עוגת וניל של קרין גורן
מהספר "סודות מתוקים 2".בדרך כלל אני בכלל לא מציצה לכיוון של עוגות מהסוג הבחוש "פשוט"- אם זה לא עם שוקולד או דברים מעניינים בפנים, זה ממש לא מדבר אלי, אבל החצי מאד אוהב עוגות כאלה והאמת, שזו ממש מוצלחת- רכה ונימוחה. מאד קל לפרוות אותה- המרכיב היחידי שהיא מכילה הוא שמנת מתוקה אבל השתמשתי בקצפת צמחית של השף הלבן ויצא מצויין. הכנתי פעם אחת "סתם" ופעם השניה גנבתי ציפוי מייפל-קפה ממתכון אחר באותו ספר וגם אז יצא ממש טעים. נראה לי שהיא תיכנס לארסנל הקבוע. עוגת וניל "אום כולתום" 6 ביצים בטמפ' החדר 1.5 כוסות סוכר (בגלל שהשמנת הצמחית כבר מומתקת, הכנסתי רק כוס סוכר) 3/4 כוס שמן 1 מיכל שמנת מתוקה (כאמור, שמתי צמחית) 2 כוסות קמח - 280 גר' כף אבקת אפיה 1 חב' אינסטנט פודינג וניל 0.5 כוס קוקוס במתכון אמורים להכין אותה בתבנית סיליקון שושנה, ולכן היא כותבת לשמן בהמון חמאה. אני הכנתי בתבנית רגילה, שימנתי כרגיל עם מעט מרגרינה ומעליה פיזרתי סוכר. מחממים תנור ל 160 מעלות במיקסר מקציפים ביצים וסוכר במהירות גבוהה 5 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה. מוזגים את השמנת המתוקה בזרם דק תוך כדי הקצפה, מורידים מהירות ומוסיפים קמח,אבקת אפיה,פודינג וקוקוס. מקיפים לאט עד לקבלת תערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית ואופים עד שהועה שחומה וריחנית, קיסם יוצא יבש. ציפוי מייפל קפה- 2 כפות שמנת מתוקה, 2 כפות סירופ מייפל, כפית אבקת נס קפה ו3.4 כוס אבקת סוכר, לערבב את השמנת עם המייפל והקפה, להמיס במיקרו 20-30 שניות שהקפה יימס, להוסיף את הסוכר ולטרוף. הציפוי אמור להתקשות אחרי שעה, אצלי הוא לא כל כך התקשה אבל עדיין היה טעים מאד.