אז מה אכלתם בסוף השבוע?

מפגש נוסף של קבוצת הפודיז

מפגש קייצי ולכן המוטיב היה מנות "על הקרח" או כללית מנות קרות
השפע היה מסחרר וכך גם היצירתיות
זה התחיל בוריאציה קרה של סלט קפרזה שהיתה מורכבת מגספאצ'ו ובתוכו כדור גלידת מוצראלה ועליה קראמבל ריחן
והמשיך בסביצ'ה של קיץ
פטה כבד אורירי
"גספאצ'ו סלק " וקציפת גבינת סנט מור
טרטר בקר עם איולי חרדל
פילה בקר קר בנוסח אסיאתי
איטריות סובה קרות
ולקינוח 2 סוגי גלידות ו2 סוגי פארפה
טאפיוקה עם מנגו
קנאלה
גם היינות היו בהתאם מוסקט וריזלינג מאלזס ריזלינג גרמני
ולקינוח טוקאי הונגרי
אניח לשאר המשתתפים להוסיף ולפרט מנות שבטח שכחתי











 

מיתר44

New member
ועוד

מנות קינוח שהביאה משפחת ק'
טפיוקה צ'אי ומנגו
גלידת מי ורדים וגלידת קראמל עם זרעי כוסברה
ומנה נוספת שכבר הוזכרה: וריאצייה על קפרזה.
והמנות שלנו:
מרק אחו בלנקו שהוא, לפי המסורת, הקדים את הגספצ'ו, בטרם עלו העגבניות
לספרד מאמריקה.
מרק סובה קר עם קימצ'י לפי מתכון של הניו יורק טיימז.
לחם פאן דה מי על בסיס מחמצת שליווה מנות של חברים אחרים.
הבאתי גם סשימי מוסר בתיבול תאילנדי שהיה אמור להיות מוגד על קרח גרוס.
אבל - מלאו בטני הסועדים עד תום.
 

erezavn

New member
הנה עוד כמה...

קרם ברולה מלוח של סלק אפוי, גבינות גורגונזולה ופרובלונה וחזרת.
סלט אנדיב, סברס, לבנה, זעתר טרי, גורגונוזלה ואגוזים.
טרטר בקר (נתח כף) עם בצל אדום, צ'ילי, טרגון, חזרת טריה מגוררת ואיולי חרדל וטקילה.





 

salo22

New member
יפה מאוד, תודה על השיתוף !

אף אחד לא הביא מיכל חנקן נוזלי ?
 

החתולית

New member
באמת, חברים, חנקן נוזלי התבקש כאן


כיף לראות איך הפורום מקשר בין אנשים שאוהבים לאכול ולבשל.
 

מיתר44

New member
הקבוצה יוצאת לחופשה "עד אחרי החגים" לארוחת סתיו איטלקית

 
הפיצה של איל שני בתדר, בית רומנו

התדר חזר לסיבוב נוסף בבית רומנו,הפעם במטרה להישאר באופן קבוע ואיתו איל שני שהקים במקום פיצריה חדשה, חלל לא גדול עם תנור פיצות גדול וצוות של טבחים שמותחים ביחדים בצק, מורחים רוטב עגבניות שמבעבע שעות על האש ומפוררים מוצרלה , איל שני אחראי על התנור ומכניס ומוציא פיצות בקצב מסחרר .
הפיצות גדולות מחולקות לרבעים ומקבלים הרטבה הגונה של שמן זית לפני שהן מוגשות עם זעתר מגולגל בניר עיתון ובקבוקון לחיץ של סחוג ביתי.
התור ארוך, המתנה לא קצרה כי הכל יוצא טרי טרי, הסלייס מכובד מאוד ועולה 19 ש"ח, אין תוספות רק מרגריטה קלאסית, הבצק דקיק אבל מלא טעמים, רוטב עגבניות מעולה במעולים (למה ציפיתם מאיל שני?) והגבינה איכותית, הזעתר שיחוק מוצלח, הסחוג שורף ומלא טעמים.
מאנץ מעולה שהלך טוב מאוד עם הופעה של להקת האיטלקו-סרף הישראלית מונטיפיורי ביום שבת חם של תל אביב.
הקיצר בית רומנו הופך לאט לאט למעצמה- בקומה השניה רומנו, בקומה למטה התדר והפיצריה ועוד לא מעט הפתעות מתחבאות בין החנויות.
 

