עוף בחמאת בוטנים/נירהמ1 ../images/Emo39.gif
בחמאת בוטנים/נירהמ1 מקור המתכון: המטבח המערב-אפריקני המצרכים: חלקי עוף (איזה שאוהבים, ירכיים, שוקיים וכו'), אפשר גם עוף שלם מחולק לחתיכות 1 בצל גדול 5-4 עגבניות מעט שמן לטיגון (אני מעדיפה קנולה) קופסת רסק עגבניות (קטנה) חצי צנצנת קטנה של חמאת בוטנים (אני משתמשת בסְקִיפִּי) כוס וחצי מים (או יותר) כף סוכר, כפית גדושה פפריקה מתוקה, כפית פפריקה חריפה (אופציונאלי) הכנה: מרסקים את הבצל וסוחטים היטב ושומרים את המים מרסקים את העגבניות בפומפיה וסוחטים היטב, שומרים את המים בצד מטגנים את הבצל עד שמזהיב מוסיפים את שני מיני הפפריקה וממשיכים לטגן בערך דקה מוסיפים את העגבנייה המגוררת ומטגנים מעט מוסיפים את חמאת הבוטנים, המים של הבצל והעגבניות ובוחשים היטב מוסיפים את המלח, את הסוכר ואת חלקי העוף ומבשלים עד שהעוף רך את רסק העגבניות מוסיפים רק כשהעוף רך, הוא נחרך מאוד בקלות, מערבבים במעט מים שופכים מעל התבשיל ומבשלים כמה דקות נוספות. מגישים עם אורז לבן, או סמולינה (סולת) אותה מבשלים כמו שמבשלים דייסת תירס. אבל בדרך כלל עם סמולינה אוכלים רק האפריקנים. בהצלחה ובתיאבון