בעקבות השרשור של שירי-איך לחסוך

שי ז.

New member
לגבי הנייר בודקים מחיר של איכויות

שיספקו אותנו. לגבי החיתולים את רק מחזקת את הטענה שלי שלא צריך להסתכל במוצר כזה על המחיר אלא עלמה שמתאים יותר לילד (ולא משנה אם הוא יותר זול או יותר יקר).
 

siv30

New member
לפמפרס יש ריח שתן והאגיס לא סוחבים

ניסיתי פמפרס, ניסיתי האגיס ניסיתי פרימיום ובסוף נשארתי עם פרימיום לא בגלל המחיר אלא דווקא בגלל האיכות
לפרימיום יש פטנט שמסמן את התקדמות ספיגת השתן דבר שעוזר לי להבחין מתי להחליף טיטול בזמן מבלי לבזבז טיטולים. עם פמפרס כל הזמן היה באוויר ריח שתן, אחרי ששמעתי את התלונה הזו גם מחברה לעבודה הבנתי, שהבעיה לא אצלי. האגיס אף פעם לא הצליחו למשוך לילה שלם מבחינת כמות השתן. אז על נייר טואלט אני לא מתפשרת, אבל מנסה, כי רק נסיונות של דברים חדשים/ לא מוכרים יכולים ללמד אותי מה טוב ומה לא.
 

shiroriv

New member
שי! אתה בהללט צודק!

אבל כשתינוק מגיב טוב לכל סוג של חיתול ואין פגיעה בנוחיותו איני רואה כל בעיה בחיסכון מסוג זה. בחודשים הראשונים כשעוד היינו הורים טריים ומלאי חששות ורגשות מצפון לא הבנו איך אפשר לחסוך בכל מה שקשור לילדים. אבל בהמשך כשראינו את השחיטה במחירים של האגיס (שסופגים פשוט נהדר) לעומת טיטולים, גילינו את החיסכון. וכשאין מבצעים על האגיס (ואז אנחנו מעמיסים חבילות) זו השיטה שלנו לחסוך, בין היתר.
 

שי ז.

New member
ראי את תגובתי למירי

אני פשוט טוען שבמקרה של נוחות של תינוק המחיר הוא לא שיקול אלא רק הנוחות שלו וזה לא מחייב שהיקר יתאים לו יותר מהזול. יצאתי רק נגד הקביעה הגורפת.
 

mishelli

New member
אבל ליטופים ממש טובים, ולגילי אין

בעיה איתם! דווקא האגיס היקרים עשו לו פריחות! וגם טיטולים שיקרים מליטופים ב-20 ש"ח!. כשעידן היה תינוק, טיטולים גרמו לו לפריחה ממש קשה!. וליטופים הם של סנו שהיא חברה טובה, בסוף בגללי הם עוד יעלו את המחיר...
 

sipi1

New member
../images/Emo21.gif מכינים בבית

משתדלים לצמצם קניות מזון מוכן לבילויים בלבד. מעדיפים מוצרי מזון בסיסיים (בד"כ הם גם בריאים יותר). ומנצלת להצעה : יש המון מתכונים מוצלחים שבנויים על מוצרים זולים ופשוטים. (למשל שניים מהמתכונים ששירי הציעה בשבוע שעבר - מניפות תפ"א קריספיים ושעועית ירוקה, שזכו להצלחה בביתנו). אולי נפתח שרשור של מתכונים "תקציביים" שמפיקים אוכל טעים ומרשים, בלי לגלוש להוצאות מיותרות על מזון ?
 

צימעס

New member
קטניות, כבר אמרתי?

עדשים, אפונה, חומוס - מאוד מאוד זול, מאוד מאוד מזין, ואפשר לגוון בטעם. דוגמה - חומוס (סלט) - מקילו חומוס יבש (פחות מ 10 ש"ח) יוצאים כ 5 קילו סלט (משהו כמו 50-100 ש"ח, תלוי איפה קונים). משרים (יום וחצי, מחליפים מים כמה פעמים), מבשלים (לא יודעת כמה, הרבה, ומחליפים מים לפחות פעם אחת), מקפיאים בשקיות עם מי הבישול (שהצטמצמו), וכשרוצים מוציאים שקית וטוחנים (בלנדר) לסלט. אני מוסיפה - שום, נענע [גדלה מהמים של המזגן], טחינה, מלח, וכמובן את מי הבישול. [טחינה ושום חי עוזרים לשמר את החומוס, כך שזה יכול להשאר כמה ימים במקרר גם בלי חומרי השימור של שטראוס
והם גם מאוד בריאים]
 

