שקל בלבד,

שאני מבוסם משום מה יש לי דודא למשו מתוק,
מאחל מכל הלב שהמסעדה החדשה תשגשג, על תוושבי בת גלים הם לא יכולים להסתמך כי המקום שבו נולדתי וגדלתי הוא היום יותר מתמיד שכונה מקסימה אבל תושביה בלשון המעטה לא כאלו שיכולים להרשות לעצמם לסעוד בה על בסיס קבוע.

אהבתי את ההמלצה שלך לשף הנכבד שיעשה ספורט לפני הסרוויס, ממש למרגלות המסעדה יש חוף קטנטן עם חול רך מין מפרצון שמנשק את גלי הים,
180 מטר מהמסכדה לכיוון הקזינו ההרוס ישנם כ 6 מתקני כושר שראש העיר הואיל בטובו במחווה של רחמים להקים שם לרווחת התושבים,
חבל שלא ידעתי על הקינוח הזה, הייתי מחנה האופניים בהשענה על איזה סלע ומבקש מדייג שישים עין וקופץ לנשנש את הקינוח שצילמת,
במקרה אתמול הלכתי בהתחלה על גולדסטאר, נראה לי עשיתי את זה כמחווה למדליה של ירדן ג'רבי, סוג של הזדהות עם ארץ- ישראל.



 

salo22

New member
שכחתי לציין שנהנתי לקרוא


כריך מויקטור "בשיאו" היה שווה עשר ארוחות במסעדה איטלקית מפונפנת "
עכשיו הבן שם, לא ? האגדה שלימדה אותנו איך להכין סנדוויץ' בלחמנייה קלועה (או חצי לחם..), עדיף עם הרבה חריף.. עד היום יש לו במשפחה שלי מקום של כבוד, אם הכנת סנדוויץ מגרה אז "עשית ויקטור"
 
עדכון על כריכי ויקטור

ויקטור כבר לא מתגורר בשכונה, הרסו שם את הבית שלו , מרימים שם פרויקט נדלני חדש ,
אכן, יוסי הבן נמצא שם הרבה יותר מפעם, ויקטור גם בחנות אבל פחות ,
לויקטור יש חינניות מיוחדות ומגע מיוחד ביד,
החריף שהוא רוקח מגיע בכמה דרגות :קל, בינוני וכבד למיטיבי הוושט,

במכולת יש מדף מיוחד מעץ עם מאזניים מפעם ואפילו צמד בקבוקי "דרמפון
מימים עברו,
בעקרון אני אוכל אצלו או בולגרית פלוס אבוקדו או סלט ביצים+טונה,
לחמניית קייטנה-18
ג'בטה-22
ג'בטה מקמח מלא-25
זה בא עם תוספת של ירקות+שמן זית +זעתר,
זה פשוט לכאורה אבל טעים רצח,
בפינה יש דלי עם זייתים כבושים שממנו ניתן לקחת לבד חופן ולארוז בשקיק נילון

אני מאוד מחבב את ויקטור, בדרכ אני שם בבקר מוקדם, בין 0730-0900, כבר אז ויקטור יוינק מהגולדסטר הנצחית שלו,

נוח לי להגיע אליו כשאני בים, זה מרחק 65 מטר מהחוף, אין כמו לסיים לשחות וללכת אליו יחף עם הבגד ים וגופייה פשוטה,

כאמור המחיר שם קצת התייקר אבל עדיין למקום יש קסם מיוחד
 

salo22

New member
אני זוכר את בקבוקי הדרמפון אצלו


למיטב זיכרוני הסנדוויץ' שלי היה בעיקר סלט טונה עם אבוקדו ושאר ירקות והמון חריף, אכן הזעתר ושמן הזית היו עושים את ההבדל. הכי גרוע היה להיתקע בתור כשלפניך כמה עלמות חן מהבה"ד, ויקטור היה מסוגל למרוח לכל אחת רבע שעה את הסנדוויץ' תוך כדי פלירטוט עדין ושיחה שלא נגמרת
סבלנות הייתה בהחלט מילת המפתח אז, כי הסנדוויץ' היה כל כך שווה את זה, שזה אבסורד. גולדסטאר, לגמרי..
 

oreldi

New member
תודה על דיווח מענין

נראה מושקע מאוד וידידותי מבחינת התמחור והמנות נראות נדיבות יחסית. בהחלט מסעדה מסקרנת ומעניינת שאשמח להגיע אליה. וזה ששגיא כהן קטל רק מוסיף לה נקודות זכות
 

dfl

New member
לגבי הפולנטה

זו לא פעם ראשונה שאני נתקל בביקורת על כך שמסעדה מסויימת לא משתמשת בתירס טרי בהכנת המאכל הזה.
למיטב ידיעתי פולנטה היא מאכל שעשוי מקמח תירס. הוריאציה עם תירס טרי היא כיפית וטעימה, אבל עדיין - מוזר לבקר פולנטה על שהיא עשויה באופן קלאסי.
 

salo22

New member
התרגלנו לטוב

גם אני מתאר לעצמי שהפולנטה הקלאסית קשורה לקמח התירס, אבל זאת עם תירס טרי (איכותי) הרבה יותר מושקעת ומעניינת, לטעמי לפחות.. וזה לא מחזה נדיר היום בארץ, לא יודע לגבי איטליה, לא התעניינתי.. כך או כך, נוכחות הפולנטה הייתה משנית ואנמית ביחס לכל מרכיב אחר במנה, ככה לפחות הרגשנו.
 
למעלה