ברבוניות עם ארטישוק וחמאת לימון/יניבניב../images/Emo39.gif
ברבוניות עם ארטישוק וחמאת לימון/יניבניב, מ"מתכונים"
חומרים (4 מנות): 8 דגי ברבוניה מפולטים 4 תחתיות ארטישוק חצויות מלח גס, פלפל גרוס, שמן זית 2 שיני שום פרוסות 1 כפית טימין טרי קצוץ 1 כפית צ'ילי טרי קצוץ 1 כפית קליפת לימון מגורדת 2 כפות קונקסה עגבניות (יענו עגבניה ללא קליפה וללא גרעינים, חתוכה לקוביות קטנות) 4 כפות מיץ לימון 3 כפות יין לבן 70 גרם חמאה (רצוי חמאה צהובה הנמכרת במעדניות רוסיות)
לארטישוק: - מחממים תנור ל-200 מעלות, מתבלים ארטישוק במלח, פלפל ושמן זית וחורכים בתנור החם 12 דקות.
לרוטב: - מטגנים שום להזהבה קלה, מוסיפים טימין, צ'ילי, קליפת לימון ועגבניות קונקסה ומטגנים עוד דקה. - מתבלים במלח, מוסיפים מיץ לימון ויין לבן ומסירים מהאש. - מוסיפים פנימה את החמאה, קוביה אחרי קוביה, תוך כדי ערבוב, עד שהיא נמסה ונוצר רוטב אחיד.
לברבוניות: - מתבלים במלח ופלפל ומטגנים בשמן זית, כחצי דקה מכל צד.
להגשה:מסדרים בצלחת ארטישוק, מעל מניחים ברבוניות ומסביב יוצקים רוטב.