המבקר
מנה באל גאוצ'ו רוטשילד

Master Stav

New member
שמח שבחרת להגיב

לכל אחד יש את הזכות לדיעה משלו גם אם היא לא עולה בקנה אחד עם שלי או של אחרים בפורום
כך שהסר דאגה מליבך הביקורת שלי אינה נגועה בשום שמץ של פירסום, תעיד נעמה שאמרתי בפירוש שאני אנסה, והיה ולא ימצא חן בעיני ...אני לא בעניין בדיוק כמו שיה שת"פ בין הפורום לזוגלובק.....ואני מסרב לקחת בזה חלק מתוך היושרה שלי כך שבוא נקה אתה שולחן בנינו על הנושא הפירסומי לא אני הוא האיש שיפול במלכודת הזו ויש לא מעט עדויות על מילחמות שניהלתי נגד מפרסמים הפורום הזה ..... לגבי כול מה שכתבת אתה מוזמן לשאול את ברנרדו בעל הרשת אין לי ולא יהיו לי תשובות לגבי המתרחש בסניפים החוויה שכתבתי הינה ממסעדה אחת ספציפית מסעדת אל גאוצ'ו ברוטשילד , הצוריסו היו טובים גם אם עשויים מבשר נחות כפיש אתה מגדיר זאת, האמפנדס היו סבירים ביותר אבל לא זה האישיו בפוסט דנן ולגבי מנת השקדים, אני עושה לא פעם ( בדוק בבלוג שלי ) את המנה הזו בבית קצת מידע על השקדים המדובריםממליץ להציץ בהדגש בסוף הציטוט מתוך אתר שותים ואוכלים : ************************************************************************************************** סוגי השקדים במטבח - טימוס, פנקריאס קיימות שתי בלוטות בגוף הבהמה שנקראות שקדים - sweetbread. האחת שנמצאת באזור הגרון (טימוס) ושמה באנגלית במטבח גם neck bread או Throat bread, והשנייה הלבלב (פנקריאס) שנקראת באנגלית גם gut bread או stomach bead. הבלוטה הראשונה- טימוס - נדירה יותר, נחשבת יותר, ולרוב יקרה יותר. צבעה כמעט לבן וצורתה מזכירה מעט אשכול ענבים בעל שתי אונות. הבלוטה מפותחת יותר בעגלים צעירים מאוד ועגלי חלב, והופכת לשומן בבהמות מבוגרות יותר עד שלבסוף נעלמת כליל. הבלוטה השנייה - פנקריאס - מאופיינת בצבע לבן צהבהב, לרוב משוישת ביותר שומן, וצורתה כחתיכת כבד. הבלוטה הזאת קיימת בבהמות מכל סוג, ולכן הרבה יותר נפוצה. שמה בפי הקצבים בארץ "חילאוואת או גראטשס", ואלה הם לרוב השקדים שמגישים בשיפודיות המיוחדות. יוצאי ארגנטינה מאוד מחבבים את השקדים ומכנים אותם "מוזחאס". למרות שנהוג לחשוב כי השקדים בעלי אחוז שומן גבוה, למעשה הם אינם מאוד שמנים. השקדים תורמים כ- 100 קלוריות ל- 100 גר', מתוכם כ- 6% שומן, מהם 5% כולסטרול. לסיכום, השקדים האיכותיים יותר נלקחים מעגלי החלב מאזור הגרון (טימוס), ואילו רוב השקדים הנפוצים מגיעים מעגלים בוגרים ובהמות אחרות מאזור הכבד (פנקריאס). ***************************************************************************************************************************** מנה של 300 גרם כפי שהיא מוגשת היום באל גאוצ'ו עולה כ75 ש"ח שהינם בעיני מחיר הגיוני ביותר נוכח העלותש ל קילו כזה שעומד על כ100-120 שקלים פלוס מינוס חיסלתי את המנה של ה300 גרם פחות 2 חתיכות שנעמה סיחבנה לי מהצלחת ולא הרגשתי או הגשתי מועמדות לצינתור .... אני לא מזמין המבורגרים בשום מסעדה למען הגילוי הנאות, ולגבי בשרים אחרים במקום לא טעמתי וכבר כתבתי שאני מתכנן דגימה בקרוב .... מבטיח לך ביקורת אחריה , אני יכול לומר לך שביקרתי את סניף אל גאוצ'ו בנתניה לפני 3 שנים ומאז כף רגלי לא דרכה בשום סניף שלהם, הלכתי לבדוק את העניין והנה באתי עם ביקורת טובה ....כולי תיקווה שתיתן לי קצת קרדיט נוכח הפעילות שלי פה בפורום ותבין שאין בפוסט שלי כלום פירסומי ....
 