Nרב

New member
נשמע טוב, מתחם נחמד מאד (ויש לציין - חניה צמודה וריקה בערב)

 

student43

New member
תענוג קולינרי בקיטשן מרקט

נהנינו מאוד, הייתה אווירה ממש טובה, נוף מדהים לים ( וגם התחילה השקיעה בזמן שישבנו אז בכלל אווירה רומנטית ממש)
המנות ממש מיוחדות, לקחנו רייאט חם של טלה עם אספרגוס , קצף תפוחי אדמה וצ'יפס. פורצ'יני ברולה עם פרושוטו, ערמונים, ופרמזן. פיצה קרבונרה עם בייקון, קרם בשמל, שמן כמהין. לקינוח ( שקצת אכזב ) פרפה קוקוס , אננס, ספונג' שומשום שחור עם גלידת אורז. היה קצת קטן מדי ולא עשה את אפקט הוואו.
יצא לנו כ250 שח לזוג.
&nbsp
את כל התמונות אפשר לראות כאן:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=276415332734867&id=259971811045886
 

ortolan

New member
היינו בעסקית

לא בחירה שלי וגם לא אני שילמתי.

הארוחה שהזמנתי כללה מנה של אינטיאס חי (15 גרם להערכתי) עם סלק מתוק יתר על המידה וטרין טלה שהיה בסדר אם כי לא ממש טרין וגם לא בהכרח הייתי מנחש שלא מדובר על בקר. הפתיע אותי מאד כשנשאלתי אם בשר חזיר זה בסדר וחשבתי שמדובר על חלק מהאיראניזציה הכללית, אבל אחרי שהחזיר התגלה כקוביה זערורית של מעושן כזה או אחר הבנתי שמדובר על אמצעי שיווקי (כי הלא אנחנו כל כך נאורים). הדבר היחיד במנה שהיה על סף הבלתי נתפס היה ערמון סר טעם ומעופש - גם בלי קשר לזה שאין בישראל ערמונים, הוא חייב היה להיות בן חודשים רבים מאד...

בסדר בערך, אבל לא הייתי חוזר.
 

student43

New member
מבאס לשמוע

כנראה שיש פערים גדולים בין המנות...ואצלי הערמון היה דווקא בסדר
 

dani666

New member
איטליאנו דלה קוסטה

ראשונות :
קרודו דג ים - 47 ש'ח. בתפריט אין פירוט לסוג הדג. אשתי שאלה והוסבר לה שזה בגלל שלא ידוע מה יהיה הסוג כל יום. מקובל. במקרה שלנו זה היה סלמון מעושן .... הסלמון היה טוב, אבל טעמו התחבא בפלפלונים החריפים. חבל.
ניקוי ארטישוק - 49 ש'ח. מעולה.
&nbsp
עיקריות :
פפרדלה עם טלה - 74 ש'ח. בשר שעבר בישול איטי עם טעם שעבר היטב לשאר המנה. אחלה.
פטוצ'יני שוק טלה - 69 ש'ח. בסדר גמור.
&nbsp
אחרונות (החלק החלש) :
ברולה קפה - 39 ש'ח. בסדר כזה. לא לפה ולא לשם. הוזהרנו שזו מנה לזוג ו +- זה נכון. יכלו לחסוך בעובי הקרם.
קנולי סיציליאנו - 39 ש'ח. היינו לאחרונה בסיציליה ודגמתי כמויות נאות של קנולי. אז בואו נבהיר -
אין כל קשר בין זה ובין סיציליה ! 2 קנולי דקים (הבצק היה החלק הסביר יותר) ממולאים במעין בלילה נוזלית לבנה על מצע רוטב פירות יער (?) וגלידה בצד. זה לא קנולי וזו לא סיציליה !
&nbsp
השרות היה בסדר אם כי בהחלט המלצרית היתה מבולבלת משהו. בעיות התחלה בואו נאמר.
&nbsp
היה כמעט מלא. לא הזמנו מקום וקבלנו באלתור ("עוד שעה וחצי זה מוזמן - יספיק לכם" ?) אבל גם כשהלכנו היה רק כמעט מלא. בכל מקרה, ולו בשבתות - כדאי להזמין מקום.
 
וזו גם שגיאה בשפה

תמיד אני מופתע איך פותחים מסעדה איטלקית(זה קורה פה הרבה) ולא טורחים לעשות הגהה.
 

dani666

New member
ומה תאמר על Eataliano ? כאשר EAT בצבע אחר פן תפספס ... ?

 
לא נראה לי שזו שגיאה

אני משער(בסבירות גבוהה) שזו הבחירה העיצובית/מיטוגית שלהם.
לא כלכך מוצלחת לטעמי וגם לא מקורית(Eataly זה מותג שקיים כבר הרבה שנים), אבל לא נראה לי שזה בגלל אי-הגהה.
 

dani666

New member
ברור שמכוון. רק נראה לי מתtים לרשת מזון מהיר ולא מעבר.

 
למעלה