עודד פישר נתן בשבוע שעבר מתכון בסיסי וענה לי על המרת שאור
יש הרבה מתכונים ורציתי לדעת באופן עקרוני איך להמיר מתכון רגיל ללחם עם שאור.
http://www.bamixer.co.il/גיליון-139-על-הלחם-לבדו/
הנה המתכון שלו (במיקסר) :
לחם ליומיום
החומרים
לכיכר אחת גדולה
500 גרם קמח לבן (1/2 3 כוסות)
10 גרם מלח (1 כף שטוחה)
5 גרם שמרים יבשים (1 כף)
320 גרם מים (1/3 1 כוס)
אופן ההכנה
מערבבים את החומרים היבשים בקערה, מוסיפים מים. מערבבים ולשים ביד או במיקסר עם וו לישה עד שמתקבל בצק חלק וגמיש.
מכסים את הבצק בניילון ומניחים לתפיחה ראשונה עד שמגדיל את נפחו באופן משמעותי.
מעצבים צורת כיכר ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מעט קמח מלמעלה ומכסים בניילון. מניחים לתפיחה שנייה עד שכמעט מכפיל את נפחו.
מחממים מראש תנור ל-200 מעלות עם כלי מים בתחתית. עם סכין חלקה חורצים בכיכר 5-3 חריצים.
אופים כ-20 דקות עד שמשחים יפה. מנמיכים טמפרטורה ל-170 מעלות ואופים כ-10 דקות נוספות, עד שהכיכר קלה ובנקישה על התחתית נשמע קול חלול.
מניחים על רשת עד שמתקרר לגמרי.
והנה התשובה על המרת חלק מהחומרים בשאור :
כמות השאור שנוסיף לבצק תלויה באיכות השאור, בקצב התסיסה שלו וברמת הדלילות שלו, באופן עקרוני מדובר על 200-400 גרם שאור לכל 1 ק”ג קמח אבל יש גם יוצאי דופן.
אם השאור דליל מפחיתים נוזלים וקמח כל אחד במחצית ממשקל השאור שהחלטנו להוסיף. שאור סמיך משנים את היחסים לטובת הקמח.