אני מתייחס כמו שהבטחתי רק לדברים ענייניים
וגם כשמתייחסים ליותר מידי דברים בהודעה אחת זה קשה להבנה.
אז אתייחס לנושא האבולוציה והמלח :
המנגנון שבו עודף נתרן או יותר נכון איזון לא נכון של סודיום לנתרן הוא בעיה ברמה התאית ומתחיל בממברנה של כל תא בכל חי . וזה דבר שהתפתח מראשית הווצרות התאים החיים עלי אדמות.
האיזון בין אשלגן לנתרן גורם למתח חשמלי בין פנים התאים לחוץ התאים ולכן הוא חשוב.
אם מופר האיזון מופר המצב הטיבעי וזה גורם לבעיות בריאותיות.
הגוף יודע לווסת את רמות האשלגן והנתרן בגוף במידה מסויימת בעזרת הפרשת עודפי המלח בשתן והגורם שעושה את זה זה הכליות.
הכליה של האדם (וגם של כל היונקים) בנוייה לסלק הרבה אשלגן, אבל לקלוט חזרה את הסודיום כדי שלא יתבזבז , וזה ככה בגלל שבתזונה הטיבעית שלנו בכל חומרי המזון הטיבעיים יש הרבה יותר אשלגן מסודיום .
ולכן כאשר אנחנו מוסיפים סודיום למזון אנחנו מביאים את הכליות שלנו למצב לא טיבעי וקשה לכליה להתמודד עם המצב הזה ואז זה גורם לכל מיני דברים בגוף להתפספס .
 
לכן זה דבר שהתפתח עוד לפני שהאדם נוצר וקיים גם אצל פרימטים( קופים)אחרים , כאשר התחלנו להוסיף למזון יותר מידי מלח במטרה לשמר את המזון - זה לא היה לפני כלכך הרבה שנים- עדיין לא הסתגלנו למצב הזה לגמרי ולכן זה גורם נזק.
 
בקשר לפליאו-לא חשוב, תשכחי מזה, אני לא מאמין בזה.
בקשר לחיטה- גם אני לא מאמין בזה שהחיטה זאת בעיה, אבל העמילן בעודף במזון זאת כן בעיה שגורמת להשמנה כי עמילן זה סוכר נקי. וסוכר נקי זאו מה שנקרא "פחממות ריקות זאת בעיה.
אפשר להדגים את זה כך:
אם תקחי מחשבון מאחד האתרים\אפליקציות שמחשבים את כל הערכים שיש בתזונה כולל קלוריות , חומצות שומן חיוניות, חלבונים, פחממות , ויטמינים ומינרלים סיבים תזונתיים ... וכל מה שהגוף צריך לקבל בתזונה מאוזנת לפי ההמלצות. ונסי להרכיב דיטה מאוזנת שיש בה את כל המרכיבים ולא חסר שום דבר, תגלי בעצמך שאת לא יכולה להכניס פחממות ריקות ולא שומן או שמן נקי לתפריט בלי לפגוע בשלמות שלו , כי זה תמיד בא על חשבון דברים אחרים.
 
 
 
 
 
וגם כשמתייחסים ליותר מידי דברים בהודעה אחת זה קשה להבנה.
אז אתייחס לנושא האבולוציה והמלח :
המנגנון שבו עודף נתרן או יותר נכון איזון לא נכון של סודיום לנתרן הוא בעיה ברמה התאית ומתחיל בממברנה של כל תא בכל חי . וזה דבר שהתפתח מראשית הווצרות התאים החיים עלי אדמות.
האיזון בין אשלגן לנתרן גורם למתח חשמלי בין פנים התאים לחוץ התאים ולכן הוא חשוב.
אם מופר האיזון מופר המצב הטיבעי וזה גורם לבעיות בריאותיות.
הגוף יודע לווסת את רמות האשלגן והנתרן בגוף במידה מסויימת בעזרת הפרשת עודפי המלח בשתן והגורם שעושה את זה זה הכליות.
הכליה של האדם (וגם של כל היונקים) בנוייה לסלק הרבה אשלגן, אבל לקלוט חזרה את הסודיום כדי שלא יתבזבז , וזה ככה בגלל שבתזונה הטיבעית שלנו בכל חומרי המזון הטיבעיים יש הרבה יותר אשלגן מסודיום .
ולכן כאשר אנחנו מוסיפים סודיום למזון אנחנו מביאים את הכליות שלנו למצב לא טיבעי וקשה לכליה להתמודד עם המצב הזה ואז זה גורם לכל מיני דברים בגוף להתפספס .
 
לכן זה דבר שהתפתח עוד לפני שהאדם נוצר וקיים גם אצל פרימטים( קופים)אחרים , כאשר התחלנו להוסיף למזון יותר מידי מלח במטרה לשמר את המזון - זה לא היה לפני כלכך הרבה שנים- עדיין לא הסתגלנו למצב הזה לגמרי ולכן זה גורם נזק.
 
בקשר לפליאו-לא חשוב, תשכחי מזה, אני לא מאמין בזה.
בקשר לחיטה- גם אני לא מאמין בזה שהחיטה זאת בעיה, אבל העמילן בעודף במזון זאת כן בעיה שגורמת להשמנה כי עמילן זה סוכר נקי. וסוכר נקי זאו מה שנקרא "פחממות ריקות זאת בעיה.
אפשר להדגים את זה כך:
אם תקחי מחשבון מאחד האתרים\אפליקציות שמחשבים את כל הערכים שיש בתזונה כולל קלוריות , חומצות שומן חיוניות, חלבונים, פחממות , ויטמינים ומינרלים סיבים תזונתיים ... וכל מה שהגוף צריך לקבל בתזונה מאוזנת לפי ההמלצות. ונסי להרכיב דיטה מאוזנת שיש בה את כל המרכיבים ולא חסר שום דבר, תגלי בעצמך שאת לא יכולה להכניס פחממות ריקות ולא שומן או שמן נקי לתפריט בלי לפגוע בשלמות שלו , כי זה תמיד בא על חשבון דברים אחרים.