בוקר טוב
ושאלת שאור: הוצאתי סטרטר של BB מהמקפיא במוצ"ש,

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
בוקר טוב
ושאלת שאור: הוצאתי סטרטר של BB מהמקפיא במוצ"ש,

כשסיים להפשיר במקרר, האכלתי כוס מהסטרטר והשארתי מכוסה על השיש.

אאכיל היום שוב, בע"ה, וכבר יש בועות חמודות על פני העיסה ואני מתכוונת להשתמש בה מחר וביום חמישי, בע"ה.

להשאיר אותה מכוסה על השיש או להעביר למקרר?

לפני הערב לא יהיה זמן למחקר מעמיק...

תודה מראש!
 

yela

New member
תאכילי אותו 3-4 ימים ואת יכולה לשים במקרר כבר מחר.

ברביעי בלילה, כבר תהיה לך כמות גדולה יחסית.
ואז תוציאי כמות צריך לאפיה שלך לחמישי והיתר - למקרר.
תאכילי את שני החצאים.
ההמשך - לפי מצב החום במטבח בחמישי....
אם המטבח קר במשך חמישי אז תשאירי קופסא במקרר והשניה - על השיש.
אם המטבח חמים - שתיהן במקרר.

ואם באותו יום מנקים את הבית - יותר בטוח להשאיר את שתיהן במקרר.... שלא ינקו את הקופסא חלילה.

בהצלחה!
 

yela

New member
ת'אמת? הייתי לוקחת אלספה כשזכרתי... אח"כ הביאו לי משהו מחול

"הדור החדש", גם את זה לא תמיד זוכרת : אופטי 3 נדמה לי.

צריך להתרגל להתמיד עם זה.
 

yela

New member
יש כבר מוצרים חדשים יותר. שווה להתייעץ עם רוקח אמין

 

22BB

New member
הסטרטר היה כבר מוכן, אחרי שבוע, ולכן לא צריך להאכיל כל יום

אלא לשמור במקרר ולהוציא שעתיים לפני השימוש.
לא היו הרבה בועות כי הוא היה צעיר מאד.
 

22BB

New member
ז"א שלאחר הקפאה מתייחסים אליו כאילו היה בן יומו ?

אף פעם לא הקפאתי. טוב לדעת למקרה שאקפיא בכ"ז בפסח.
 

yela

New member
כן. יש מדריך מיוחד שכתבתי על ריענון שאור מהקפאה או ייבוש

ממליצה, כשיש עודפים, להכין משטח לייבוש. נשמר בצנצנת סגורה ללא קירור במשך שנים רבות.

בנוסף לכמות ששומרים במקפיא. לפעמים יש תקלות שגורמות לנו להשתמש במיובש.

ייבוש מאוד נוח דווקא בימים אלה כשמחממים הבית:
לוקחים תבנית תנור
מרפדים בנייר אפיה
מורחים כמות של שאור בשכבה דקה אבל לא דקיקה.
מניחים בחדר עם חימום, לא מכסים.
רואים בעין איך מתייבש לאט לאט. אח"כ יש כמו רגבים על אדמת לס....
מפוררים לפירורים גסים ושמים בצנצנת יבשה, מכוסה בנייל ועם מכסה מוברג היטב. כאמור, שורד תקופות ארוכות ביותר וניתן להחייאה תוך יומיים-שלושה.
 

yela

New member
איך חשבת ששולחים בדואר את שאור סן-פרציסקו המפורסם לכל העולם?

הם מוכרים שקיות של 100 גרם (נדמה לי) של אבקת שאור עם הוראות איך להחיות אותו בבית.
 

yela

New member
הבת המהוללת, תבורכי! השאורת שלי מודה לך שבזכותך אכלה היום

בגלל אילוצי חנוכה ועוד, שכחתי אותה בירכתי המקרר במשך שבועיים. והיא די צעירה לתקופת יובש כזו.

אבל, ברוך השם, חילקתי הבוקר ל-2 מנות והאכלתי. כבר מראה סימנים מעולים ומקווה שיהיה ריח לחם בבית ברביעי-חמישי.
 
למעלה