שירי ל

New member
שירשור כזה כבר נעשה בפורום מתכונים

אני מצרפת קישור- המסמך נמצא בסוף העמוד, לרדת עד למטה ל"ארוחות זולות" (לצערי הרב אחד התחביבים של בעלי זה לפרמט לי את המחשב חדשות לבקרים אז אין לי אפשרות לפתוח מסמכי וורד כרגע)
 

שי ז.

New member
אם אפשר אז להתנתק מהגז המרכזי

ולחזור לבלונים. גז בבלונים הרבה יותר זול ואין דמי שימוש חודשיים.
 

doril

New member
אפשר קצת הסבר לגבי גז מרכזי?

למה עולה יותר מבלונים?
 

שי ז.

New member
אתה משלם דמי שימוש חודשיים

ובנוסף ייש גם צריכת מינימום. מעבר לזה כל קוב גז עולה הרבה יותר מאשר קוב גז בבלונים (בערך פי 2).
 

doril

New member
תודה , ממש לא ידעתי שזה כך ,

ובדיוק עכשיו עברתי דירה לבניין עם גז מרכזי. מעניין אם אפשר להתנתק מהם.
 

ר של דן

New member
אני אנסה להזכר בטיפים נוספים שנתנו

לנו בקורס: 1. כמו שאמרתם ללכת לקניות עם רשימה 2. לבטל דברים שלא חייבים כמו כבלים 3. אנחנו הגענו למסקנה שטלפונים זה באמת הוצאה מיותרת והצלחנו להוריד בחצי את ההוצאות על הטלפון. גם ביטלנו לשנה את הטלפון של בזק, כי משלמים הרבה כסף תחזוקה. 4. בילויים זולים כמו: ים, חברים, פיקניק. 5. בשר רק בסופי שבוע 6. תולים כביסה במקום מייבש 7. בחורף חסכנו כמה שיכולנו בחימום הבית 8. לא קונים אם אין, ז"א שאם עברנו את התקציב אז לא קונים כלום (בסגנון כמו ששירי עושה) הגענו למצב שלא קנינו לחם איזה יומיים עד שהגיעה המשכורת. 9. הייתה שנה שלמה שלא קניתי בגדים ונעליים, חוץ מקצת לילדים, כי לא היה, ונשארתי בחיים. 10. עושים תכנון עתידי, לחסוך מראש לביטוח לרכב למשל. 11. קודם חוסכים ואחר כך קונים: כמו פרוייקטים לבית- ריהוט וכדומה. 12. לא לקנות בתשלומים 13. לעשות תכנון על הכסף מידי חודש, כמו שכבר כתבתי פה, אני יודעת מה יהיו ההוצאות שלי חודש קדימה עם עודף למקרים של חריגה. 14. לחסוך כסף בצד למקרים של בעיות בבית, אם דברים מתקלקלים וכדומה. 15. בקורס אמרו לנו שאין הפתעות בחיים חוץ מחתונה והלוויה. אז נכון שחתונות מודיעים כ3 שבועות מראש, אבל חוץ מזה צריך להיות מוכנים לכל דבר. 16. לעשות תכנונים מדוייקים עם סטיות כלפי מעלה כשרוצים לקנות משהו גדול כמו דירה, אם יכולים לעמוד בזה. חוץ מזה אני יכולה להגיד מנסיון שכל זה מאוד קשה, כשצריך לשרוד בחיים האלה, זה כבר לא לחיות, וקשה לעמוד בזה תקופה ארוכה. אז גם אם חורגים לפעמים וקונים משהו שבדיעבד נראה כבזבוז, אל תתבאסו ותמשיכו לחסוך. חוץ מזה אנחנו בדקנו אפשרויות להכנסת יותר גדולות. אני קונה בגדים לילדים רק במקומות הזולים, או בסוף עונה לעונה הבאה. את התוכנית של עסק משפחתי ראיתי בקפידה וזה עוזר, למרות שאת הרוב כבר קיבלתי מהקורס. עוד שטיפות מוח מאוד עוזרות.
 
למעלה