הרצאה של צרי ברינקר, תזונאי, על הקשיים בחקר התזונה

אבי519

New member
אני מתייחס כמו שהבטחתי רק לדברים ענייניים

וגם כשמתייחסים ליותר מידי דברים בהודעה אחת זה קשה להבנה.
אז אתייחס לנושא האבולוציה והמלח :
המנגנון שבו עודף נתרן או יותר נכון איזון לא נכון של סודיום לנתרן הוא בעיה ברמה התאית ומתחיל בממברנה של כל תא בכל חי . וזה דבר שהתפתח מראשית הווצרות התאים החיים עלי אדמות.
האיזון בין אשלגן לנתרן גורם למתח חשמלי בין פנים התאים לחוץ התאים ולכן הוא חשוב.
אם מופר האיזון מופר המצב הטיבעי וזה גורם לבעיות בריאותיות.
הגוף יודע לווסת את רמות האשלגן והנתרן בגוף במידה מסויימת בעזרת הפרשת עודפי המלח בשתן והגורם שעושה את זה זה הכליות.
הכליה של האדם (וגם של כל היונקים) בנוייה לסלק הרבה אשלגן, אבל לקלוט חזרה את הסודיום כדי שלא יתבזבז , וזה ככה בגלל שבתזונה הטיבעית שלנו בכל חומרי המזון הטיבעיים יש הרבה יותר אשלגן מסודיום .
ולכן כאשר אנחנו מוסיפים סודיום למזון אנחנו מביאים את הכליות שלנו למצב לא טיבעי וקשה לכליה להתמודד עם המצב הזה ואז זה גורם לכל מיני דברים בגוף להתפספס .
&nbsp
לכן זה דבר שהתפתח עוד לפני שהאדם נוצר וקיים גם אצל פרימטים( קופים)אחרים , כאשר התחלנו להוסיף למזון יותר מידי מלח במטרה לשמר את המזון - זה לא היה לפני כלכך הרבה שנים- עדיין לא הסתגלנו למצב הזה לגמרי ולכן זה גורם נזק.
&nbsp
בקשר לפליאו-לא חשוב, תשכחי מזה, אני לא מאמין בזה.
בקשר לחיטה- גם אני לא מאמין בזה שהחיטה זאת בעיה, אבל העמילן בעודף במזון זאת כן בעיה שגורמת להשמנה כי עמילן זה סוכר נקי. וסוכר נקי זאו מה שנקרא "פחממות ריקות זאת בעיה.
אפשר להדגים את זה כך:
אם תקחי מחשבון מאחד האתרים\אפליקציות שמחשבים את כל הערכים שיש בתזונה כולל קלוריות , חומצות שומן חיוניות, חלבונים, פחממות , ויטמינים ומינרלים סיבים תזונתיים ... וכל מה שהגוף צריך לקבל בתזונה מאוזנת לפי ההמלצות. ונסי להרכיב דיטה מאוזנת שיש בה את כל המרכיבים ולא חסר שום דבר, תגלי בעצמך שאת לא יכולה להכניס פחממות ריקות ולא שומן או שמן נקי לתפריט בלי לפגוע בשלמות שלו , כי זה תמיד בא על חשבון דברים אחרים.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

trilliane

Well-known member
מנהל
התייחסות למקורות מידע ולהמלצות מקצועיות זה ענייני לחלוטין!

אם אתה ממליץ על מקור ופתאום מתעלם חלקית ממה שכתוב בו, זה בהחלט דורש התייחסות וזה הכי ענייני שיש. זה פשוט לא נוח לך ולכן אתה מתעלם.

לא ברור לי למה אתה ממשיך לחזור על עצמך בנושא המלח, נושא שלא העליתי, לא דנתי בו ולא נגדו. אתה פשוט מנהל עם עצמך את הדיון שבא לך לנהל...

מה שצורם הוא שבמקביל אתה כותב שאתה רוצה שעוד גולשים יכתבו כאן, שאתה רוצה לנהל דיונים ו"להחליף מידע". אבל אלה מילים ריקות יותר מהפחמימות, כי בפועל אתה לא עושה שום דבר מהנ"ל.
 

אבי519

New member
הנושא של המלח קשור לנושא של האבולוציה

והוא בא כדי להסביר למה האבולוציה של האדם מתחילה לפני מליוני שנים ולא ב10000 שנה אחרונות

לא רלונטי - הטענות האישיות שלך נגדי , זה תופס את רוב הנפח של ההדעות שלך, וחבל, ולזה הבטחתי לא להתיחס ואני לא מתיחס.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לא הוא לא... והוא לא מסביר שום דבר לגבי אבולוציה


בפרט לא שקר שאתה חוזר עליו כאילו כתבתי אותו... (וגם אחרי שאני מתקנת ומבקשת ממך לקרוא שוב את דבריי אתה פשוט מתעלם). אין לי טענות אישיות, יש לי טענות למה שאתה כותב ולאופן שבו אתה מתייחס לדיון ולמי שמנסה לנהל איתך כזה. אבל עזוב, זה חסר טעם. פשוט לא מעניין אותך מה אני כותבת.

הרי כתבת לי בעצמך שאני לא מעניינת אותך, ולא מה שאני כותבת, אלא רק לחזור לאנשים על המנטרה שלך. עצוב שאתה חושב שאנשים ייכנסו לפורום כדי לקרוא כתיבה כ"כ אגוצנטרית, ועוד יותר עצוב לי כשהיא מגיעה ממישהו שמתעלם מכל תיקון או דיון מדעי אמיתי.

אבל חלאס, אני סתם מענישה את עצמי ומספקת לך במה לוויכוחים עם עצמך. לא אפריע לך יותר. הפעם זה באמת שלום ולא להתראות. זכית בפורום פרטי משלך. תבלה.
 

אבי519

New member
מה שלא מעניין אותי זה הדעות האישיות שלך עלי

הדעות המקצועיות כן מענינות אותי.
ושוב בנושא המלח- הנושא קושר לזה שהאבולוציה וההסתגלות למזון מסוג מסויים התחילה לפני מליוני שנים , ועשרת אלפי שנים שמתשמשים ביותר מלח לא מספיקות כדי שנסתגל לזה ולכן זה גורם לבעיות..
 
למעלה