Ring of Kerry
New member
../images/Emo113.gifקישואים ממולאים ברוטב עגבניות וסילאן
השילוב של הסילאן הציפורן וההל, נותנים טעם וריח משגע. ניתן למלא גם חצילים קטנים ע"פ מתכון זה, עגבניות (קשות) ובצלים.. המצרכים: 1. 10 קישואים בינוניים 2. בשר טחון 250 גרם 3. בצל בינוני קצוץ 4. 5 שיני שום קצוצות דק 5. רבע כוס שמן זית 6. חצי כוס אורז שטוף 7. שתי קופסאות רסק עגבניות (קטנות) 8. תבלינים: נענע יבשה, הל טחון, פלפל, מלח, ציפורן טחון וכמון 9. כף סילאן (דבש תמרים) 10. כוס וחצי מים רותחים אופן ההכנה: מנקים את תוכן הקישואים (עדיף להשתמש בחולץ ליבות תפוחים). לשטוף את הקישואים ולנגב בנייר סופג. אין לקלוף את הקישואים. הכנת המלית – במחבת יש לטגן את הבצל בשמן זית עד שמזהיב, להוסיף את השום הקצוץ והצנוברים לטיגון קל נוסף. מוסיפים את הבשר הטחון והאורז השטוף ומטגנים עד שלא נותרים חלקים אדומים בבשר. להוסיף את התבלינים, ולשמור חלק גם לרוטב. לתת לתערובת להתקרר, ולמלא את הקישואים, לא עד הסוף, כיוון שהאורז מתנפח בזמן הבישול. בסיר רחב לחמם שמן זית, ולטגן את הקישואים קלות מכל הצדדים. בסיר קטן נפרד, יש לטגן בצל קצוץ, להוסיף לו את רסק העגבניות המים הרותחים והתבלינים, ולבשל כחמש דקות, יש להוסיף כף סילאן ואת הרוטב לצקת על הקישואים, להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל כ 10דקות. לאחר מכן להעביר לתבנית אפייה, ומפזרים על הקישואים נענע יבשה. יש לאפות בתנור בחום בינוני גבוה כ 15 דקות. להגיש חם. בתאבון!
השילוב של הסילאן הציפורן וההל, נותנים טעם וריח משגע. ניתן למלא גם חצילים קטנים ע"פ מתכון זה, עגבניות (קשות) ובצלים.. המצרכים: 1. 10 קישואים בינוניים 2. בשר טחון 250 גרם 3. בצל בינוני קצוץ 4. 5 שיני שום קצוצות דק 5. רבע כוס שמן זית 6. חצי כוס אורז שטוף 7. שתי קופסאות רסק עגבניות (קטנות) 8. תבלינים: נענע יבשה, הל טחון, פלפל, מלח, ציפורן טחון וכמון 9. כף סילאן (דבש תמרים) 10. כוס וחצי מים רותחים אופן ההכנה: מנקים את תוכן הקישואים (עדיף להשתמש בחולץ ליבות תפוחים). לשטוף את הקישואים ולנגב בנייר סופג. אין לקלוף את הקישואים. הכנת המלית – במחבת יש לטגן את הבצל בשמן זית עד שמזהיב, להוסיף את השום הקצוץ והצנוברים לטיגון קל נוסף. מוסיפים את הבשר הטחון והאורז השטוף ומטגנים עד שלא נותרים חלקים אדומים בבשר. להוסיף את התבלינים, ולשמור חלק גם לרוטב. לתת לתערובת להתקרר, ולמלא את הקישואים, לא עד הסוף, כיוון שהאורז מתנפח בזמן הבישול. בסיר רחב לחמם שמן זית, ולטגן את הקישואים קלות מכל הצדדים. בסיר קטן נפרד, יש לטגן בצל קצוץ, להוסיף לו את רסק העגבניות המים הרותחים והתבלינים, ולבשל כחמש דקות, יש להוסיף כף סילאן ואת הרוטב לצקת על הקישואים, להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל כ 10דקות. לאחר מכן להעביר לתבנית אפייה, ומפזרים על הקישואים נענע יבשה. יש לאפות בתנור בחום בינוני גבוה כ 15 דקות. להגיש חם. בתאבון!