פינת המלצה השבועית

יוכי68

New member
רותי, לא אוכל למחוק את ההודעות כי הן

משורשרות להודעה הראשית וכמו שאמרת נחמד לקרוא את התגובות ולהיזכר, מה גם שלעיתים עולות אותן שאלות בעניין ובשרשור כזה יש גם תגובות/תשובות.
 

linar1

New member
|מצרפת המלצה לפיצה../images/Emo78.gif

יצא לי פיצה שפשוט לא הספקתי למצמץ והיא נעלמה...כולם התפלו - הנכדים, הב והבעל, חתן שהגיע ממילואים.
 

linar1

New member
רותי בבקשה

מצרכים: 500 גר' פסטה - נמכר ברשתות של בשמות שונים, לדוג' של שטיבל או קמח פסטה מניטובה 00 איטלקי 4 כפות שמן זית או 80 מ"ל כפית מלח כף סוכר חצי קוביה שמרים או כ 30 גר' משקית שמרים טריים כ250 מ"ל מים חמימים קופסת עגבניות מרוסקות - להכנת רוטב כף שמן זית להכנת רוטב 250 גר' גבינת מוצרלה או כל גבינה שאהובה - לחתוך לפרוסות דקות 2-3 עגבניות טריות פרוסות ל3-4 טבעות 1-2 בצלים פרוסים לטבעות דקות חופן בזיליקום קצוץ דק 2-3 כפיות אורגנו יבש לרוטב 100 גר' גבינה בולגרית מפוררת - לא חובה אופן הכנה: בקערה עמוקה לשים קמח וליצור שקע. בקערה נפרדת לערבב את המים החממים עם שמרים מפוררים והוסיף סוכר ולערבב שוב. להוסיף את תמיסת השמרים לתוך קערה עם הקמח ובהדרגה לערבב, להוסיף מלח ושמן זית וליצור בצק חלק ואלסטי. להמתין לפחות שעתיים עד שהבצק מכפיל את עצמו ולעבד שוב קלות, ניתן לבצע התפחת הבצק במשך לילה במקרר, דבר שיתרום רבות לאיכות של הפיצה. בקערה נוספת להכין רוטב מעגבניות מרוסקות, אבקת אורגנו, מלח ושמן זית. להוציא את הבצק, לחלק ל 2 כדורים קטנים יותר או לפיצות אישיות ולרדד דק. הבצק יוצא מאוד נוח ונמתך בקלות גם בידיים. לשמן את הנייר אפייה בתבנית בשמן זית ורק אחרי זה להניח את הבצק ולמתוח בעדינות. למרוח את הרוטב על הבצק ולשמור על שוליים של כ1.5 ס"מ ללא מילוי, להניח פרוסות גבינה ואם רוצים גם קצת גבינה בולגרית ומעליה עגבניות, בצל ושב גבינה ולפזר בזיליקום. לאפות את פיצה בתנור מאוד חם של כ250 מעלות בדרך כלל כ20 דקות. חשוב לשים לב שהשוליים משחימים בצבע זהוב חום בהיר ובדיקת קצה הפיצה בתחתית זהובה. בתאבון!
 

linar1

New member
בכיף ../images/Emo24.gif

שמתי לב שחסרה מילה קמח לפסטה...מאוד חשוב!
 
למעלה