השירשור השבועי

25306yosef

New member
אז מה בדיוק אתה מנסה לרמוז?

האם אתה מנסה לרמוז שהאוכל התעשייתי הממותג של שגב הנמכר בסופרמרקטים בישראל ומכיל מרגרינה, מוצא חן בעינך ולטעמך?

האם אתה מנסה לרמוז על כך שהמזללות של מר שגב מוכרות אוכל איכותי לאניני הטעם?

האם אתה מנסה לרמוז על כך שאתה שונא אנשים המביעים את דעתם?

האם אתה מנסה לרמוז על כך שאתה שונא אנשים אידאולוגים עם עקרונות?
 

החתולית

New member
אין צורך לרמוז

מסע הצלב המסיונרי שלך לא מעניין את הגולשות והגולשים בפורום.
&nbsp
 

25306yosef

New member
שף המכבד את עצמו לא ממתג את שמו על מוצרים בסופר

ובוודאי שלא על מוצרים תעשייתיים המכילים מרגרינה, חומרים משמרים, ועוד שלל תוספים מלאכותיים.

שף המכבד את עצמו לא מתהלך באמצע הקניון עם עגלה שעליה גלונים של שמן סויה מזוכך.
 

החתולית

New member
נו באמת, כזו טרחנות בלתי נלאית

כולנו הבנו, אתה נגד שמן צמחי מזוכך, ונגד כל מי משתמש בהם.
&nbsp
&nbsp
 

25306yosef

New member
תודה על ההבהרה.

רוב ת"א אכן הפכה בשנים האחרונות להיות כשרה לחלוטין. הרבה עולים מצרפת פתחו בתי עסק כשרים בת"א והאוכל (החלבי) שלהם לא טעים כלל ואפילו בלתי אכיל. זה לא ת"א כפי שהיתה בעבר לפני 20 שנה.

גם אני די הערכתי בעבר את אהרוני ואני לא מסכים עם הטענה שבשביל להתפרנס צריך לרדת לאשפתות או לרדת לXXXX. אפשר להתפרנס בכבוד בלי לרדת לXXXX.

את שגב לעומת זאת אני לא מכיר וההכרות הראשונה "איתו" היתה כאשר ראיתי באקראי את אחד העובדים שלו מסתובב עם ג'ריקן של שמן.... לי זה הספיק בשביל להבין מיהו מר שגב. ואחרי שראיתי את המרגרינה במוצרים הכשרים הממותגים על שמו בסופרמרקט, הבנתי מיהו בדיוק.
 

prizman

New member
את מר שגב אני בכלל לא מכיר

ואני לא נוהג לכתוב רעות על מי שאני לא מכיר. גם לא אכלתי מעולם במסעדותיו.
לאהרוני שמורה לי פינה חמה בגלל ספר הבישול הסיני הראשון שלו שכזכור היה לא כשר,
מאוחר יותר הוא נאלץ להוציא גרסה כשרה.
גם ספר הבשר שלו שכתב עם שאול אברון היה משובח.
זה לפני שאני מזכיר את מסעדותיו שהיו מהמובילות בישראל.כך שיש לי לא מעט הערכה אליו.
מה הוא עושה כיום אני לא יודע. זוכר שהיה תקופה מסויימת D.J.
חושב שהיה אחראי גם התפריט באלעל פעם אבל לא מתחייב על זה, אם אני זוכר נכון
אז זוכר שלא התלהבתי בלשון המעטה.
אבל מצד שני אני לא זוכר אף ארוחה באלעל שאהבתי.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
גם אם עולים מצרפת פותחים מקומות כשרים, זה לא מבטל את השאר

 

prizman

New member
ת"א היא עיר קטנה למרות שיש שחושבים אחרת

וכל מקום שנפתח בא על חשבון מקום אחר.
מספר המקומות לפתיחת מסעדות מוגבל.
גם את זה כנראה לא בדקת ואני כן.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לא ממש, בפרט כשמדובר במקומות שפונים לקהל שונה

 

trilliane

Well-known member
מנהל
גבעתיים קטנה אבל גוש דן אינו קטן וגם ת"א לא, ואתה סתם מתווכח

 

prizman

New member
היא לא תפסיק,

אבל מעניין מהו גוש דן.
פתח תיקווה היא חלק ממנו?
ור"אשלצ?
בת"א יש פחות מחצי מליון תושבים.
בבנגגקוק יש בין 16 ל18 מליון. אף אחד לא יודע כמה באמת.
ואם נכלול את כל המטרופולין נעבור בקלות את ה20 מליון.
זו לא ממש העיר הגגדולה בעולם אבל זה נותן קנה מידה למה שנחשבת לעיר גדולה.
בניו יורק יש מעל 8 מליון תושבים. יותר מכל תושבי ישראל.
סתם כדי לדעת מה פירוש עיר גדולה במובן העולמי.
 

25306yosef

New member
ואני דווקא מאוד נהנה לאכול קורנפלקס עם חלב

ואני מאוד נהנה לאכול גם וופלים עם שוקולד ואגוזי לוז מתוצרת איטליה (מכילים אבקת חלב וללא שמן מזוכך). וגם קרקרים עם שומשום ורוזמרין מתוצרת איטליה (מכילים שמן זית). זה טעים הרבה יותר מכל מה שיש אצל שגב.

אצל שגב אני לא אלך לאכול גם אם הוא ישלם לי. שגב זה אדם שירד לXXXX.
 

25306yosef

New member
לפני 17 שנים אכלתי כריכים במעדניית בוטיק במתחם בזל...

כיום המעדנייה הזו לא קיימת מאחר ולמיטב ידיעתי הבעלים פשט את הרגל (ואגב לא בגלל המעדנייה אלא בגלל השקעות בתחום שבכלל לא קשור לאוכל).

היום אין מעדניית בוטיק שכזו בתל אביב אבל לעומת זאת יש כיום הרבה מאוד מעדניות בוטיק כשרות בתל אביב.

נתתי רק דוגמה אחת שעלתה לי בראש, אפשר לתת דוגמאות נוספות.

נסי להיזכר אם את יודעת מה היה בתל אביב לפני 17 שנה.

נ.ב. - נסי להיזכר כמה מסעדות נסגרו מאז שנת 2002.
 
למעלה