בשום חי יש חומר שנקרא אליצין, חשיפה לאור/בישול משמידה אותו
שלום לך הקוסמת הורודה,
החומר אליצין המצוי בשום, הוא החומר אליו מיוחסות כל הסגולות הרפואיות של השום. חומר זה קשה למיצוי כי חשיפה לאור או לבישול גורמת להשמדתו, לכן לעיסת שיני שום בפה סגור אכן תשמור על כל סגולות השום כגון: ניקוי הדם, נגד חיידקים שונים ומחלות לב.
חייבת להיות קציצה של השום או לעיסתו ליצירת חומר זה. גוף האדם יודע להתמודד עם האליצין (בעזרת חומר המצוי בתאי האדם ונקרא גלוטטיון) אך חיידקים ופטריות לא יודעים להתמודד עם האליצין ולכן זה משמיד אותם.
כמו שענו לך לעיל, כמובן שלעיסת השום בפה סגור מותירה ריח דומיננטי מהפה שלא כולם מסתדרים איתו. לכן קיימת האופציה גם ללקיחת החומר הפעיל (אליצין) בתוספי מזון שונים.
בהצלחה!