Abcdef11

New member
ט.ל.ח

מבירור שעשיתי בעיקר באתרים זרים התברר לי שב sweetbread יש בין 3.5 ל11 אחוז שומן...את הידע המוטעה קיבלתי דרך אגב מאנשי אל גאוצ'ו מחכה לבדיקה שלך על טיב הבשרים...מבדיקה שאני ערכתי הם בינוניים לחלוטין...אל גאוצ'ו מתגאה באסאדו הארגינטינאי המוכן על האסאדור דבר שאני לא ראיתי מתקיים באף סניף...מה גם שלפי דעתי זה בכלל לא אסאדו... שמע כפי שנראה לי הבנת אני יודע מי ברנרדו ורבות מן הנפשות הפועלות בתחום ולכן קשה לי להאמין בשינוי גם כשחבר שאני סומך על דעתו באוכל דיווח על שיפור משמעותי של הסניף באילת. בסופו של יום אני שמח שאנשים מתפרנסים בכבוד.
 

Master Stav

New member
איך אומרים .....בכבוד

קודם כול אני שמח לביקורת, במיוחד שזו מגיעה ממקום של רצון להועיל ולא סתם לחרב שאהיה אתן ביקורת אני מבטיח, מין הידועות הוא שעם הבשר שלי לא מתעסקים !!!
ולגבי האסדור ....למען האמת גם אניל א ראיתי אותו בשום סניף לא שהייתי בהרבה סניפים שלהם ... מצד שני ברוטשילד יש גריל פחמים שעומד לעבור מין העולם בגין הרבנות ואיכותך הסביבה , היום לדוגמא לא ניתן לקבל רשיון לשיפודיה עם גריל פחמים ..... הבדיקה בדרך ...
 

SilentWave

New member
מהניסיון שלי - תלוי מאוד בסניף

יש סניפים שבאמת בושה שהם קוראים לעצמם מסעדת בשר, אבל יש סניפים טובים מאוד (אילת לדוגמא).
 

gils33

New member
אין כמו שקדים

וצריך שידעו להכין את זה. ואם סתיו ממליץ אני סומך עליו כקרינבור אמיתי.
 

ima2

New member
צודק

זאת מנה נהדרת בדרום אמריקה מוגשת כמנה ראשונה במסעדות בשר רק סוחטים לימון על המנה החמה וזהו לא כמו שמכינים באל גאוצו בכלל שם יודעים לאכול בשר ולהכין גם המנות הראשונות לא ממלאות אותך כמו בארץ שאוכלים חומוס ונחנקים שם אוכלים או סביצה או לבבות דקל או שקדי עגל והבשר מוגש עם קלח תירס או תפוח אדמה מנסיון קצר בארץ אני דווקא אוהבת מסעדות רומניות כמו ניצחון באשקלון שם מגישים חוט שידרה קבבים וסטקים נהדרים
 

סמד13

New member
כמה טעים שקדים

קניתי תיבלתי במלח ופלפל לבן טיפה שמן ולמחבת רוחשת סההההההההההה אחחחחחחחח איזה טעם
 
למעלה